Walentynki słodkie jak miód 🍯 za dziewięć miesięcy przywitamy nasz cud 👶🤱
-
WIADOMOŚĆ
-
damrade wrote:Wjechały mi dziś ostre mdłości, bez wymiotów, ja bardzo rzadko w życiu ogólnie wymiotuję. Ciężko przetrwać w tym szpitalu, tutaj tak dziwne zapachy są że po prostu co chwilę mam odruch wymiotny 🤢
Przed chwilą podali zupę pomidorową, moja ulubiona i nie jestem w stanie jej przełknąć 🤢🤢
A do tego jestem w pokoju z babcią której nie przyswaja się jedzenie i biega co chwilę do kibelka zwracać… przepraszam musiałam się wyżalić bo trzymam się z ostatnich sił 😁 ktoś miał dobrą wyobraźnię żeby dać ciężarna w jednym pokoju z babcią która wymiotuje 😁😁
jeszcze jeden dzień wytrzymać! Przepraszam za minutę narzekania, bardzo doceniam to co mam i to że o mnie tutaj dbają/badają etc ❤️
Biedna jesteś, współczuję! I totalnie rozumiem, ja w domu nie mogę wejść do kuchni tak drażnią mnie zapachy, więc wyobrażam sobie poziom wyżej w szpitalu. Ale już tylko chwila, dasz radę 💚Zaczarowan, damrade lubią tę wiadomość
-
Pati2804 wrote:Dzień dobry dziewczyny 😘 miłej niedzieli 🥰
Mnie od wczoraj wieczorem boli głowa, dzisiaj obudziłam się też z bólem 😬 mam nadzieję że szybko przejdzie 🙈
Zrobiłam dzisiaj rano test ciążowy znowu żeby zobaczyć czy ciemnieje i liczyłam na to że zobaczę grube krechy mocne a on minimalnie ciemniejszy od wczorajszego 😅 chyba dalej nie wierzę że to dzieje się naprawdę i uwierzę dopiero po becie i wizycie u lekarza do którego jutro będę dzwonić 😊 a Wy na kiedy umawialyscie pierwsza wizytę?
@aszin widziałam że jesteś po wizycie już, trzymam kciuki za Ciebie i żeby zostały 2 kropeczki ✊🍀 odpoczywaj dużo 😘
Hej Pati Witamy! ❤️
Ja na pierwszą wizytę umówiłam się na na 6t2d bo chciałam zobaczyć odrazu czy jest serduszko i założyć kartę ciąży.
Piszecie o objawach a ja oprócz senności i zwiększonej ilości wydzieliny z pochwy nie mam żadnych innych objawów i zastanawiam się, czy wszystko jest dobrze.😅 dobrze, że wizyta już we wtorek_ine, Zaczarowan, Pati2804 lubią tę wiadomość
🙎🏼♀️36 l., 👱🏻♂️ 38l.
Bobo nr. 2
Starania od 01/2024
19.02.24 ⏸
05.03 (6+2) wizyta : 2 zarodki 😅
15.03 (7+4) : mamy ❤️❤️
05.04 (10+5) : wizyta
15.04 (12+1): badania prenatalne, oba bobasy niskie ryzyka, prawdopodobnie 🩷💙
26.04: wizyta, bobasy rosną jak trzeba
28.05 : wizyta
Synuś 👶🏼:
Starania od 09/2021
03.08.22: ⏸
09.04.2023 (40+0) Dominis jest z nami ❤️ 11:27, 3680g., 55 cm
-
U mnie dziś stres - jutro muszę powiedzieć w pracy o zwolnieniu lekarskim. Nikt nic nie wie, i dumam jak to rozegrać. Mówić otwarcie, mimo że wczesna ciąża i nawet rodzice jeszcze nie wiedzą? Powiedzieć tylko szefowi i poprosić o dyskrecję jeszcze tylko kilka tygodni? Ale muszę przekazać bieżące obowiązki, będą pytania. Do tego nie wiem de facto na ile znikam - czy tylko na kilka tygodni najgorszego samopoczucia? A może już do końca? Nie wiem 🤷♀️
-
Ine, ja bym chyba powiedziała otwarcie, że to wczesna ciąża, ale nikt jeszcze nie wie, bo się boicie. Jak nie powiesz to i tak będą gadać i się domyślać.
