Walentynki słodkie jak miód 🍯 za dziewięć miesięcy przywitamy nasz cud 👶🤱
-
WIADOMOŚĆ
-
Damrade, ja bym nie przekładała wizyty. Będziesz przynajmniej wiedziała, że umiejscowiona jest prawidłowo, a że nie będzie serduszka, to nic dziwnego na tym etapie, więc będziesz na to przygotowana. Nie będziesz się nawet łudziła, że je zobaczysz
damrade lubi tę wiadomość
🚩Hashimoto
🚩 Trombofilia wrodzona ↩️
🧬 czynnik V(Leiden) hetero, PAI-1 4G hetero
~~~~~~~~~~~~~~
13.02.2024 ⏸️ 5cs
19.03.2024 💔💔
~~~~~~~~~~~~~~~~
9cs:
- 1cs stymulowany Clostilbegyt+Ovitrelle❌
- 2cs z Clo 🙏✨
💉Neoparin+💊 Acard150
„Somewhere over the rainbow…” -
@Pati, piękna beta, gratuluję ☺️
Ja już po wizycie, wszystko w jak najlepszym porządku ☺️ Maluszek ma już 0,49 mm, serduszko 120 uderzenia na minutę, lekarz mówił, że idealnie. Ze względu na moje przejścia w trakcie pierwszego porodu i dużą masę urodzeniową synka lekarz już zapowiedział, że albo wywołujemy poród w 39tc albo będzie robił cięcie. Bliżej terminu zdecydujemy, co będzie lepsze 🙂 powiem wam, że z jednej strony dziwnie się czułam już rozmawiając o porodzie, bo jednak cały czas odczuwam jakiś strach o ciążę, a z drugiej kamień spadł mi z serca, bo czuję się dobrze zaopiekowana ☺️aszin, Zaczarowan, Karos31, damrade, Kasia111, Pati2804, Dropsik, Izet, _ine lubią tę wiadomość
-
Sernik, super 🥰 oby wszystkie wiadomości na tym wątku były tylko takie dobre ✊🏻🚩Hashimoto
~~~~~~~~~~~~~~
13.02.2024 ⏸️ 5cs
19.03.2024 💔💔
~~~~~~~~~~~~~~~~
9cs:
- 2cs z Clo 🙏✨
💉Neoparin+💊 Acard150
aszin wrote:Damrade, ja bym nie przekładała wizyty. Będziesz przynajmniej wiedziała, że umiejscowiona jest prawidłowo, a że nie będzie serduszka, to nic dziwnego na tym etapie, więc będziesz na to przygotowana. Nie będziesz się nawet łudziła, że je zobaczysz
Ale no chyba się wybiorę w piątek, najwyżej będę chodzić co tydzień aż nie zamknę najbliższe zmartwienia 💛Pati2804, Dropsik lubią tę wiadomość
👩🏻28
👨🏼31
👦🏼 12.2019 syn
11.2023 usunięcie nadnercza prawego - guz chromochłonny 🦞
od 01.2024 staramy się o drugie 👶🏼
02.2024 - podwójna owulacja: po jednym pęcherzyku w prawym i lewym 🥚🤞🏼
26.02 ⏸️
27.02 beta 18.13
29.02 beta 71.04
04.03 beta 428
06.03 beta 1191.42
08.03 pierwsza wizyta - pęcherzyk 0.66 cm
25.03 zarodek 1.63 cm i ❤️
02.05 badania prenatalne
-
sernik_z_rodzynkami wrote:@Pati, piękna beta, gratuluję ☺️
Ja już po wizycie, wszystko w jak najlepszym porządku ☺️ Maluszek ma już 0,49 mm, serduszko 120 uderzenia na minutę, lekarz mówił, że idealnie. Ze względu na moje przejścia w trakcie pierwszego porodu i dużą masę urodzeniową synka lekarz już zapowiedział, że albo wywołujemy poród w 39tc albo będzie robił cięcie. Bliżej terminu zdecydujemy, co będzie lepsze 🙂 powiem wam, że z jednej strony dziwnie się czułam już rozmawiając o porodzie, bo jednak cały czas odczuwam jakiś strach o ciążę, a z drugiej kamień spadł mi z serca, bo czuję się dobrze zaopiekowana ☺️
Miałam wywoływany poród i bliżej wydarzenia służę radą i pomocą ☺️👩🏻28
👨🏼31
👦🏼 12.2019 syn
26.02 ⏸️
27.02 beta 18.13
29.02 beta 71.04
04.03 beta 428
06.03 beta 1191.42
02.05 badania prenatalne
-
damrade wrote:Też tak myślę, ale martwię się że pęcherzyk nawet widoczny może nie być, w szpitalu powiedzieli że nie ma reguły że przy 1000 becie już widać pęcherzyk, prawidłowy przedział bety do widocznego pęcherzyka to 750-4000 😅
Ale no chyba się wybiorę w piątek, najwyżej będę chodzić co tydzień aż nie zamknę najbliższe zmartwienia 💛damrade lubi tę wiadomość
🚩Hashimoto
~~~~~~~~~~~~~~
13.02.2024 ⏸️ 5cs
19.03.2024 💔💔
~~~~~~~~~~~~~~~~
9cs:
- 2cs z Clo 🙏✨
