Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne We wrześniu w lesie parzymy się jak dziki 🐗 A potem już grzecznie sikamy na teściki ⏸️
Odpowiedz

We wrześniu w lesie parzymy się jak dziki 🐗 A potem już grzecznie sikamy na teściki ⏸️

Oceń ten wątek:
  • KarolinaK Autorytet

Wysłany: 9 października 2023, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgadzam się z Nową_Olą :) my też powiedzieliśmy rodzicom i kilku bliskim przyjaciołom, ci co wiedzieli, że się staramy :) też nie lubię myślenia, że oooo za wcześnie :) powiedzieliśmy tym, którym też pewnie powiedzieliśmy jakby się cos stało :) no i też na zasadzie, żeby trzymali kciuki i się modlili :)

i też staram się cieszyć od początku, choć wiadomo - najpierw się czeka na pęcherzyk, potem seduszko, potem do prenatalnych, potem kolejnych :P a potem do porodu...

jedynie małemu na pewno nie chcemy za szybko mówić, jakoś go przygotować, chociaz obstawiam, że z rozmow coś tam potrafi wyciągnąc :P

marzenica lubi tę wiadomość

08.2021 - synek 💙
    06.2024 - synek 💙
  • KarolinaK Autorytet

Wysłany: 9 października 2023, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedynie osobom związanym jakoś zawodowo na razie nie chcę mówić, ale pracuję z domu, nie mam L4, więc nie ma powodu by sie wydało :)

08.2021 - synek 💙
    06.2024 - synek 💙
  • Karlaa Przyjaciółka

Wysłany: 9 października 2023, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,
    jutro pierwsza wizyta (6t3d) i mam bardzo duży strach w sobie. Z tego strachu dzisiaj po tygodniu od ostatniej bety(788) zrobiłam kolejną betę i progesteron(Beta 7607, progesteron 24,1).
    Cały czas się boje, że może to być ciąża pozamaciczna lub zły rozwój… :(

• KarolinaK Autorytet

Wysłany: 9 października 2023, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karlaa - rozumiem emocje, trzymam kciuki żebyś zobaczyła śliczny zarodek z bijącym serduszkiem. Beta wygląda super, ale w ogóle progesteron też masz bardzo dobry 🙂 myślę że gdyby się coś działo, to nie byłyby takie.

Karlaa lubi tę wiadomość

08.2021 - synek 💙
    06.2024 - synek 💙
  • marzenica Przyjaciółka

Wysłany: 10 października 2023, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teraz to w ogóle żałuję hahaha opierdzielę męża dzisiaj po pracy, że czekaliśmy

m: 32l, fertistim, omega3
    r: 34l fertistim
    zaczynamy: 09/23
    23.09 || bladzioszki
    24.09 || wyraźniejsze
    25.09 beta 171,20 mIU/ml
    27.09 beta 509,10 mIU/ml
    03.10 pęcherzyk ciążowy 0,96mm
    11.10 pęcherzyk z zarodkiem 0,518mm i <3
    malutki krwiaczek :( brak widocznego ciałka :(
    duphaston...
  • Nowa_Ola Autorytet

Wysłany: 10 października 2023, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karlaa, trzymam kciuki za wizytę 🤞 o której masz?

Karlaa lubi tę wiadomość

👩‍❤️‍👨🐈🐈‍⬛🐕

05.2023 - 💔
    07.2023 - 💔
    06.2024 - 🩵
  • Karlaa Przyjaciółka

Wysłany: 10 października 2023, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje dziewczyny ❤️ dziękuje, że dajecie takie wielkie wsparcie
    Wszystko w porządku. Jest pęcherzyk ciążowy, pęcherzyk żółtkowy i echo zarodka. Z Usg wynika, że ciąża jest młodsza(4t6d).
    Za dwa tygodnie 25.10 następna wizyta i powinno być
    serduszko.

https://zapodaj.net/plik-RGNOU25xey

https://zapodaj.net/plik-M3VJsaspPU

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2023, 12:23

Nowa_Ola, Mart768, marzenica, Margo2023 lubią tę wiadomość

• marzenica Przyjaciółka

Wysłany: 10 października 2023, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    super! bardzo się cieszę... :))) piękne zdjęcia!

Karlaa lubi tę wiadomość

23.09 || bladzioszki
    24.09 || wyraźniejsze
    25.09 beta 171,20 mIU/ml
    27.09 beta 509,10 mIU/ml
    duphaston...
  • Nutka -88 Koleżanka

Wysłany: 10 października 2023, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam , u mnie zdaję się być lepiej pobolewa podbrzusze ale juz nie tak jak w sobotę. Co prawda wczoraj o dzis przy toalecie jednorazowo zauważyłem zwiekszona ilość śluzu ale nawet nie jestem w stanie określić koloru . Piersi bola mdłości są więc jestem pełna nadziej że wszystko jest dobrze . Wizyta dopiero w poniedziałek . Czy wszystkie dostałyście progesteron do brania ?

