X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W walentynki były hece ❤️ więc na betę w marcu lecę 🏃🏻‍♀️
Odpowiedz

W walentynki były hece ❤️ więc na betę w marcu lecę 🏃🏻‍♀️

Oceń ten wątek:
  • Siasi Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!
    Życzę wszystkim miłego poniedziałku i fajnego, spokojnego tygodnia 🥰
    Trzymam kciuki za wszystkie testujące dziś i w nadchodzącym tygodniu.

Ja jutro zastestuje, bo będzie ok 12dpo. Jestem z siebie dumna, bo długo wytrzymałam w tym miesiącu haha.
    Objawów mam zero, cycki większe, ale nie bolą jak zawsze na małpę. Szyjka wczoraj była dość wysoko, bo cały palec wsunęłam i dopiero ją wyczułam 😅 nie czuję się ani okresowo, ani ciazowo. Więc wkręciłam sobie, że na pewno się nie udało, bo powinnam mieć już jakieś objawy skaczącej bety w razie powodzenia.
    No nic wyłączam mój staraczkowy brain i przyjmuję pozytywizm mojego męża który co miesiąc wierzy, że się uda. Jak nie w tym cyklu to kolejny już na pewno będzie nasz 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 09:32

Iskiereczka00, Darrika, AnMiPe, Powder, almost.there, Olisska, Misia9423, White1, DreamBee, Chochlik12, assialbnn, Hope🍀, Meggi_**, Marzycielka94, Pogubiona, Monini15, emciak lubią tę wiadomość

🧩 9cs o brakującego puzzelka
    🩸5.02
    ⏸️x0

✅ szczęśliwa żona
    ✅ Zdrowy styl życia i życiowy wyuczony optymizm!
    ⚠️ "W życiu nigdy nie jest za późno na trzy rzeczy: miłość, naukę i spełnianie marzeń"
  • beautifullady Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny w poniedziałek!
    Dziś muszę się wyżalić. W nocy nie umiałam zasnąć, a potem ciągle się budziłam. Dziś rano badania krwi (między innymi pakiet tarczycowy), bo jutro wizyta u endokrynologa. Zobaczę czy to TSH mi zmalało, bo ostatnio wynosiło 6 🫣
    Przyszłam do pracy, a tu uderzyła mnie informacja, że kolega z żoną spodziewają się dziecka. Od razu zrobiło mi się przykro i łzy same napłynęły do oczu. Myslalam, że po takim czasie starań i wielu informacjach o ciążach innych się jakoś przyzwyczaję. A mam wrażenie, że każda taka wiadomość boli bardziej niż poprzednia.

TrochesamotnaAsia, Haniaxoxo lubią tę wiadomość

12.2022 - rozpoczęcie starań
    02.2024 - niepłodność, pierwsza wizyta u specjalisty
    02.2024 - 08.2024 - szukanie przyczyn niepłodności, dieta, HSG - jajowody drożne
    09.2024 - laparoskopia - wycięcie ognisk endometriozy głęboko naciekającej
    02.01.2025 - lipiodol
    01.2025 - ⏸️ 💔😥
    Aktualnie 32cs

8a333aaeb6f2bee514f35b72552e95ed.png
  • dusia89 Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie wróciłam z bety ale raczej się nie nastawiam . Jestem 11 dni po ovitrelle a 10 po owulacji .

Cień na sikanym teście rano był ale wczoraj też był i to ciemniejszy więc to raczej resztki ovitrelle . Betę powtórzę w środę ale nie czuję się „ciazowo” więc nie nastawiam się .

