Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Walentynki słodkie jak miód 🍯 za dziewięć miesięcy przywitamy nasz cud 👶🤱
Odpowiedz

Walentynki słodkie jak miód 🍯 za dziewięć miesięcy przywitamy nasz cud 👶🤱

Oceń ten wątek:
  • Prezesoowa Autorytet

Wysłany: 31 stycznia, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszin wrote:
    @Prezesoowa, zrobiłam badanie na trombofilie, bo w badaniach krwi wyszedł mi kwas foliowy ponad normę i dziewczyny z forum zaugerowaly, że to może być mutacja mthfr i poleciły zrobić cały pakiet z testdna, bo wychodzi korzystnie cenowo. No i w sumie dobrze, że zrobiłam, bo moja gin mówi, że ta mutacja V Leiden jest w ciąży bardzo niebezpieczna nie tylko dla dziecka, ale także dla kobiety ze względu na zwiększone ryzyko zakrzepicy dużych naczyń, w tym tętniczych. Także czasem lepiej wiedzieć 🫣😁

Dziękuję za info :) właśnie pod kątem zakrzepicy na to patrzyłam, bo wszystkie kobiety z rodziny od strony mojej mamy maja zakrzepicę. Ja też się badałam pod tym kątem i było w porządku, ale nigdy nie wiadomo co w człowieku siedzi :P gorzej, że lista badań z dnia na dzień się zwiększa... :P

When life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch".
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniaaa przytulam mocno, ale jak miała przyjść to lepiej, że jest

Maniaaa., Pati2804 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam ze spaceru z Psinką i cały czas myślę o tych pączkach 🤣🥹

Pati2804, ultramaryna_ lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka32 wrote:
    Wróciłam ze spaceru z Psinką i cały czas myślę o tych pączkach 🤣🥹
    widziałam na Winiarach ile kroków narobiłaś, a dopiero ta godzina :) nie kupiłaś przypadkiem pączka ?:D

Anka32 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olalee wrote:
    widziałam na Winiarach ile kroków narobiłaś, a dopiero ta godzina :) nie kupiłaś przypadkiem pączka ?:D

Na szczęście nie miałam po drodze 🤣
    Ale już zapowiedziałam Małżowi, że robię pączki w weekend! :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia, 12:47

Prezesoowa, Olalee, Kolka, Malamia, Pati2804 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka32 wrote:
    Na szczęście nie miałam po drodze 🤣
    Ale już zapowiedziałam Małżowi, że robię pączki w weekend! :D
    już się szykuje :D

Anka32 lubi tę wiadomość

• Lola93 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ultramaryna_ wrote:
    @Pusshka 🥹 Dziękuję, kochana ❤️ Wszystkie czekamy na wypełnienie Twojej klątwy 🤞😘

@MonReve96 fajnie, że przewietrzyłaś głowę, każda z Nas tego potrzebuje 🫂 To trudny czas i naprawdę potrafi wejść do głowy… 😕

@Lola93 dziękuję, kochana 😘🥹 Pochwal się, kiedy ten wspaniały dzień, bo musimy go wpisać! 🤞❤️
    Dziękuję 🩵🩷 w przyszłą środę monitoring i wtedy dowiem się kiedy akcja :) wpiszesz mi pls wolnego strzelca na luty?🙏🏽

ultramaryna_ lubi tę wiadomość

• Tajlandia22 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, dziewczyny! Jestem cichą czytelniczką od listopadowego wątku (albo nawet październikowego? 🤔). Winiary również co jakiś czas podczytuję 🤭 Już parę razy chciałam się odezwać, ale jakoś zawsze miałam coś innego na głowie.

Od trzech cykli staraliśmy się z mężem o małego kropka i właśnie wczoraj pierwszy raz zobaczyłam dwie kreski. Wiem, że to jeszcze styczeń, ale stwierdziłam, że nowy wątek, nowa ja! Jeśli oczywiście zechcecie mnie tu przyjąć, to chętnie zostanę! Przełom miesięcy zawsze jest kłopotliwy, do którego wątku się przypisać XD

Jutro planuję raz jeszcze zatestować, natomiast w sobotę iść na betę. Mąż pracuje w laboratorium, więc mam nadzieję, że wyniki będą szybciutko 😂🤞🏼

