X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Walentynki słodkie jak miód 🍯 za dziewięć miesięcy przywitamy nasz cud 👶🤱
Odpowiedz

Walentynki słodkie jak miód 🍯 za dziewięć miesięcy przywitamy nasz cud 👶🤱

Oceń ten wątek:
  • Kasia111 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2024, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dropsik, Karo super ❤️ zazdroszczę Wam, że już jesteście po pierwszych wizytach 😁 dostałyście jakieś skierowania na badania krwi?

MummyYummy od owulacji praktycznie, ale że w weekend miałam spodziewany termin @, to byłam bardziej wyczulona

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2024, 16:13

Karos31, damrade, MummyYummy lubią tę wiadomość

1️⃣4️⃣cs

12.02. ⏸️ beta 10,7 ❤️
    14.02. beta 68 🎊
    16.02. beta 244

age.png
  • Karos31 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2024, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia111 wrote:
    Dropsik, Karo super ❤️ zazdroszczę Wam, że już jesteście po pierwszych wizytach 😁 dostałyście jakieś skierowania na badania krwi?

Tak mam zrobić do poniedziałku,morfologię,glukozę,
    IgG i IgM.

02.2015 - 🩷🤱

11.2023 - 14 tydz 🩵💔 Trisomia 18

06.2024 - 23 tydz 🩷💔 Rozszczep kręgosłupa, wielowadzie.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2024, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MummyYummy wrote:
    @Coconut, jak u Ciebie sytiacja? Jak się masz, Kochana?
    Dziękuję, że pytasz 🤗 U mnie dzisiaj właśnie zaczął się ból brzucha typowo na miesiączkę i krwawienie się rozkręca , także wszystko jest ,,na dobrej drodze” o ile w tej sytuacji można to tak określić 😞🙈
    Psychicznie czuję się dziś lepiej, jednak praca dobrze mi robi na głowę i nie mam czasu za dużo myśleć.
    W weekend dałam sobie czas na smutek i płacz a od dziś już wzięłam się w garść.

ultramaryna_ lubi tę wiadomość

• damrade Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2024, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia111 wrote:

MummyYummy od owulacji praktycznie, ale że w weekend miałam spodziewany termin @, to byłam bardziej wyczulona
    Dajesz mi nadzieję bo od owulacji mnie zalewa 🙏🏼

Kasia111, MummyYummy lubią tę wiadomość

👩🏻28
    👨🏼31

👦🏼 12.2019 syn

11.2023 usunięcie nadnercza prawego - guz chromochłonny 🦞

od 01.2024 staramy się o drugie 👶🏼

02.2024 - podwójna owulacja: po jednym pęcherzyku w prawym i lewym 🥚🤞🏼

26.02 ⏸️
    27.02 beta 18.13
    29.02 beta 71.04
    04.03 beta 428
    06.03 beta 1191.42
    08.03 pierwsza wizyta - pęcherzyk 0.66 cm
    25.03 zarodek 1.63 cm i ❤️
    02.05 badania prenatalne
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2024, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @elektro96, dzięki! Dodałam do obserwowanych :D

@damrade, ja już nawet takich urojonych objawów nie mam 😅😵‍💫

@MummyYummy, na skierowaniu z luxmedu mam 2 górne, ale nie wiem w sumie czy można tak za jednym zamachem usunąć obie 🧐 zobaczę co jutro doktory w klinice powiedzą.

@ultramaryna, tulę za proga 🫂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2024, 16:30

• AnitaK Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2024, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ultramaryna_ wrote:
    U mnie progesteron 11 (8dpo 24dc). Podłamałam się, nie powiem.
    Ja teraz też miałam taki prog 8dpo ...

Styczeń 2017 - Aniołek (7tc)💔
    2018 👶
    2019 👶
    Listopad 2024 ⏸️ 13 cs
    Grudzień 2024 - Aniołek (10 tc)💔
    4cs po poronieniu chybionym ( w sumie 17 cs) 🍀🍀🍀
  • damrade Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2024, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elektro96 wrote:
    Dziewczyny, a jeśli nie jestem dokładnie pewna kiedy była owulka, to czy ma to znaczenie czy zbadam proga 6dpo, czy 7dpo?
    7-8 dpo chyba lepiej, bo 6 to raczej trafisz w dołek prawdopodobnie

elektro96 lubi tę wiadomość

👩🏻28
    👨🏼31

👦🏼 12.2019 syn

11.2023 usunięcie nadnercza prawego - guz chromochłonny 🦞

od 01.2024 staramy się o drugie 👶🏼

02.2024 - podwójna owulacja: po jednym pęcherzyku w prawym i lewym 🥚🤞🏼

26.02 ⏸️
    27.02 beta 18.13
    29.02 beta 71.04
    04.03 beta 428
    06.03 beta 1191.42
    08.03 pierwsza wizyta - pęcherzyk 0.66 cm
    25.03 zarodek 1.63 cm i ❤️
    02.05 badania prenatalne
    preg.png
  • Mikea Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2024, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KejtKa wrote:
    na skierowaniu z luxmedu mam 2 górne, ale nie wiem w sumie czy można tak za jednym zamachem usunąć obie 🧐 zobaczę co jutro doktory w klinice powiedza

