Walentynki słodkie jak miód 🍯 za dziewięć miesięcy przywitamy nasz cud 👶🤱
-
WIADOMOŚĆ
-
Damrade, ja bym nie przekładała wizyty. Będziesz przynajmniej wiedziała, że umiejscowiona jest prawidłowo, a że nie będzie serduszka, to nic dziwnego na tym etapie, więc będziesz na to przygotowana. Nie będziesz się nawet łudziła, że je zobaczysz
damrade lubi tę wiadomość
Starania od 08.2023
Trombofilia, Hashimoto, OAT
03.2024 💔💔 8tc
IVF 01.2026:
1) ET 5.1.1 ➝ 💔 12tc (8+4) T21
❄️ 4.1.1 ❄️ 3.2.2 -
@Pati, piękna beta, gratuluję ☺️
Ja już po wizycie, wszystko w jak najlepszym porządku ☺️ Maluszek ma już 0,49 mm, serduszko 120 uderzenia na minutę, lekarz mówił, że idealnie. Ze względu na moje przejścia w trakcie pierwszego porodu i dużą masę urodzeniową synka lekarz już zapowiedział, że albo wywołujemy poród w 39tc albo będzie robił cięcie. Bliżej terminu zdecydujemy, co będzie lepsze 🙂 powiem wam, że z jednej strony dziwnie się czułam już rozmawiając o porodzie, bo jednak cały czas odczuwam jakiś strach o ciążę, a z drugiej kamień spadł mi z serca, bo czuję się dobrze zaopiekowana ☺️
aszin, Zaczarowan, Karos31, damrade, Kasia111, Pati2804, Dropsik, Izet, _ine lubią tę wiadomość
-
Też tak myślę, ale martwię się że pęcherzyk nawet widoczny może nie być, w szpitalu powiedzieli że nie ma reguły że przy 1000 becie już widać pęcherzyk, prawidłowy przedział bety do widocznego pęcherzyka to 750-4000 😅aszin wrote:Damrade, ja bym nie przekładała wizyty. Będziesz przynajmniej wiedziała, że umiejscowiona jest prawidłowo, a że nie będzie serduszka, to nic dziwnego na tym etapie, więc będziesz na to przygotowana. Nie będziesz się nawet łudziła, że je zobaczysz

Ale no chyba się wybiorę w piątek, najwyżej będę chodzić co tydzień aż nie zamknę najbliższe zmartwienia 💛
Pati2804, Dropsik lubią tę wiadomość
👩🏻28
👨🏼31
👦🏼 12.2019 syn
11.2023 usunięcie nadnercza prawego - guz chromochłonny 🦞
od 01.2024 staramy się o drugie 👶🏼
02.2024 - podwójna owulacja: po jednym pęcherzyku w prawym i lewym 🥚🤞🏼
26.02 ⏸️
27.02 beta 18.13
29.02 beta 71.04
04.03 beta 428
06.03 beta 1191.42
08.03 pierwsza wizyta - pęcherzyk 0.66 cm
25.03 zarodek 1.63 cm i ❤️
02.05 badania prenatalne

-
Będzie super!❤️sernik_z_rodzynkami wrote:@Pati, piękna beta, gratuluję ☺️
Ja już po wizycie, wszystko w jak najlepszym porządku ☺️ Maluszek ma już 0,49 mm, serduszko 120 uderzenia na minutę, lekarz mówił, że idealnie. Ze względu na moje przejścia w trakcie pierwszego porodu i dużą masę urodzeniową synka lekarz już zapowiedział, że albo wywołujemy poród w 39tc albo będzie robił cięcie. Bliżej terminu zdecydujemy, co będzie lepsze 🙂 powiem wam, że z jednej strony dziwnie się czułam już rozmawiając o porodzie, bo jednak cały czas odczuwam jakiś strach o ciążę, a z drugiej kamień spadł mi z serca, bo czuję się dobrze zaopiekowana ☺️
Miałam wywoływany poród i bliżej wydarzenia służę radą i pomocą ☺️👩🏻28
👨🏼31
👦🏼 12.2019 syn
26.02 ⏸️
27.02 beta 18.13
29.02 beta 71.04
04.03 beta 428
06.03 beta 1191.42
08.03 pierwsza wizyta - pęcherzyk 0.66 cm
25.03 zarodek 1.63 cm i ❤️
02.05 badania prenatalne

