W walentynki były hece ❤️ więc na betę w marcu lecę 🏃🏻♀️
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć,
Przepraszam, że się wbijam, bo w tym miesiącu nie jestem zapisana na testowanie z Wami, ale miałam podobną sytuację w zeszłym miesiącu. Pierwsza beta 5,3, widelki w labie, że ciąża od 5,8, a poniżej 5 brak ciąży, a ja dokładnie po środku 😉
Byłam u lekarza, ze względu na plamienia i niskiego proga i on powiedział, że coś się dzieje faktycznie, ale przy endometrium 3/4 mm to będzie ciężko. I faktycznie następna beta już 4,11 i na drugi dzień okres. Spóźniony tylko 1 dzień. Coś się zadziało tylko nie było warunków żeby się wgryźć 😉
Także u mnie biochem, ale u Was jeszcze może być pięknie! Nie traćcie nadziei, trzymam kciuki!DreamBee, Darrika, Marzycielka94, Elena20, Olisska, Vergeet lubią tę wiadomość
34 👫 32
04.2023 💙
02.2025 cb
03.2025 cb
04.2025 cb
💊: Polocard, Clexane, Folian, Pregna Start, Omega 3-6-9, wit. E i C, zioła Ojca Sroki
Mutacja PAI-1 [hetero] i MTHFR [oba hetero]❌️
MUCH ✅️
Antykoagulant tocznia, p-ciała p/kardiolipinowe i p/beta2 glikoproteinie ✅️ -
Darrika wrote:Nie ma co przepraszać, iskierka nadziei zawsze się przyda 😉 na ten moment czekam na @, jak przyjdzie to luz, a jak nie to będzie wyjątkowo miła niespodzianka 🤭
Właśnie wstałam, wyspana, w dobrym nastroju, mieliśmy z mężem miły wieczór, idę się wstępnie ogarnąć, odpalę xboxa I trochę pogram, potem odebrać młodą, pogoda się wydaje, że będzie ładna słoneczna chociaż zdawało mi się niedawno, że deszcz słyszałam 😅
Pięknego dnia dziewczyny i mocne kciuki za Ciebie beutyfullady dzisiaj🤞🤞🤞❤️☘️
A w co fajnego grasz Darrika? Bo ja jestem na odwyku od baldura 3 i szukam wrazen😂😂💁🏻♀️ 33 💁🏻♂️ 34 🐶 🐶
🔮Staranie na luzie od 03.2024
🔥Staranie na pełnej od 02.2025
⏳6cs in progress
👩🏻🦱 ona
🕰️ cykle 29-31 dni, faza lutealna 17 dni
✅ jajowody drożne ✅ MUCHa czysto ✅ hormony w normie
🩺 niedoczynność tarczycy (TSH 1,5 / fT4 18,40)
💊 pueria uno, witamina D3, magnez, kolagen, euthyrox
🧔🏻♂️ on
🔬 61,1mln, koncentracja 25,5mln (w 2,4ml)
🔬 ruch A+B 25%, morfologia 2%
💊 pregna start on, androvit, witamina D3, kolagen
🔜 27.06 ponowne badanie nasienia -
Powder wrote:A w co fajnego grasz Darrika? Bo ja jestem na odwyku od baldura 3 i szukam wrazen😂😂
Ja niezmiennie już chyba od grudnia jakoś albo listopada cisnę assasins creed valhalla 😅 i pewnie jeszcze z 2 lata mi zejdzie zanik przejdę grę i wyczyść że mapy 🤣Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca, 08:19
Powder lubi tę wiadomość
34👧 38🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
9 cs 💔
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
12 cs 💔
14 cs start! Ostatnia próba ->🩸
Ufam, że życie zna dla mnie właściwy moment. Oddycham spokojnie i z miłością przyjmuję to, co się wydarza. -
Darrika wrote:Jejku butelkowa zieleń mi się marzy, pewnie za kilka lat zamienię ten granat właśnie na zieleń 😍
Ja dziś powinnam mieć @ tym czasem wstałam z takim mega zatkanym nosem i bólem gardła,że masakra.🫣 A @ póki co brak ale chyba nadchodzi bo brzuszek coś pobolewa i piersi przy dotyku. Na razie jak to mój chłop nazwał ,,Niunia żyje w oczekiwaniu"😂😂🤪 więc sobie leżę z kawą w łóżeczku i czekam😂🫣 -
Yoanne wrote:Cześć,
Przepraszam, że się wbijam, bo w tym miesiącu nie jestem zapisana na testowanie z Wami, ale miałam podobną sytuację w zeszłym miesiącu. Pierwsza beta 5,3, widelki w labie, że ciąża od 5,8, a poniżej 5 brak ciąży, a ja dokładnie po środku 😉
Byłam u lekarza, ze względu na plamienia i niskiego proga i on powiedział, że coś się dzieje faktycznie, ale przy endometrium 3/4 mm to będzie ciężko. I faktycznie następna beta już 4,11 i na drugi dzień okres. Spóźniony tylko 1 dzień. Coś się zadziało tylko nie było warunków żeby się wgryźć 😉
Także u mnie biochem, ale u Was jeszcze może być pięknie! Nie traćcie nadziei, trzymam kciuki!
