Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Walentynki słodkie jak miód 🍯 za dziewięć miesięcy przywitamy nasz cud 👶🤱
Odpowiedz

Walentynki słodkie jak miód 🍯 za dziewięć miesięcy przywitamy nasz cud 👶🤱

Oceń ten wątek:
  • MonReve96 Autorytet

Wysłany: 6 lutego, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miłego dnia dziewczyny ❤️ nadrobię was wieczorkiem.

Butterfly23, Anka32, ultramaryna_, Pati2804 lubią tę wiadomość

🙋🏼‍♀️28
    🙋🏻‍♂️27
    Razem od 2011💕

08.2023 ⏸️
    10.2023 💔

19.02.2024 ⏸️
    19.02.2024 - Beta 140,94, prog 34,43
    21.02.2024 - Beta 360,79
    23.02.2024 - Beta 890.85
    🤞🤞🤞

🌈🩷
    Czekamy na Ciebie malutka!

07.11.2024 r. - Już jesteś! 🩷🩷🩷

(PAI-1 homo)

age.png
  • NiedoszlaWielodzietna Autorytet

Wysłany: 6 lutego, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klavel Aga wrote:
    Na początek możesz iść do lekarza ogólnego. Powiedzieć twoją historię i dostaniesz l4 co prawda na 80%, a jak pójdziesz do ginekologa usłyszeć serduszko to też będzie znał twoją historię i powinni się zgodzić na l4.

Ja też poroniłam już drugi raz, jedno zatrzymane, jedno biochemiczne. Jeżeli w końcu mi się uda, też wolałabym odpoczywać w domu ;)
    Dokładnie, zawsze coś się wymyśli. Trzeba zadbać o swoje zdrowie :)

Klavel Aga lubi tę wiadomość

Start starań: Czerwiec 2023

4 x 💔

W domu 2 zdrowych dzieci :)
  • Gregorka Autorytet

Wysłany: 6 lutego, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klavel Aga Extra!!! Szykuje Ci się bajkowy wyjazd 🤩 mnie też się meksyk marzy🪇👒 wypoczniesz, zasługujesz na odpoczynek 🥰🥰

• Gregorka Autorytet

Wysłany: 6 lutego, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry ❤️
    Jak Wasza nocka? Ja nad ranem nie mogłam już spać, wzięłam leki, zmierzyłam temperaturę i poszłam robić obiad do pracy😁❤️
    Dziś ponownie pogoda nas nie rozpieszcza,oby wiatr z deszczem szybko odpuścił 🫣😊
    Tule za biele i okresiwa🫂😔
    Czekamy na relacje dziewczyny z wizyt ❤️😊
    A ja biegnę do pracy miłego dnia i przesyłam mnóstwo wirtualnych paczkow, wiedzę,ze nie tylko ja polubiłam pistacjowe 🤩❤️🍩🍩🍩🍩🍩
    Buzka!

CoffeeDream, ultramaryna_, Pati2804 lubią tę wiadomość

• Prezesoowa Autorytet

Wysłany: 6 lutego, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @KejtKa - Simsy znam i uwielbiam, chociaż 4 szybko mi się nudziła. Zbyt szybko dorabiałam się majątku, a ja z tych co nie lubię budować, a uwielbiam zarządza :D Teraz to gram w Planet Zoo <3, Tropico albo w Two Point Hospital, ale to ostatnie to tak dla odmóżdżenia, bo wiele tam myśleć nie trzeba :P
    Trzymam kciuki za Twój cel :)

@Suzie trzymam kciuki za endokrynologa i za samopoczucie. Daj nam znać, co się dowiedziałas :)
    Doczytałam o mężu - super, że przeszło, ale może lepiej skonsultować?

@Kasia111 - poowulacyjny festiwal objawów to jest znakomita nazwa! :D u mnie się odpala nawet w cyklu bez starań :D :D

@Zaczarowan trzymam kciuki :* kiedy testowanko Ci wypada?

@Kwiecista94 hej hej! Nawet mistrz świata w strzelectwie musi najpierw poćwiczyć, ale za każdym razem trzeba dać mu szansę :)

@Coconut @Zimozielona tulę mocno :* jeszcze nie wszystko stracone, czekamy na kolejne teściory :)

@Chmurko przytulam Cię mocno :*

@Klavel Aga zazdro wyjazdu, a najbardziej to ciepełka i słońca :) wypoczywajcie ile tylko się da. U facetów warto suplementować wit. D, kwas foliowy i cynk :)

