We wrześniu testujemy i na dwie kreski oczekujemy :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Siilike wrote:Dzięki, ja trzymam kciuki za Ciebie! Nie załamuj się! Są dziewczyny, które nie czują kompletnie nic, a okazuje się, że są w ciąży. A może implantacja będzie u Ciebie trochę później?
Ale niezły patent 😁 -
Czesc dziewczyny, wróciłam od doktora, który zajmuje się niepłodnością. Długo czekałam na tę wizytę.
Dzis około 10 dni po owu (moje wyliczenia), widzial jak to określił piękne cialko żółte świadczące o owulacji, ale uwaga! Z jajanika, który nigdy nie był aktywny 🤔 to mnie trochę zdziwiło, ale ok. Oczywiście dostalam zlecenie na tysiac badan no i mąż ma zrobić nasienie. Za poltora miesiąca kolejna wizyta.Paulinaaa, Olinka1329 lubią tę wiadomość
Naturalny Cud - 2015 rok ❤
Starania o rodzeństwo
Słabe nasienie
AMH 1,24
Kir AA
W planach in vitro - lipiec/sierpień 2021 - tylko dwie komórki, obie nie przetrwały doby.
Decyzja o AZ💚
Transfer 21 sierpnia: 5dpt 32hcg, 7dpt 92hcg, 9dpt 192hcg, 12 dpt 820hcg🍀
Wierzę, że będzie dobrze...
Każdy dzień przybliża nas do spełnienia marzenia. -
ja wczoraj te plamienie, dzis 13 i póki co nic, ale cycki chybaaaa juz ciut mniej nabrzmiale ( ale bola) ... okres ma byc za 2 dni, modle sie zeby to sie nie rozkrecilo, ale to pewnie kwestia godzinnnnnnnnnnnnnn;/
wrzesień 2018 - córcia 6cs
listopad 2021 - corcia 10 cs -
justa33 wrote:Na zdjeciu nie widać drugiej kreski... Ale po 7-8 dniach to raczej nie ma szans, żeby coś wyszło. Ja dziś mam 11dpo i też nic, a test o czułości 10.
Zerknij na mój wykres. U mnie 8dpo był cień. Dzisiaj mam 10/11 dpo. Także są szanse. Aczkolwiek w pierwszej ciąży cień pokazał mi się dopiero 12dpo.
aoede - pisałam też na drugim wątku : Bobo testom mówię zdecydowane NIE. 😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2020, 13:02
-
Gosia0623 wrote:Dziewczyny, ja temperatury jeszcze nie zaczęłam mierzyć. W tym miesiącu robie testy owulacyjne ale nie potrafię ich zinterpretowac😅 obserwując śluz wydaje mi się ze mam owulacje ale testy od 4 dni pokazują widoczna kreskę ale nie tak intensywaną jak testową🤔 co myślicie?
Trzymam kciuki za te z Was, które są jeszcze przed testowaniem i gratuluje tym, które zobaczyły 2 kreseczki 💐
pozatym jeśli w pewnym momencie zobaczysz jaśniejsza kreskę jak poprzednie która była prawie jak kontrolna to może być już po
Dzastiny liczyłabym na ovu od pierwszego pozytywa do tych 24h sex dzis i sex jutro 🤪😄
ja w tym cyklu też się wolno rozkręcam ..dziś 10dc a tu raptem mokro delikatnie..normalnie już miałam ładny płodny śluz🤷🏻♀️ i jajnik żaden nie kłuje hmm -
Paulina jak nie ma jeszcze typowej @ to jest nadzieja. 🍀
-
Siilike przebija! Ale patent z tym negatywem. Nie wpadłam na to. 😂
Siilike lubi tę wiadomość
-
6 dni po owulacji.. Jakoś brzuch nadety, pełny. Piersci bardziej wrażliwe.. Hmm co to będzie co będzie? Chyba za bardzo się nakręcam👱♀️ 30l.
AMH 2,3 - >1,93 (po laparo)
❌MTHFR - heterozygotyczny (C677T)
❌PAI-1 homozygotyczny
02.21 laparoskopia
Endometrioza 1 st.
Udrożnione jajowody 💪
03.21 IUI 😭 (lametta +menopur + ovitrelle) pęcherzyk nie pękł.. Torbiel - > 21 dni antykoncepcji
05.21 -> 2 IUI ❓(bemfola + menopur+ 2x pregnyl) nie pękły ❓
Jakieś cuda!