_ine, Karos31, Pati2804, damrade lubią tę wiadomość
🚩Hashimoto
🚩 Trombofilia wrodzona ↩️
🧬 czynnik V(Leiden) hetero, PAI-1 4G hetero
~~~~~~~~~~~~~~
13.02.2024 ⏸️ 5cs
19.03.2024 💔💔
~~~~~~~~~~~~~~~~
9cs:
- 1cs stymulowany Clostilbegyt+Ovitrelle❌
- 2cs z Clo 🙏✨
💉Neoparin+💊 Acard150
„Somewhere over the rainbow…” -
@damrade współczuje Ci bardzo, trzymaj się tam! 🫂 miejmy nadzieje, że wrócisz jeszcze kiedyś do ukochanej pomidorowej 😂🙈
U mnie podobne objawy jak u @Izet- senność, wydzielina i kłucie w jajnikach 😂 a i dziwna sprawa- wybudzanie się w nocy, nie mogę potem zasnąć przez najbliższe 30 minut.
@ine skoro pytasz, to odpowiadam 😂 osobiście jestem zwolenniczką gry w otwarte karty. Zależy jak Ty do tego podchodzisz, powodzenia! Niezależnie od decyzji, takie rozmowy nie należą do łatwych, wiec trzymam kciuki! ❤️_ine, Dropsik, Izet, damrade lubią tę wiadomość
-
aszin wrote:Ja dziś nie mam żadnych objawów. Nie muszę mówić, że martwi mnie to tak samo jak wczorajszy ból podbrzusza? 🤪
A najbardziej to mnie jednak powstrzymało, że musiałabym się przyznać mężowi co chce zrobić 🙈 i doszłam do wniosku, że to jednak jest głupie 😑damrade lubi tę wiadomość
-
Zaczarowan wrote:@damrade współczuje Ci bardzo, trzymaj się tam! 🫂 miejmy nadzieje, że wrócisz jeszcze kiedyś do ukochanej pomidorowej 😂🙈
U mnie podobne objawy jak u @Izet- senność, wydzielina i kłucie w jajnikach 😂 a i dziwna sprawa- wybudzanie się w nocy, nie mogę potem zasnąć przez najbliższe 30 minut.
@ine skoro pytasz, to odpowiadam 😂 osobiście jestem zwolenniczką gry w otwarte karty. Zależy jak Ty do tego podchodzisz, powodzenia! Niezależnie od decyzji, takie rozmowy nie należą do łatwych, wiec trzymam kciuki! ❤️Zaczarowan lubi tę wiadomość
-
_ine wrote:U mnie dziś stres - jutro muszę powiedzieć w pracy o zwolnieniu lekarskim. Nikt nic nie wie, i dumam jak to rozegrać. Mówić otwarcie, mimo że wczesna ciąża i nawet rodzice jeszcze nie wiedzą? Powiedzieć tylko szefowi i poprosić o dyskrecję jeszcze tylko kilka tygodni? Ale muszę przekazać bieżące obowiązki, będą pytania. Do tego nie wiem de facto na ile znikam - czy tylko na kilka tygodni najgorszego samopoczucia? A może już do końca? Nie wiem 🤷♀️[/QUOT
Ja tak miałam w poprzedniej ciąży jak dowiedziałam się o wadzie genetycznej to wiedziała tylko kierowniczka ale reszta plotkowała że w ciąży jestem itd w końcu i tak wyszło że każda się dowiedziała , w obecnej ciąży powiedziałam wprost każdej z dziewczyn jaka jest sytuacja i żeby nie było plotek bo wiem ,że by były._ine lubi tę wiadomość
02.2015 - 🩷🤱
11.2023 - 14 tydz 🩵💔 Trisomia 18
06.2024 - 23 tydz 🩷💔 Rozszczep kręgosłupa, wielowadzie. -
Karos31 wrote:_ine wrote:U mnie dziś stres - jutro muszę powiedzieć w pracy o zwolnieniu lekarskim. Nikt nic nie wie, i dumam jak to rozegrać. Mówić otwarcie, mimo że wczesna ciąża i nawet rodzice jeszcze nie wiedzą? Powiedzieć tylko szefowi i poprosić o dyskrecję jeszcze tylko kilka tygodni? Ale muszę przekazać bieżące obowiązki, będą pytania. Do tego nie wiem de facto na ile znikam - czy tylko na kilka tygodni najgorszego samopoczucia? A może już do końca? Nie wiem 🤷♀️[/QUOT
Ja tak miałam w poprzedniej ciąży jak dowiedziałam się o wadzie genetycznej to wiedziała tylko kierowniczka ale reszta plotkowała że w ciąży jestem itd w końcu i tak wyszło że każda się dowiedziała , w obecnej ciąży powiedziałam wprost każdej z dziewczyn jaka jest sytuacja i żeby nie było plotek bo wiem ,że by były._ine lubi tę wiadomość
02.2015 - 🩷🤱
11.2023 - 14 tydz 🩵💔 Trisomia 18
06.2024 - 23 tydz 🩷💔 Rozszczep kręgosłupa, wielowadzie. -
@damrade współczuję Ci bardzo, jeszcze tylko jeden dzień!