Nadrobiłam! :D jak na złość od rana w pracy ciągle ktoś coś ode mnie chciał :P

@Pati piękny przekaz. Mogę powiedzieć, że dla własnego zdrowia psychicznego przeniosłam się dziś w środku nocy do spania w salonie, bo mąż mnie doprowadzał do szału. Rozumiem, że jest chory i jego kaszel i smarki mi nie przeszkadzały w spaniu, ale to, że ma wolne więc postanowił oglądać jakieś głupoty do 1 w nocy mimo, ze wie, że ja muszę wstać po 5 no to już miałam ochotę ubić gada. Teraz nagle mu przykro, bo się wyspał do 9. A ja po 4 godzinach snu muszę efektywnie pracować :[

Klavel Aga, KejtKa, Chmurka21, Pati2804 lubią tę wiadomość

When life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch".
  • Liyss🧚🏻 Autorytet

Wysłany: 6 lutego, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klavel gdzie lecicie?😍 edit widziałam,że Meksyk. Super!

Prezesowa udanego dnia mimo wszystko!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego, 09:44

Klavel Aga, Prezesoowa lubią tę wiadomość

Nadzieja to początek wszystkiego✨

11cs 🍀
    19.04 12dpo ⏸️
    19.04 beta 122,90 🤞🏻
    22.04 beta 578,60 🤞🏻
    09.05 pierwsza wizyta 0,58 cm bobo z bijącym serduszkiem 🥹
    28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
    17.06 bobuś ma już 6 cm 😍 🩷?
    26.06 badania prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷?
    10.07 wszystko dobrze u bobo🥹🩷?
    24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
    06.08 córeczka waży 317g 🥰
    21.08 II badania prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
    03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
    01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
    16.10 III badania prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
    29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm 🥹
    🔜 19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
    🔜03.12 KTG + wizyta
    🔜 17.12 KTG + wizyta
    🔜 poród 🥰

preg.png
  • Depeche89 Koleżanka

Wysłany: 6 lutego, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ellevv wrote:
    Długo czekałaś na 🐒 po AH?
    Miałam po około 33 dniach, ale bardziej było to mocniejsze plamienie niż @ jaką miałam podczas stosowania AH i nawet przed nią. Do ten pory 3 okresy były prawie takie same. W grudniu miałam endometrium 2mm w 14 dc więc to przez to. Mam nadzieję, że się pogrubi w końcu.

ellevv lubi tę wiadomość

🙋🏼‍♀️34l. 🙋🏻‍♂️34l.
    09.2023 AH odstawiona po 15 latach 🙈
    6 cykl starań
    1 CS stymulowany letrozolem
    Lekkie IO i niedoczynność tarczycy.
    Leki: letrozol, metformina, lewotyroksyna, bromokryptyna, jodid, sorbifer durules.
    Obecnie z suplementów Fertistim, Wit D, olej z wiesiołka, NAC, omega, Se+Zn, B Complex, CoQ10, resweratrol.

AMH 4.52 NG/ml

59054b66662e5c3ae459f56390dc6c99.png
  • Alesiamum Autorytet

Wysłany: 6 lutego, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurka21 wrote:
    Hej dziewczyny.
    Ja tylko na szybko, tak jak wszystkie myślałyśmy- test oszukaniec. Zrobiłam ten sam test oraz pink płytkowy bo innego nie miałam, nie ma żadnego cienia nawet.
    Wpadnę potem, bo spieszę się do pracy.
    Buziaczki
    Tak mi przykro...
    🫂

Chmurka21 lubi tę wiadomość

👶 02.2016 moje największe szczęście ♥️
    07.2023 - walczymy o rodzeństwo
    🧑 36 🧒38

22.07.2024 IUI ❌
    17.08.2024 IUI ❌
    09.10.2024 punkcja
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 6 lutego, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurka21 wrote:
    Hej dziewczyny.
    Ja tylko na szybko, tak jak wszystkie myślałyśmy- test oszukaniec. Zrobiłam ten sam test oraz pink płytkowy bo innego nie miałam, nie ma żadnego cienia nawet.
    Wpadnę potem, bo spieszę się do pracy.
    Buziaczki

🫂

👩29👨30
    👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
    ✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
    ✅ wyrównane niedobory witaminowe
    ✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
    ❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
    ❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
    ✅ obydwa jajowody drożne
    ✅ podstawowe badania nasienia
    ❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża

💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta

👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
    💊11/2024 - 4cs z Lamettą (owulacja potwierdzona)

🩸5/11
    🥚20/11

📆 Kalendarz wizyt
    3/12 - endokrynolog
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 6 lutego, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    @KejtKa - Simsy znam i uwielbiam, chociaż 4 szybko mi się nudziła. Zbyt szybko dorabiałam się majątku, a ja z tych co nie lubię budować, a uwielbiam zarządza :D Teraz to gram w Planet Zoo <3, Tropico albo w Two Point Hospital, ale to ostatnie to tak dla odmóżdżenia, bo wiele tam myśleć nie trzeba :P
    Trzymam kciuki za Twój cel :)

@Suzie trzymam kciuki za endokrynologa i za samopoczucie. Daj nam znać, co się dowiedziałas :)
    Doczytałam o mężu - super, że przeszło, ale może lepiej skonsultować?