26.05 beta 6675 ✊
Pawełek 29.01.22 ❤️👶 -
Dziewczyny, troche sie pogimnastykowalam i udalo mi sie sciagnac apke na tablet 🥳 Niestety ta apka to porazka, jakies daty mi pozmieniala w cyklu... Ale jak wchodze przez strone na moj wykres (tylko jak klikne w moj nick, a pozniej tak przy wykresie) wszystko jest ok. Chociaz to! U mnie 8dpo ale jakos sie nie czuje niestety ciazowo. Temperatura tez super nie jest... Troche jakas taka emocjonalna jestem, placzliwa. Wczoraj poklocilam sie z mezem i jakos mialam wszystko dosc. Nawet bylam obojetna co do ciazy. Dzisiaj znowu mi przykro, ze nie mam objawow ☹️ A to dopiero drugi cykl staran po poronieniu. Podziwiam te dziewczyny, ktore staraja sie dluzszy czas i nadal maja sile co miesiac probowac.
Pozdrawiam was i mam nadzieje, ze niedlugo spotkamy sie na fioletowej stronie 😘Starania o pierwsza dzidzie
5 cs po przerwie (8 ogolem, w tym jedna ciaza stracona) - udalo sie 🥰
7.12.2020 ⏸️
16dpo beta 1105
18dpo beta 2926, przyrost 164.8%
20dpo beta 6393, przyrost 118.5%
30.12.2020 👣💓
01.02.2021 💓 5.44cm🥰
👼🏼 06.06.2018 -10tc (8tc)
👩🏼34 lata
🧔🏼37 lat
🏠🇨🇦
-
Kasia_Tre wrote:Dziewczyny, troche sie pogimnastykowalam i udalo mi sie sciagnac apke na tablet 🥳 Niestety ta apka to porazka, jakies daty mi pozmieniala w cyklu... Ale jak wchodze przez strone na moj wykres (tylko jak klikne w moj nick, a pozniej tak przy wykresie) wszystko jest ok. Chociaz to! U mnie 8dpo ale jakos sie nie czuje niestety ciazowo. Temperatura tez super nie jest... Troche jakas taka emocjonalna jestem, placzliwa. Wczoraj poklocilam sie z mezem i jakos mialam wszystko dosc. Nawet bylam obojetna co do ciazy. Dzisiaj znowu mi przykro, ze nie mam objawow ☹️ A to dopiero drugi cykl staran po poronieniu. Podziwiam te dziewczyny, ktore staraja sie dluzszy czas i nadal maja sile co miesiac probowac.
Pozdrawiam was i mam nadzieje, ze niedlugo spotkamy sie na fioletowej stronie 😘
Wiem co czujesz, mam podobnie, wczoraj się popłakałam jak mi rano temperatura spadła. Staramy się niby od stycznia ale tak na serio to drugi cykl starań a pierwszy z pełnymi obserwacjami. Niewiarygodne ile trzeba mieć pozytywnego nastawienia żeby przejść przez roczne albo kilkuletnie starania.
Dzisiaj np. na spacerze widziałam matkę w wózkiem z maleńkim dzieckiem w ręce papieros, w reklamówce butelki i tak sobie myślę gdzie jest sprawiedliwość. Staram się nie oceniać, nie zazdrościć, ale wiecie jakie to trudne... 😐starania o 👶 od 1.2020 🍀
08.2021 - 16 tc 💔 ♀️
04.2023 - 11 tc 💔 ♀️
10.2023 - 14 tc 💔 ♂️
03.2024 - 10 tc 💔♀️
07.2024 - ciąża pozamaciczna
MTHFR C677T (homo)
PAI-1 4G/5G (hetero)
W końcu będzie dobrze 💚 jeśli jeszcze nie jest dobrze to znaczy, że to jeszcze nie koniec 💪 -
Magda_Z wrote:
Dzisiaj np. na spacerze widziałam matkę w wózkiem z maleńkim dzieckiem w ręce papieros, w reklamówce butelki i tak sobie myślę gdzie jest sprawiedliwość. Staram się nie oceniać, nie zazdrościć, ale wiecie jakie to trudne... 😐Magda_Z, Alisek93 lubią tę wiadomość
Starania o pierwsza dzidzie
7.12.2020 ⏸️
16dpo beta 1105
30.12.2020 👣💓
01.02.2021 💓 5.44cm🥰
👩🏼34 lata
🧔🏼37 lat
🏠🇨🇦
-
