W walentynki były hece ❤️ więc na betę w marcu lecę 🏃🏻♀️
-
WIADOMOŚĆ
-
Belia super 🩷
Też mam ogromną nadzieję, że kwiecień przyniesie Ci szczęście 🍀Belia, Marzycielka94 lubią tę wiadomość
👱♀️❤️👨29&38
Starania o pierwsze 👶🩷🩵
11 cs - oczekiwanie na II stymulację
⏸️ 0 razy
👱♀️
❌Endometrioza 1 stopnia z adenomiozą, podejrzenie polipa i stanu zapalnego
❌Hashimoto
✅MUCHa
✅ANA,ANA1,AMA,ASMA
✅Kariotyp
❌BX, jeden KIR implantacyjny
❌FSH 01.2025 (8,72) 03.2025 (15,70)
TSH (0,80)
Anty TPO (134) ❗
AMH (0,26)-->(0,14) ❌❌❌❌❌
👨
Koncentracja (114,4 mln)
Ruch szybki postępowy a (13,49 %)
Morfologia (2 %) ❌
🍀🍀🍀Start IVF MZ🍀🍀🍀
📆07.05.2025 - kwalifikacja do programu
📆09.05.2025 - start stymulacji I IVF
📆21.05.2025 - punkcja - pobrano 4 🥚komórki, 2 MII + biopsja endometrium, 0 ❄️
‼️EBV -> Odroczenie drugiej stymulacji
‼️ Helikobakter pylori
Czy w tym roku spotka mnie chociaż jedna dobra rzecz? -
Kasiek7 wrote:Dziewczyny zrobiłam dziś test od razu jak wstałam po nocce .Jesteście pierwszymi które się dowiedzą
https://ibb.co/5gdLkRny
Nie wiem co teraz robić z moim życiem 🫨🫨 chyba szok tak na mnie zadziałał ,wróciłam do łóżka leżę ,mąż przyszedł nie puściłam pary,no szok. 😢😢😢👩 33
👱♂️ 36
👸 córka 2015
3cs🗓
5.02 ⏸️
28.02 💔 8tc
26.05- ⏸️🌷 10dpo
27.05- progesteron 31 ng/ml
29.05- beta 60,66 mUI/ml 13dpo
31.05- beta 196,51 mUI/ml 15dpo❤️
progesteron 21 ng/ml
03.06- beta 868,53 mUI/ml 💜🤞
05.06- beta 1825,62 mUI/ml 💚
progesteron 18,9 ng/ml
07.06- beta 3968,72 mUI/ml 😍🩷
16.06- beta ok. 31 tyś mUI/ml 💚
progesteron 16 ng/ml ....
16.06- 0.53cm człowieka z bijącym serduszkiem ❤️🩵🩷
-
Nadzieja32 wrote:U mnie to ekscytacja, szczęście, niedowierzanie, lęk, totalna mieszanka myśli i emocji 🙈 do teraz dla mnie to abstrakcja i nie dowierzam. Brzuch boli jak na okres, więc trochę weszło martwienia się, ale beta z wczoraj ładnie przyrosła, a test z dziś jest sporo ciemniejszy. Jutro jeszcze pojadę zrobić przyrost. Słyszałam, że może brzuch tak boleć jak na @, więc staram się nie rozpędzić kołowrotka 😅
Ja przeczytałam już chyba cały internet o objawach ciąży i ten ból jak na okres często się powielał jako objaw ☺️
Nadzieja32 lubi tę wiadomość
32🧝♀️33🧔🏻♂️
starania od II.24
pamiętaj jak wiele masz w sobie siły!✨
•nac, inozytol, magnez,D3, omega3, bcomplex, ubiquinol,olej z wiesiołka, zioła ojca Sroki
team #rodzew2026✨🍓🍓 -
Dżozu wrote:Mnie ginekolog sama zaleciła te badania jak tylko usłyszała, że rozpoczynamy starania. Chodzę prywatnie, więc tylko wpadłam do niej dodatkowo na wymaz.💁🏻♀️ 33 💁🏻♂️ 34 🐶 🐶
🔮Staranie na luzie od 03.2024
🔥Staranie na pełnej od 02.2025
⏳6cs in progress
👩🏻🦱 ona
🕰️ cykle 29-31 dni, faza lutealna 17 dni
✅ jajowody drożne ✅ MUCHa czysto ✅ hormony w normie ✅ krzepliwość ok
🩺 niedoczynność tarczycy (TSH 1,5 / fT4 18,40)
💊 pueria uno, witamina D3, magnez, kolagen, euthyrox
🧔🏻♂️ on
🔬 61,1mln, koncentracja 25,5mln (w 2,4ml)
🔬 ruch A+B 25%, morfologia 2%
💊 pregna start on, androvit, witamina D3, kolagen