Kurcze właśnie mnie to zastanawia, skąd sie biorą takie sytuacje, coś zaklikalo ale jednak nie poszło… Zaliczyłam juz biochema w grudniu, wiec raczej nastawiałam się na powtórkę z rozrywki.
Zosiu - miałam tak w ostatnim cyklu, inaczej niż normalnie. Zawsze wcześniej miałam brązowe plamienia, a wtedy wyjątkowo śluz podbarwiony krwią i potem taki gęsty, ciemnoczerwony. Niestety u mnie na kolejny dzień przyszła 🐒. Oby u Ciebie było inaczej 🌷🌷🌷
Beautifullady - myślimy o Tobie dzisiaj i nadal trzymamy mocno kciuki!!! 🌷🌷🌷Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca, 08:52
beautifullady lubi tę wiadomość
✨ Starania od 09/24 (10 cs)
#rodzęw2026 🌷
👩 31
✔ USG, cytologia, MUCHa, owulacja
✔ TSH, FT3, FT4, ATPO
✔ LH, FSH, estradiol, progesteron, prolaktyna
⬆️ testosteron 0,54 ng/ml (norma do 0,48) + hirsutyzm
👨 36
⬆️ TSH, prolaktyna, progesteron, estradiol
✔ USG
✔ koncentracja 45 mln/1 ml
⬇️ A i B = 30 %, morfologia 2 %
06/25 - starania wstrzymane -
Darrika przepraszam, że tak wbijam w wątek ale.
Taka beta jak najbardziej może oznaczać, że startuje.
Każda ciąża, naprawdę KAŻDA w którymś momencie była "mierzalna" betą na 2 czy 3 jednostki. Zarówno ciąża zdrowo się rozwijająca jak i biochemiczna. I taka wartość bety wcale nie musi oznaczać biochema - liczy się tylko i wyłącznie przyrost.
Ja w ostatniej ciąży (szczęśliwej) pierwszą betę jaką zrobiłam miałam 4 z malutkim hakiem
Gdybym nie była na etapie starań i nie testowała tak wcześnie, to w życiu nie wyłapałabym takiego cienia na teście i w życiu nie poleciałabym na betę tak szybko, tylko jak zdrowo myślący człowiek poczekałabym do 15 czy 16 dpo i wtedy beta byłaby już bez wątpliwości
Ja bym tego absolutnie nie przekreślała i powtórzyłabym sikańca nawet dziś 🫣
Co więcej - przy tak niziutkich wartościach bety są kolosalne różnice w kreskach w zależności od konkretnego testu. Obsikałam w życiu milion testów i przy takich wczesnych betach rzędu 3-4-5 najlepiej wybarwialy mi się testy płytkowe z DOZ 🫣Darrika, Marzycielka94, Olisska, Belia, DreamBee lubią tę wiadomość
-
Darrika wrote:Ja niezmiennie już chyba od grudnia jakoś albo listopada cisnę assasins creed valhalla 😅 i pewnie jeszcze z 2 lata mi zejdzie zanik przejdę grę i wyczyść że mapy 🤣
Darrika lubi tę wiadomość
💁🏻♀️ 33 💁🏻♂️ 34 🐶 🐶
🔮Staranie na luzie od 03.2024
🔥Staranie na pełnej od 02.2025
⏳6cs in progress
👩🏻🦱 ona
🕰️ cykle 29-31 dni, faza lutealna 17 dni
✅ jajowody drożne ✅ MUCHa czysto ✅ hormony w normie
🩺 niedoczynność tarczycy (TSH 1,5 / fT4 18,40)
💊 pueria uno, witamina D3, magnez, kolagen, euthyrox
🧔🏻♂️ on
🔬 61,1mln, koncentracja 25,5mln (w 2,4ml)
🔬 ruch A+B 25%, morfologia 2%
💊 pregna start on, androvit, witamina D3, kolagen
🔜 27.06 ponowne badanie nasienia -
Sara30 wrote:Darrika przepraszam, że tak wbijam w wątek ale.