@Kasia111 - poowulacyjny festiwal objawów to jest znakomita nazwa! :D u mnie się odpala nawet w cyklu bez starań :D :D

@Zaczarowan trzymam kciuki :* kiedy testowanko Ci wypada?

@Kwiecista94 hej hej! Nawet mistrz świata w strzelectwie musi najpierw poćwiczyć, ale za każdym razem trzeba dać mu szansę :)

@Coconut @Zimozielona tulę mocno :* jeszcze nie wszystko stracone, czekamy na kolejne teściory :)

@Chmurko przytulam Cię mocno :*

@Klavel Aga zazdro wyjazdu, a najbardziej to ciepełka i słońca :) wypoczywajcie ile tylko się da. U facetów warto suplementować wit. D, kwas foliowy i cynk :)

Nadrobiłam! :D jak na złość od rana w pracy ciągle ktoś coś ode mnie chciał :P

@Pati piękny przekaz. Mogę powiedzieć, że dla własnego zdrowia psychicznego przeniosłam się dziś w środku nocy do spania w salonie, bo mąż mnie doprowadzał do szału. Rozumiem, że jest chory i jego kaszel i smarki mi nie przeszkadzały w spaniu, ale to, że ma wolne więc postanowił oglądać jakieś głupoty do 1 w nocy mimo, ze wie, że ja muszę wstać po 5 no to już miałam ochotę ubić gada. Teraz nagle mu przykro, bo się wyspał do 9. A ja po 4 godzinach snu muszę efektywnie pracować :[

Też tak myślę, że lepiej skonsultować, ale on uparty i twierdzi, że już nie musi 🤦🏻‍♀️

👩29👨30
    👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
    ✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
    ✅ wyrównane niedobory witaminowe
    ✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
    ❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
    ❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
    ✅ obydwa jajowody drożne
    ✅ podstawowe badania nasienia
    ❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża

💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta

👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
    💊11/2024 - 4cs z Lamettą (owulacja potwierdzona)

🩸5/11
    🥚20/11

📆 Kalendarz wizyt
    3/12 - endokrynolog
  • Butterfly23 Autorytet

Wysłany: 6 lutego, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klavel Aga wrote:
    @alauda do Meksyku na 2 tygodnie <3
    Zazdro! Na własną rękę czy przez biuro?

03.2023💔 8tc 👼

01.2025🔜 ivf
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurka przytulam, te oszukańce są wstrętne

• Paula_ Nowa

Wysłany: 6 lutego, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny jestem Paula jestem już mamą trójki wspaniałych dzieci w wieku 12,9,6 lat. Jestem rozwódka ale od 3 lat w nowym szczęśliwym związku. Planowaliśmy postarać się o dziecko około roku temu ale u nas jest trochę inna sytuacja ponieważ mój partner pracuje za granicą i bywa i tak ze 6-7 tyg go nie ma później wraca na 2-3 tyg jedynie zimą jest w domu 2 miesiące wiec nie mamy szans w każdy cykl przyłożyć się do działania. Niewiem czy do tego wątku dobrze dołączyłam ale ostatnią @mialam 4 stycznia, kolejna @ powinnam dostać 1 lutego i oczywiście 2 lutego zrobiłam test wyszły dwie kreski chodź druga troszkę jaśniejsza wczoraj byłam na becie i niestety tylko 8 na papierze było troszkę brązowego śluzu ale to minimalna ilość, wczoraj pobolewa mnie brzuch ale nad ranem obudziłam się z bólem brzucha i niestety poleciała krew najpierw brązowy i ciemno czerwony. Wiec pewnie to było ciąża biochemiczna. Zrobię i tak jutro betę ale nie mam złudzeń. Muszę do ginekologa się zapisać i poprosić żeby zlecił wszystkie badania . Miłego dnia dziewczyny

Suzie, Jagodecka lubią tę wiadomość

• Klavel Aga Ekspertka

Wysłany: 6 lutego, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Butterfly23 na własną rękę :) <3

