Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne We wrześniu w lesie parzymy się jak dziki 🐗 A potem już grzecznie sikamy na teściki ⏸️
Odpowiedz

We wrześniu w lesie parzymy się jak dziki 🐗 A potem już grzecznie sikamy na teściki ⏸️

Oceń ten wątek:
  • marzenica Przyjaciółka

Wysłany: 13 października 2023, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa_Ola wrote:
    Gdybym również miała serduszko na usg to raczej czekałabym dłużej. Ty masz kolejną wizytę kontrolną, a ja się martwię czy w ogóle będzie tam mały człowiek. Ten tydzień to dla mnie wieczność, nie mam z czego się cieszyć. :)

Super, że rodzina dobrze zareagowała, cieszę się. ❤️
    Jasne, rozumiem Cię…
    Trzeba próbować mieć pozytywne podejście. Też się boję co będzie z krwiaczkiem, dlaczego lekarz nie widział cialka żółtego. Nie jesteśmy w stanie nic zrobić. Czekać i zachować spokój. Ja czuje jak ten ciągły strach zle wpływa na samopoczucie.

m: 32l, fertistim, omega3
    r: 34l fertistim
    zaczynamy: 09/23
    23.09 || bladzioszki
    24.09 || wyraźniejsze
    25.09 beta 171,20 mIU/ml
    27.09 beta 509,10 mIU/ml
    03.10 pęcherzyk ciążowy 0,96mm
    11.10 pęcherzyk z zarodkiem 0,518mm i <3
    malutki krwiaczek :( brak widocznego ciałka :(
    duphaston...
  • Nutka -88 Koleżanka

Wysłany: 13 października 2023, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, a mnie przesunęli wizytę z poniedziałku na dzisiaj a mam dzis bardzo słaby dzień w nocy zalewały mnie poty dreszcze boję się że tarczyca się rozkręciła od 2 tygodni dopiero leki biorę i nie wiem co myśleć. Mam już skierowanie na badanie mialam iść jutro a tu nagle wizyta dzis . Jeszcze wydaje mi się że dlolegliwości dzis są jakieś mniejsze mam nadzieję że to wszystko wina stresu 😔chyba u psuchologanz tymi moimi lekami wyląduje

• marzenica Przyjaciółka

Wysłany: 13 października 2023, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się powaznie nad psychologiem zastanawiam, bo jeśli z tygodnia na tydzień mam się martwić ciagle o coś nowego to po 40 tygodniach oszaleje.
    Może taka pogadanka by pomogła? 🙃

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2023, 14:19

23.09 || bladzioszki
    24.09 || wyraźniejsze
    25.09 beta 171,20 mIU/ml
    27.09 beta 509,10 mIU/ml
    duphaston...
  • Nutka -88 Koleżanka

Wysłany: 13 października 2023, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My kobiety to mamy przegwizdane ciągle się o coś martwimy 😔

• marzenica Przyjaciółka

Wysłany: 13 października 2023, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najgorsze jest to, że to się nie kończy i zamiast się cieszyć to ciagle coś 😱

23.09 || bladzioszki
    24.09 || wyraźniejsze
    25.09 beta 171,20 mIU/ml
    27.09 beta 509,10 mIU/ml
    duphaston...
  • Nutka -88 Koleżanka

Wysłany: 13 października 2023, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mamy to ❤️bije tętno idealne , ciaza zgodna z om więc mamy 6 tydzien i 4 dni dostalam luteinę i zastrzyki dla pewności ze jestem odpowiednio zabezpieczona jak by nie było jest to moja 6 ciąża 30 nastepna wizyta

marzenica, Mart768 lubią tę wiadomość

• marzenica Przyjaciółka

Wysłany: 14 października 2023, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutka -88 wrote:
    Dziewczyny mamy to ❤️bije tętno idealne , ciaza zgodna z om więc mamy 6 tydzien i 4 dni dostalam luteinę i zastrzyki dla pewności ze jestem odpowiednio zabezpieczona jak by nie było jest to moja 6 ciąża 30 nastepna wizyta

Nutka cudowna wiadomość, spokojnego weekendu! :)))
    wiec my jesteśmy jeden dzień młodsi 😃😃😃

Dziewczyny a co tam u Was? Taka cisza tutaj :(

23.09 || bladzioszki
    24.09 || wyraźniejsze
    25.09 beta 171,20 mIU/ml
    27.09 beta 509,10 mIU/ml
    duphaston...
  • Margo2023 Autorytet

Wysłany: 14 października 2023, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa_Ola trzymam kciuki za Ciebie mocno 😘. Jakbyś potrzebowała wsparcia to pisz. Jesteśmy tu dla Ciebie 😘.

