Walentynki słodkie jak miód 🍯 za dziewięć miesięcy przywitamy nasz cud 👶🤱
-
WIADOMOŚĆ
-
A i byłam dziś na beta hcg i czekam na wyniki pierwsze 😘
Zaczarowan, Dropsik, Karos31, damrade lubią tę wiadomość
-
Spokojnie kochana, wierze całym serduchem, że wszystko będzie dobrze. Słusznie, że podjęłaś decyzję o zwolnieniu, praca fizyczna to nie przelewki.
Teraz dbaj o siebie ❤️
Ja pracuję w przedszkolu, też zdecydowałam się na zwolnienie. Szkoda zdrowia, a po drugie nie lubię ryzyka.Pati2804 lubi tę wiadomość
-
Hej, dziewczyny ☺️ mam dzisiaj wizytę na 17.20 już u swojego lekarza, więc poproszę o kciuki. Mam nadzieję, że dostanę zwolnienie na czas zarazy w pracy 🙂 zresztą po lekach na wymioty jestem tak przymulona, że nie wiem jak miałabym ogarniać w pracy. Ledwo synka ogarniam w domu, aż mam wyrzuty sumienia, że za mało aktywności mu proponuję. Oby niedługo przeszło...
@Pati kciuki za betę 🤞Izet, Zaczarowan, Pati2804, Dropsik, Karos31, damrade lubią tę wiadomość
-
@sernik_z_rodzynkami kciuki za wizytę 🤞
@pati kciuki za betę 🤞
Ja też będę chciała iść dosyć szybko na zwolnienie ale raczej nie szybciej jak po prenatalnych. Mając pracę biurową z domu nie przemęczam się za bardzo ale nie ukrywam, że chcę czas do porodu maksymalnie wykorzystać ze starszym synkiem, bo później siłą rzeczy nie będę miała dla niego tyle czasu co teraz. Więc z pełną premedytacją pójdę na to wcześniejsze zwolnienie bez wyrzutów sumienia. Tym bardziej, że w pierwszej ciąży pracowałam do 7 miesiąca ciążyWiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca, 12:25
Pati2804, Zaczarowan lubią tę wiadomość
🙎🏼♀️36 l., 👱🏻♂️ 38l.
Bobo nr. 2
Starania od 01/2024
19.02.24 ⏸
05.03 (6+2) wizyta : 2 zarodki 😅
15.03 (7+4) : mamy ❤️❤️
05.04 (10+5) : wizyta
15.04 (12+1): badania prenatalne, oba bobasy niskie ryzyka, prawdopodobnie 🩷💙
26.04: wizyta, bobasy rosną jak trzeba
28.05 : wizyta
Synuś 👶🏼:
Starania od 09/2021
03.08.22: ⏸
09.04.2023 (40+0) Dominis jest z nami ❤️ 11:27, 3680g., 55 cm
-
Zaczarowan wrote:Hej, hej dziewczyny ❤️ dobrego dnia dla każdej mamusi 😘
Jestem właśnie po badaniach krwi, jestem ciekawa jakie beda wyniki! 🙏😂Pati2804, Zaczarowan lubią tę wiadomość
-
Pati2804 wrote:Tak, będę chciała jeszcze skonsultować to z immunologiem ale online moje wyniki , mam nadzieję że uda mi się na początku następnego tygodnia złapać wizytę właśnie 🙂
Dziś dzwoniłam do mojego ginekologa bo chciałam się zapisać na wizytę ale ma termin dopiero na 2 kwietnia.. Więc zapisałam się na 7.03 do innej babki do której kiedyś chodziłam.. chcę z nią obgadać też wyniki i poproszę o zwolnienie bo mam pracę fizyczną i nie będę mogła dźwigać po 30 kg.. pewnie będzie za szybko zeby zobaczyć cokolwiek na usg wiec chyba po prostu zrezygnuje z usg na tej wizycie , za to będę miała wyniki bety jako potwierdzenie ciąży. A na następną będę chciała zapisać się 21.03 żeby zobaczyć serduszko , chociaż boję się po moich doświadczeniach ..
A jak Wam mija dzień? 😘
Kciuki za betęPati2804 lubi tę wiadomość
-
@sernik_z_rodzynkami kciuki za wizytę ✊😘
Właśnie dzwonili z rejestracji że zwolnił się termin na 12 marca u mojego lekarza i oczywiście zapisałam się ale nie wiem teraz co zrobić z wizyta teraz 7 marca u innej gin, chyba pójdę do niej też raz po zwolnienie a później już będę chodziła tylko do mojego lekarza 🙈
Namieszałam teraz trochę ale to wszystko dla spokojniej głowy i zdrowia 🤪Dropsik lubi tę wiadomość
-
Pati2804 wrote:@sernik_z_rodzynkami kciuki za wizytę ✊😘
Właśnie dzwonili z rejestracji że zwolnił się termin na 12 marca u mojego lekarza i oczywiście zapisałam się ale nie wiem teraz co zrobić z wizyta teraz 7 marca u innej gin, chyba pójdę do niej też raz po zwolnienie a później już będę chodziła tylko do mojego lekarza 🙈
Namieszałam teraz trochę ale to wszystko dla spokojniej głowy i zdrowia 🤪
Pati, możesz iść tego 7 tylko pytanie czy lekarz da Ci tak szybko l4 ciążowe tylko na podstawie bety? Z tego, co czytałam nawet tu na forum i z własnego doświadczenia raczej wypisują l4 ciążowe dopiero po wizycie serduszkowej i po założeniu karty ciąży. Dobrze, żeby Ci dali właśnie L4 ciążowe, nie to zwykle, bo wtedy będziesz miała platne 100% wynagrodzenia a na zwykłym L4 płacą 80%. Tyle, że Ty też pracujesz fizycznie więc dla Ciebie jest to niebezpieczne w ciąży, wiec pytanie czy chcesz czekać.
