Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Walentynki pod kołderką 🔥, a jesienią spacer w trójkę 🍂
Odpowiedz

Walentynki pod kołderką 🔥, a jesienią spacer w trójkę 🍂

Oceń ten wątek:
  • Lady A. Autorytet

Wysłany: 21 lutego, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki przymierzam się do ankiety tytułu na marzec. Żeby nie szukać jej wśród postów pomyślałam, że wstawię ją na końcu pierwszego posta. Co Wy na to?

Basiax, Kompotlinka, Esbe, Witynja, Dawdler34, yoreva, Aga_92, .aś. lubią tę wiadomość

🧑 33 l. 🧒 36 l.
    ♥️🍀
  • Agi96 Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Omg Burburuza co za zwrot akcji, trzymam kciuki! 🍀

Basiax, Buburuza, Blond27 lubią tę wiadomość

29 🙋🏽‍♀️ 33 🙋🏽
    7 cs o pierwsze 👶🏽

Tarczyca ✅
    Progesteron 12/25 8 dpo 19,17ng/ml, 02/26 9 dpo 16,2 ng/ml✅
    Wskaźnik HOMA 2,89 (IO) <2.5⬆️
    Homocysteina 5,97 umol/l✅
    SHBG 45,6 nmol/L 32.4-128.0⬇️
    Testosteron 1,60 nmol/l 0,29 - 1,67⬆️
    Prolaktyna⬆️❗️
    AMH 6,58 ⬆️⁉️

On:
    Badanie nasienia ✅ morfologia 5% 🆗
  • Basiax Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buburuza wrote:
    Ja bym się wybrała. U mnie glukoza w ciąży byla dobra, a krzywa tragiczna.
    Na czczo 85 po godzinie 140 po dwóch 55
    I nagle poznaliśmy przyczynę omdleń.
    Dziękuję 🥰

Buburuza lubi tę wiadomość

• Basiax Autorytet

Wysłany: 21 lutego, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buburuza wrote:
    No pewnie. U mnie w poprzedniej pracy krążyła legenda, że tu się w ciążę nie zachodzi.
    3 dziewczyny na przestrzeni 2 lat miały kłopot z zajściem w ciążę. Każda z nas wie, że stres nie pomaga, a dyrekcja tam była… no cóż… była. I wszystkie zaszły w ciążę 2-3 miesiące po zmianie pracy.
    Także szukaj tak żebyś była szczęśliwa ❤️❤️
    A ja mam umowę na czas nieokreślony, praca budzetowa i dużo dodatkow.. moge wyjść z pracy coś załatwić zawsze, uda mi sie czasem urwać wczesniej do domu , praca to 5 min spacerkiem i stabilna i na ogół nie musze tam ciągle "zapieprzać"... ale okresowo jest sajgon i stres. Zwłaszcza teraz nacisk na projekty które mnie stresują :( zaczynają wymyślać z różnymi rzeczami i niespójne są informacje jak co robić i człowiek się wkurza. Może to mój problem braku ciąży..albo cb :( nie chciałabym teraz zmieniać pracy przez te starania żeby nie zostać z niczym.. a z drugiej strony chciałabym sobie odpocząć albo zmienić tą robotę. Marzyłam zajsc w ciaze i pozamykać sprawy i l4 a potem wrocic po macierzyńskim i zobaczyć czy zostać bo da sie pracować czy już powariowali całkiem.. ale tr wyjścia w sprawie załatwień czy wczesniej do domu przemawiają żeby zostać.. u mnie nikt zadowolony nie bedzie, że ciąża bo każdy patrzy swojego tyłka, a mamy dużo pań przed emeryturą które śmieszkują, że mogę dopiero jak one pójdą. Niby w formie żartu ale wiem, że im na rękę. Ja nic nie mowie, tylko że swoje lata mam. Za chwilę mamy poważny projekt i jeśli wtedy wyskoczę na l4 to pojawia sie problem kto poleci za mnie za granicę bo pewnie nikt :( bilety kupione i ech

• Murena96 Ekspertka

Wysłany: 21 lutego, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buburuza ja tam coś widzę i mam nadzieję że nie jest to jakiś felerny test 🙈 daj znać jaki wyszedł kolejny.

