Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Wakacje a ciąża z in vitro
Odpowiedz

Wakacje a ciąża z in vitro

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nie_spełniona97 Znajoma

Wysłany: 6 kwietnia 2023, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Za 3 tygodnie mam wizytę w Czechach; chciałabym w lipcu, jeśli będzie na to szansa, ogarnąć procedurę. Problem w tym, że we wrześniu mam wakacje, jedziemy na rejs statkiem na 10 dni. Nie musimy wychodzić ze statku, mogę cały dzień korzystać z atrakcji na nim, pytanie, czy to dobry pomysł?

Nigdy nie byłam w ciąży, mam zapchane jajowody, które nie zamierzały mi ułatwić. Poza tym moje amh na 26 lat to 1,04, inne badania są w normie. No i mam endometriozę. Czekać na procedurę do przyjazdu z wakacji? Jak myślicie? Czy normalnie pracowałyście, podróżowałyście w I trymestrze?

👩 97
    🧔‍♂️81

Endometrioza, oba niedrożne jajowody, IO,
    komórki słabej jakości.
    Starania od 2019, dużo chorób po drodze.

Pierwsze in vitro ❌- przełom 2024/2025:
    - 13 komórek, 8 dojrzałych
    - 2 zapłodnione
    - ostatecznie brak zarodków 😞

Styczeń 2024 - kolejna wizyta kwalifikująca w Bocianie Katowice

„Rozczarowania należy spopielić, a nie balsamować”
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen w ciąży i po porodzie – jak regulowane podparcie ciała wpływa na kręgosłup i miednicę?

Oczekiwanie na przyjście na świat nowego członka rodziny to moment pełen emocji, który wiąże się z ogromnymi zmianami zachodzącymi w anatomii przyszłej mamy. Rosnący brzuszek stopniowo przesuwa środek ciężkości ciała, co bardzo często skutkuje uciążliwym dyskomfortem towarzyszącym kobiecie nawet podczas nocnego odpoczynku. Znalezienie wygodnej pozycji staje się prawdziwym wyzwaniem, zwłaszcza kiedy tradycyjne poduszki i akcesoria przestają przynosić upragnioną ulgę zmęczonym plecom. Prawidłowa regeneracja jest warunkiem zachowania sił witalnych, dlatego warto zrozumieć, jak powierzchnia, na której śpisz, realnie oddziałuje na twoje zmieniające się ciało.

CZYTAJ WIĘCEJ