Twój lekarz jaki jest? Myślisz, że da Ci bez problemu l4 ciążowe bez USG, czy tego 12 już będziesz robić USG? A tamta babeczka z 7 jaka jest, myślisz może robić problemy z L4? Czy totalnie jej nie znasz ? Kurczę Ciężką rozkmina 😅 Ja chyba bym poszła do tego lekarza, gdzie mam większą pewność, że nie będzie problemu z wystawieniem ciążowego L4, no chyba, że Ci na tym nie zależy to wtedy do tego, do którego jest szybciej terminWiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca, 13:37
Zaczarowan, damrade lubią tę wiadomość
🙎🏼♀️36 l., 👱🏻♂️ 38l.
Bobo nr. 2
Starania od 01/2024
19.02.24 ⏸
Synuś 👶🏼:
Starania od 09/2021
-
Pati kciuki za betę ✊🏻
Pati2804 lubi tę wiadomość
🚩Hashimoto
🚩 Trombofilia wrodzona ↩️
🧬 czynnik V(Leiden) hetero, PAI-1 4G hetero
~~~~~~~~~~~~~~
13.02.2024 ⏸️ 5cs
19.03.2024 💔💔
~~~~~~~~~~~~~~~~
9cs:
- 1cs stymulowany Clostilbegyt+Ovitrelle❌
- 2cs z Clo 🙏✨
💉Neoparin+💊 Acard150
„Somewhere over the rainbow…” -
@aszin, jak samopoczucie? Jesteś trochę spokojniejsza? Kiedy masz wizytę, żeby sprawdzić co u Twoich maluchów?🙎🏼♀️36 l., 👱🏻♂️ 38l.
Bobo nr. 2
Starania od 01/2024
19.02.24 ⏸
Synuś 👶🏼:
Starania od 09/2021
-
Izet wrote:@aszin, jak samopoczucie? Jesteś trochę spokojniejsza? Kiedy masz wizytę, żeby sprawdzić co u Twoich maluchów?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca, 13:43
damrade lubi tę wiadomość
🚩Hashimoto
🚩 Trombofilia wrodzona ↩️
🧬 czynnik V(Leiden) hetero, PAI-1 4G hetero
~~~~~~~~~~~~~~
13.02.2024 ⏸️ 5cs
19.03.2024 💔💔
~~~~~~~~~~~~~~~~
9cs:
- 1cs stymulowany Clostilbegyt+Ovitrelle❌
- 2cs z Clo 🙏✨
💉Neoparin+💊 Acard150
„Somewhere over the rainbow…” -
Pati2804, aszin, Dropsik, Zaczarowan, sernik_z_rodzynkami, Izet, Tajlandia22, _ine, Kasia111, damrade, MonReve96 lubią tę wiadomość
02.2015 - 🩷🤱
11.2023 - 14 tydz 🩵💔 Trisomia 18
06.2024 - 23 tydz 🩷💔 Rozszczep kręgosłupa, wielowadzie. -
Karos31 wrote:
Karos31 lubi tę wiadomość
-
Karos31 wrote:
Piękności ❤️ który to tydzień? 🌞🌞Karos31 lubi tę wiadomość
-
aszin wrote:W piątek. Czy spokojniejsza to nie wiem, nie wiem jak określić co czuję, w sumie chyba nic 🤷🏼♀️ nie mam ani dobrych ani złych przeczuć i staram się o tym w ogóle nie myśleć.
Zaczarowan, aszin, Pati2804, Izet lubią tę wiadomość
-
Izet wrote:Pati, możesz iść tego 7 tylko pytanie czy lekarz da Ci tak szybko l4 ciążowe tylko na podstawie bety? Z tego, co czytałam nawet tu na forum i z własnego doświadczenia raczej wypisują l4 ciążowe dopiero po wizycie serduszkowej i po założeniu karty ciąży. Dobrze, żeby Ci dali właśnie L4 ciążowe, nie to zwykle, bo wtedy będziesz miała platne 100% wynagrodzenia a na zwykłym L4 płacą 80%. Tyle, że Ty też pracujesz fizycznie więc dla Ciebie jest to niebezpieczne w ciąży, wiec pytanie czy chcesz czekać.
Twój lekarz jaki jest? Myślisz, że da Ci bez problemu l4 ciążowe bez USG, czy tego 12 już będziesz robić USG? A tamta babeczka z 7 jaka jest, myślisz może robić problemy z L4? Czy totalnie jej nie znasz ? Kurczę Ciężką rozkmina 😅 Ja chyba bym poszła do tego lekarza, gdzie mam większą pewność, że nie będzie problemu z wystawieniem ciążowego L4, no chyba, że Ci na tym nie zależy to wtedy do tego, do którego jest szybciej terminIzet, Dropsik lubią tę wiadomość
-
aszin wrote:W piątek. Czy spokojniejsza to nie wiem, nie wiem jak określić co czuję, w sumie chyba nic 🤷🏼♀️ nie mam ani dobrych ani złych przeczuć i staram się o tym w ogóle nie myśleć.
-
Karos31 wrote:
-
Karos31 wrote:
Cudownie, gratulacje 😍