White1, assialbnn lubią tę wiadomość

wnidmg7y3r7e3nug.png

ex2b8u699a8qowv6.png

26.01.2018 - 6,91 cm szczęścia
  • Zosia667 Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka94 wrote:
    Wiecie co dostałam dziś informację od bliskiej mi koleżanki, że z mężem „wpadli”. Po prostu, nie planowali tego, nie starali sie, a po prostu będą mieli dziecko. W sekundę przeszły przeze mnie wszystkie emocje świata, od radości, bo koleżanka po otrząśnięciu sie z tej zaskakującej wiadomości bardzo się ucieszyła, po lekki żal, ukłucie „dlaczego to nie moglibyśmy być my”? Tak mnie jakoś złapało dzisiaj przy niedzieli…
    Mam nadzieję, że u was lepszy nastrój

Współczuję, nie mam pomysłu jak się oswoić z tym tematem.
    Jak już wcześniej pisałam mam ciąże w najbliższym otoczeniu i unikam tych osób, nie chcę się widzieć z nimi, po prostu tak czuję i tyle. Wiem ile mnie to kosztowało dlatego unikam.

Marzycielko a mam pytanie czy Euthyrox przyjmujesz razem z jodem?

Marzycielka94, TrochesamotnaAsia lubią tę wiadomość

👸33 🧔 33
    👩‍❤️‍👨 Rozpoczęcie starań od 10/2024
    👩‍❤️‍👨💊 Composita mama/Pregna On, B Complex, Wit.C, Wit.D+K2, Cynk

👸 Cykle 26-29 dni, ⁉️Lekkie plamienia (brązowe na kilka dni przed spodziewaną miesiączką) które wcześniej traktowałam jako początek miesiączki)
    👸 ✓USG ✓Morfologia ✓Mocz ❗TSH-2,730
    👸 ✓estradiol ✓LH ✓FSH ✓prolaktyna ✓testosteron
    👸 ✓FT3 ✓FT4 ✓antyTPO ✓antyTG
    👸 💊Euthyrox, Jod, Miovelia NAC,Olej z wiesiołka (brak rezultatów)
    👸 24.02 pęcherzyk 17mm | 28.02 potwierdzona owu | 🤞⏳
    C.d.n.
    👸🩺 03/25 progesteron, estradiol - 7/8dpo
    ⏸️ :D 13.03 Testowanie
    👸🩺03/25 wyniki cytologii
    👸🩺04/25 Endo: USG Tarczca+TSH
    🧔🩺
    👩‍❤️‍👨🤰2025
    W marcu nareszcie widzę dwie kreski na teście ⏸️
    Mniej dramatu, więcej brokatu🎊🎉
  • Misia9423 Znajoma

Wysłany: Dzisiaj, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siasi wrote:
    Cześć dziewczyny!

Ja jutro zastestuje, bo będzie ok 12dpo. Jestem z siebie dumna, bo długo wytrzymałam w tym miesiącu haha.
    Objawów mam zero, cycki większe, ale nie bolą jak zawsze na małpę. Szyjka wczoraj była dość wysoko, bo cały palec wsunęłam i dopiero ją wyczułam 😅 nie czuję się ani okresowo, ani ciazowo. Więc wkręciłam sobie, że na pewno się nie udało, bo powinnam mieć już jakieś objawy skaczącej bety w razie powodzenia.
    No nic wyłączam mój staraczkowy brain i przyjmuję pozytywizm mojego męża który co miesiąc wierzy, że się uda. Jak nie w tym cyklu to kolejny już na pewno będzie nasz 😅

Zazdroszcze 12 dpo 😅 ja jestem 1 dpo i już swiruje 🤣 postaram się przyjąć twoja strategie, a to że nic nie czujesz, to też dobry znak, bo @ przeciez też daje znaki!

beautifullady - trzymam kciuki za tarczycę, a takie odczucia zazdrości to chyba ma prawie każda z nas na tym forum... Nie jesteś sama, koleżanka ostatnio też zaszła w ciążę po 3 miesiącach przerwy od seksu! I to po jednym strzale.

dusia89 - byle do @, a nóż widelec nie nastąpi :)

beautifullady, Siasi, Haniaxoxo lubią tę wiadomość

• Antonina33 Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wredna małpa przyszła w nocy. Trochę smutku płaczu ale cóż zrobić

• Powder Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonina33 wrote:
    Wredna małpa przyszła w nocy. Trochę smutku płaczu ale cóż zrobić
    Tulę! 🫂🩷 Resetuj licznik i gramy dalej. 🤞🏻

