We wrześniu w lesie parzymy się jak dziki 🐗 A potem już grzecznie sikamy na teściki ⏸️
-
WIADOMOŚĆ
-
Zgadzam się z Nową_Olą my też powiedzieliśmy rodzicom i kilku bliskim przyjaciołom, ci co wiedzieli, że się staramy też nie lubię myślenia, że oooo za wcześnie powiedzieliśmy tym, którym też pewnie powiedzieliśmy jakby się cos stało no i też na zasadzie, żeby trzymali kciuki i się modlili
i też staram się cieszyć od początku, choć wiadomo - najpierw się czeka na pęcherzyk, potem seduszko, potem do prenatalnych, potem kolejnych a potem do porodu...
jedynie małemu na pewno nie chcemy za szybko mówić, jakoś go przygotować, chociaz obstawiam, że z rozmow coś tam potrafi wyciągnącmarzenica lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny,
jutro pierwsza wizyta (6t3d) i mam bardzo duży strach w sobie. Z tego strachu dzisiaj po tygodniu od ostatniej bety(788) zrobiłam kolejną betę i progesteron(Beta 7607, progesteron 24,1).
Cały czas się boje, że może to być ciąża pozamaciczna lub zły rozwój… -
Karlaa - rozumiem emocje, trzymam kciuki żebyś zobaczyła śliczny zarodek z bijącym serduszkiem. Beta wygląda super, ale w ogóle progesteron też masz bardzo dobry 🙂 myślę że gdyby się coś działo, to nie byłyby takie.
Karlaa lubi tę wiadomość
-
teraz to w ogóle żałuję hahaha opierdzielę męża dzisiaj po pracy, że czekaliśmym: 32l, fertistim, omega3
r: 34l fertistim
zaczynamy: 09/23
23.09 || bladzioszki
24.09 || wyraźniejsze
25.09 beta 171,20 mIU/ml
27.09 beta 509,10 mIU/ml
03.10 pęcherzyk ciążowy 0,96mm
11.10 pęcherzyk z zarodkiem 0,518mm i
malutki krwiaczek brak widocznego ciałka
duphaston... -
Dziękuje dziewczyny ❤️ dziękuje, że dajecie takie wielkie wsparcie
Wszystko w porządku. Jest pęcherzyk ciążowy, pęcherzyk żółtkowy i echo zarodka. Z Usg wynika, że ciąża jest młodsza(4t6d).
Za dwa tygodnie 25.10 następna wizyta i powinno być
serduszko.
https://zapodaj.net/plik-RGNOU25xey
https://zapodaj.net/plik-M3VJsaspPU
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2023, 12:23
Nowa_Ola, Mart768, marzenica, Margo2023 lubią tę wiadomość
-
super! bardzo się cieszę... )) piękne zdjęcia!
Karlaa lubi tę wiadomość
m: 32l, fertistim, omega3
23.09 || bladzioszki
24.09 || wyraźniejsze
25.09 beta 171,20 mIU/ml
27.09 beta 509,10 mIU/ml
duphaston... -
Witam , u mnie zdaję się być lepiej pobolewa podbrzusze ale juz nie tak jak w sobotę. Co prawda wczoraj o dzis przy toalecie jednorazowo zauważyłem zwiekszona ilość śluzu ale nawet nie jestem w stanie określić koloru . Piersi bola mdłości są więc jestem pełna nadziej że wszystko jest dobrze . Wizyta dopiero w poniedziałek . Czy wszystkie dostałyście progesteron do brania ?
Dziewczyny po wizytach super wieści oby tak dalej . -
Karlaa wrote:Dziękuje dziewczyny ❤️ dziękuje, że dajecie takie wielkie wsparcie
Wszystko w porządku. Jest pęcherzyk ciążowy, pęcherzyk żółtkowy i echo zarodka. Z Usg wynika, że ciąża jest młodsza(4t6d).
