Walentynki pod kołderką 🔥, a jesienią spacer w trójkę 🍂
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczynki przymierzam się do ankiety tytułu na marzec. Żeby nie szukać jej wśród postów pomyślałam, że wstawię ją na końcu pierwszego posta. Co Wy na to?
Basiax, Kompotlinka, Esbe, Witynja, Dawdler34, yoreva, Aga_92, .aś. lubią tę wiadomość
🧑 33 l. 🧒 36 l.
♥️🍀 -
Omg Burburuza co za zwrot akcji, trzymam kciuki! 🍀
Basiax, Buburuza, Blond27 lubią tę wiadomość
29 🙋🏽♀️ 33 🙋🏽
7 cs o pierwsze 👶🏽
Tarczyca ✅
Progesteron 12/25 8 dpo 19,17ng/ml, 02/26 9 dpo 16,2 ng/ml✅
Wskaźnik HOMA 2,89 (IO) <2.5⬆️
Homocysteina 5,97 umol/l✅
SHBG 45,6 nmol/L 32.4-128.0⬇️
Testosteron 1,60 nmol/l 0,29 - 1,67⬆️
Prolaktyna⬆️❗️
AMH 6,58 ⬆️⁉️
On:
Badanie nasienia ✅ morfologia 5% 🆗 -
A ja mam umowę na czas nieokreślony, praca budzetowa i dużo dodatkow.. moge wyjść z pracy coś załatwić zawsze, uda mi sie czasem urwać wczesniej do domu , praca to 5 min spacerkiem i stabilna i na ogół nie musze tam ciągle "zapieprzać"... ale okresowo jest sajgon i stres. Zwłaszcza teraz nacisk na projekty które mnie stresująBuburuza wrote:No pewnie. U mnie w poprzedniej pracy krążyła legenda, że tu się w ciążę nie zachodzi.
3 dziewczyny na przestrzeni 2 lat miały kłopot z zajściem w ciążę. Każda z nas wie, że stres nie pomaga, a dyrekcja tam była… no cóż… była. I wszystkie zaszły w ciążę 2-3 miesiące po zmianie pracy.
Także szukaj tak żebyś była szczęśliwa ❤️❤️
zaczynają wymyślać z różnymi rzeczami i niespójne są informacje jak co robić i człowiek się wkurza. Może to mój problem braku ciąży..albo cb
nie chciałabym teraz zmieniać pracy przez te starania żeby nie zostać z niczym.. a z drugiej strony chciałabym sobie odpocząć albo zmienić tą robotę. Marzyłam zajsc w ciaze i pozamykać sprawy i l4 a potem wrocic po macierzyńskim i zobaczyć czy zostać bo da sie pracować czy już powariowali całkiem.. ale tr wyjścia w sprawie załatwień czy wczesniej do domu przemawiają żeby zostać.. u mnie nikt zadowolony nie bedzie, że ciąża bo każdy patrzy swojego tyłka, a mamy dużo pań przed emeryturą które śmieszkują, że mogę dopiero jak one pójdą. Niby w formie żartu ale wiem, że im na rękę. Ja nic nie mowie, tylko że swoje lata mam. Za chwilę mamy poważny projekt i jeśli wtedy wyskoczę na l4 to pojawia sie problem kto poleci za mnie za granicę bo pewnie nikt
bilety kupione i ech
Buburuza lubi tę wiadomość
-
Buburuza ja tam coś widzę i mam nadzieję że nie jest to jakiś felerny test 🙈 daj znać jaki wyszedł kolejny.
Do mnie dzisiaj rodzice na kawę przyjeżdżają i teściowa przychodzi bo jutro imieniny mam.
Dzisiaj od 4 już nie śpimy bo mała się obudziła i już nie chciała spać. Do 8 polezelisny w łóżku i wstaliśmy. Ogarnęłam trochę w domu, zrobiłam serniczek i teraz chwilę odpoczywam.