06-08.01.2023 - poronienie zatrzymane
    07.10.2023 - operacja przegrody macicy (prywatnie)
    29.01.2024 - ciąża biochemiczna
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_ wrote:
    Cześć dziewczyny jestem Paula jestem już mamą trójki wspaniałych dzieci w wieku 12,9,6 lat. Jestem rozwódka ale od 3 lat w nowym szczęśliwym związku. Planowaliśmy postarać się o dziecko około roku temu ale u nas jest trochę inna sytuacja ponieważ mój partner pracuje za granicą i bywa i tak ze 6-7 tyg go nie ma później wraca na 2-3 tyg jedynie zimą jest w domu 2 miesiące wiec nie mamy szans w każdy cykl przyłożyć się do działania. Niewiem czy do tego wątku dobrze dołączyłam ale ostatnią @mialam 4 stycznia, kolejna @ powinnam dostać 1 lutego i oczywiście 2 lutego zrobiłam test wyszły dwie kreski chodź druga troszkę jaśniejsza wczoraj byłam na becie i niestety tylko 8 na papierze było troszkę brązowego śluzu ale to minimalna ilość, wczoraj pobolewa mnie brzuch ale nad ranem obudziłam się z bólem brzucha i niestety poleciała krew najpierw brązowy i ciemno czerwony. Wiec pewnie to było ciąża biochemiczna. Zrobię i tak jutro betę ale nie mam złudzeń. Muszę do ginekologa się zapisać i poprosić żeby zlecił wszystkie badania . Miłego dnia dziewczyny
    Witaj

potwórz betę, ale jeśli to biochem to bardzo mocno Cię tulę

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tulę za biele i oszukance 🫂

@Klavel Aga, zaaazdro!

@Prezesoowa, obyś przetrwała ten dzień mimo niewyspania. Też się przenoszę na kanapę, jak mąż chory. A co do TS4, to mam to samo z szybkim dorabianiem się , szkoda, że w rzeczywistości tak nie jest 🤣 ale budować akurat lubię 😅

Prezesoowa lubi tę wiadomość

• Paula_ Nowa

Wysłany: 6 lutego, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @ Olalee dziękuje

• koktajlowa Autorytet

Wysłany: 6 lutego, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tulę za biele dziewczyny.

Mnie boli jajnik od rana. Nie lubię tego bólu. Miałam jechać badać te przeciwciała na nietolerancje glutenu ale mam rozkminę, że jakby trzeba było betę badać to po co się kłuć tyle razy 🤪 Naiwna ja.

Chmurka21, Coconut, ultramaryna_, Pati2804 lubią tę wiadomość

💊Acard, Neoparin, Luteina, Pregna, Bonjesta

PAI homo
    ANA typ homogenny 1:640
    IBS

09.10.2024
    beta hcg 9,62 mIU/ml; progesteron 14,86 ng/ml
    11.10.2024
    beta hcg 30,01 mIU/ml; progesteron 17 ng/ml [acard 75 mg]
    14.10.2024
    beta hcg 92,54 mIU/ml; progesteron 17,62 ng/ml [neoparin 0,4 mg]
    16.10.2024
    beta hcg 272,33 mIU/ml; progesteron 13,53 ng/ml
    24.10.2024 wizyta
    06.11.2024 wizyta nfz - [7+3] jest ❤️
    14.11.2024 wizyta - [8+4] 1,98 cm 🐯
    27.11.2024 wizyta nfz - [10+3] 3,65 cm 🐯
    09.12.2024 wizyta
    13.12.2024 prenatalne

04.2024 cb (7cs)
    10.2023 wznowienie starań
    04.2020 cp - zaśniad groniasty częściowy (7cs)
    02.2020 cb (6cs)
    08.2018 rozpoczęcie starań
    01.2016 córka 💙

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Suzie daj znać po wizycie jak tam 🤗✊🏻

Suzie lubi tę wiadomość

• 2Monia2 Koleżanka

Wysłany: 6 lutego, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja także tulę wszystkie <3

Mam nadzieję jednak, że ten tydzień będzie dla wszystkich wyśmienity, jak pączuszki we czwartek :D
    Planuję jutro zrobić te pieczone z przepisu, który był wrzucony tydzień temu. A Wy robicie same czy kupujecie jakieś?
    Nie było mnie tu parę dobrych dni z powodu przeprowadzki, sporo się dzieje, ale prawie nadrobiłam :)
    Pogoda szaleje od początku tego tygodnia, wczoraj raz słońce, raz deszcz, raz grad, potem słońce. Dzisiaj też coś pada śnieg, czyste szaleństwo :D
    Oby w tym tygodniu biało było tylko na chodnikach!! <3 Życzę udanego wtorku!!

ultramaryna_, Gregorka, Pati2804 lubią tę wiadomość

‹‹ 97 98 99 100 101 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