Dziewczyny po wizytach super wieści oby tak dalej .

• Nowa_Ola Autorytet

Wysłany: 10 października 2023, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karlaa wrote:
    Dziękuje dziewczyny ❤️ dziękuje, że dajecie takie wielkie wsparcie
    Wszystko w porządku. Jest pęcherzyk ciążowy, pęcherzyk żółtkowy i echo zarodka. Z Usg wynika, że ciąża jest młodsza(4t6d).
    Za dwa tygodnie 25.10 następna wizyta i powinno być
    serduszko.

https://zapodaj.net/plik-RGNOU25xey

https://zapodaj.net/plik-M3VJsaspPU

Cudownie! ❤️❤️
    Czyli owulacja musiała Ci się przesunąć. Ja w czwartek na wizycie będę 6+0 i zastanawiam się czy będzie już serduszko ☺️

👩‍❤️‍👨🐈🐈‍⬛🐕

05.2023 - 💔
    07.2023 - 💔
    06.2024 - 🩵
  • Mart768 Autorytet

Wysłany: 10 października 2023, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny, ja sie dalej mało udzielam, bo mdłości dalej nie odpuszczają, Stary chyba nie ogarnia, ze bardzo zle sie czuje i ciagle na mnie warczy, ze nie sprzatam i nie gotuje… nie mam pojecia co mu sie tak nagle odmieniło, ale sorry to ze pracuje zdalnie to nie znaczy ze w miedzyczasie mam ogarniac dom… nie moge nawet wziac telefonu do reki, bo zaraz slysze, ze najwyrazniej wcale mi nie jest tak zle jak mam sile na instagrama 🤦🏼‍♀️

Ja powiedzialam o ciazy bliskim znajomym, ale rodzice i rodzina jeszcze nie wiedza (poza moja jedna kuzynka, ktora tez jest aktualnie w ciazy). Z jednej strony chcialam to jakos ladnie zakomunikowac, a z drugiej chcialabym zeby juz wiedzieli i nie zmuszali mnie do jedzenia obiadow. (W sensie nie ze nie chce jesc wcale tylko chcialabym sama sobie planowac menu, w zaleznosci od tego po czym aktualnie nie rzygam, a to sie zmienia z godziny na godzine…)

🙋‍♀️32 🙋‍♂️ 43

Starania o pierwsze dziecko
    na luzie od 12.2020
    na poważnie od 08.2021

wrzesień 2022: cb
    styczeń 2023: cb?
    marzec 2023: cb?
    maj 2023: poronienie 7tc

08.09.23 - II
    13.05.24 - Oliwka jest z nami :)
  • Nowa_Ola Autorytet

Wysłany: 10 października 2023, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mart768 wrote:
    Hej Dziewczyny, ja sie dalej mało udzielam, bo mdłości dalej nie odpuszczają, Stary chyba nie ogarnia, ze bardzo zle sie czuje i ciagle na mnie warczy, ze nie sprzatam i nie gotuje… nie mam pojecia co mu sie tak nagle odmieniło, ale sorry to ze pracuje zdalnie to nie znaczy ze w miedzyczasie mam ogarniac dom… nie moge nawet wziac telefonu do reki, bo zaraz slysze, ze najwyrazniej wcale mi nie jest tak zle jak mam sile na instagrama 🤦🏼‍♀️

Ja powiedzialam o ciazy bliskim znajomym, ale rodzice i rodzina jeszcze nie wiedza (poza moja jedna kuzynka, ktora tez jest aktualnie w ciazy). Z jednej strony chcialam to jakos ladnie zakomunikowac, a z drugiej chcialabym zeby juz wiedzieli i nie zmuszali mnie do jedzenia obiadow. (W sensie nie ze nie chce jesc wcale tylko chcialabym sama sobie planowac menu, w zaleznosci od tego po czym aktualnie nie rzygam, a to sie zmienia z godziny na godzine…)