Do mnie dzisiaj rodzice na kawę przyjeżdżają i teściowa przychodzi bo jutro imieniny mam.

Dzisiaj od 4 już nie śpimy bo mała się obudziła i już nie chciała spać. Do 8 polezelisny w łóżku i wstaliśmy. Ogarnęłam trochę w domu, zrobiłam serniczek i teraz chwilę odpoczywam.

• Velaria Ekspertka

Wysłany: 21 lutego, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buburuza wrote:
    Boże co jakbym bez was zrobiła. Ostatnie kwadranse to się się czułam zagubiona 😖 dziękuję że jesteście. Wzięłam proga, leżę z globulka 😅
    Nie chce się nakręcać, ale kojarzycie tańczącą w parku rozrywki na takim kręcącym się kole zakonnice? To ja teraz, gdy mówię że nie będę się nakręcać 😅😅😅😅

Buburuza, kciuki na pokładzie 😍😍😍

05.25 6 tc 👼
    10.25 14 tc 👼
    01.26 cb 💔

👩🏻29
    AMH 0,8 -> 0,98 -> 1,3
    kariotyp, fraX, trombofilia wrodzona ✅
    ginekologicznie, endokrynologicznie ✅
    endometrioza ❌
    pozytywny antykoagulant tocznia ❌

👦🏻29
    kariotyp, nasienie (morfologia, posiewy, genetyka) - ✅

21.02.26 - 9 dpo⏸️; beta = 7,49 🥹prog = 34,92
    23.02.26 - 11 dpo; beta = 29,39 🥹
    26.02.26 - 14 dpo; beta = 213,5 🥹
    🍀🍀🍀🍀
  • dzydzy Koleżanka

Wysłany: 21 lutego, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buburuza, dawaj znać jak zrobisz kolejny test! Trzymam kciuki za dwie kreski, zasługujecie 🫂

Ja 10dc i wypatruję owulacji. Śluz powoli się zmienia 🤞

👩🏻36 lat 👦🏻36 lat
    starania od 02.2026
  • Lady A. Autorytet

Wysłany: 21 lutego, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to moje propozycje tytułów na marzec:

W marcu testy wykonamy, zimą bobasa przywitamy 👶

W marcu dwie kreski zobaczymy, zimą maleństwo utulimy 🤍

W marcu testy się udają, zimą dzieci się witają 👣

W sumie to założyłam, że listopad/grudzień to będzie już zima 🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego, 15:18

dzydzy, Kompotlinka, Esbe, Witynja, Blond27 lubią tę wiadomość

🧑 33 l. 🧒 36 l.
    ♥️🍀
  • Buburuza Autorytet

Wysłany: 21 lutego, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiax wrote:
    A ja mam umowę na czas nieokreślony, praca budzetowa i dużo dodatkow.. moge wyjść z pracy coś załatwić zawsze, uda mi sie czasem urwać wczesniej do domu , praca to 5 min spacerkiem i stabilna i na ogół nie musze tam ciągle "zapieprzać"... ale okresowo jest sajgon i stres. Zwłaszcza teraz nacisk na projekty które mnie stresują :( zaczynają wymyślać z różnymi rzeczami i niespójne są informacje jak co robić i człowiek się wkurza. Może to mój problem braku ciąży..albo cb :( nie chciałabym teraz zmieniać pracy przez te starania żeby nie zostać z niczym.. a z drugiej strony chciałabym sobie odpocząć albo zmienić tą robotę. Marzyłam zajsc w ciaze i pozamykać sprawy i l4 a potem wrocic po macierzyńskim i zobaczyć czy zostać bo da sie pracować czy już powariowali całkiem.. ale tr wyjścia w sprawie załatwień czy wczesniej do domu przemawiają żeby zostać.. u mnie nikt zadowolony nie bedzie, że ciąża bo każdy patrzy swojego tyłka, a mamy dużo pań przed emeryturą które śmieszkują, że mogę dopiero jak one pójdą. Niby w formie żartu ale wiem, że im na rękę. Ja nic nie mowie, tylko że swoje lata mam. Za chwilę mamy poważny projekt i jeśli wtedy wyskoczę na l4 to pojawia sie problem kto poleci za mnie za granicę bo pewnie nikt :( bilety kupione i ech

