X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Wakacje a ciąża z in vitro
Odpowiedz

Wakacje a ciąża z in vitro

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nie_spełniona97 Znajoma

Wysłany: 6 kwietnia 2023, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Za 3 tygodnie mam wizytę w Czechach; chciałabym w lipcu, jeśli będzie na to szansa, ogarnąć procedurę. Problem w tym, że we wrześniu mam wakacje, jedziemy na rejs statkiem na 10 dni. Nie musimy wychodzić ze statku, mogę cały dzień korzystać z atrakcji na nim, pytanie, czy to dobry pomysł?

Nigdy nie byłam w ciąży, mam zapchane jajowody, które nie zamierzały mi ułatwić. Poza tym moje amh na 26 lat to 1,04, inne badania są w normie. No i mam endometriozę. Czekać na procedurę do przyjazdu z wakacji? Jak myślicie? Czy normalnie pracowałyście, podróżowałyście w I trymestrze?

👩 97
    🧔‍♂️81

Endometrioza, oba niedrożne jajowody, IO,
    komórki słabej jakości.
    Starania od 2019, dużo chorób po drodze.

Pierwsze in vitro ❌- przełom 2024/2025:
    - 13 komórek, 8 dojrzałych
    - 2 zapłodnione
    - ostatecznie brak zarodków 😞

Styczeń 2024 - kolejna wizyta kwalifikująca w Bocianie Katowice

„Rozczarowania należy spopielić, a nie balsamować”
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