-
Buburuza wrote:Boże co jakbym bez was zrobiła. Ostatnie kwadranse to się się czułam zagubiona 😖 dziękuję że jesteście. Wzięłam proga, leżę z globulka 😅
Nie chce się nakręcać, ale kojarzycie tańczącą w parku rozrywki na takim kręcącym się kole zakonnice? To ja teraz, gdy mówię że nie będę się nakręcać 😅😅😅😅
Buburuza, kciuki na pokładzie 😍😍😍
05.25 6 tc 👼
10.25 14 tc 👼
01.26 cb 💔
👩🏻29
AMH 0,8 -> 0,98 -> 1,3
kariotyp, fraX, trombofilia wrodzona ✅
ginekologicznie, endokrynologicznie ✅
endometrioza ❌
pozytywny antykoagulant tocznia ❌
👦🏻29
kariotyp, nasienie (morfologia, posiewy, genetyka) - ✅
21.02.26 - 9 dpo⏸️; beta = 7,49 🥹prog = 34,92
23.02.26 - 11 dpo; beta = 29,39 🥹
26.02.26 - 14 dpo; beta = 213,5 🥹
🍀🍀🍀🍀 -
A to moje propozycje tytułów na marzec:
W marcu testy wykonamy, zimą bobasa przywitamy 👶
W marcu dwie kreski zobaczymy, zimą maleństwo utulimy 🤍
W marcu testy się udają, zimą dzieci się witają 👣
W sumie to założyłam, że listopad/grudzień to będzie już zima 🙈Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego, 15:18
dzydzy, Kompotlinka, Esbe, Witynja, Blond27 lubią tę wiadomość
🧑 33 l. 🧒 36 l.
♥️🍀 -
Basiax wrote:A ja mam umowę na czas nieokreślony, praca budzetowa i dużo dodatkow.. moge wyjść z pracy coś załatwić zawsze, uda mi sie czasem urwać wczesniej do domu , praca to 5 min spacerkiem i stabilna i na ogół nie musze tam ciągle "zapieprzać"... ale okresowo jest sajgon i stres. Zwłaszcza teraz nacisk na projekty które mnie stresują
zaczynają wymyślać z różnymi rzeczami i niespójne są informacje jak co robić i człowiek się wkurza. Może to mój problem braku ciąży..albo cb
nie chciałabym teraz zmieniać pracy przez te starania żeby nie zostać z niczym.. a z drugiej strony chciałabym sobie odpocząć albo zmienić tą robotę. Marzyłam zajsc w ciaze i pozamykać sprawy i l4 a potem wrocic po macierzyńskim i zobaczyć czy zostać bo da sie pracować czy już powariowali całkiem.. ale tr wyjścia w sprawie załatwień czy wczesniej do domu przemawiają żeby zostać.. u mnie nikt zadowolony nie bedzie, że ciąża bo każdy patrzy swojego tyłka, a mamy dużo pań przed emeryturą które śmieszkują, że mogę dopiero jak one pójdą. Niby w formie żartu ale wiem, że im na rękę. Ja nic nie mowie, tylko że swoje lata mam. Za chwilę mamy poważny projekt i jeśli wtedy wyskoczę na l4 to pojawia sie problem kto poleci za mnie za granicę bo pewnie nikt
bilety kupione i ech
Okey rozumiem w 100%, ale pamiętaj że jeśli poświęcisz coś z siebie dla pracy to nikt ci medalu nie da. Ja starałam się w pierwszej ciąży pracować jak najdłużej. Złapałam rsv od dziecka w 1 trymestrze. Stres nie do opisania, a przełożona co? Powiedziała jak poszłam na l4 (na tydzień) że zaszłam i znalazłam sposób na urlop 😅😅😅 bo właśnie z tego powodu zachodzimy w ciążę prawda? Dla urlopu 😅😅
Edit: nie wiem czy dobrze zabrzmiałam.
Jesli ci zależy na tym projekcie to idź w jego kierunku. Jeśli nie to nie rób czegoś dla kogoś swoim kosztem.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego, 15:22
👩🏻28 👨🏻🦱30
👫🏻2016
💒2022
👦🏻2024
styczeń 2026 4dc
FSH 4,55 mlU/ml
LH 4,64 ng/ml
Prolaktyna 128np/ml
Estradiol <13pg/ml
02.2026 potwierdzona ovu 💪
03.2026 drożność ❓ -
A coś z bobaskiem pod choinką? Czy to nie w marcu jeszcze? Mi kolejny termin wyliczało na początek grudnia, ale ja testuje na końcu miesiąca. To w sumie może kwiecień jest z choinką 🤔Lady A. wrote:A to moje propozycje tytułów na marzec:
W marcu testy wykonamy, zimą bobasa przywitamy 👶
W marcu dwie kreski zobaczymy, zimą maleństwo utulimy 🤍
W marcu testy się udają, zimą dzieci się witają 👣👩🏻28 👨🏻🦱30
👫🏻2016
💒2022
👦🏻2024
styczeń 2026 4dc
FSH 4,55 mlU/ml
LH 4,64 ng/ml
Prolaktyna 128np/ml
Estradiol <13pg/ml
03.2026 drożność ❓ -
Buburuza faktycznie to już może być na święta, przez ten długi cykl ominął mnie zupełnie listopad 🤣🙈Buburuza wrote:A coś z bobaskiem pod choinką? Czy to nie w marcu jeszcze? Mi kolejny termin wyliczało na początek grudnia, ale ja testuje na końcu miesiąca. To w sumie może kwiecień jest z choinką 🤔🧑 33 l. 🧒 36 l.