Okey rozumiem w 100%, ale pamiętaj że jeśli poświęcisz coś z siebie dla pracy to nikt ci medalu nie da. Ja starałam się w pierwszej ciąży pracować jak najdłużej. Złapałam rsv od dziecka w 1 trymestrze. Stres nie do opisania, a przełożona co? Powiedziała jak poszłam na l4 (na tydzień) że zaszłam i znalazłam sposób na urlop 😅😅😅 bo właśnie z tego powodu zachodzimy w ciążę prawda? Dla urlopu 😅😅

Edit: nie wiem czy dobrze zabrzmiałam.
    Jesli ci zależy na tym projekcie to idź w jego kierunku. Jeśli nie to nie rób czegoś dla kogoś swoim kosztem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego, 15:22

👩🏻28 👨🏻‍🦱30
    👫🏻2016
    💒2022
    👦🏻2024
    styczeń 2026 4dc
    FSH 4,55 mlU/ml
    LH 4,64 ng/ml
    Prolaktyna 128np/ml
    Estradiol <13pg/ml
    02.2026 potwierdzona ovu 💪
    03.2026 drożność ❓
  • Buburuza Autorytet

Wysłany: 21 lutego, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady A. wrote:
    A to moje propozycje tytułów na marzec:

W marcu testy wykonamy, zimą bobasa przywitamy 👶

W marcu dwie kreski zobaczymy, zimą maleństwo utulimy 🤍

W marcu testy się udają, zimą dzieci się witają 👣
    A coś z bobaskiem pod choinką? Czy to nie w marcu jeszcze? Mi kolejny termin wyliczało na początek grudnia, ale ja testuje na końcu miesiąca. To w sumie może kwiecień jest z choinką 🤔

👩🏻28 👨🏻‍🦱30
    👫🏻2016
    💒2022
    👦🏻2024
    styczeń 2026 4dc
    FSH 4,55 mlU/ml
    LH 4,64 ng/ml
    Prolaktyna 128np/ml
    Estradiol <13pg/ml
    03.2026 drożność ❓
  • Lady A. Autorytet

Wysłany: 21 lutego, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buburuza wrote:
    A coś z bobaskiem pod choinką? Czy to nie w marcu jeszcze? Mi kolejny termin wyliczało na początek grudnia, ale ja testuje na końcu miesiąca. To w sumie może kwiecień jest z choinką 🤔
    Buburuza faktycznie to już może być na święta, przez ten długi cykl ominął mnie zupełnie listopad 🤣🙈

🧑 33 l. 🧒 36 l.
    ♥️🍀
  • dzydzy Koleżanka

Wysłany: 21 lutego, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buburuza wrote:

To zawsze będzie zachaczac o dwa miesiące chyba ☺️
    Ale też podoba mi pomysł by było trochę świątecznie 😀

👩🏻36 lat 👦🏻36 lat
    starania od 02.2026
  • Lady A. Autorytet

Wysłany: 21 lutego, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To niech będą też wersje świąteczne 😁♥️

W marcu testy wykonamy, na święta cud powitamy 👶🎄

W marcu dwie kreski zobaczymy, pod choinką maluszka utulimy 🎁

W marcu nadzieja się spełni, w święta kołyska się zapełni♥️

dzydzy, Buburuza, Esbe, Blond27, Seabird lubią tę wiadomość

🧑 33 l. 🧒 36 l.
    ♥️🍀
  • Lady A. Autorytet

Wysłany: 21 lutego, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Druga sprawa organizacyjna - jest ktoś chętny do prowadzenia marcowego wątku? 😊

🧑 33 l. 🧒 36 l.
    ♥️🍀
  • Basiax Autorytet

Wysłany: 21 lutego, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buburuza wrote:
    Okey rozumiem w 100%, ale pamiętaj że jeśli poświęcisz coś z siebie dla pracy to nikt ci medalu nie da. Ja starałam się w pierwszej ciąży pracować jak najdłużej. Złapałam rsv od dziecka w 1 trymestrze. Stres nie do opisania, a przełożona co? Powiedziała jak poszłam na l4 (na tydzień) że zaszłam i znalazłam sposób na urlop 😅😅😅 bo właśnie z tego powodu zachodzimy w ciążę prawda? Dla urlopu 😅😅