Taka beta jak najbardziej może oznaczać, że startuje.
Każda ciąża, naprawdę KAŻDA w którymś momencie była "mierzalna" betą na 2 czy 3 jednostki. Zarówno ciąża zdrowo się rozwijająca jak i biochemiczna. I taka wartość bety wcale nie musi oznaczać biochema - liczy się tylko i wyłącznie przyrost.
Ja w ostatniej ciąży (szczęśliwej) pierwszą betę jaką zrobiłam miałam 4 z malutkim hakiem
Gdybym nie była na etapie starań i nie testowała tak wcześnie, to w życiu nie wyłapałabym takiego cienia na teście i w życiu nie poleciałabym na betę tak szybko, tylko jak zdrowo myślący człowiek poczekałabym do 15 czy 16 dpo i wtedy beta byłaby już bez wątpliwości
Ja bym tego absolutnie nie przekreślała i powtórzyłabym sikańca nawet dziś 🫣
Co więcej - przy tak niziutkich wartościach bety są kolosalne różnice w kreskach w zależności od konkretnego testu. Obsikałam w życiu milion testów i przy takich wczesnych betach rzędu 3-4-5 najlepiej wybarwialy mi się testy płytkowe z DOZ 🫣
Dziękuję Ci, że tak wbiłaś ❤️ może faktycznie jeszcze nic straconego, nie mam już żadnego testubw domu, ale jutro się wszystko wyjaśni, bo wieczorem powinna przyjść @ jak jej nie będzie to we wtorek rano jazda po test będzie do apteki 🤭Marzycielka94, Elena20 lubią tę wiadomość
34👧 38🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
9 cs 💔
12 cs 💔
Ufam, że życie zna dla mnie właściwy moment. Oddycham spokojnie i z miłością przyjmuję to, co się wydarza. -
Darrika wrote:Dziękuję Ci, że tak wbiłaś ❤️ może faktycznie jeszcze nic straconego, nie mam już żadnego testubw domu, ale jutro się wszystko wyjaśni, bo wieczorem powinna przyjść @ jak jej nie będzie to we wtorek rano jazda po test będzie do apteki 🤭
Darrika lubi tę wiadomość
#rodzęw2026 🌷
👩 31
✔ TSH, FT3, FT4, ATPO
👨 36
✔ USG
Hej w niedzielę
Marzycielka i Darrika mocno trzymam kciuki, żeby te bety jednak szybowały w górę ❤️ moim zdaniem jeszcze nic straconego, bo jakby się nic nie działo to skąd jednak ta 3 i to niecałe 5?
U mnie dziś już samopoczucie lepsze, chyba w końcu po 8 dniach zaczynam powoli zdrowieć.
Dziś chciałam sobie wyczuć jaką mam szyjkę, bo niestety nie mam pojęcia czy owulacja była lub będzie, a jestem w 17dc i szyjkę mam tak wysoko jak jeszcze nigdy, nie mogłam jej dosięgnąć. Czym to może być spowodowane?
Mimo że nie udało się wyłapać czy owu na pewno była i mimo mojego przeziębienia, serduszkowaliśmy od niedzieli do wczoraj, oprócz wtorku i piątku, bo czułam się najgorzej w te dni. Mieliśmy jeszcze dziś, ale powiem Wam, że zazdroszczę każdej, która wie kiedy ma owu, bo prawie codzienne serduszkowanie mnie wykończy 😂😂Darrika, Marzycielka94, Elena20 lubią tę wiadomość
👩31 🧔♂️38
Starania od 01.2025
PCOS, IBS, tężyczka utajona, nieregularne cykle, arytmia
2016 usunięcie potworniaka jajnika, z zachowaniem jajnika
2024 zabieg zamknięcia PFO
20.03. ⏸️ beta 26,5, progesteron 22,9
8.04 jest zarodek z bijącym ❤️
29.04 2,56cm bobasa z tętnem 174 🥹
21.05 badania prenatalne, zdrowy 6,5cm bobas 🥹
27.05 wszystko dobrze, wyniki Sanco - zdrowa dziewczyna 🩷
-
Nadzieja32 wrote:Hej w niedzielę
Marzycielka i Darrika mocno trzymam kciuki, żeby te bety jednak szybowały w górę ❤️ moim zdaniem jeszcze nic straconego, bo jakby się nic nie działo to skąd jednak ta 3 i to niecałe 5?
