Walentynki słodkie jak miód 🍯 za dziewięć miesięcy przywitamy nasz cud 👶🤱
-
WIADOMOŚĆ
-
Prezesoowa wrote:A badałaś żelazo i ferrytynę?
Żelazo 80,9 (27-135)
Ferrytyna 66,7 (13-150)
😁😁Dropsik lubi tę wiadomość
16. cykl starań o 1. dziecko 👶🏻❤️
🐯 Ona, 28 lat – PCO/PCOS?, AMH 6,94 🤔
🦁 On, 26 lat – walka o lepsze parametry nasienia trwa (rezultaty 4 miesięcy diety, supli i ruchu):
🔹 Ilość: 25 mln → 73,4 mln 📈
🔹 Koncentracja: 11 mln/ml → 37,1 mln/ml 🚀
⚠️ Ruchliwość: A+B = 6% → 11,5% 🐢
⚠️ Morfologia: 2% → 2% (bez zmian) 😕
⚠️ Żywotność: 74% → 32% 📉
⚠️ Lepkość: było ok → teraz (++) 🤷♀️
⚠️ HBA: 43%
Dieta, suplementacja i zdrowe nawyki – tego się trzymamy! 🥗💊🏃♂️
__
„ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, Ecclesiastes 11:5
I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️🔥 -
nick nieaktualnyChochlik12 wrote:Żelazo 80,9 (27-135)
Ferrytyna 66,7 (13-150)
😁😁
No to jeszcze B12 i wit.D.
Dobrze by było zbadać anty tpo i anty tg, bo czytałam gdzieś o tym, że taka duża różnica w konwersji ft3 i ft4 może świadczyć o hashimoto np.damrade lubi tę wiadomość
-
Dropsik ❤️❤️❤️ który tc? 😍
Dropsik lubi tę wiadomość
Starania o pierwszego 👶🏻
08.2023r.
🚩Hashimoto
🚩 Trombofilia wrodzona ↩️
🧬 czynnik V(Leiden) hetero, PAI-1 4G hetero
✔️ AMH - 3,63ng/ml
~~~~~~~~~~~~~~
13.02.2024 ⏸️
19.03.2024 💔💔 8tc
~~~~~~~~~~~~~~~~
Stymulacja owulacji:
1) Clo+Ovitrelle+Duphaston❌
2) Clo+Ovitrelle+Luteina❌
3) Clo+Luteina❌
🔜 HSG
💉Neoparin+💊 Acard150
„ Słońce, przestań się już bać
Wysuń się zza chmur i świeć…”
✨ 2025 ✨🙏 -
Dziewczyny ja po wizycie. Jest pęcherzyk,zarodek. Za tydzień mam kolejną wizytę. Niby lekarz mówił,że serce jest ale jak spytałam o to czy bije to powiedział,że za wcześnie żeby to zmierzyć. No może dlatego ta wizyta za tydzień. Ogólnie to dał mi zapobiegawczo (po moich przejściach) luteine dopochwowo 2x1, plus do moich witamin ,które biorę (mama dha premium+) kazał mi brać inofolic combi 1x1.
Powiedział ,że to 5-6tydzien. Nie mam zdjęcia USG bo jak wydrukował to się okazało,że są tam dane innej osoby 🙈 cos mu przeskoczyło. Może w poniedziałek dostanę,liczę na to. Byłam tak zestresowana,że nie pamietam ile mierzy zarodek nawet 🙈
No i dał mi l4 na miesiąc już. Mam taką pracę,że mam ciągle kontakt z ludźmi i co chwilę chora jestem więc pewnie woli dmuchać na zimne. Kazał leżeć,dużo odpoczywać i zero przytulanek z mężem narazie 😅🙈damrade, Pati2804, Gregorka, Platynova55, Mikea, Malinowysorbet, sernik_z_rodzynkami, kasia97, Zbuntowana lubią tę wiadomość
02.2015 - 🩷🤱
11.2023 - 14 tydz 🩵💔 Trisomia 18
06.2024 - 23 tydz 🩷💔 Rozszczep kręgosłupa, wielowadzie. -
Prezesoowa wrote:No to jeszcze B12 i wit.D.
Dobrze by było zbadać anty tpo i anty tg, bo czytałam gdzieś o tym, że taka duża różnica w konwersji ft3 i ft4 może świadczyć o hashimoto np.