🔜 27.06 ponowne badanie nasienia -
Powder wrote:Haha, bez jaj. Chodzę prywatnie, koleś bierze kilka stów za wizytę. Kazał mi za pierwszym razem robić amh i leptynę itp (dalej nie wiem po co), a o tym się nawet nie zająknął 😒
Można też zrobić np. w diagnostyce - wymaz z kanału szyjki macicy URO7/URO11 + wymaz z pochwy.Powder lubi tę wiadomość
32🧝♀️33🧔🏻♂️
starania od II.24
pamiętaj jak wiele masz w sobie siły!✨
•nac, inozytol, magnez,D3, omega3, bcomplex, ubiquinol,olej z wiesiołka, zioła ojca Sroki
team #rodzew2026✨🍓🍓 -
Ja dalej jestem jakaś taka bez emocji ,ale wiecie co ja już chyba wiedziałam gdy nie dostałam tego okresu tak sobie pomyślałam że rany ja go chyba nie dostanę . Czuje się jakby to był test owu . A raz jak robiłam test jeszcze rok temu to serce mi łomotalo jak szalone ,oczywiście to mój pierwszy test gdy widzę dwie kreski
... Szok. Ja poprostu przez te dwa lata już straciłam nadzieje i było to dla mnie takie że napewno się nie uda ,popsortu zniechcecilam się na maksa.
Trzymajcie się dziewczynki ,wiem ile was to wszystko kosztuje 🌸 i to rozżalenie kiedy dostanie się okres ☹️ ale po okresie zawsze jest nowa szansa i nadzieja💕 myślę jak powiedzieć mojemu 💕 i jeszcze mojej przyjaciółce która wie że mialam dziś zrobić test i która stara się już 10 lat☹️ nie wiem czy iść na l4 czy co robić ,pracuje na 4 brygadowce ,praca fizyczna wypada mi teraz 2 zmiana ale szkole dziewczynę więc nie robię nic . Ja to pierwsze wszystko muszę przemyśleć żeby coś robić wiecie 💓karczoch321, Darrika, Dżozu, Lisik, Iskiereczka00 lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny, nie uczestniczyłam w tym wątku za bardzo nawet was nie podczytywalam przyznam szczerze ☺️ Marzec widzę nie rozpieszczał, gratuluję wszystkim, którym się udało 💗 Niemniej jednak już na początku miesiąca napisałam kilka pomysłów na tytuł na kwiecień więc postanowiłam się podzielić 😎
W święta kica do nas zając 🐇
Dwie kreseczki nam rozdając ⏸️
W kwietniu jaja jak berety 🥚
Mam wysoki przyrost bety 🌸
W kwietniu koniec z moją dramą 🩸
W nowy rok już będę mamą 🤱
W święta - jajo i kiełbasa 🐣
W grudniu czekam na bobasa 🫄
Jeśli o mnie chodzi to ten miesiąc raczej spisuje na straty, bo owu wyłapałam w środę a ostatnie 💗 było w niedzielę, także no xd Raczej nie robię testu, tylko czekam na 🐒 Trochę sobie odpoczęłam psychicznie bo nie działał w ogóle staraczkowy brain 😎 W międzyczasie okazało się, że koleżanka z pracy zaszła w ciążę, a starali się około roku więc super, że się udało. Za to inna koleżanka, która też się starała ponad rok i jest w 28 tc trafiła do szpitala, bo zaczął się robić tunel w szyjce i ma ryzyko przedwczesnego porodu 😞 Trzymam kciuki za resztę dziewczyn z marca i liczę, że kwiecień będzie lepszy 🌸
snieżka, Wianek, grazka0022, Darrika, Marzycielka94, Dżozu, Marty.Na, Ola8999, emciak, Mardotka, Meggi_**, Olisska, Justa28, Irynka lubią tę wiadomość
🩷 30l.