Co do ciąż w bliskim otoczeniu, u mnie aktualnie są trzy. Jedna zupełnie nieplanowana, która chyba uderzyła mnie najbardziej. I dwie osób, które zaczęły starania i zaszły w 1-2 cs. I pośrodku ja, która chce prawdopodobnie najmocniej, medycznie nic nie wskazuje na przeszkodę (na koniec miesiąca nadanie nasienia partnera, może rzuci jakieś światło na sprawę). I rozumiem was dziewczyny, bo odczuwam taką niemoc i smutek, że też nie mam ochoty się widzieć za bardzo z tymi osobami. W połowie miesiąca mam babyshower i nawet nie chcę się udzielać na grupie planującej, bo jest mi tylko przykro, że po raz kolejny to nie ja.

Zosia667, beautifullady, TrochesamotnaAsia, Treaclynat lubią tę wiadomość

💁🏻‍♀️ 33 💁🏻‍♂️ 33 🐶 2 🐶 4

🔮Bez antykoncepcji since 02.2024
    🔬Świadome staranie: 02.2025

⏳2 cs in progress

👩🏻‍🦱ona
    🩺 niedoczynność tarczycy
    💊 kwas foliowy, witamina D3, euthyrox, brintellix
    🔬AMH 2,04 ng/ml

🧔🏻‍♂️on
    🔜 badanie nasienia
  • Zosia667 Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powder wrote:
    Tulę! 🫂🩷 Resetuj licznik i gramy dalej. 🤞🏻

Co do ciąż w bliskim otoczeniu, u mnie aktualnie są trzy. Jedna zupełnie nieplanowana, która chyba uderzyła mnie najbardziej. I dwie osób, które zaczęły starania i zaszły w 1-2 cs. I pośrodku ja, która chce prawdopodobnie najmocniej, medycznie nic nie wskazuje na przeszkodę (na koniec miesiąca nadanie nasienia partnera, może rzuci jakieś światło na sprawę). I rozumiem was dziewczyny, bo odczuwam taką niemoc i smutek, że też nie mam ochoty się widzieć za bardzo z tymi osobami. W połowie miesiąca mam babyshower i nawet nie chcę się udzielać na grupie planującej, bo jest mi tylko przykro, że po raz kolejny to nie ja.

OMG, współczuję, pewnie sama już bym się katapultowała z takiej grupy.
    Powder bo widzę, że też bierzesz Euthyrox, spytam z ciekawości jak się objawiała Twoja niedoczynność? Jakie badania robiłaś?

👸33 🧔 33

👸 Cykle 26-29 dni, ⁉️Lekkie plamienia (brązowe na kilka dni przed spodziewaną miesiączką) które wcześniej traktowałam jako początek miesiączki)
    C.d.n.
    👸🩺03/25 wyniki cytologii
    🧔🩺
    👩‍❤️‍👨🤰2025
  • Delfi Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za testujące dzisiaj, Monini 🤞 za betę.

Ja jeszcze tyle dni do testowania, a już od wczoraj czuję się okresowo 😅 ale wielkich oczekiwań nie mam, jak ma przyjść okres, to chociaż niech nie zwleka :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 10:47

02.2024 synek 💙

02.2025 💔 (8/9 tydz.)
  • Antonina33 Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem coś o tym

Ja jestem ze wsi i sąsiadka mając 15 lat urodziła dziewczynkę wtedy jak ja syna w ten sam dzień
    Teraz się dowiedziałam że urodziła już kolejne

• White1 Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj obie testujące badają betę, więc trzymamy kciuki i czekamy dziewczyny na wyniki! 🤞
    Obie jesteście wcześnie po ovi @Monini to już w ogóle, więc będziemy analizować wyniki czy to zastrzyk czy to kropek 🤔😄

Ja jutro testuję 🫣 15 dni po zastrzyku będzie

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 10:55

Zosia667, Darrika, Nadziejka231, Agni97, Marzycielka94, Dżozu, Olisska, Haniaxoxo lubią tę wiadomość

👧25🧑26 🐈🐈
    ⏳️ od 05.24 💉od 01.25

👧 PCOS | AMH 6.16
    ❌️Długie cykle bezowulacyjne (60 dni)
    💊Fertistim, Glucophage 750mg, magnez, żelazo