U mnie dziś już samopoczucie lepsze, chyba w końcu po 8 dniach zaczynam powoli zdrowieć.
Dziś chciałam sobie wyczuć jaką mam szyjkę, bo niestety nie mam pojęcia czy owulacja była lub będzie, a jestem w 17dc i szyjkę mam tak wysoko jak jeszcze nigdy, nie mogłam jej dosięgnąć. Czym to może być spowodowane?
Mimo że nie udało się wyłapać czy owu na pewno była i mimo mojego przeziębienia, serduszkowaliśmy od niedzieli do wczoraj, oprócz wtorku i piątku, bo czułam się najgorzej w te dni. Mieliśmy jeszcze dziś, ale powiem Wam, że zazdroszczę każdej, która wie kiedy ma owu, bo prawie codzienne serduszkowanie mnie wykończy 😂😂Nadzieja32 lubi tę wiadomość
#rodzęw2026 🌷
👩 31
✔ TSH, FT3, FT4, ATPO
👨 36
✔ USG
Marzycielka94 wrote:Brzmi jak dobry plan!🚀❤️🌷
I tak muszę podjechać jutro do rossmana bo wczoraj kupiłam sobie eyliner maybeline za 42 zł i to dziadostwo nie działa totalnie jakby wyschnięte? Nie wiem czy mi pozwolą wymienić na inny czy zwrócą kasę czy odeślą z kwitkiem, ale nie zostawię tak tego bo tyła kasy w plecy 😬 to przy okazji jak wyjaśnię temat to kuoie facelle i jak się nie przyda na wtorek rano to zostanie na następny cykl najwyżejWiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca, 09:26
Marzycielka94, Elena20, Powder lubią tę wiadomość
34👧 38🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
9 cs 💔
12 cs 💔
Darrika wrote:Dziękuję Ci, że tak wbiłaś ❤️ może faktycznie jeszcze nic straconego, nie mam już żadnego testubw domu, ale jutro się wszystko wyjaśni, bo wieczorem powinna przyjść @ jak jej nie będzie to we wtorek rano jazda po test będzie do apteki 🤭
Darrika, Elena20 lubią tę wiadomość
-
Marzycielka94 wrote:A mierzysz temperaturę? Robisz testy owulacyjne? Jak obserwacja śluzu?
Temperatury nie mierzyłam, ale już zakupiłam termometr, wczoraj przyszedł. Testy owulacyjne raz trochę ciemniejsze, raz trochę jaśniejsze, ale nigdy naprawdę dodatnie. Śluz przez ostatnie trzy dni był rozciągliwy, ale nie całkiem przeźroczysty, taki pół przeźroczysty, pół białawy 🙈👩31 🧔♂️38
Starania od 01.2025
-
Nadzieja32 wrote:Temperatury nie mierzyłam, ale już zakupiłam termometr, wczoraj przyszedł. Testy owulacyjne raz trochę ciemniejsze, raz trochę jaśniejsze, ale nigdy naprawdę dodatnie. Śluz przez ostatnie trzy dni był rozciągliwy, ale nie całkiem przeźroczysty, taki pół przeźroczysty, pół białawy 🙈
A co do testów to jakiej firmy kupujesz? Pilnujesz tego, żeby robić je o tej samej godzinie? Zachowujesz te 2 h od sikania, niepicia i niejedzenia? Wrzucasz je może do premom lub w inną apke?Powder lubi tę wiadomość
#rodzęw2026 🌷
👩 31
✔ TSH, FT3, FT4, ATPO
👨 36
✔ USG
Darrika wrote:I tak muszę podjechać jutro do rossmana bo wczoraj kupiłam sobie eyliner maybeline za 42 zł i to dziadostwo nie działa totalnie jakby wyschnięte? Nie wiem czy mi pozwolą wymienić na inny czy zwrócą kasę czy odeślą z kwitkiem, ale nie zostawię tak tego bo tyła kasy w plecy 😬 to przy okazji jak wyjaśnię temat to kuoie facelle i jak się nie przyda na wtorek rano to zostanie na następny cykl najwyżej
Trzymam mocno kciuki!Darrika lubi tę wiadomość
-
Marzycielka94 wrote:Myślę, że przyda się mierzenie temperatury, to na pewno trochę ułatwi sprawę. Ktoś tutaj ostatnio fajnie opisał śluz płodny, żeby łatwiej było go rozpoznać, pisząc, że był „poślizg na papierze”. To jest chyba idealne określenie.