Co ten Twój stary 🫣 porozmawiaj z nim, może trochę go przerosła ta informacja? Ja wiem, że ciąża to nie choroba, ale wiem też, że można naprawdę kiepsko się czuć i bardzo Ci współczuję. W takich sytuacjach mąż powinien być wsparciem, a nie jeszcze Ci dokładać! Doprowadź go do pionu szybciutko, bo to nie jest Ci teraz potrzebne. Mi się bardzo kręci w głowie, praktycznie rano miną mdłości i zaczyna się helikopter, to mój zakazał mi jeździć samochodem i teraz jest moim szoferem 😎

marzenica lubi tę wiadomość

👩‍❤️‍👨🐈🐈‍⬛🐕

05.2023 - 💔
    07.2023 - 💔
    06.2024 - 🩵
  • marzenica Przyjaciółka

Wysłany: 10 października 2023, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może starego faktycznie przerasta ta myśl i potrzebuje przywyknąć, pogadajcie!
    Ja jutro 18:00 wizyta, 6+0 według mnie, ciekawe czy coś zobaczymy.
    Kurcze zawaliłam nie mówiąc 😅 ale do jutra już wytrzymam. Jednak fajnie jak ktoś się cieszy z nami :)

Jak sobie radzić z nudnościami? Na mnie nic nie działa, tylko leżenie płasko i picie, ciagle, co wiąże się z ciągłym siku, jestem tym wykończona. Jeszcze jak były same nudności to było w miarę, ale od dziś już mam odruch wymiotny. I bezsenność. Budzę się 3-4 (chodzę spać o 22:30) i nie umiem spać, potem pobudka o 6:15 do pracy i co? Oczywiście nieprzytomna. :(

23.09 || bladzioszki
    24.09 || wyraźniejsze
    25.09 beta 171,20 mIU/ml
    27.09 beta 509,10 mIU/ml
    duphaston...
  • marzenica Przyjaciółka

Wysłany: 10 października 2023, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa_Ola wrote:
    Co ten Twój stary 🫣 porozmawiaj z nim, może trochę go przerosła ta informacja? Ja wiem, że ciąża to nie choroba, ale wiem też, że można naprawdę kiepsko się czuć i bardzo Ci współczuję. W takich sytuacjach mąż powinien być wsparciem, a nie jeszcze Ci dokładać! Doprowadź go do pionu szybciutko, bo to nie jest Ci teraz potrzebne. Mi się bardzo kręci w głowie, praktycznie rano miną mdłości i zaczyna się helikopter, to mój zakazał mi jeździć samochodem i teraz jest moim szoferem 😎

Luksusy ♥️

23.09 || bladzioszki
    24.09 || wyraźniejsze
    25.09 beta 171,20 mIU/ml
    27.09 beta 509,10 mIU/ml
    duphaston...
  • Karlaa Przyjaciółka

Wysłany: 10 października 2023, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa_Ola trzymam kciuki za wizytę 🤞

• Nowa_Ola Autorytet

Wysłany: 10 października 2023, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marzenica wrote:
    Może starego faktycznie przerasta ta myśl i potrzebuje przywyknąć, pogadajcie!
    Ja jutro 18:00 wizyta, 6+0 według mnie, ciekawe czy coś zobaczymy.
    Kurcze zawaliłam nie mówiąc 😅 ale do jutra już wytrzymam. Jednak fajnie jak ktoś się cieszy z nami :)

Jak sobie radzić z nudnościami? Na mnie nic nie działa, tylko leżenie płasko i picie, ciagle, co wiąże się z ciągłym siku, jestem tym wykończona. Jeszcze jak były same nudności to było w miarę, ale od dziś już mam odruch wymiotny. I bezsenność. Budzę się 3-4 (chodzę spać o 22:30) i nie umiem spać, potem pobudka o 6:15 do pracy i co? Oczywiście nieprzytomna. :(

Mi na nudności pomaga zimna cola 🫢 czytałam też, ze nie powinno się doprowadzać do pustego żołądka, tylko małymi porcjami jeść. Jeśli ciężko Ci coś przełknąć, to może spróbuj jakiś jogurt do picia? Koktajl?

👩‍❤️‍👨🐈🐈‍⬛🐕

05.2023 - 💔
    07.2023 - 💔
    06.2024 - 🩵
  • Margo2023 Autorytet

Wysłany: 10 października 2023, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny,
    Ostatnio rzadziej jestem na forum,ale staram się na bieżąco czytać czy u Was wszystko w porządku. U mnie mdłości trochę złagodniały. Jest lepiej, ale nieidealnie.

KarolinaK proponuję żeby dopisać do mamusiowego posta Karlee i Nutkę, oczywiście jeśli chcecie dziewczyny 😊.