🧑 M3% Ruch A+B 26% PH 8.1
    🔜03.25 rozszerzone badania

❌️01 Lametta + Zivafert
    ⏳️02 Lametta + Zivafert
    🩸7.02 💉17.02 🥚19.02
  • Choinka123 Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Część dziewczyny w nowym miesiącu. Po intensywnym weekendzie nadrabiam zaległości. @White1 wpisz mnie na testowanie 24 wtedy też mam pierwszą wizytę u dr Strus w sumie to pokładam w niej wielkie nadzieje że usłyszymy jakieś nowe świeże spojrzenie na nasz przypadek. A z nowosci to mamy zarezerwowane loty do Rzymu końcem miesiąca i już nie mogę się doczekać. Trzymam mocno kciuki ten miesiąc będzie nasz. Miłego dnia 🤗🤗🤗

Powder, Siasi, White1 lubią tę wiadomość

30 & 34
    ▪️starania od 11.2021
    ▪️AMH
    2022-2,83
    2024 -2,44
    ▪️Hormony w normie
    ▪️MUCH -OK
    ▪️ Drożności jajowodów z użyciem pianki EXEM FOAM - OK
    ▪️USG w kierunku endometriozy i ademiozy - nie wykryto
    ▪️PAI-1 4G/5G wykazano obecność polimorfizmu w układzie heterozygotycznym
    ▪️MTHFR C677T C/T
    ▪️STYMULACJE
    12.24 Lametta+Owitrelle+Duphaston
    01.25 Lametta+Owitrelle+Duphaston

04.2025 Laparoskopia + Histeroskopia?

ON
    ŻPN
    2024 zabieg
  • Powder Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia667 wrote:
    Powder bo widzę, że też bierzesz Euthyrox, spytam z ciekawości jak się objawiała Twoja niedoczynność? Jakie badania robiłaś?
    U mnie najbardziej wypadaniem włosów, straciłam ponad połowę objętości 😓 plus omdleniami. Dostałam skierowanie na TSH i ft4. Następnie, jak TSH wyszło 6 to dostałam skierowanie na Anty TPO i Anty TG (nie wyszło mi Hashimoto). Potrm robiłam usg (moja jest po prostu malutka, stąd niedoczynność), a na koniec ft3. Dzisiaj jest 1,45 🙌🏻

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 11:02

Zosia667 lubi tę wiadomość

⏳2 cs in progress

👩🏻‍🦱ona
    🩺 niedoczynność tarczycy
    🔬AMH 2,04 ng/ml

🧔🏻‍♂️on
    🔜 badanie nasienia
  • Kokosik Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siasi wrote:
    Cześć dziewczyny!

No właśnie z tym wytrzymywaniem, nigdy nie potrafiłam cierpliwie czekać do okresu 🥲
    W tym cyklu obiecałam sobie, że nie tknę testu ciążowego do 13 dnia. Czyli do soboty
    A odczucia mam niemal identyczne

Miłego poniedziałku ♥️

Siasi lubi tę wiadomość

31 👩‍🦳 34 🧔‍♂️
    05.2024 rozpoczęcie starań
    11.2024 straciliśmy aniołka 💔💔💔 6+2
    01.2025 walczymy od nowa 🍀
  • eRKow. Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, kciuki za wyniki dzisiejsze 🙂🙂

MTHFR heteri
    PAI-1 homo

💔24.07.2022 r. Aniołek. (7tc/10tc) [*] Sławek
    💔04.04.2023 r. Aniołek (8tc/10tc) [*] Józio
    ❤️ 02.02.2024 r. Feliks, 3370g, 54cm, 10pkt
    💔12.02.2025 r. Aniołek (5tc/9tc) [*] Marianna

age.png
  • assialbnn Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zamęczę Was, ale niektóre z Was też doświadczyły straty więc myślę że będziecie umiały mi pomóc. Zastanawiam się na swoim krwawieniem. 28.02 miałam indukcje poronienia (bez zabiegu) 1.03 wyszłam ze szpitala i tego dnia w sumie lekko plamiłam. Od wczoraj już krawawie dość mocno tak mi się wydaje 🤔 czasem poleca też jakieś mniejsze większe skrzepy . Zastanawiam się czy to normalne czy może jednak lepiej skonsultować się z lekarzem ? Po usg w szpitalu lekarz powiedział że macica ładnie się oczyściła i zostały jakieś nieznaczne "resztaki" . Przez jaki czas po poronieniu krwawilyscie i jak bardzo? Z góry dziękuję za odpowiedzi 🙂 i przepraszam że zamęczam takimi pytaniami ..