Edit: nie wiem czy dobrze zabrzmiałam.
    Jesli ci zależy na tym projekcie to idź w jego kierunku. Jeśli nie to nie rób czegoś dla kogoś swoim kosztem.
    Nie zależy mi wcale. Ale jeśli nie będę w ciąży to muszę go robić bo jestem do niego przypisana. A mam ostatnie "szanse" zeby zajsc przed nim w ciążę i walnąć l4 i wtedy bedzie niemały sajgon w pracy bo to wyjazd zagraniczny więc o zastępstwo ciezko. A przełożona Twoja mega chamsko powiedziała, wspolczuje.. :(

• Buburuza Autorytet

Wysłany: 21 lutego, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To może z mikołajkami żeby kwietniowy został na Boże narodzenie jeszcze?
    W marcu o bobaska się staramy i na mikołajki 🎅 prezent mamy 🎁
    Bo z tego co widzę to termin będzie tak od połowy listopada do połowy grudnia.

dzydzy, Esbe, Blond27 lubią tę wiadomość

👩🏻28 👨🏻‍🦱30
    👫🏻2016
    💒2022
    👦🏻2024
    styczeń 2026 4dc
    FSH 4,55 mlU/ml
    LH 4,64 ng/ml
    Prolaktyna 128np/ml
    Estradiol <13pg/ml
    03.2026 drożność ❓
  • ItsMomi❤️ Autorytet

Wysłany: 21 lutego, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buburuza wrote:
    Mam utrogestan ale 300mg boję się podziałać bez konsultacji z lekarzem. Myślisz że nie zaszkodzi jakbym do poniedziałku się nim wspomogła ?
    Mam też progesteron besins 200

Utrogestan jest super ja też biorę , bierz może się uda ! trzymam tak mocno kciuki! 🥹♥️

11.25☹️(lam + Ovi)
    12.25☹️(lam+ovi)
    01.26☹️(naturals)

17.02.26r.⏸️🥹♥️
    10 dpo -16.8
    12 dpo-66.8(287%)🥹♥️😍
    15 dpo -235.9 (250%)🥹❤️🩵🩷
    18 dpo-708.2(200%)🥹♥️🩵🩷
    22dpo-3251🥹🩷🩵
    04.03- pęcherzyk ciążowy z 2.3 mm człowieczka 🥹♥️

preg.png
  • Esbe Przyjaciółka

Wysłany: 21 lutego, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buburuza wrote:
    To może z mikołajkami żeby kwietniowy został na Boże narodzenie jeszcze?
    W marcu o bobaska się staramy i na mikołajki 🎅 prezent mamy 🎁
    Bo z tego co widzę to termin będzie tak od połowy listopada do połowy grudnia.
    Właśnie mialam pisać, ze moze lepiej cos z Mikołajkami. Mi chyba termin z OM na 18.11 wychodzi

♀️1994
    ♂️1988

12/2025 💔 5t
  • Lady A. Autorytet

Wysłany: 21 lutego, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To na Mikołajki mam taki 😁

W marcu nadzieja się zaczyna, na Mikołajki rośnie rodzina 🎄

Witynja, Buburuza, Dawdler34, Esbe, Dudu13, Blond27, Iskierka ✨, Mika1992 lubią tę wiadomość

🧑 33 l. 🧒 36 l.
    ♥️🍀
  • Insulinka Autorytet

Wysłany: 21 lutego, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W dzień kobiet tulipany i róże🌹🌷, jesienią dziecko urodzę - tak sobie wróżę 🔮

W dzień kobiet tulipany i róże🌹🌷, w zimie dziecko urodzę - tak sobie wróżę 🔮

W marcu raz pogoda, raz słota, a w Mikołajki rodzi się dziecina nowa 🍼

W marcu nadchodzi wiosny czas, a w Mikołajki rodzi się bobas 👶🏻

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego, 17:30

Buburuza, Esbe, Kompotlinka, Iskierka ✨, Seabird lubią tę wiadomość

👩🏻‍💼PCOS, hiperandrogenizm, IO, Hashimoto, niedoczynność tarczycy, otyłość
    🧑🏼 żylaki lewego powrózka nasiennego

Starania od 09.2025 ☺️ (z przerwą)
    4cs
‹‹ 107 108 109 110 111 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