💉Neoparin+💊 Acard150
sernik_z_rodzynkami wrote:@Pati, piękna beta, gratuluję ☺️
Ja już po wizycie, wszystko w jak najlepszym porządku ☺️ Maluszek ma już 0,49 mm, serduszko 120 uderzenia na minutę, lekarz mówił, że idealnie. Ze względu na moje przejścia w trakcie pierwszego porodu i dużą masę urodzeniową synka lekarz już zapowiedział, że albo wywołujemy poród w 39tc albo będzie robił cięcie. Bliżej terminu zdecydujemy, co będzie lepsze 🙂 powiem wam, że z jednej strony dziwnie się czułam już rozmawiając o porodzie, bo jednak cały czas odczuwam jakiś strach o ciążę, a z drugiej kamień spadł mi z serca, bo czuję się dobrze zaopiekowana ☺️sernik_z_rodzynkami lubi tę wiadomość
-
damrade wrote:Też tak myślę, ale martwię się że pęcherzyk nawet widoczny może nie być, w szpitalu powiedzieli że nie ma reguły że przy 1000 becie już widać pęcherzyk, prawidłowy przedział bety do widocznego pęcherzyka to 750-4000 😅
Ale no chyba się wybiorę w piątek, najwyżej będę chodzić co tydzień aż nie zamknę najbliższe zmartwienia 💛damrade lubi tę wiadomość
-
Dostałam wyniki i są idealne, czyli heparyna działa jak należy 💪 Trochę mi się wydawało przesadzone, że mam zacząć od dawki 0.6, ale widocznie jest ok i nawet z lekkim zapasem.
aszin, Zaczarowan, Karos31, Kasia111, damrade, Izet, LaBellePerle lubią tę wiadomość
-
Dropsik wrote:Dostałam wyniki i są idealne, czyli heparyna działa jak należy 💪 Trochę mi się wydawało przesadzone, że mam zacząć od dawki 0.6, ale widocznie jest ok i nawet z lekkim zapasem.🚩Hashimoto
~~~~~~~~~~~~~~
13.02.2024 ⏸️ 5cs
19.03.2024 💔💔
~~~~~~~~~~~~~~~~
9cs:
- 2cs z Clo 🙏✨
💉Neoparin+💊 Acard150
-
damrade wrote:Będzie super!❤️
Miałam wywoływany poród i bliżej wydarzenia służę radą i pomocą ☺️
Dziękuję, będę pamiętać ☺️ -
Dropsik wrote:Dostałam wyniki i są idealne, czyli heparyna działa jak należy 💪 Trochę mi się wydawało przesadzone, że mam zacząć od dawki 0.6, ale widocznie jest ok i nawet z lekkim zapasem.
A jakie badania robiłaś?Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca, 20:13
-
aszin wrote:A jakie badania robiłaś? Ciekawe czy mi coś takiego zalecą.
-
Dropsik wrote:Ja już dzisiaj znowu w labie ☺️
Ja jadę oddać dodatkową próbkę moczu, bo wyszły mi bakterie i muszę zrobić posiew 😴
Jestem tak padnięta ostatnio, mam mdłości i zawroty głowy, że urlop bądź L4 brzmi bardzo kuszącoZaczarowan lubi tę wiadomość
-
Kasia111 wrote:Ojej, ale się nachodzisz
Ja jadę oddać dodatkową próbkę moczu, bo wyszły mi bakterie i muszę zrobić posiew 😴
Jestem tak padnięta ostatnio, mam mdłości i zawroty głowy, że urlop bądź L4 brzmi bardzo kusząco
A ty masz jakieś objawy?damrade lubi tę wiadomość
-
Kasia111 wrote:Ojej, ale się nachodzisz
U mnie identyczna sytuacja, ide jutro oddac ponownie mocz… Właśnie @Dropsik doktor tez mi to uświadomił, a i jak oddajesz mocz to nie dosłownie ten pierwszy strumień, tylko ten drugi 😂😂😂
Na dodatek mówił, że czasami wykrywa erytrocyty gdy masz np kamice nerkowa.Dropsik lubi tę wiadomość
-
Tak dokładnie, umyć się i drugi strumień ❤️ również coś złego wyszło mi w pierwszej ciąży w pierwszym badaniu moczu ale później już stosowałam się tego i do końca ciąży wszystko gładko 🙏🏼
Zaczarowan, Dropsik lubią tę wiadomość
👩🏻28
👨🏼31
👦🏼 12.2019 syn
26.02 ⏸️
27.02 beta 18.13
29.02 beta 71.04
04.03 beta 428
06.03 beta 1191.42
02.05 badania prenatalne
-
Damrade, zdecydowałaś się iść w piątek na wizytę? Podwójna owulacja mówisz 😁🚩Hashimoto
~~~~~~~~~~~~~~
13.02.2024 ⏸️ 5cs
19.03.2024 💔💔
~~~~~~~~~~~~~~~~
9cs:
- 2cs z Clo 🙏✨
💉Neoparin+💊 Acard150
„Somewhere over the rainbow…”