AMH 0.64
Niski estradiol na początku cyklów
Potwierdzone owulacje, endometrium OK, prog OK.
Cykle 29 dni.
21' nowotwór złośliwy tarczycy, całkowita resekcja + radioterapia I-131
Euthyrox 100 i 125
🩵 31l.
Seminogram MAJ 25'
Ilość 96 mln
Ilość w ejakulacie 200 mln
Żywotność 80%
Ruch a + b 60 %
Morfologia 1% ❌
⌛ 7 miesiąc
27.06 - wizyta niepłodnościowa -
Też napiszę tytuł od siebie, choć widziałam, że już pojawiły się w podobnym stylu
Kwiecień plecień, bo przeplata 🧚🏻♀️teraz beta, w zimie ❄️ bobas lata 👶Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca, 13:30
Loraa, PaulinaNnn, Darrika lubią tę wiadomość
-
No nic, zacznę od badania ogólnego moczu i zobaczę, jak mnie dalej pokierują.
Kasiek gratulacje!!🥳 jaka piękna krecha 🥰
Dżozu, mam tak samo, też nigdy nie widziałam dwóch i zawsze mnie interesują reakcje. Czasem sama się zastanawiam, jakbym zareagowała. 😌Dżozu lubi tę wiadomość
💁🏻♀️ 33 💁🏻♂️ 34 🐶 🐶
🔮Staranie na luzie od 03.2024
🔥Staranie na pełnej od 02.2025
⏳6cs in progress
👩🏻🦱 ona
🕰️ cykle 29-31 dni, faza lutealna 17 dni
✅ jajowody drożne ✅ MUCHa czysto ✅ hormony w normie ✅ krzepliwość ok
🩺 niedoczynność tarczycy (TSH 1,5 / fT4 18,40)
💊 pueria uno, witamina D3, magnez, kolagen, euthyrox
🧔🏻♂️ on
🔬 61,1mln, koncentracja 25,5mln (w 2,4ml)
🔬 ruch A+B 25%, morfologia 2%
💊 pregna start on, androvit, witamina D3, kolagen
🔜 27.06 ponowne badanie nasienia -
Kasiek7 wrote:Dziewczyny zrobiłam dziś test od razu jak wstałam po nocce .Jesteście pierwszymi które się dowiedzą
Nie wiem co teraz robić z moim życiem 🫨🫨 chyba szok tak na mnie zadziałał ,wróciłam do łóżka leżę ,mąż przyszedł nie puściłam pary,no szok. 😢😢😢
Gratulacje! 🥰🥰
Co do tytułu, to mi do głowy przyszło:
"W kwietniu owu tropicielka 🕵🏻, w grudniu przytulam bąbelka 🤱🏼"
"W kwietniu bociana sprintem gonię 🏃♂️, w grudniu święta w większym gronie 🥰"
"Kwiecień niesie wiosnę w pełni 🌼 Me marzenie wreszcie spełni 🤰🏼"DreamBee, Darrika, Ola8999, emciak, Mardotka lubią tę wiadomość
👧🏻 '97 👦🏻 '96
🍼 starania o pierwsze dziecko od 10/2024
📆 cykl 27-28 dni
🩸 [03/2025] badania 7dpo:
– Progesteron: 25,59 ng/ml ✔️
🩺 [04/2025] badania 4dc:
– TSH: 1,691 µIU/ml ✔️
– FT3: 2,93 pg/ml ✔️
– FT4: 1,16 ng/dl ✔️
– FSH: 6,62 mIU/ml ✔️
– LH: 4,56 mIU/ml ✔️
– Prolaktyna: 25,30 ng/ml 🔶
– Ferrytyna: 19,99 ng/ml ❗
– Homocysteina: 7,94 µmol/l ✔️
– Wit. D3 (25(OH)): 33,00 ng/ml 🔶
💊 Suplementacja:
🌸 Kwas foliowy
🩸 Ascofer + Wit. C
🌿 Olej z wiesiołka
🔬 Wyniki partnera – seminogram [04/2025]:
- Objętość: 3,0 ml ✔️
- pH: 7,9 ✔️
- Koncentracja: 171,4 mln/ml ✔️
- Całkowita liczba: 517,7 mln ✔️
- Ruch postępowy (a + b): 50,5% ✔️