👩 33
    👱‍♂️ 36

👸 córka 2015

3cs🗓
    5.02 ⏸️
    28.02 💔 8tc
  • Nadziejka231 Znajoma

Wysłany: Dzisiaj, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siasi wrote:
    Cześć dziewczyny!

Trzymam kciuki żeby się udało 🤞🏻

Siasi lubi tę wiadomość

👩🏼25 🧔🏼‍♂️27

👶🏼Styczeń 2024r.
    🤱🏼Kp nocne
    ❤️‍🔥Starania o rodzeństwo od listopada 2024r.
    💊 Niedoczynność tarczycy
  • Zosia667 Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powder wrote:
    U mnie najbardziej wypadaniem włosów, straciłam ponad połowę objętości 😓 plus omdleniami. Dostałam skierowanie na TSH i ft4. Następnie, jak TSH wyszło 6 to dostałam skierowanie na Anty TPO i Anty TG (nie wyszło mi Hashimoto). Potrm robiłam usg (moja jest po prostu malutka, stąd niedoczynność), a na koniec ft3. Dzisiaj jest 1,45 🙌🏻

Dziękuję za odpowiedź,
    U mnie badania spoko,
    Czekam na USG jakoś na początku kwietnia spróbuje się umówić, będę wtedy 6-7tyg po pierwszej dawce Euthyrox - przepisany aby nieco obniżyć TSH przy staraniach

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 11:13

Powder lubi tę wiadomość

👸33 🧔 33

C.d.n.
    👸🩺03/25 wyniki cytologii
    🧔🩺
    👩‍❤️‍👨🤰2025
  • Siasi Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Kokosik Bo w naszym świecie żyje się w cyklu 2 tygodniowym. Ostatnio mi się to bardzo spodobało jak któraś z dziewczyn to napisała. Od małpy do owulki, drugie dwa tyg od owulki do okresu 😅 i tak co dwa tygodnie. Od wielkich nadziei i ekscytacji , po rozczarowania i smutki.
    Chyba musimy przywyknąć, a jak zajdziemy w upragnioną ciążę to będzie wielka radość i docenienie. Może po to los nam zsyła te męki teraz, żeby później doceniać każdy dzień zdrowej ciąży i każdy dzień gorzko-słodkiego macierzyństwa. Ja sobie to tak tłumaczę i staram się na maxa wykorzystywać obecny czas życia tylko we dwoje, mam nadzieję że już krótki.

Powder, Darrika lubią tę wiadomość

🧩 9cs o brakującego puzzelka
    🩸5.02
    ⏸️x0

✅ szczęśliwa żona
    ✅ Zdrowy styl życia i życiowy wyuczony optymizm!
    ⚠️ "W życiu nigdy nie jest za późno na trzy rzeczy: miłość, naukę i spełnianie marzeń"
  • Powder Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia667 wrote:
    Dziękuję za odpowiedź,
    U mnie badania spoko,
    Czekam na USG jakoś na początku kwietnia spróbuje się umówić, będę wtedy 6-7tyg po pierwszej dawce Euthyrox - przepisany aby nieco obniżyć TSH przy staraniach
    Trzymam kciuki za wyniki! Jakbyś miała jeszcze jakieś pytania, to uderzaj śmiało. ❤️

⏳2 cs in progress

👩🏻‍🦱ona
    🩺 niedoczynność tarczycy
    🔬AMH 2,04 ng/ml

🧔🏻‍♂️on
    🔜 badanie nasienia
‹‹ 18 19 20 21 22 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