Można, można :D dwie górne spoko, nie wolno na raz usuwać dwóch dolnych, bo znieczulenie po obu stronach żuchwy może się niechcący skończyć jej wypadnięciem. Dlatego zawsze można robić zęby krzyżowo, albo dwa po tej samej stronie, albo górne po obu. To dotyczy zarówno usuwania jak i borowania (ze znieczuleniem).
    Jedyne co, to zależy jak skomplikowane będzie usuwanie, bo czasem zwyczajnie czasu nie starcza i wtedy trzeba na dwa razy chodzić.

KejtKa lubi tę wiadomość

Starania od 07.23
    👩🏻 '88 👨🏻'89
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2024, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikea wrote:
    Można, można :D dwie górne spoko, nie wolno na raz usuwać dwóch dolnych, bo znieczulenie po obu stronach żuchwy może się niechcący skończyć jej wypadnięciem. Dlatego zawsze można robić zęby krzyżowo, albo dwa po tej samej stronie, albo górne po obu. To dotyczy zarówno usuwania jak i borowania (ze znieczuleniem).
    Jedyne co, to zależy jak skomplikowane będzie usuwanie, bo czasem zwyczajnie czasu nie starcza i wtedy trzeba na dwa razy chodzić.

No właśnie pamiętam, że na dolne jeździłam dwa razy 😅 i przy każdej duuuzo czasu to zajmowało, ale tamte były niewyrośnięte, a re górne są już gotowe więc nie miałabym nic przeciwko temu zeby to ogarnęli od razu 😅

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2024, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ultramaryna_ wrote:

A badałaś kiedyś 7-9-11? Bo może trafiłaś na spadek?

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2024, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    damrade wrote:
    U mnie dziś pełny zestaw urojonych objawów które mogą nic nie oznaczać: rozbierające podbrzusze, bolące piersi i bardzo tkliwe i wrażliwość na zapachy, nawet kawa nie smakuje tak jak zawsze. Wypisz wymaluj typowy artykuł o objawach wczesnej ciąży. A w praktyce to chyba wszystko głowa… 🤪🤪

🤞🏼 żeby nie były urojone :)

damrade, ultramaryna_ lubią tę wiadomość

• Dropsik Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2024, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ultramaryna_ wrote:
    O cholerka :/ Taki średni te wynik. Będziesz jeszcze mierzyć w tym cyklu albo w następnym?

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2024, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MummyYummy wrote:
    Hejo!
    Nadrobiłam, uff! Mam nadzieję, że nic nie pominęłam. U mnie zjazd, w weekend byłam tak na maksa wykończona, że momentami to tylko spać. Mój Mąż mówi, że się "implukutuje" 🤣 I zabijcie mnie, znowu sobie przesunęłam termin testowania z soboty na... środę 😂 To będzie 10-11 dpo, a nie dam rady wyskoczyć w sobotę na betę, dlatego, w razie 🤰, chcę to zrobić w środę i piątek.
    @ultramarynko, nie musisz mnie już przepisywać, nie chcę Ci znowu zawracać głowy 🤭

@Kasia, @aszin, a zauważyłyście, kiedy mniej więcej pojawił się u Was taki śluz? Pamiętam, że w ciąży z Młodszą tak miałam jeszcze przed terminem 🐒, ale za nic nie pamiętam, który to był dc 🥴

Piękne macie imiona, Dziewczyny ♥️ Też ubóstwiam Michalinę 😍 Mój Mąż zna za to zbyt wielu Michałów, dlatego odpada 🙄
    @Prezesoowa, w kwestii imion jesteś moim największym zaskoczeniem! Obstawiałam Patrycję, ale naprawdę nie wiem dlaczego 🤭