Kasia_Tre wrote:A ja musze Ci powiedziec, ze nie mam litosci dla takich matek. Nie akceptuje nieodpowiedzialnosci i brak jakiegokolwiek rozumu. Tyle rodzi sie chorych dzieci dla normalnych rodzin ☹️ A patologia rozmnaza sie na peczki, do tego zdrowe dzieci. Ja mam sporo kontaktu z chorymi dziecmi i to jest straszna tragedia ☹️ W Polsce tak tego nie widac, bo te dzieci maja specjalne szkoly i osrodki. W Kanadzie dzieci ze specjalnymi potrzebami sa w szkolach ze zdrowymi dziecmi i czlowiek moze sie naogladac tych tragedii 😭 My tu pelno suplementow, zdrowy tryb zycia, super foody, aktywny kwas foliowy, omega 3 z jak najzdrowszych rybek zeby tylko nie przyjmowac rteci, a i tak nie wiadomo co nam los przyniesie ☹️ A te patologie nawet nie wiedza co to kwas foliowy, pala, pija... Nosz normalnie nie wiem.. Jakas emocjonalna jestem 😭
Ostatnio byłam na urodzinach u koleżanki. Jedna znajoma koleżanki przyszła z dzidziusiem, w sumie wpadła tylko na chwilke, bo dzidziuś ma 2 miesiące. Jakież było moje zdziwienie, gdy owa dziewczyna zaczęła palić z dzieckiem w chuście na piersiach (!). Co więcej, wypiła jedno piwo, bo stwierdziła, że jedno nie zaszkodzi dziecku na piersi... Tak się zdenerwowałam, że wygarnęłam jej i wyszłam na chwilę, bo nie mogłam się opanowac. Po 15 minutach gdy ochłonęłam robiąc szybki spacer, wróciłam, ale laski już nie było.
Po prostu nie mogę pojąć takiego zachowania! My tutaj się staramy, robimy wszystko żeby tylko się udało, a laska nie docenia jakie ma szczęście i robi takie rzeczy... Dodam, że malutka to istny anioł, cały czas śpi i się śmieje. Serce pęka 😭💁♀️28
🙋♂️31
starania o pierwsze dziecko od 01.2020
owulacje potwierdzone monitoringiem, jajeczka rosną/ dosyć późna owulacja i krótka f.lutealna
badania nasienia - 09.2020
morfologia 6%✔️
ruchliwe 80%✔️
bezwzględna ilość prawidłowych 22,8mln✔️
30.11- laparoskopia z histeroskopią, udrożniony lewy jajowód, brak endometriozy
17.05- sono hsg, lewy jajowód drożny, prawy przepuścił kontrast z lekkim opóźnieniem.
21.07 ⏸️ 13dpo beta 80,2❣️
23.07 15dpo beta 278,1 ❣️
26.07 18dpo beta 2246
-
Kasia_Tre wrote:Dziewczyny, troche sie pogimnastykowalam i udalo mi sie sciagnac apke na tablet 🥳 Niestety ta apka to porazka, jakies daty mi pozmieniala w cyklu... Ale jak wchodze przez strone na moj wykres (tylko jak klikne w moj nick, a pozniej tak przy wykresie) wszystko jest ok. Chociaz to! U mnie 8dpo ale jakos sie nie czuje niestety ciazowo. Temperatura tez super nie jest... Troche jakas taka emocjonalna jestem, placzliwa. Wczoraj poklocilam sie z mezem i jakos mialam wszystko dosc. Nawet bylam obojetna co do ciazy. Dzisiaj znowu mi przykro, ze nie mam objawow ☹️ A to dopiero drugi cykl staran po poronieniu. Podziwiam te dziewczyny, ktore staraja sie dluzszy czas i nadal maja sile co miesiac probowac.
Pozdrawiam was i mam nadzieje, ze niedlugo spotkamy sie na fioletowej stronie 😘
Kasia_tre a wiesz jaki był u Ciebie powód poronienia i w którym tyg ?
-
Martyna155 wrote:Kasia_tre a wiesz jaki był u Ciebie powód poronienia i w którym tyg ?
W 6t0d mialam 4163
W 6t2d spadlo do 4143
A w 7t0d podskoczylo do 5528.
W 8 tc usg i wszystko ok, rozmiar dzidzi, akcja serca, no superancko.
W 10tc zaczelam plamic. W szpitalu beta 8800, dzidzia te same rozmiary co na ostatnim usg i juz bez akcji serca (poronienie zatrzymane). Dzien pozniej poronienie samoistne calkowite. Nie wiem dlaczego tak sie stalo, z tego wszystkiego nawet nie pomyslelismy zeby oddac material do badan. Wedlug lekarzy to sie zdaza i nie jest to dla nich "big deal" A mnie juz zawsze bedzie zastanawialo, dlaczego przy tak niskiej becie wszystko sie super rozwijalo, nawet rozmary byly zgodne z data...