♥️🍀 -
Buburuza wrote:A coś z bobaskiem pod choinką? Czy to nie w marcu jeszcze? Mi kolejny termin wyliczało na początek grudnia, ale ja testuje na końcu miesiąca. To w sumie może kwiecień jest z choinką 🤔
To zawsze będzie zachaczac o dwa miesiące chyba ☺️
Ale też podoba mi pomysł by było trochę świątecznie 😀
👩🏻36 lat 👦🏻36 lat
starania od 02.2026 -
To niech będą też wersje świąteczne 😁♥️
W marcu testy wykonamy, na święta cud powitamy 👶🎄
W marcu dwie kreski zobaczymy, pod choinką maluszka utulimy 🎁
W marcu nadzieja się spełni, w święta kołyska się zapełni♥️
dzydzy, Buburuza, Esbe, Blond27, Seabird lubią tę wiadomość
🧑 33 l. 🧒 36 l.
♥️🍀 -
Nie zależy mi wcale. Ale jeśli nie będę w ciąży to muszę go robić bo jestem do niego przypisana. A mam ostatnie "szanse" zeby zajsc przed nim w ciążę i walnąć l4 i wtedy bedzie niemały sajgon w pracy bo to wyjazd zagraniczny więc o zastępstwo ciezko. A przełożona Twoja mega chamsko powiedziała, wspolczuje..Buburuza wrote:Okey rozumiem w 100%, ale pamiętaj że jeśli poświęcisz coś z siebie dla pracy to nikt ci medalu nie da. Ja starałam się w pierwszej ciąży pracować jak najdłużej. Złapałam rsv od dziecka w 1 trymestrze. Stres nie do opisania, a przełożona co? Powiedziała jak poszłam na l4 (na tydzień) że zaszłam i znalazłam sposób na urlop 😅😅😅 bo właśnie z tego powodu zachodzimy w ciążę prawda? Dla urlopu 😅😅
Edit: nie wiem czy dobrze zabrzmiałam.
Jesli ci zależy na tym projekcie to idź w jego kierunku. Jeśli nie to nie rób czegoś dla kogoś swoim kosztem.
-
To może z mikołajkami żeby kwietniowy został na Boże narodzenie jeszcze?
W marcu o bobaska się staramy i na mikołajki 🎅 prezent mamy 🎁
Bo z tego co widzę to termin będzie tak od połowy listopada do połowy grudnia.
dzydzy, Esbe, Blond27 lubią tę wiadomość
👩🏻28 👨🏻🦱30
👫🏻2016
💒2022
👦🏻2024
styczeń 2026 4dc
FSH 4,55 mlU/ml
LH 4,64 ng/ml
Prolaktyna 128np/ml
Estradiol <13pg/ml
03.2026 drożność ❓ -
Buburuza wrote:Mam utrogestan ale 300mg boję się podziałać bez konsultacji z lekarzem. Myślisz że nie zaszkodzi jakbym do poniedziałku się nim wspomogła ?
Mam też progesteron besins 200
Utrogestan jest super ja też biorę , bierz może się uda ! trzymam tak mocno kciuki! 🥹♥️
-
Właśnie mialam pisać, ze moze lepiej cos z Mikołajkami. Mi chyba termin z OM na 18.11 wychodziBuburuza wrote:To może z mikołajkami żeby kwietniowy został na Boże narodzenie jeszcze?
W marcu o bobaska się staramy i na mikołajki 🎅 prezent mamy 🎁
Bo z tego co widzę to termin będzie tak od połowy listopada do połowy grudnia.
♀️1994
♂️1988
12/2025 💔 5t -
W dzień kobiet tulipany i róże🌹🌷, jesienią dziecko urodzę - tak sobie wróżę 🔮
W dzień kobiet tulipany i róże🌹🌷, w zimie dziecko urodzę - tak sobie wróżę 🔮
W marcu raz pogoda, raz słota, a w Mikołajki rodzi się dziecina nowa 🍼
W marcu nadchodzi wiosny czas, a w Mikołajki rodzi się bobas 👶🏻Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego, 17:30
Buburuza, Esbe, Kompotlinka, Iskierka ✨, Seabird lubią tę wiadomość
👩🏻💼PCOS, hiperandrogenizm, IO, Hashimoto, niedoczynność tarczycy, otyłość
🧑🏼 żylaki lewego powrózka nasiennego
Starania od 09.2025 ☺️ (z przerwą)
4cs