@ine ja powiedziałam wprost, że to wczesna ciąża, ale daje znać, bo nie mam wpływu na to, co będzie i mogę w każdej chwili zniknąć_ine, damrade lubią tę wiadomość
-
_ine wrote:U mnie dziś stres - jutro muszę powiedzieć w pracy o zwolnieniu lekarskim. Nikt nic nie wie, i dumam jak to rozegrać. Mówić otwarcie, mimo że wczesna ciąża i nawet rodzice jeszcze nie wiedzą? Powiedzieć tylko szefowi i poprosić o dyskrecję jeszcze tylko kilka tygodni? Ale muszę przekazać bieżące obowiązki, będą pytania. Do tego nie wiem de facto na ile znikam - czy tylko na kilka tygodni najgorszego samopoczucia? A może już do końca? Nie wiem 🤷♀️
Ja bym powiedziała tylko szefowi i poprosiła od dyskrecje. Na tym etapie ciąży nie dzieliłabym się tą informacją z szerszym gronem ale szefowi bym powiedziała._ine, Kasia111 lubią tę wiadomość
🙎🏼♀️36 l., 👱🏻♂️ 38l.
Bobo nr. 2
Starania od 01/2024
19.02.24 ⏸
Synuś 👶🏼:
Starania od 09/2021
-
Izet wrote:Ja bym powiedziała tylko szefowi i poprosiła od dyskrecje. Na tym etapie ciąży nie dzieliłabym się tą informacją z szerszym gronem ale szefowi bym powiedziała.
Ine zrób cokolwiek z czym będziesz się czuła najbardziej komfortowo, tak naprawdę nie musisz też mówić jaki jest powód L4_ine, Izet lubią tę wiadomość
-
damrade wrote:Wjechały mi dziś ostre mdłości, bez wymiotów, ja bardzo rzadko w życiu ogólnie wymiotuję. Ciężko przetrwać w tym szpitalu, tutaj tak dziwne zapachy są że po prostu co chwilę mam odruch wymiotny 🤢
Przed chwilą podali zupę pomidorową, moja ulubiona i nie jestem w stanie jej przełknąć 🤢🤢
A do tego jestem w pokoju z babcią której nie przyswaja się jedzenie i biega co chwilę do kibelka zwracać… przepraszam musiałam się wyżalić bo trzymam się z ostatnich sił 😁 ktoś miał dobrą wyobraźnię żeby dać ciężarna w jednym pokoju z babcią która wymiotuje 😁😁
jeszcze jeden dzień wytrzymać! Przepraszam za minutę narzekania, bardzo doceniam to co mam i to że o mnie tutaj dbają/badają etc ❤️damrade lubi tę wiadomość
-
aszin wrote:Ja dziś nie mam żadnych objawów. Nie muszę mówić, że martwi mnie to tak samo jak wczorajszy ból podbrzusza? 🤪
-
Pati2804 wrote:Ja też się martwiłam brakiem objawów ale to nie świadczy o niczym zlym także cieszmy się chwilą bo zaraz mogą nas dopasc 😅
-
Miłego poniedziałku dziewczyny 🍀❤️ ja dziś nastawiona jestem na wypis, dzięki wam za wsparcie 🙏🏼
Babcia sąsiadka w pokoju zrobiła niezłą imprezę w nocy - przelewała z dużej butelki wodę do takiej 0.5, a dodam że już maltretowała tą mniejszą nie jeden raz, to butelka się ugięła i cała woda była w pokoju 🤪 Teraz się śmieje ale o 4 w nocy śmiesznie nie było… jednak utwierdzam się że więcej cierpliwości mam do dzieci niż do starszych ludzi 😵💫Zaczarowan, Dropsik, Karos31, aszin, Pati2804, _ine lubią tę wiadomość
