X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Wczesna ciąża
Odpowiedz

Wczesna ciąża

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Zuzolek Nowa

Wysłany: 23 października, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ! Prosiłabym aby osoby o podobnym problemie trochę więcej mi powiedziały :) ostatnia miesiączka 15.10 trwała 3 dni i się skończyła ( zazwyczaj u mnie tyle to trwa 3-4 dni max ) byłam na imprezie ze znajomymi minęły 2dni i na 3 dzień znów dostałam okres ale on jest inny niż wszystkie jakie miałam. Ten pierwszy też był inny nic mnie nie bolało gdzie zawsze biorę tabletki bo bez nich ani rusz, okres obfity tak teraz bardzo mało. Po przerwie 2-3 dni kolejny okres ale to jest bardziej plamienie niż okres. Kolor brązowy/różowy delikatny na papierze. Zastanawiam się czy to może być ciąża, regularnie współżyję z narzeczonym, stosunek przerywany tak wiem nie jest to żadna antykoncepcja, nawet jeśli byłaby to ciąża cieszylibyśmy się :). Testów żadnych nie robiłam jeszcze nie wiem czy jest sen czy czekać do kolejnej miesiączki. Zastanawia mnie to plamienie, bo trwa ono już 4 dni bardzo delikatne ale podpaske bądź wkładkę muszę mieć aby co rusz nie zmieniać bielizny
    15-17 była miesiączka
    20-23 nadal plamienie

• Ssilvia Autorytet

Wysłany: 23 października, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzolek wrote:
    Hej ! Prosiłabym aby osoby o podobnym problemie trochę więcej mi powiedziały :) ostatnia miesiączka 15.10 trwała 3 dni i się skończyła ( zazwyczaj u mnie tyle to trwa 3-4 dni max ) byłam na imprezie ze znajomymi minęły 2dni i na 3 dzień znów dostałam okres ale on jest inny niż wszystkie jakie miałam. Ten pierwszy też był inny nic mnie nie bolało gdzie zawsze biorę tabletki bo bez nich ani rusz, okres obfity tak teraz bardzo mało. Po przerwie 2-3 dni kolejny okres ale to jest bardziej plamienie niż okres. Kolor brązowy/różowy delikatny na papierze. Zastanawiam się czy to może być ciąża, regularnie współżyję z narzeczonym, stosunek przerywany tak wiem nie jest to żadna antykoncepcja, nawet jeśli byłaby to ciąża cieszylibyśmy się :). Testów żadnych nie robiłam jeszcze nie wiem czy jest sen czy czekać do kolejnej miesiączki. Zastanawia mnie to plamienie, bo trwa ono już 4 dni bardzo delikatne ale podpaske bądź wkładkę muszę mieć aby co rusz nie zmieniać bielizny
    15-17 była miesiączka
    20-23 nadal plamienie

Ja bym raczej powiedziała że jakieś zaburzenia hormonalne. I lepiej się udać do ginekologa na badanie

✨ 32 lata 🎀 | On 34 – wyniki OK 🦸‍♂️✨

🌿 Hashimoto
    💛 czas starań - 12 miesiecy

💊 Leczenie & suplementy
    • 🦋 Euthyrox (T4) 75 mcg
    • 📉 Dostinex – prolaktyna z 23 ➝ 11 ng/mL w 1 miesiąc
    • ☀️ Witamina D, 💉 B12 (z 250 ➝ w górę)
    • 🧠 DHEA, NAC, ubichinol, melatonina – na owulację 🌸
    • 💊 Acard 100 mg w II fazie + Encorton 5 mg

✅ Badania & wyniki
    Profil antyfosfolipidowy – OK
    Trombofilia – wykluczona (PAI hetero)
    AMH – 2.9 🌟
    Helicobacter & pasożyty – brak 🚫
    MUCHA & cytologia – prawidłowe 🧫💖
    Ferrytyna - 90 ng/mL
    CA 125 - negatywny
    🔄
    Jajowody – drożne ✅

29.09.2025 - pierwsze USG 6 mm + ❤️
    15.10 - drugie USG 2.23 ❤️
    Czekamy na dziewczynkę 🥹
    preg.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