Za dwa tygodnie 25.10 następna wizyta i powinno być
serduszko.
https://zapodaj.net/plik-RGNOU25xey
https://zapodaj.net/plik-M3VJsaspPU
Cudownie! ❤️❤️
Czyli owulacja musiała Ci się przesunąć. Ja w czwartek na wizycie będę 6+0 i zastanawiam się czy będzie już serduszko ☺️
👩❤️👨🐈🐈⬛🐕
05.2023 - 💔
07.2023 - 💔
06.2024 - 🩵 -
Hej Dziewczyny, ja sie dalej mało udzielam, bo mdłości dalej nie odpuszczają, Stary chyba nie ogarnia, ze bardzo zle sie czuje i ciagle na mnie warczy, ze nie sprzatam i nie gotuje… nie mam pojecia co mu sie tak nagle odmieniło, ale sorry to ze pracuje zdalnie to nie znaczy ze w miedzyczasie mam ogarniac dom… nie moge nawet wziac telefonu do reki, bo zaraz slysze, ze najwyrazniej wcale mi nie jest tak zle jak mam sile na instagrama 🤦🏼♀️
Ja powiedzialam o ciazy bliskim znajomym, ale rodzice i rodzina jeszcze nie wiedza (poza moja jedna kuzynka, ktora tez jest aktualnie w ciazy). Z jednej strony chcialam to jakos ladnie zakomunikowac, a z drugiej chcialabym zeby juz wiedzieli i nie zmuszali mnie do jedzenia obiadow. (W sensie nie ze nie chce jesc wcale tylko chcialabym sama sobie planowac menu, w zaleznosci od tego po czym aktualnie nie rzygam, a to sie zmienia z godziny na godzine…)🙋♀️32 🙋♂️ 43
Starania o pierwsze dziecko
na luzie od 12.2020
na poważnie od 08.2021
wrzesień 2022: cb
styczeń 2023: cb?
marzec 2023: cb?
maj 2023: poronienie 7tc
08.09.23 - II
13.05.24 - Oliwka jest z nami -
Mart768 wrote:Hej Dziewczyny, ja sie dalej mało udzielam, bo mdłości dalej nie odpuszczają, Stary chyba nie ogarnia, ze bardzo zle sie czuje i ciagle na mnie warczy, ze nie sprzatam i nie gotuje… nie mam pojecia co mu sie tak nagle odmieniło, ale sorry to ze pracuje zdalnie to nie znaczy ze w miedzyczasie mam ogarniac dom… nie moge nawet wziac telefonu do reki, bo zaraz slysze, ze najwyrazniej wcale mi nie jest tak zle jak mam sile na instagrama 🤦🏼♀️
Ja powiedzialam o ciazy bliskim znajomym, ale rodzice i rodzina jeszcze nie wiedza (poza moja jedna kuzynka, ktora tez jest aktualnie w ciazy). Z jednej strony chcialam to jakos ladnie zakomunikowac, a z drugiej chcialabym zeby juz wiedzieli i nie zmuszali mnie do jedzenia obiadow. (W sensie nie ze nie chce jesc wcale tylko chcialabym sama sobie planowac menu, w zaleznosci od tego po czym aktualnie nie rzygam, a to sie zmienia z godziny na godzine…)
Co ten Twój stary 🫣 porozmawiaj z nim, może trochę go przerosła ta informacja? Ja wiem, że ciąża to nie choroba, ale wiem też, że można naprawdę kiepsko się czuć i bardzo Ci współczuję. W takich sytuacjach mąż powinien być wsparciem, a nie jeszcze Ci dokładać! Doprowadź go do pionu szybciutko, bo to nie jest Ci teraz potrzebne. Mi się bardzo kręci w głowie, praktycznie rano miną mdłości i zaczyna się helikopter, to mój zakazał mi jeździć samochodem i teraz jest moim szoferem 😎
marzenica lubi tę wiadomość
👩❤️👨🐈🐈⬛🐕
05.2023 - 💔
07.2023 - 💔
06.2024 - 🩵 -
Może starego faktycznie przerasta ta myśl i potrzebuje przywyknąć, pogadajcie!