A co do testów to jakiej firmy kupujesz? Pilnujesz tego, żeby robić je o tej samej godzinie? Zachowujesz te 2 h od sikania, niepicia i niejedzenia? Wrzucasz je może do premom lub w inną apke?
Dlatego też ten termometr zakupiłam, ale już bez sensu w tym cyklu mierzyć. Wydaje mi się, że ten śluz to mógł być ten płodny, no ale całkowicie przeźroczysty nie był. Testy kupuje facelle i domowe laboratorium, ale one się w ogóle nie pokrywają 🙈 facelle potrafi się zrobić dość ciemny, a domowe laboratorium ledwo widać 😅 staram się pilnować godzin i żeby nie pić. Przed braniem anty miałam zdiagnozowane PCOS i trochę się obawiam, że po prostu zaczynają wracać objawy. Na kwiecień zapiszę się do gina, a w marcu jeszcze zrobię badania hormonalne, żeby już można coś zaplanować na tej wizycieWiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca, 09:44
👩31 🧔♂️38
Starania od 01.2025
-
Marzycielka! Za Ciebie oczywiście też kciuków nie puszczam! 🤞❤️
Marzycielka94 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny trzymam kciuki mocno 🤞❤️
Wygrzebałam stare wyniki bety z nieudanego cyklu, robiłam je jakoś dzień lub dwa dni przed planowanym okresem. Tutaj wątpliwości żadnych, ale u Was jest nadzieja 🫣
Marzycielka94 lubi tę wiadomość
👱♀️89🧑84 👰♀️🤵♂️🇬🇷🏝🌞 03.06.2018
Elena ♀️👶 (7cs) 🌞🌴 CC 01.07.2025
🫧23.10. 9dpo ⏸️ beta 8,23/50,63/297,12
🫧12.11. 6+1 ❤️ 0.35 cm CRL
🫧12.12. 10+3 Veracity Premium, niskie ryzyka, DZIEWCZYNKA 🩷
🫧19.12. 11+3 I prenatalne 🩺, niskie ryzyka
🫧 18.02. 20+5 badania połówkowe prawidłowe, Elena waży 392g 🍬🍭
🫧 08.04. 27+5 rośniemy 1250g słodkości 🎀🩷🧚♀️🍬🍭
🫧 29.04. 30+5 III prenatalne, 1767g, położenie miednicowe 🌷🩺
🫧 06.06. 3152g
🫧 16.06. 3600g
🫧 26.06. 3850g
Eliza ♀️👧(5cs) 🌞🌴11.07.2019 (3549g 58cm) 41+4 cc
-
Widzę że flo mi przesunęło dzień @ z wtorku na środę. Chyba wstrzymam się też z sikaniemPCOS cykle między 31 a 65 dni, cykle bezowulacyjne, nadwaga, pod kontrolą onkologa
🔹️wysokie TSH ‼️ (4,34) - lewotyroksyna
🔹️wizyta & usg: 1.7 & 3.7
🔹️27.5.2025 - CRL 19.41mm, 8t+3d
🔹️16.5.2025 - CRL 5.9 mm
🔹️11.5.2025 - CRL 3.87mm, serduszko puka w rytmie cza-cza
🔹️27.4.2025 - nadal dwie kreski, druga mocniejsza ⏸️
🔹️26.4.2025 - dwie kreski ⏸️
🔹️ starania od 02.2024
🔸️ 3 lata na AH
🔸️ 07.2020 👨👩👦💙
🔸️ 29.11.2019 - serducho ❤️
🔸️ 20.11.2019 - widać kropkę 🥰