Nutka super wiadomość 😍.

Z tym samopoczuciem to jest bardzo różnie, ja mam zmiany nastroju często. Zmęczona jestem ciągle. Każde jedzenie mi jakoś nie smakuje. Jak myślę co jadłam na obiad to mi niedobrze. No ciężko z apetytem, ale głód to mam konkretny.

KarolinaK nam wyszła pleśń też na tapecie. Masakra. Wymienialiśmy płytę gk i tapetę.

Nowa_Ola lubi tę wiadomość

Mama KP
    Starania od 03.2023
    Długie cykle spowodowane KP
    06.09.2023 - beta HCG 19 miu prog 9,51 ng/ml
    11.09.2023 - beta HCG 438 miu prog 12,7 ng/ml
    29.09.2023 - pierwsza wizyta ♥️
  • Margo2023 Autorytet

Wysłany: 14 października 2023, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzenica czyli powiedziałaś już rodzince, super,że się cieszą. A starszy syn będzie Ci dużą pomocą.

marzenica lubi tę wiadomość

Mama KP
    Starania od 03.2023
  • marzenica Przyjaciółka

Wysłany: 15 października 2023, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, rodzinka i część znajomych wie i reakcje cudowne ♥️
    Dziewczyny, wstałam z katarem. Nos zapchany, spływa do gardła, jak sobie pomoc?

23.09 || bladzioszki
    24.09 || wyraźniejsze
    25.09 beta 171,20 mIU/ml
    27.09 beta 509,10 mIU/ml
    duphaston...
  • Nutka -88 Koleżanka

Wysłany: 15 października 2023, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marzenica wrote:
    Tak, rodzinka i część znajomych wie i reakcje cudowne ♥️
    Dziewczyny, wstałam z katarem. Nos zapchany, spływa do gardła, jak sobie pomoc?

Prenalen imuno wszystko z tej seri dla kobiet polecam

• KarolinaK Autorytet

Wysłany: 15 października 2023, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Kochane, wybaczcie, że tak się nie odzywałam, ale miałam przez ten weekend konferencję na Słowacji i tak zleciało. Fajnie wyszło, bo sama występowałam popołudniu, akurat jak się przeważnie lepiej czuję 🙂 mąż z synkiem w tym czasie zwiedzali, także mimo moich obaw wyszło świetnie.

Marzenica - potwierdzam, wszystko z serii prenalen jest bardzo dobre 🙂 mi też pomaga picie hektolitrów herbaty z miodem, cytryną i sokiem 🙂 i w miarę możliwości odpoczynek 🙂

Co do psychiki...myślę że warto zajrzeć czasem do psychologa. Przyznam Wam się że ja w pierwszej ciąży, mimo że wyczekanej i wymarzonej, byłam na granicy depresji ciążowej. Mało się o tym mówi ale miałam szczęście że lekarka widziała że nie do końca jest wszystko ok. I wiecie, kwestia oczekiwania na dziecko była zupełnie niezależna, tzn. to mnie bardzo cieszyło, ale nie umiałam sobie radzić z emocjami, dużo płakałam w związku z innymi sprawami, a im bardziej sobie nie radziłam, tym bardziej miałam wyrzuty sumienia. Co ciekawe, w momencie porodu wszystko odeszło i nawet w połogu nie miałam obniżonego nastroju. W każdym razie lekarka wysłała mnie do psychologa i umówiłam się na kilka razy do jednej pani. Bardzo mi to pomogło! I tu nawet nie chodzi o terapię tylko takie pogadanie i wyprostowanie spraw na bieżąco 🙂

Niestety widzę że się dzieje teraz podobnie. Zawsze byłam wrażliwa ale już jako dorosła osoba nauczyłam się mieć dystans, nie przejmować się, natomiast w ciąży chyba u mnie hormony sprawiają że tracę taka warstwę ochronną i ciężko sobie ze wszystkim radzę. Teraz mi niestety doszło że mam wyrzuty sumienia że się źle synkiem zajmuje itd. To jest bardzo przytłaczające.... bo nigdy nie miałam wyrzutów sumienia tutaj i zawsze uważałam że może mogłabym pewne rzeczy lepiej robić ale generalnie mama jestem dobra. A z drugiej strony podobnie jak piszecie też średnio z siłami, najchętniej bym spala itd. Na szczęście to jeszcze tylko miesiąc z hakiem i potem powinno być lepiej 🙂