A masz Flo w pakiecie premium? U mnie wyskakują tylko powiadomienia w stylu: o, dzisiaj możesz mieć wzdęcia 😂😂😂
    Edit: doczytałam już.
    Czysta micha brzmi dobrze. Ja na czas Wielkiego Postu odstawiłam alkohol i wszystkie rzeczy, których nie można przy IO. Na razie trzymam się nieźle, choć raz musiałam zakłopotać Małża, bo kupił nam kolację, a jednej części niestety nie mogłam zjeść. No głupio mi było bo chłop się stara, ale poszczę w ważnej dla mnie sprawie i jednak nie chciałam tak sobie odpuścić już drugiego dnia. Na szczęście stanął na wysokości zadania i szybko ogarnął zamiennik 🥰
    A co do celu: czyżbyś, tak jak ja, schodziła do okrągłej liczby? Trzymam mocno kciuki ♥️♥️♥️

Trzymam 🤞🏼 za testowanie :) mam dobre przeczucia <3

Ja odstawiam stopniowo :) alkohol rzadko piję, czasem ze znajomymi jednego drinka czy jedno piwo raz w miesiącu.
    Tak, do okrągłej, ale do ostatecznego celu jeszcze strasznie daleko :P zwykle ustalałam wielkie cele typu 15-20kg i padałam w połowie, więc stwierdziłam, że będę ustalać małe cele na pewne okresy czasu i zobaczę jak to będzie działać. Dla mnie podstawą jest nie podjadać, zwłaszcza w pracy, bo tam ciągle jakieś ciasto, ciastka, ciasteczka, deserki, dziewczyny zamawiają lody, gofry itp. ale dziś mieliśmy szkolenie i były ciastka, wszyscy wcinali jaki szaleni, ale się oparłam :D małe kroki nawet cieszą :) trzymam kciuki i za Ciebie :*

MummyYummy, ultramaryna_ lubią tę wiadomość

• Majuna Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2024, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2024, 15:53

• Dropsik Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2024, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia111 wrote:

Dostałam badania krwi te, które do 10 tc trzeba zrobić plus na wizycie cytologia.

Kasia111 lubi tę wiadomość

• Pati2804 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2024, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CoffeeDream wrote:
    Ja miałam robione badania w kierunku tocznia i zlecono mi ANA4.
    Ooo , a jakie wyniki wyszły Tobie w ana 1,2 i 3 ? Że musialas robić ana4 ? A już myślałam że na tym skończę diagnostykę.. 😔
    Oczywiście jeśli nie chcesz mówić to zrozumiem 😘

age.png

9tc 💔
    Badania :
    • Ana3 dsDNA (+) granicznie dodatni
    • mutacja MTHFR C677T (hetero) i MTHFR A1298C (hetero)
    • polimorfizm R2 genu czynnika V (czynnik V R2 H1299R)
    Clexane 0,4

29.02.24/01.03.24- II kreski🍀
    02.11.2024r. Franek na świecie ❤
  • Dropsik Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2024, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majuna wrote:
    @ultramaryna_ u mnie też 11 7 dpo cykl temu... Dlatego chciałam powtórzyć w tym miesiącu 7,9,11.

@MummyYummy jestem bardzo zła... 😡 Nie mam nawet sobotnich! A co tu o dzisiejszych. Robiłam w Synevo. Kiedyś wszystko tam miałam tego samego dnia, co się dzieje?! 🤯 Gdzie Wy kobietki robicie badania?
    Ja najchętniej w diagnostyce, bo mam pod domem i wysyłają SMSa.
    Alab też spoko, ale trzeba samemu czatować na wyniki. A z synevo mnie zmartwiłaś, bo moja przychodnia teraz z Synevo działa i się wkurzę jak będzie opóźnienie.
    A co do sobotnich wyników to ja bym już na jakiś support pisała :)

Majuna, ultramaryna_ lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2024, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majuna wrote:
    @ultramaryna_ u mnie też 11 7 dpo cykl temu... Dlatego chciałam powtórzyć w tym miesiącu 7,9,11.

@MummyYummy jestem bardzo zła... 😡 Nie mam nawet sobotnich! A co tu o dzisiejszych. Robiłam w Synevo. Kiedyś wszystko tam miałam tego samego dnia, co się dzieje?! 🤯 Gdzie Wy kobietki robicie badania?

Ja lubię diagnostykę, zawsze mam wyniki do 14. Na insulinę tylko czekałam do 20, bo mają, że wynik w 2 dni, bo zawożą do innego miasta.

Swoją drogą wybieram się w piątek na badania, a popołudniu do lekarki i najbardziej mi zależy na wyniku wit. D, bo by mi od razu coś na receptę wypisała, ale znając moje szczęście to wyniku nie będzie :P

Majuna lubi tę wiadomość

• Majuna Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2024, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Majuna Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2024, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

‹‹ 233 234 235 236 237 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