👩🏻28
👨🏼31
👦🏼 12.2019 syn
11.2023 usunięcie nadnercza prawego - guz chromochłonny 🦞
od 01.2024 staramy się o drugie 👶🏼
02.2024 - podwójna owulacja: po jednym pęcherzyku w prawym i lewym 🥚🤞🏼
26.02 ⏸️
27.02 beta 18.13
29.02 beta 71.04
04.03 beta 428
06.03 beta 1191.42
08.03 pierwsza wizyta - pęcherzyk 0.66 cm
25.03 zarodek 1.63 cm i ❤️
02.05 badania prenatalne
-
Dzień dobry dziewczyny
Jak tam dziś nastroje ? Która wizytuje?
Ja już w pracy ale chociaż jest pięknie i słonecznie. Człowiekowi od razu humor się poprawia, ogólnie to się mega cieszę, że idzie wiosna 😍 w sumie fajny czas na ciążę. 2 trymestr przypadnie nam na lato więc idealnie - można będzie na wakacje pojechać ze spokojną głową po prenatalnych, brzuch jeszcze nie będzie duży także super 😁
@damrade kciuki za wipis i współczuję przygód z babuszka na oddziale 😅😂
Btw. Powiem Wam, że byłam w wielkim błędzie myśląc, że skoro byłam już raz w ciąży to wiem wszystko i się teraz stresować nie będę. G* prawda 😅 Nie dość, że stresuje się dokładnie tak samo jak za pierwszym razem to jeszcze ta ciąża zupełnie inaczej przebiega jak do tej pory ta pierwsza. Także tego 🤡Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca, 10:23
Zaczarowan, Pati2804 lubią tę wiadomość
🙎🏼♀️36 l., 👱🏻♂️ 38l.
Bobo nr. 2
Starania od 01/2024
19.02.24 ⏸
Synuś 👶🏼:
Starania od 09/2021
-
Dobrego tygodnia wszystkim! Ja po dość intensywnym weekendzie jestem Wdzięczna, że moje mdłości postanowiły nieco odpuścić 😂 oby na dłużej!
Izet, Zaczarowan, _ine lubią tę wiadomość
-
Hej, hej dziewczyny ❤️ dobrego dnia dla każdej mamusi 😘
Jestem właśnie po badaniach krwi, jestem ciekawa jakie beda wyniki! 🙏😂
Izet, Dropsik, Pati2804, _ine, Karos31, damrade lubią tę wiadomość
-
Dropsik wrote:Pati, a Ty podejmujesz jeszcze jedną konsultację z kimś odnośnie tych mutacji? Bo już nie pamiętam na czym stanęło.
Dziś dzwoniłam do mojego ginekologa bo chciałam się zapisać na wizytę ale ma termin dopiero na 2 kwietnia.. Więc zapisałam się na 7.03 do innej babki do której kiedyś chodziłam.. chcę z nią obgadać też wyniki i poproszę o zwolnienie bo mam pracę fizyczną i nie będę mogła dźwigać po 30 kg.. pewnie będzie za szybko zeby zobaczyć cokolwiek na usg wiec chyba po prostu zrezygnuje z usg na tej wizycie , za to będę miała wyniki bety jako potwierdzenie ciąży. A na następną będę chciała zapisać się 21.03 żeby zobaczyć serduszko , chociaż boję się po moich doświadczeniach ..
A jak Wam mija dzień? 😘Zaczarowan, Dropsik lubią tę wiadomość