Mart768 no słabą masz sytuację, może porozmawiaj szczerze. Teraz najważniejsze jest Twoje zdrowie i maleństwo. Może facet tego nie rozumie i trzeba to mu uzmysłowić. Jedzenie można zawsze zamówić albo nawet kupić w sklepie coś na szybko, a w sprzątaniu mógłby Cię wyręczyć. Ja przez te mdłości też zaniedbałam trochę dom bo zawsze jak Mąż Małym się zajmował to ja wtedy sprzątanie, gotowanie i wszystko. Ostatnio po prostu kładłam się i leżałam bo źle się czułam. Teraz trochę nadrabiam zaległości, ale też temu bo lepiej się czuję. Nie wyobrażam sobie czuć się jak wcześniej i naginać z miotłą. Mdłości miną z czasem, najgorszy jest początek. Drugi trymestr jest o wiele lepszy 😉.

Nowa_Ola trzymam kciuki za wizytę 🤞.

Marzenica my powiedzieliśmy rodzinie po wizycie z serduszkiem, narazie rodzeństwo i rodzice wiedzą. Po prenatalnych pochwalimy się reszcie. W pierwszej ciąży wymarzyłam sobie zrobić im prezent na gwiazdkę i czekałam do świąt , wtedy to był 3 miesiąc skończony. Ciężko było wytrzymać,ale warto było bo pod choinką zostawiliśmy taki prezencik. Drewniane pudełko z bombką z napisem,że zostaniecie dziadkami, następne święta spędzimy w większym gronie. No pięknie wyszło to wtedy 😊.

Nowa_Ola lubi tę wiadomość

Mama KP
    Starania od 03.2023
    Długie cykle spowodowane KP
    06.09.2023 - beta HCG 19 miu prog 9,51 ng/ml
    11.09.2023 - beta HCG 438 miu prog 12,7 ng/ml
    29.09.2023 - pierwsza wizyta ♥️
  • Margo2023 Autorytet

Wysłany: 10 października 2023, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mart768 poza tym Stary to nie powinien warczeć tylko Ci dogadzać i całować po stopach,że nosisz jego dziecko upragnione. Na zaś powinien bo jeszcze musisz je urodzić a za to medal 🏅 każdej kobiecie się należy. Żaden facet tego nie zrozumie nosić pod sercem, potem poród istny maraton ironman,a potem życie i opieka nad dzidzią to kolejny maraton.

Mama KP
    Starania od 03.2023
    Długie cykle spowodowane KP
    06.09.2023 - beta HCG 19 miu prog 9,51 ng/ml
    11.09.2023 - beta HCG 438 miu prog 12,7 ng/ml
    29.09.2023 - pierwsza wizyta ♥️
  • marzenica Przyjaciółka

Wysłany: 11 października 2023, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa_Ola zauważyłam tę zależność... jak mam coś w ustach nie ma źle.
    Za colą nie przepadam :/ liczę na to, że może lekarz dziś coś zaproponuje.
    Margo2023 taki właśnie był nasz plan - ale nie ważne jak dziś będzie na wizycie to dziś się dowiedzą syn i rodzice.
    Przepiękne uczucie co? Dać taki prezent pod choinkę. Podziwiam za wytrwałość w dotrzymaniu "tajemnicy", serio! Ale z siebie też jestem dumna, bo język mi lata jak łopata, a dałam radę ponad 2 tygodnie nie pisnąć słówka :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2023, 09:56

23.09 || bladzioszki
    24.09 || wyraźniejsze
    25.09 beta 171,20 mIU/ml
    27.09 beta 509,10 mIU/ml
    duphaston...
  • KarolinaK Autorytet

Wysłany: 11 października 2023, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, powoli nadrabiam, ale powiem Wam, że mnie też różne samopoczucie bierze 😰 generalnie nie jest źle, bo rano poza zmęczeniem jest ok, a z synkiem wymiotowałam jak kot 😄 mdłości mam dopiero w porze obiadu i średnio coś mogę wcisnąć poza barszczem Winiary albo pomidorówką 😃🤷 trochę mam wyrzuty sumienia bo średnio się umiem synkiem zająć i widzę że się nudzi trochę ... A ogólnie jakoś mam tak że mi się średnio chce wyjść gdzieś na plac zabaw 🤷

Zgadzam się z Dziewczynami że mąż powinien w tym czasie na rękach nosić! Pierwszy trymestr jest naprawdę ciężki a jak się pracuje to już w ogóle... Jak się ma helikopter w głowie to ciężko cokolwiek ogarnąć tak naprawdę..
    Ja ogarniam na bieżąco małe porządki ale z dużym trudem i generalnie tak nie jest zbyt czysto, ale liczę na lepsze czasy 🤷

08.2021 - synek 💙
    06.2024 - synek 💙
‹‹ 86 87 88 89 90 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