-
Ja na wyżycie 5+3/5+4 miałam widoczne już bardzo dobrze pęcherzyki, jeden z zarodkiemdamrade wrote:Też tak myślę, ale martwię się że pęcherzyk nawet widoczny może nie być, w szpitalu powiedzieli że nie ma reguły że przy 1000 becie już widać pęcherzyk, prawidłowy przedział bety do widocznego pęcherzyka to 750-4000 😅
Ale no chyba się wybiorę w piątek, najwyżej będę chodzić co tydzień aż nie zamknę najbliższe zmartwienia 💛
a Ty w piątek będziesz podobnie 🥰
Starania od 08.2023
03.2024 💔💔 8tc
IVF 01.2026:
❄️ 4.1.1 ❄️ 3.2.2 -
Super wiadomość 🥰 gratulacje i spokojnej ciąży życzę kochana 😘sernik_z_rodzynkami wrote:@Pati, piękna beta, gratuluję ☺️
sernik_z_rodzynkami lubi tę wiadomość
-
To daj znać koniecznie w piątek jak będziesz po wizycie 😘damrade wrote:Też tak myślę, ale martwię się że pęcherzyk nawet widoczny może nie być, w szpitalu powiedzieli że nie ma reguły że przy 1000 becie już widać pęcherzyk, prawidłowy przedział bety do widocznego pęcherzyka to 750-4000 😅
-
Dostałam wyniki i są idealne, czyli heparyna działa jak należy 💪 Trochę mi się wydawało przesadzone, że mam zacząć od dawki 0.6, ale widocznie jest ok i nawet z lekkim zapasem.
aszin, Zaczarowan, Karos31, Kasia111, damrade, Izet, LaBellePerle lubią tę wiadomość
-
A jakie badania robiłaś? Ciekawe czy mi coś takiego zalecą.Dropsik wrote:Dostałam wyniki i są idealne, czyli heparyna działa jak należy 💪 Trochę mi się wydawało przesadzone, że mam zacząć od dawki 0.6, ale widocznie jest ok i nawet z lekkim zapasem.Starania od 08.2023
03.2024 💔💔 8tc
IVF 01.2026:
❄️ 4.1.1 ❄️ 3.2.2 -
Wiadomo, że to nie matematyka, ale miejmy nadzieję, że "coś" będzie już widocznedamrade wrote:Też tak myślę, ale martwię się że pęcherzyk nawet widoczny może nie być, w szpitalu powiedzieli że nie ma reguły że przy 1000 becie już widać pęcherzyk, prawidłowy przedział bety do widocznego pęcherzyka to 750-4000 😅
Może Cię to uspokoi
-
damrade wrote:Będzie super!❤️
Miałam wywoływany poród i bliżej wydarzenia służę radą i pomocą ☺️
Dziękuję, będę pamiętać ☺️ -
Super wiadomość 😘Dropsik wrote:Dostałam wyniki i są idealne, czyli heparyna działa jak należy 💪 Trochę mi się wydawało przesadzone, że mam zacząć od dawki 0.6, ale widocznie jest ok i nawet z lekkim zapasem.
A jakie badania robiłaś?Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2024, 20:13
-
Aktywność anty-Xa. Tak mnie więcej co dwa miesiące robiłam w poprzedniej ciąży. Sprawdza się tym czy dawka heparyny jest dobrze dobrana. Chociaż patrzyłam na jednej grupie, że każdy lekarz (jak zawsze) podchodzi do wyniku inaczej i każdy ma swoją normę 🙃 Czyli norma laboratorium to jedno, a życie życiem 😑aszin wrote:A jakie badania robiłaś? Ciekawe czy mi coś takiego zalecą.
-
Ojej, ale się nachodziszDropsik wrote:Ja już dzisiaj znowu w labie ☺️
Ja jadę oddać dodatkową próbkę moczu, bo wyszły mi bakterie i muszę zrobić posiew 😴
Jestem tak padnięta ostatnio, mam mdłości i zawroty głowy, że urlop bądź L4 brzmi bardzo kusząco
Zaczarowan lubi tę wiadomość
-
W ciąży trzeba bardzo dbać o higienę pobrania próbki. Mi kiedyś też wyszły bakterie ,ale powtórzyłam jeszcze raz zwykłe badanie i było czysto. To jeszcze w pierwszej ciąży lekarz mnie bardzo uczulał na to. Mówił, że przez to, że jest więcej wydzieliny to trzeba dokładnie się umyć przed. i teraz jak dbam o to, to jest ok.Kasia111 wrote:Ojej, ale się nachodzisz
Ja jadę oddać dodatkową próbkę moczu, bo wyszły mi bakterie i muszę zrobić posiew 😴
Jestem tak padnięta ostatnio, mam mdłości i zawroty głowy, że urlop bądź L4 brzmi bardzo kusząco
A ty masz jakieś objawy?
-
Kasia111 wrote:Ojej, ale się nachodzisz
U mnie identyczna sytuacja, ide jutro oddac ponownie mocz… Właśnie @Dropsik doktor tez mi to uświadomił, a i jak oddajesz mocz to nie dosłownie ten pierwszy strumień, tylko ten drugi 😂😂😂
Na dodatek mówił, że czasami wykrywa erytrocyty gdy masz np kamice nerkowa.
Dropsik lubi tę wiadomość
-
Tak dokładnie, umyć się i drugi strumień ❤️ również coś złego wyszło mi w pierwszej ciąży w pierwszym badaniu moczu ale później już stosowałam się tego i do końca ciąży wszystko gładko 🙏🏼
Zaczarowan, Dropsik lubią tę wiadomość
👩🏻28
👨🏼31
👦🏼 12.2019 syn
26.02 ⏸️
27.02 beta 18.13
29.02 beta 71.04
04.03 beta 428
06.03 beta 1191.42