- Morfologia: 10% prawidłowych ✔️
- Upłynnienie, lepkość, aglutynacja: prawidłowe ✔️ -
Claudii wrote:Hej dziewczyny, nie uczestniczyłam w tym wątku za bardzo nawet was nie podczytywalam przyznam szczerze ☺️ Marzec widzę nie rozpieszczał, gratuluję wszystkim, którym się udało 💗 Niemniej jednak już na początku miesiąca napisałam kilka pomysłów na tytuł na kwiecień więc postanowiłam się podzielić 😎
W święta kica do nas zając 🐇
Dwie kreseczki nam rozdając ⏸️
W kwietniu jaja jak berety 🥚
Mam wysoki przyrost bety 🌸
W kwietniu koniec z moją dramą 🩸
W nowy rok już będę mamą 🤱
W święta - jajo i kiełbasa 🐣
W grudniu czekam na bobasa 🫄
Jeśli o mnie chodzi to ten miesiąc raczej spisuje na straty, bo owu wyłapałam w środę a ostatnie 💗 było w niedzielę, także no xd Raczej nie robię testu, tylko czekam na 🐒 Trochę sobie odpoczęłam psychicznie bo nie działał w ogóle staraczkowy brain 😎 W międzyczasie okazało się, że koleżanka z pracy zaszła w ciążę, a starali się około roku więc super, że się udało. Za to inna koleżanka, która też się starała ponad rok i jest w 28 tc trafiła do szpitala, bo zaczął się robić tunel w szyjce i ma ryzyko przedwczesnego porodu 😞 Trzymam kciuki za resztę dziewczyn z marca i liczę, że kwiecień będzie lepszy 🌸
Chyba moje faworyty jeśli chodzi o nazwy 💖
Jak to jest nie doświadczać staraczkowego braina? To tak się da w ogóle? 😆Darrika lubi tę wiadomość
👧🏻 '97 👦🏻 '96
🍼 starania o pierwsze dziecko od 10/2024
📆 cykl 27-28 dni
🩸 [03/2025] badania 7dpo:
– Progesteron: 25,59 ng/ml ✔️
🩺 [04/2025] badania 4dc:
– TSH: 1,691 µIU/ml ✔️
– FT3: 2,93 pg/ml ✔️
– FT4: 1,16 ng/dl ✔️
– FSH: 6,62 mIU/ml ✔️
– LH: 4,56 mIU/ml ✔️
– Prolaktyna: 25,30 ng/ml 🔶
– Ferrytyna: 19,99 ng/ml ❗
– Homocysteina: 7,94 µmol/l ✔️
– Wit. D3 (25(OH)): 33,00 ng/ml 🔶
💊 Suplementacja:
🌸 Kwas foliowy
🩸 Ascofer + Wit. C
🌿 Olej z wiesiołka
🔬 Wyniki partnera – seminogram [04/2025]:
- Objętość: 3,0 ml ✔️
- pH: 7,9 ✔️
- Koncentracja: 171,4 mln/ml ✔️
- Całkowita liczba: 517,7 mln ✔️
- Ruch postępowy (a + b): 50,5% ✔️
- Morfologia: 10% prawidłowych ✔️
- Upłynnienie, lepkość, aglutynacja: prawidłowe ✔️ -
@Belia super, że się podejmiesz prowadzenia. Oby miesiąc się zakończył dla Ciebie upragnionym prezentem i dla nas też był owocny😄
@Kasiek7 ale krecha!😍 gratulacje. Po takim czasie faktycznie reakcje mogą być nieprzewidywalne ale musisz w to uwierzyć 😁
NinaB lubi tę wiadomość
-
Nie wiem co teraz robić z moim życiem 🫨🫨 chyba szok tak na mnie zadziałał ,wróciłam do łóżka leżę ,mąż przyszedł nie puściłam pary,no szok. 😢😢😢
Piękna, solidna krecha 😍 gratulacje!!