Ja jutro 18:00 wizyta, 6+0 według mnie, ciekawe czy coś zobaczymy.
Kurcze zawaliłam nie mówiąc 😅 ale do jutra już wytrzymam. Jednak fajnie jak ktoś się cieszy z nami
Jak sobie radzić z nudnościami? Na mnie nic nie działa, tylko leżenie płasko i picie, ciagle, co wiąże się z ciągłym siku, jestem tym wykończona. Jeszcze jak były same nudności to było w miarę, ale od dziś już mam odruch wymiotny. I bezsenność. Budzę się 3-4 (chodzę spać o 22:30) i nie umiem spać, potem pobudka o 6:15 do pracy i co? Oczywiście nieprzytomna.m: 32l, fertistim, omega3
23.09 || bladzioszki
24.09 || wyraźniejsze
25.09 beta 171,20 mIU/ml
27.09 beta 509,10 mIU/ml
duphaston... -
Nowa_Ola wrote:Co ten Twój stary 🫣 porozmawiaj z nim, może trochę go przerosła ta informacja? Ja wiem, że ciąża to nie choroba, ale wiem też, że można naprawdę kiepsko się czuć i bardzo Ci współczuję. W takich sytuacjach mąż powinien być wsparciem, a nie jeszcze Ci dokładać! Doprowadź go do pionu szybciutko, bo to nie jest Ci teraz potrzebne. Mi się bardzo kręci w głowie, praktycznie rano miną mdłości i zaczyna się helikopter, to mój zakazał mi jeździć samochodem i teraz jest moim szoferem 😎
Luksusy ♥️m: 32l, fertistim, omega3
23.09 || bladzioszki
24.09 || wyraźniejsze
25.09 beta 171,20 mIU/ml
27.09 beta 509,10 mIU/ml
duphaston... -
marzenica wrote:Może starego faktycznie przerasta ta myśl i potrzebuje przywyknąć, pogadajcie!
Ja jutro 18:00 wizyta, 6+0 według mnie, ciekawe czy coś zobaczymy.
Kurcze zawaliłam nie mówiąc 😅 ale do jutra już wytrzymam. Jednak fajnie jak ktoś się cieszy z nami
Jak sobie radzić z nudnościami? Na mnie nic nie działa, tylko leżenie płasko i picie, ciagle, co wiąże się z ciągłym siku, jestem tym wykończona. Jeszcze jak były same nudności to było w miarę, ale od dziś już mam odruch wymiotny. I bezsenność. Budzę się 3-4 (chodzę spać o 22:30) i nie umiem spać, potem pobudka o 6:15 do pracy i co? Oczywiście nieprzytomna.
Mi na nudności pomaga zimna cola 🫢 czytałam też, ze nie powinno się doprowadzać do pustego żołądka, tylko małymi porcjami jeść. Jeśli ciężko Ci coś przełknąć, to może spróbuj jakiś jogurt do picia? Koktajl?
👩❤️👨🐈🐈⬛🐕
05.2023 - 💔
07.2023 - 💔
06.2024 - 🩵 -
Hej Dziewczyny,
Ostatnio rzadziej jestem na forum,ale staram się na bieżąco czytać czy u Was wszystko w porządku. U mnie mdłości trochę złagodniały. Jest lepiej, ale nieidealnie.
KarolinaK proponuję żeby dopisać do mamusiowego posta Karlee i Nutkę, oczywiście jeśli chcecie dziewczyny 😊.
Mart768 no słabą masz sytuację, może porozmawiaj szczerze. Teraz najważniejsze jest Twoje zdrowie i maleństwo. Może facet tego nie rozumie i trzeba to mu uzmysłowić. Jedzenie można zawsze zamówić albo nawet kupić w sklepie coś na szybko, a w sprzątaniu mógłby Cię wyręczyć. Ja przez te mdłości też zaniedbałam trochę dom bo zawsze jak Mąż Małym się zajmował to ja wtedy sprzątanie, gotowanie i wszystko. Ostatnio po prostu kładłam się i leżałam bo źle się czułam. Teraz trochę nadrabiam zaległości, ale też temu bo lepiej się czuję. Nie wyobrażam sobie czuć się jak wcześniej i naginać z miotłą. Mdłości miną z czasem, najgorszy jest początek. Drugi trymestr jest o wiele lepszy 😉.