B12 493 (187-883)
D3 30,1 🙈16. cykl starań o 1. dziecko 👶🏻❤️
🐯 Ona, 28 lat – PCO/PCOS?, AMH 6,94 🤔
🦁 On, 26 lat – walka o lepsze parametry nasienia trwa (rezultaty 4 miesięcy diety, supli i ruchu):
🔹 Ilość: 25 mln → 73,4 mln 📈
🔹 Koncentracja: 11 mln/ml → 37,1 mln/ml 🚀
⚠️ Ruchliwość: A+B = 6% → 11,5% 🐢
⚠️ Morfologia: 2% → 2% (bez zmian) 😕
⚠️ Żywotność: 74% → 32% 📉
⚠️ Lepkość: było ok → teraz (++) 🤷♀️
⚠️ HBA: 43%
Dieta, suplementacja i zdrowe nawyki – tego się trzymamy! 🥗💊🏃♂️
__
„ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, Ecclesiastes 11:5
I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️🔥 -
nick nieaktualny
-
Mam wyniki, czy ten progesteron nie jest za wysoki?
Beta 114,2 mlU/ml
Progesteron 32,75 ng/mlelektro96, damrade, Prezesoowa, Pati2804, ellevv, Kasia111, KejtKa, notsobadd, ultramaryna_, Lola93, MummyYummy, AnitaK, Mikea, Dropsik, sernik_z_rodzynkami, kasia97 lubią tę wiadomość
03.24 💔 07.24💔👼🏼
,,Miłość potrafi znaleźć drogę tam, gdzie nie ma nawet ścieżki"🌸 -
Malinowysorbet wrote:Mam wyniki, czy ten progesteron nie jest za wysoki?
Beta 114,2 mlU/ml
Progesteron 32,75 ng/mlMalinowysorbet lubi tę wiadomość
Starania o pierwszego 👶🏻
08.2023r.
🚩Hashimoto
🚩 Trombofilia wrodzona ↩️
🧬 czynnik V(Leiden) hetero, PAI-1 4G hetero
✔️ AMH - 3,63ng/ml
~~~~~~~~~~~~~~
13.02.2024 ⏸️
19.03.2024 💔💔 8tc
~~~~~~~~~~~~~~~~
Stymulacja owulacji:
1) Clo+Ovitrelle+Duphaston❌
2) Clo+Ovitrelle+Luteina❌
3) Clo+Luteina❌
🔜 HSG
💉Neoparin+💊 Acard150
„ Słońce, przestań się już bać
Wysuń się zza chmur i świeć…”
✨ 2025 ✨🙏 -
Depeche89 wrote:Ja tak miałam po odstawieniu. Do tej pory mam skąpe miesiączki a odstawiłam we wrześniu. W badaniach wyszła mi teraz wysoka prolaktyna, więc pewnie w tym sęk.
-
Dropsik wrote:Jest serduszko ❤️ mega ulga! Dzięki za kciuki!
Dropsik lubi tę wiadomość
-
Karos31 wrote:Dziewczyny ja po wizycie. Jest pęcherzyk,zarodek. Za tydzień mam kolejną wizytę. Niby lekarz mówił,że serce jest ale jak spytałam o to czy bije to powiedział,że za wcześnie żeby to zmierzyć. No może dlatego ta wizyta za tydzień. Ogólnie to dał mi zapobiegawczo (po moich przejściach) luteine dopochwowo 2x1, plus do moich witamin ,które biorę (mama dha premium+) kazał mi brać inofolic combi 1x1.
Powiedział ,że to 5-6tydzien. Nie mam zdjęcia USG bo jak wydrukował to się okazało,że są tam dane innej osoby 🙈 cos mu przeskoczyło. Może w poniedziałek dostanę,liczę na to. Byłam tak zestresowana,że nie pamietam ile mierzy zarodek nawet 🙈
No i dał mi l4 na miesiąc już. Mam taką pracę,że mam ciągle kontakt z ludźmi i co chwilę chora jestem więc pewnie woli dmuchać na zimne. Kazał leżeć,dużo odpoczywać i zero przytulanek z mężem narazie 😅🙈 -
Malinowysorbet wrote:Mam wyniki, czy ten progesteron nie jest za wysoki?
Beta 114,2 mlU/ml
Progesteron 32,75 ng/mlMalinowysorbet lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
ultramaryna_ wrote:U mnie progesteron 11 (8dpo 24dc). Podłamałam się, nie powiem.
Jaki jest najniższy próg na ten moment cyklu?👩🏻28
👨🏼31
👦🏼 12.2019 syn
11.2023 usunięcie nadnercza prawego - guz chromochłonny 🦞
od 01.2024 staramy się o drugie 👶🏼
02.2024 - podwójna owulacja: po jednym pęcherzyku w prawym i lewym 🥚🤞🏼
26.02 ⏸️
27.02 beta 18.13
29.02 beta 71.04
04.03 beta 428
06.03 beta 1191.42
08.03 pierwsza wizyta - pęcherzyk 0.66 cm
25.03 zarodek 1.63 cm i ❤️
02.05 badania prenatalne
-
KejtKa wrote:W ogóle mam misję, żeby kupić sobie bransoletkę z kamieniami na szczęście - polecacie jakieś stronki? 🤔
KejtKa lubi tę wiadomość
32 cs
💁🏽♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