X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Warszawa czy jest tu jakaś Warszawa
Odpowiedz

Warszawa czy jest tu jakaś Warszawa

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
    1 2
Oceń ten wątek:
  • moniaak Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2013, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny w jakich laboratoriach(prywatnie) w Warszawie robiłyście badanie hormonów?jak długo czekałyście na wyniki? wszystkie badania na NFZ odpadają bo nie mieszkam w Polsce więc wszystko raczej prywatnie.

• anika Ekspertka

Wysłany: 2 maja 2013, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzianka wrote:
    Fajne by bylo takie spotkanie i to jeszcze jak wszystkie bylybysmy z brzuszkami :-) oby szczescie nam dopisalo :-) a z jakich dzielnic Warszawy jestescie? Bo ja z Woli(Muranow)

ja bielany-chomiczowka

fefa15317bdc514024168a480c517a28.png
  • Matylda36 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2013, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniaak wszystkie rzeczy, które i ja i mąż potrzebowaliśmy zbadać, robiliśmy w NOVUM. Wszystko prywatnie, cenowo może nie najtaniej, ale miło, sympatycznie, pomocna obsługa, terminy bardzo krótkie.

Mama najcudowniejszych skarbów :-)
  • moniaak Autorytet

Wysłany: 6 maja 2013, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terminy krótkie znaczy jakie?:)

• moniaak Autorytet

Wysłany: 6 maja 2013, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Novum to na puławskiej?a jakoś bliżej centrum?

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2013, 00:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniaak, w każdym szpitalu można zrobić, ja robiłam w szpitalu MSW na ul. Wołoskiej - szybko i chyba taniej niż w przychodnich.

• moniaak Autorytet

Wysłany: 7 maja 2013, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :)dzieki

• Matylda36 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2013, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o Novum, tak to na Puławskiej, to niektóre badania mieliśmy na drugi dzień po umówieniu się telefonicznym, najdłużej czekaliśmy tydzień, wyniki też były jakoś szybko, a nawet udało nam się niektóre zinterpretować przez telefon i maila - niestety nie zawsze przebywamy w Polsce, ale poszli nam na rękę. Bliżej centrum, to niektóre badania robiłam w Medicoverze, akurat na Alejach Jerozolimskich, w okolicach Dworca Zachodniego.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2013, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja robię w Medicoverze szybko nawet :)

• Konwalia Autorytet

Wysłany: 13 maja 2013, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matylda36 wrote:
    Jeśli chodzi o Novum, tak to na Puławskiej, to niektóre badania mieliśmy na drugi dzień po umówieniu się telefonicznym, najdłużej czekaliśmy tydzień, wyniki też były jakoś szybko, a nawet udało nam się niektóre zinterpretować przez telefon i maila - niestety nie zawsze przebywamy w Polsce, ale poszli nam na rękę. Bliżej centrum, to niektóre badania robiłam w Medicoverze, akurat na Alejach Jerozolimskich, w okolicach Dworca Zachodniego.

Matylda36 właśnie zastanawiam się nad Novum. Aktualnie leczę się w Enel-Medzie. Niestety u gin. u której się leczę są długie terminy. Jest to położna. Wydaje mi się, że przeciąga to leczenie... W Novum pewnie sami są specjaliści od leczenia niepłodności? Czy braliście również udział w konsultacjach? Chciałabym przebadać drożność jajowodów, bo mam częste infekcje, ale w Enel-Medzie gin. mi nie daje skierowania. Czy specjaliści z Novum pomogli Wam w diagnozie? Boje się, że znów będę musiała całą procedurę przechodzić od początku i zostanę tylko naciągnięta...

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • Iwo123 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2013, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też z Warszawy, dokładnie z Piaseczna:)

Miriam lubi tę wiadomość

relg3e5ejn8hl19k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2013, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o iwo a ja teraz w starej iwicznej mieszkam wiec praktycznie sąsiadki :D

Iwo123 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2013, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwo123 gdzie do gin chodzisz?

• Iwo123 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2013, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no rzut beretem:)
    Chodze co CMP na Pulawskiej do dr Luterek:) nawet dzisiaj byłam:)

Miriam lubi tę wiadomość

relg3e5ejn8hl19k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2013, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o nie znam ale już myślałam że do Stradomskiej prywatnie a ja mam złe doświadczenia z nią :/ ładny wykres masz wiec trzymam kciuki za plusa :) no i Ty trzymaj za mnie to jak zaciążymy to może gdzieś na soczek dwie ciężarówki się umówią :D

Iwo123 lubi tę wiadomość

• Matylda36 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2013, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalia wrote:
    Matylda36 wrote:

Matylda36 właśnie zastanawiam się nad Novum. Aktualnie leczę się w Enel-Medzie. Niestety u gin. u której się leczę są długie terminy. Jest to położna. Wydaje mi się, że przeciąga to leczenie... W Novum pewnie sami są specjaliści od leczenia niepłodności? Czy braliście również udział w konsultacjach? Chciałabym przebadać drożność jajowodów, bo mam częste infekcje, ale w Enel-Medzie gin. mi nie daje skierowania. Czy specjaliści z Novum pomogli Wam w diagnozie? Boje się, że znów będę musiała całą procedurę przechodzić od początku i zostanę tylko naciągnięta...

Konwalia, przepraszam, nie wiem dlaczego, ale dopiero teraz zobaczyłam twojego posta.
    Nam specjaliści z Novum bardzo pomogli przy robieniu i interpretacji badań. Ja jednocześnie byłam pod opieką kliniki we Włoszech, więc zaufaliśmy specjalistom stamtąd i w Novum zrobiliśmy tylko część badań. A z listą badań, którą dostałam we Włoszech też nie miałam problemu, żeby je zrobić w Novum. Także ja do nich trafiłam jakby już z podejrzeniem diagnozy, ale bez badań nie można byłoby jej potwierdzić i tutaj nam pomogli. Wcześniej chodziłam od lekarza do lekarza, od pseudospecjalisty do pseudospecjalisty, wydałam kupę pieniędzy, nasłuchałam się niestworzonych historii od lekarzy i przede wszystkim nie zostałam potraktowana jako przypadek do zdiagnozowania i pomocy, tylko jak królik doświadczalny, albo niewygodny przedmiot, dosłownie.
    Poza tym znalazłam - prywatnie panią doktor, która bez problemu dała mi skierowania na wszystkie badania, które chciałam, większość mogłam zrobić na NFZ.
    Niestety LIM, Enel-med czy Medicover nie są chętne do wystawiania skierowań.
    Jeśli chcesz więcej szczegółów czy nazwiska lekarzy, którzy w Polsce nam pomogli, albo wspaniałego włoskiego lekarza, to daj znać. Napiszę Ci na prive.

• Iwo123 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2013, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam wrote:
    o nie znam ale już myślałam że do Stradomskiej prywatnie a ja mam złe doświadczenia z nią :/ ładny wykres masz wiec trzymam kciuki za plusa :) no i Ty trzymaj za mnie to jak zaciążymy to może gdzieś na soczek dwie ciężarówki się umówią :D

Będę trzymać za siebie, Ciebie i wszystkie forumowiczki:)

Miriam lubi tę wiadomość

relg3e5ejn8hl19k.png
1 2
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