A co do kwietniowego wątku! Belia na prowadzącą! 🤝Oby te wiosenne harce przerodziły nam się w następnym miesiącu w dużo kreseczek 🥹Belia lubi tę wiadomość
🙎♀️🧔♂️ 34 / 35
🍀 11 cs
💔 02.25 - 6tc
💊 Pueria Uno, d-inozytol, omega 3, wiesiołek, witamina D, NAC, Q10, magnez, cynk, l-arginina, laktoferyna, kurkumina+piperyna, resweratrol
🍵 zioła Ojca Sroki
🎾luteina 50mg x2
🔥06.25 - drożność -
@Kasiek7 gratuluje dwóch kresek
niech się to pięknie rozkręci
@karczoch321 super ze wyłapałaś PIK i podziałaliście . Trzymam kciuki aby to zaowocowało w fasolketez ide zbadac ferrytyne Wit D i Wit B bo ostatnio miałam ponizej normy . I tak racja te ceny to kosmos .
@Belia trzymam kciuki za owocne prowadzenie wątku - i żeby przyniósł szczęście
Belia, karczoch321 lubią tę wiadomość
35 👩 36 🧔🏻♂️ 👩 2015
.
17.05.2025r ⏸️ Beta 220,0 mIU/ml
19.05.2025r Beta 571,00 mlU/ml
23.05.2025r Beta 2738,0 mlU/ml
29.05 Beta 15'556,00 mlU/ml
04.06. CRL 4,4 mm z
12.06 . CRL 1.24 cm
26.06 CRL 3.15cm
02/25 💔 6/7 t
Żelazo - 120 Ferrytyna- 18,00
Glukoza- 87, Insulina - 3,9
TSH - 1,40 FT3- 3,49 FT4- 1,28
Wit B12- 738 ,Wid D - 55,00 Kwas foliowy- 17,70
-
Właśnie wysiewam sobie pomidory i kwiaty. I tak wsadzałam te malutkie ziarenka do ziemi i miałam taką myśl, że to taki mini zarodki z których niedługo wykiełkuje nowe pomidorowe życie. I jakoś tak pomyślałam o swoim brzuchu, że może te wysiewy dziś, ta owulacja z którą trafiłam testem, mimo, że miałam tego nie robić to dobry znak i może we mnie też coś wykiełkuje w tym miesiącu 😝
Raczej nie jestem fanką takich rzeczy, ale chyba w tym cyklu potestuje sobie afirmacje z tego darmowego ebooka Kasia z Więcej niż hormony i pogadam do tego bąbelka we mnie, jakby faktycznie tam miał być albo niebawem się pojawić. Czuję się jak wariatka nawet jak to pisze, ale chyba tonący brzytwy się chwyta 😂Belia, kasialinkaa, Dżozu, Powder, Lisik, Ola8999, Liliuszka_2024, Olisska, almost.there, Irynka lubią tę wiadomość
🙎♀️🧔♂️ 34 / 35
🍀 11 cs
💔 02.25 - 6tc
💊 Pueria Uno, d-inozytol, omega 3, wiesiołek, witamina D, NAC, Q10, magnez, cynk, l-arginina, laktoferyna, kurkumina+piperyna, resweratrol
🍵 zioła Ojca Sroki
🎾luteina 50mg x2
🔥06.25 - drożność -
kasialinkaa wrote:@Kasiek7 gratuluje dwóch kresek
niech się to pięknie rozkręci
@karczoch321 super ze wyłapałaś PIK i podziałaliście . Trzymam kciuki aby to zaowocowało w fasolketez ide zbadac ferrytyne Wit D i Wit B bo ostatnio miałam ponizej normy . I tak racja te ceny to kosmos .