Nowa_Ola trzymam kciuki za wizytę 🤞.
Marzenica my powiedzieliśmy rodzinie po wizycie z serduszkiem, narazie rodzeństwo i rodzice wiedzą. Po prenatalnych pochwalimy się reszcie. W pierwszej ciąży wymarzyłam sobie zrobić im prezent na gwiazdkę i czekałam do świąt , wtedy to był 3 miesiąc skończony. Ciężko było wytrzymać,ale warto było bo pod choinką zostawiliśmy taki prezencik. Drewniane pudełko z bombką z napisem,że zostaniecie dziadkami, następne święta spędzimy w większym gronie. No pięknie wyszło to wtedy 😊.Nowa_Ola lubi tę wiadomość
Mama KP
Starania od 03.2023
Długie cykle spowodowane KP
06.09.2023 - beta HCG 19 miu prog 9,51 ng/ml
11.09.2023 - beta HCG 438 miu prog 12,7 ng/ml
29.09.2023 - pierwsza wizyta ♥️ -
Mart768 poza tym Stary to nie powinien warczeć tylko Ci dogadzać i całować po stopach,że nosisz jego dziecko upragnione. Na zaś powinien bo jeszcze musisz je urodzić a za to medal 🏅 każdej kobiecie się należy. Żaden facet tego nie zrozumie nosić pod sercem, potem poród istny maraton ironman,a potem życie i opieka nad dzidzią to kolejny maraton.Mama KP
Starania od 03.2023
Długie cykle spowodowane KP
06.09.2023 - beta HCG 19 miu prog 9,51 ng/ml
11.09.2023 - beta HCG 438 miu prog 12,7 ng/ml
29.09.2023 - pierwsza wizyta ♥️ -
Nowa_Ola zauważyłam tę zależność... jak mam coś w ustach nie ma źle.
Za colą nie przepadam liczę na to, że może lekarz dziś coś zaproponuje.
Margo2023 taki właśnie był nasz plan - ale nie ważne jak dziś będzie na wizycie to dziś się dowiedzą syn i rodzice.
Przepiękne uczucie co? Dać taki prezent pod choinkę. Podziwiam za wytrwałość w dotrzymaniu "tajemnicy", serio! Ale z siebie też jestem dumna, bo język mi lata jak łopata, a dałam radę ponad 2 tygodnie nie pisnąć słówka
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2023, 09:56
m: 32l, fertistim, omega3
23.09 || bladzioszki
24.09 || wyraźniejsze
25.09 beta 171,20 mIU/ml
27.09 beta 509,10 mIU/ml
duphaston... -
Dziewczyny, powoli nadrabiam, ale powiem Wam, że mnie też różne samopoczucie bierze 😰 generalnie nie jest źle, bo rano poza zmęczeniem jest ok, a z synkiem wymiotowałam jak kot 😄 mdłości mam dopiero w porze obiadu i średnio coś mogę wcisnąć poza barszczem Winiary albo pomidorówką 😃🤷 trochę mam wyrzuty sumienia bo średnio się umiem synkiem zająć i widzę że się nudzi trochę ... A ogólnie jakoś mam tak że mi się średnio chce wyjść gdzieś na plac zabaw 🤷
Zgadzam się z Dziewczynami że mąż powinien w tym czasie na rękach nosić! Pierwszy trymestr jest naprawdę ciężki a jak się pracuje to już w ogóle... Jak się ma helikopter w głowie to ciężko cokolwiek ogarnąć tak naprawdę..
Ja ogarniam na bieżąco małe porządki ale z dużym trudem i generalnie tak nie jest zbyt czysto, ale liczę na lepsze czasy 🤷