Trzymam kciuki za Was wszystkie 😘🥰

Prezesoowa, Suzie, Olalee, Kolka, JoKoKoJo, Dropsik, sernik_z_rodzynkami, kasia97, Pati2804, ultramaryna_, Sikoreczkaaa, Liyss🧚🏻, Olaura, Adirella, ezra lubią tę wiadomość

👩🏻27 👱🏼‍♂️26
    👰🏻‍♀️🤵🏼 04.2023

30.01.2024 - ⏸️🤞🏼
    14.02.2024 - wizyta u ginekologa ❤️ CRL 0,22
    27.03.2024 - prenatalne ❤️ CRL 5,43 cm, wszystko dobrze!
    22.05.2024 - połówkowe, 343 g 🩷
    05.10.2024 - Gabrysia na świecie! 3960g 💪🏼🌸♎️

age.png
  • Zimozielona Autorytet

Wysłany: 31 stycznia, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziewczyny dziś mam doła. Jak do wczoraj wierzyłam że udało się nam to dziś przeczucie ze nie. Pozna owulacja a i tak objawy typowe jak przed 🐒 w terminie. Czuję się zrezygnowana na maksa.
    Taki przyszedł dół i przeczucie że nie tym razem. Najchętniej bym się popłakała ale nie mam czasu. Takie tępo ten tydzień że już modlę się o niedzielę. Bo do soboty praca na pełnych obrotach…

preg.png
  • Prezesoowa Autorytet

Wysłany: 31 stycznia, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam, że marzę już o @ 🥹 jak już nadchodzi to nie potrafię zapanować nad emocjami i jak tylko dostaję info, że przyszedł mail to mam zawał, że to już wyniki, a jak widzę, że to tylko jakaś reklama to mi się płakać chce 🫣 i choć wiem, że to jeszcze za wcześnie to jest to silniejsze ode mnie 😔

Dropsik lubi tę wiadomość

When life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch".
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tajlandia22 wrote:
    Cześć, dziewczyny! Jestem cichą czytelniczką od listopadowego wątku (albo nawet październikowego? 🤔). Winiary również co jakiś czas podczytuję 🤭 Już parę razy chciałam się odezwać, ale jakoś zawsze miałam coś innego na głowie.

Od trzech cykli staraliśmy się z mężem o małego kropka i właśnie wczoraj pierwszy raz zobaczyłam dwie kreski. Wiem, że to jeszcze styczeń, ale stwierdziłam, że nowy wątek, nowa ja! Jeśli oczywiście zechcecie mnie tu przyjąć, to chętnie zostanę! Przełom miesięcy zawsze jest kłopotliwy, do którego wątku się przypisać XD

Jutro planuję raz jeszcze zatestować, natomiast w sobotę iść na betę. Mąż pracuje w laboratorium, więc mam nadzieję, że wyniki będą szybciutko 😂🤞🏼

Cześć 🙂 miło, że wyszłaś z ukrycia 😀
    Trzymam kciuki za jutrzejsze testowanie ✊🏻🫶🏻

Tajlandia22 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olalee wrote:
    już się szykuje :D

Ja czy Małż? 🤣😀

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Najpewniej wysokie TSH, bo w momencie przyjęcia do szpitala było ponad 8 :/ innej przyczyny nie znaleziono, a miałam i badania genetyczne, byłam u immunologa itp. Mój gin po wielu badaniach stwierdził, że to się zdarza. Niestety są to zdarzenia, które zostają z nami na zawsze. Do dziś odliczam ile lat miałoby moje dziecko albo zastanawiam się jakby teraz wyglądało moje życie. To nie mija nigdy, ale jakoś trzeba się z tym pogodzić i żyć dalej :)

Przykro mi, że musiałaś to przeżyć 🥺
    Przytulam mocno 🫂

Prezesoowa lubi tę wiadomość

• Ccarolinaa Autorytet

Wysłany: 31 stycznia, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) u mnie dziś test biel vizira , powoli dostaje plamien więc podejrzewam że się zaraz 🐒rozkręci , miała dość mocne nadzieje na ten cykl, ale co zrobić :(
    Najgorzej że miałam zacząć od tego cyklu stymulację ale możliwe że w niedzielę mąż wyjedzie na 3 tygodnie i nie wiem co robić :( totalnie bez sensu ….