@Belia trzymam kciuki za owocne prowadzenie wątku - i żeby przyniósł szczęście
Ta witamina D też strasznie droga 🫣 chyba średnio z 70 zł kosztuje z tego co patrzyłam w kilku miejsach. Ale też mi ładnie skoczyła, bo w listopadzie miałam 33, a teraz jest 55,6 😊 tylko, że biorę jej między 4-8000 j dziennie (to zależy jak mi się przypomni i czasami robię przerwy właśnie z mniejszą dawką, bo nie wiedziałam ile jej łykać żeby też nie przesadzić w drugą stronę, ale wygląda na to, że moja taktyka jest ok)🙎♀️🧔♂️ 34 / 35
🍀 11 cs
💔 02.25 - 6tc
🍵 zioła Ojca Sroki
🎾luteina 50mg x2
🔥06.25 - drożność -
Dziewczyny, jeśli chodzi o ferrytynę, kwas foliowy i witaminę b12 to może wypisać rodzinny, jakiś czas temu już zwiększono im uprawnienia na to. Mi wypisuje rodzinna bez problemu
Belia, Dżozu lubią tę wiadomość
👩31 🧔♂️38
Starania od 01.2025
PCOS, IBS, tężyczka utajona, nieregularne cykle, arytmia
2016 usunięcie potworniaka jajnika, z zachowaniem jajnika
2024 zabieg zamknięcia PFO
20.03. ⏸️ beta 26,5, progesteron 22,9
8.04 jest zarodek z bijącym ❤️
29.04 2,56cm bobasa z tętnem 174 🥹
21.05 badania prenatalne, zdrowy 6,5cm bobas 🥹
27.05 wszystko dobrze, wyniki Sanco - zdrowa dziewczyna 🩷
26.06 wszystko dobrze 🥹
-
karczoch321 wrote:Ta witamina D też strasznie droga 🫣 chyba średnio z 70 zł kosztuje z tego co patrzyłam w kilku miejsach. Ale też mi ładnie skoczyła, bo w listopadzie miałam 33, a teraz jest 55,6 😊 tylko, że biorę jej między 4-8000 j dziennie (to zależy jak mi się przypomni i czasami robię przerwy właśnie z mniejszą dawką, bo nie wiedziałam ile jej łykać żeby też nie przesadzić w drugą stronę, ale wygląda na to, że moja taktyka jest ok)
ale ostatnio zmniejszyłam do 2000 bo się zaczęłam obawiać że przesadzę. Muszę to w końcu skontrolować.13 cs o pierwsze 👶🏼 🤞🏼
08.24 cb 💔
10.24 cb 💔
Ona 👩🏼 (31lat):
2023 2x histeroskopia- wycięcie polipa
HSG (czerwiec) dwa jajowody drożne ✅
🧬mutacja MTHFR a1298c hetero
On 👨🏽(31lat):
badanie nasienia (czerwiec): Ilość: 60,6 mln ✅ żywe: 69% ✅ koncentracja: 10,1 mln/ml🔻A+B: 43,5% ✅; morfo 1,8%🔻pH: 8,3🔻 -
Jak chcecie skutecznie podnieść poziom witaminy D3, to polecam tę z firmy Skoczylas. Ja w maju miałam poziom 35, a teraz 135 😅 Więc trzeba w międzyczasie ją badać
To jest ta witamina: https://marekskoczylas.pl/suplementy-diety/70,witamina-d3-max-4000?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjw4v6-BhDuARIsALprm335_JvYjShPeKCLLVQx2X-ZKOCNM5idFpesmkvtJOUaVKcmLeWvE2YaAv7DEALw_wcBDżozu, kasialinkaa, Zosia667 lubią tę wiadomość
👩🏻 29 👦🏻 33
ANA1 (dodatni) , ANA3 - Centromer B + ---> Centromer B ++🔺😰
TSH 1,33❇️(Euthyrox 25),Ferrytyna 18,9 ---> 25,9 (po 4 miesiącach suplementacji żelaza) ,Kwas foliowy 4,29 ---> 17,10 ng/ml ❇️
(2dc): Estriadol 19,0 pg/ml ❇️, FSH 3,3 mUl/ml ❇️, LH 3,3 mUl/ml ❇️, Prolaktyna 125,9 ng/ml --> 13,53 ❇️, Prolaktyna po obciążeniu metoclopramidem 394,62🔺, Kortyzol 6,9 ug/d ❇️
Witamina D 135 ng/ml (>100 - stężenie potencjalnie toksyczne)🔺
Zobacz wykres
👦🏻
🚑2009r. - skręt jądra -> amputacja lewego jądra ✂️
🔻ilość - 37.27 mln
🔻koncentracja: 13.31 mln/ml
🔻ruch postępowy (a+b) - 13.7%
🔻ruch całkowity (a+b+c) - 26%
🔆żywotność - 78%
🔻morfologia - 0% (100% nieprawidłowych główek)
TSH 4,539 µIU/ml 🔺(Euthyrox 25), reszta hormonów ok ❇️