Dopisze do listy dziewczyny których jeszcze nie dopisałam 😘

08.2021 - synek 💙

preg.png
  • KarolinaK Autorytet

Wysłany: 16 października 2023, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, byłam jeszcze na Luxmed po skierowania i jest zarodek i serduszko 🙂

08.2021 - synek 💙

preg.png
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 16 października 2023, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaK wrote:
    Dziewczyny, byłam jeszcze na Luxmed po skierowania i jest zarodek i serduszko 🙂

Gratulacje 😊
    O co chodzi u Ciebie z podejrzeniem polipa?
    Mi jeden lekarz powiedział że "chyba polip" a drufi ze nic nie widzi, czysto. I sama nie wiem. Chyba pojde6do trzeciego

preg.png
  • Monikaa_ Nowa

Wysłany: 16 października 2023, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej jestem Monika :) trzymam za Was wszystkie kciuki żeby było dobrze🤞
    U mnie tak:
    11.10 wszystko dobrze na Usg widoczny pęcherzyk i zarodek, następna wizyta 26.10.
    Cały czas się zastanawiam czy nie pójść jeszcze na Usg wcześniej w tym tygodniu żeby zobaczyć czy wszystko w porządku. Jak myślicie ?
    Chyba nie wytrzymam z tym czekaniem do 26…
    Czy częste USG dopochwowe jest bezpieczne ?

• Nowa_Ola Autorytet

Wysłany: 16 października 2023, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monikaa_ wrote:
    Hej jestem Monika :) trzymam za Was wszystkie kciuki żeby było dobrze🤞
    U mnie tak:
    11.10 wszystko dobrze na Usg widoczny pęcherzyk i zarodek, następna wizyta 26.10.
    Cały czas się zastanawiam czy nie pójść jeszcze na Usg wcześniej w tym tygodniu żeby zobaczyć czy wszystko w porządku. Jak myślicie ?
    Chyba nie wytrzymam z tym czekaniem do 26…
    Czy częste USG dopochwowe jest bezpieczne ?

Hej :) ja 12.10 na usg miałam pęcherzyk ciążowy z pęcherzykiem żółtkowym i kolejne usg mam tydzień później, w ten czwartek. Lekarz pytał czy wytrzymam dwa tygodnie, powiedziałam, że nie, to śmiał się że widzimy się za tydzień, więc chyba jest bezpiecznie raz na tydzień.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2023, 23:42

👩‍❤️‍👨🐈🐈‍⬛🐕

05.2023 - 💔
    07.2023 - 💔
    06.2024 - 🩵
  • Nutka -88 Koleżanka

Wysłany: 17 października 2023, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny od kad biorę luteina mam więcej śluzu w którym niestety zauważam jak nie brązowe kropka to jakieś żółte nitki 😔czy wam też się zdarza inaczej zabarwony śluz

• Margo2023 Autorytet

Wysłany: 18 października 2023, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutka u mnie biały sypki trochę bardziej ale widać też ,że ta tabletka jakby wypływała. Nie wiem też czy to prawidłowy. Nigdy nie brałam luteiny.
    Nowa_Ola trzymam kciuki za wizytę 🤞.
    KarolinaK super,że jest ♥️. No i Słowacja pięknie.
    Hej Monika 🙂 jeśli nie wytrzymasz to możesz iść wcześniej żeby uspokoić myśli,ale jeśli wszystko jest w porządku to 26.10 jest jak najbardziej ok.

Nowa_Ola lubi tę wiadomość

Mama KP
    Starania od 03.2023
  • Nowa_Ola Autorytet

Wysłany: 19 października 2023, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, melduję, że moja fasolka ma 4mm i serduszko pięknie bije ❤️ z OM 7+0, a z usg 6+1 wychodzi nam 😍 kolejna wizyta 9.11. Teraz muszę zrobić badania i przejść się do endokrynologa w sprawie tarczycy i io ☺️

Karlaa, Margo2023 lubią tę wiadomość

👩‍❤️‍👨🐈🐈‍⬛🐕

05.2023 - 💔
    07.2023 - 💔
    06.2024 - 🩵
  • Karlaa Przyjaciółka

Wysłany: 19 października 2023, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa_Ola Super wiadomość ❤️
    Ja nie wiem jak dotrwam do swojej wizyty 25.10…

‹‹ 88 89 90 91 92 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