👩🏻 34l 🧔🏻 36l

🤵‍♂️👰‍♀️21.08.2020

👶 11.2018

Starania o drugie 👶
    od: 04.23

👩 ➡️ Wit d3, kwasy omega-3,, kwas foliowy Naturell, b12 Naturell, , Resweratrol, NAC, Inosytol, wit.C sanprobi IBS, acard75
    🧑 ➡️ wit d3, kwasy omega-3, selen, konezym q10, inozytol, kompleks wit b, cynk, Inosytol, NAC, wit gr.B., wit.C

❌️MTHFR_1298A- hetero
    ❌️PAI-1 4G hetero
    ❌️AMH- 0,711

✅️ MUCHA- negatywna 25.03.24
    ✅️ Morfologia 2% 🧔🏻nasienie ok
    ✅️ Białko wolne s 78,2 %
    ✅️PPJ ANA 1 ujemne
    ✅️Komórki NK 9%
    ✅️Zespół antyfosfolipidowy - ujemny
    ✅️ Trombofilia wrodzona- ujemne
    ✅️Kariotyp - prawidłowy XX XY

08.23- poronienie , puste jajo płodowe 💔
    12.23 cb 💔
    07.24 Aniołek 9+1 ( zatrzymany 6+3) 💔
    09.24 cb💔
  • Ccarolinaa Autorytet

Wysłany: 31 stycznia, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i kupiłam dziś w paczkarni paczki z pistacja 🤔jakoś mnie naszło na pączki 🤣

Anka32, Olalee, Kolka, Koalaa, Pati2804, ultramaryna_ lubią tę wiadomość

👩🏻 34l 🧔🏻 36l

🤵‍♂️👰‍♀️21.08.2020

👶 11.2018

Starania o drugie 👶
    od: 04.23

👩 ➡️ Wit d3, kwasy omega-3,, kwas foliowy Naturell, b12 Naturell, , Resweratrol, NAC, Inosytol, wit.C sanprobi IBS, acard75
    🧑 ➡️ wit d3, kwasy omega-3, selen, konezym q10, inozytol, kompleks wit b, cynk, Inosytol, NAC, wit gr.B., wit.C

❌️MTHFR_1298A- hetero
    ❌️PAI-1 4G hetero
    ❌️AMH- 0,711

✅️ MUCHA- negatywna 25.03.24
    ✅️ Morfologia 2% 🧔🏻nasienie ok
    ✅️ Białko wolne s 78,2 %
    ✅️PPJ ANA 1 ujemne
    ✅️Komórki NK 9%
    ✅️Zespół antyfosfolipidowy - ujemny
    ✅️ Trombofilia wrodzona- ujemne
    ✅️Kariotyp - prawidłowy XX XY

08.23- poronienie , puste jajo płodowe 💔
    12.23 cb 💔
    07.24 Aniołek 9+1 ( zatrzymany 6+3) 💔
    09.24 cb💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ccarolinaa wrote:
    Dzień dobry :) u mnie dziś test biel vizira , powoli dostaje plamien więc podejrzewam że się zaraz 🐒rozkręci , miała dość mocne nadzieje na ten cykl, ale co zrobić :(
    Najgorzej że miałam zacząć od tego cyklu stymulację ale możliwe że w niedzielę mąż wyjedzie na 3 tygodnie i nie wiem co robić :( totalnie bez sensu ….

Przytulam 🫂

Paczek z pistacją brzmi intrygująco 🥹

Ccarolinaa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tajlandia22 wrote:

Witaj :)

po cichu gratuluję :) daj nacieszyć oczy testem :)

Jak tak się zacznie luty to dla mnie bomba :)

Tajlandia22, Coconut, ultramaryna_ lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka32 wrote:
    Ja czy Małż? 🤣😀[/QUOTE
    oboje?

Anka32 lubi tę wiadomość

• Koalaa Koleżanka

Wysłany: 31 stycznia, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ccarolinaa wrote:
    A i kupiłam dziś w paczkarni paczki z pistacja 🤔jakoś mnie naszło na pączki 🤣
    Z pistacją pycha...
    Tulę za 🐒

Ona 34
    On 34
  • Zaczarowan Autorytet

Wysłany: 31 stycznia, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    A jak Twoje wrażenia?

Dziękuję że pytasz ❤️ wiesz co pozytywnie, jestem ciekawa. Zmiana stymulacji może pomoże?

Ciekawe dla mnie było to, że dała mi progesteron dopochwowo. Owulacje miałam z 4 dni temu, wiec nie wiem czy to ma jakiś sens 😂 ale ufam procesowi Hahah

Prezesoowa, Pati2804, ultramaryna_ lubią tę wiadomość

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
‹‹ 12 13 14 15 16 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