Jestem troche ogolnie zestresowana ciaza. Moje najblizsze przyjaciolki tez swoje przeszly. Jedna po 3 latach i 2 inseminacjach zaszla naturalnie, ale poronilam w 17 tc, druga po leczeniu zaszla, beta super przyrastala ale zaczela plamic w 6-7tc a na usg nie bylo nic widac! Pusto, nawet jaja plodowego 🤷🏼♀️ Kolejna juz pare lat sie stara i nawet po in vitro nie zaskoczyli. Teraz wracam po pol roku do pracy i sie dowiaduje, ze kolezanka teraz poronila druga ciaze w przeciagu tego pol roku. No co sie dzieje teraz??? Czy tak zawsze bylo, ale nikt o tym nie mowil??Starania o pierwsza dzidzie
7.12.2020 ⏸️
16dpo beta 1105
30.12.2020 👣💓
01.02.2021 💓 5.44cm🥰
👩🏼34 lata
🧔🏼37 lat
🏠🇨🇦
-
A ja dziś nie mogłam się doczekać, choć miałam testować jutro (w dzień @).
Zrobiłam test po czym szybko wyszłam z łazienki i wróciłam po kilku godzinach. Otrzymałam taki wynik.
Teraz pytanie kiedy on się pojawił, czy to nie przebarwienie itd...
Widzicie coś?
https://zapodaj.net/762b4993fbd3d.jpg.htmlSiilike, Achna, Magda_Z, EveB lubią tę wiadomość
-
Sylvuśka wrote:A ja dziś nie mogłam się doczekać, choć miałam testować jutro (w dzień @).
Zrobiłam test po czym szybko wyszłam z łazienki i wróciłam po kilku godzinach. Otrzymałam taki wynik.
Teraz pytanie kiedy on się pojawił, czy to nie przebarwienie itd...
Widzicie coś?
https://zapodaj.net/762b4993fbd3d.jpg.html
Ja widzę druga krechęSiilike lubi tę wiadomość
08.-09.2020 r. 💔
06.07.2015 r.
08.02.2018 r.
05.11.2020 ll 🥰
-
Witajcie dziewczyny ja po dluuugiej nieobe mości na forum....i długim oczekiwaniu na żaróweczek....1wrzesnia miałam transfer testuje w środę trzymajcie kciuki. Już myślałam że moje starania o ciążę się zakończyły a tu nagle telefon i to w tym samym momencie w którym kończyłam szkolenie na rodzica adopcyjnego....także tak czy siak w przyszłym roku zostanę mama:)
Siilike, Achna, Magda_Z, Olinka1329, Majaaa, Alisek93, Lolipop, awE, guerretenshi lubią tę wiadomość
Dluuuuga historia...ale warto było walczyć !!!
9dpt 84.51
11dpt 210
14 dpt 765.9
18dpt 4270
32dptmamy ❤️
-
A dziewczyny, jak dlugo po owulacji jecie ananasa? Slyszalam, ze za dlugo to tez niedobrze. Tylko, ze ja nie wiem co to znaczy "za dlugo". Dzisiaj mam 8dpo.
Katja___ lubi tę wiadomość
Starania o pierwsza dzidzie
7.12.2020 ⏸️
16dpo beta 1105
30.12.2020 👣💓
01.02.2021 💓 5.44cm🥰
👩🏼34 lata
🧔🏼37 lat
🏠🇨🇦
-
Zaczął boleć mnie jajnik, zarobiłam test owu i jest ciemna krecha, znaczy że jednak od razu po poronieniu owulacja też występuje.
Poproszę o dopisanie na 20 września na testowanie 😁
Może się uda 💪joka789 lubi tę wiadomość
16.05.2022 - jest ❤️ 5+5
06.05.2022 beta - 607 , 04.05.2022 beta - 176
30.04.2022 - ⏸️ ☘️
Miłoszek ❤️30.04.2021 (31+5) 🖤 17.05.2021 💔
Czekamy na synka z ZD ❤️
13.10.2020 - 🍀⏸️ (22 dc)
21.08.2020 - puste jajo 8tc 💔
2000 - syn, 2002 - syn, 2014 - syn -
Dzień dobry dziewczyny. Dzisiaj u mnie 11 dpo. Czy Wy tu coś widzicie czy to tylko moja psychika😉
https://zapodaj.net/268e6a639fea5.jpg.htmlSiilike, Karenira, Achna, Magda_Z, Majaaa, Alisek93, Sylvuśka, guerretenshi, Miśka 91, joka789 lubią tę wiadomość