Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne We wrześniu w lesie parzymy się jak dziki 🐗 A potem już grzecznie sikamy na teściki ⏸️
Odpowiedz

We wrześniu w lesie parzymy się jak dziki 🐗 A potem już grzecznie sikamy na teściki ⏸️

Oceń ten wątek:
  • Mart768 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej Dziewczyny, jesteście tu jeszcze? Jak tam u Was?

W zeszłym tygodniu ustaliłam termin cc, skonczylam kompletowac wyprawkę i dokumenty, muszę jeszcze zrobić ostatnie badania, zaliczyć ostatnią wizytę u gina i tyle, można rodzić :) Tymczasowo przeniosłam się do domu rodzinnego, bo Stary znowu zaczął wyjeżdżać do pracy, a nie chcę być sama na tej końcówce. W sumie nie wyszłam na tym źle, bo dzięki temu często odwiedzają mnie znajomi, a mama chodzi ze mną na spacery, więc czuję się dużo pewniej. Żeby jeszcze tylko pogoda dopisywała to już byłby cud miód i malinki 😁

Trzymam kciuki za szczęśliwe rozwiązania u każdej z nas tutaj :) 🤞

🙋‍♀️32 🙋‍♂️ 43

Starania o pierwsze dziecko
    na luzie od 12.2020
    na poważnie od 08.2021

wrzesień 2022: cb
    styczeń 2023: cb?
    marzec 2023: cb?
    maj 2023: poronienie 7tc

08.09.23 - II
    13.05.24 - Oliwka jest z nami :)
  • Nowa_Ola Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mart768 wrote:
    Hej hej Dziewczyny, jesteście tu jeszcze? Jak tam u Was?

W zeszłym tygodniu ustaliłam termin cc, skonczylam kompletowac wyprawkę i dokumenty, muszę jeszcze zrobić ostatnie badania, zaliczyć ostatnią wizytę u gina i tyle, można rodzić :) Tymczasowo przeniosłam się do domu rodzinnego, bo Stary znowu zaczął wyjeżdżać do pracy, a nie chcę być sama na tej końcówce. W sumie nie wyszłam na tym źle, bo dzięki temu często odwiedzają mnie znajomi, a mama chodzi ze mną na spacery, więc czuję się dużo pewniej. Żeby jeszcze tylko pogoda dopisywała to już byłby cud miód i malinki 😁

Trzymam kciuki za szczęśliwe rozwiązania u każdej z nas tutaj :) 🤞

Mart, chyba zostałyśmy same w tym wątku :D Widzę, że termin cc na 13.05, to już niedługo Kochana! Trzymam kciuki za dobrą i niezbyt bolesną pionizację i ogólnie za to, żeby było wszystko dobrze <3 Fajnie, że masz obok siebie rodzinkę, zawsze człowiek czuje się bezpiecznie. A pogoda ma się poprawić od soboty, to troszkę słoneczka doświadczymy :)

Ja co prawda jestem dalej niż Ty, bo termin mam dopiero na 6.06 :) Dziś złożyłam ostatnie zamówienie dla Maluszka, w sobotę bawię się na Baby Shower, a w majówkę mamy zamiar ze Starym złożyć łóżeczko. Muszę mieć je wcześniej, żeby zwierzaki się oswoiły :D W majówkę będę też wszystko prać, układać, pakować torbę do szpitala i ogólnie chciałabym w ciągu najbliższych dwóch tygodni mieć wszystko gotowe :) Jutro idę jeszcze na usg piersi i w czwartek do onkologa, aby ostatecznie zdecydował o terminie biopsji. Mam nadzieję, że będzie już po porodzie.

Mart768 lubi tę wiadomość

👩‍❤️‍👨🐈🐈‍⬛🐕

05.2023 - 💔
    07.2023 - 💔
    06.2024 - 🩵
  • Aleksandra_joanna_p Ekspertka

Wysłany: 23 kwietnia, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja mam termin CC ustalony za tydzień w majówkę 😊 wszystko gotowe, tylko ja nie jestem gotowa bo nas totalnie rozłożyło wszystkich 😮‍💨 ja mam wrażenie, że przechodzę katar życia. Młody już dwa tyg do żłobka nie chodzi. Wczoraj zaliczyliśmy IP bo już myśleliśmy, że zaczelo się samo ale niestety nie 😅

👨🏻‍🦰👧🏼 29l.

06.21 - rozpoczęcie starań
    07.21 - 💍
    07.21 - ⏸️
    01.22 - 🏩
    03.22 - 👶🏼 Leoś

11.22 - czas na rodzeństwo ❤️
    05.23 - cb 💔

01.09.23 - ⏸️
    02.09 - ⏸️ i beta 179 mlU/ml 🥹 wdzięczność razy milion 🥹❤️🤞🏼
    04.09 - 360 mlU/ml, prog 13.4 ng/ml ❤️ 🤞🏼🤞🏼🤞🏼
    22.09 - 8 mm 🍤 z ❤️ 6+5
    28.09 - 1,5 cm 🍤
    26.10 - 5 cm dzidziuta ❤️
    03.11 - 7 cm zdrowego Jasieńka 🩵💙🩵💙🩵
  • Mart768 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandra czyli Ty pierwsza idziesz do rozpakowania :D powodzenia, bedziemy trzymac kciuki 🤞 mam nadzieje, ze ten katar szybko Wam odpusci.

Nowa_Ola kciuki za onkologa dzisiaj! Daj znać po wizycie 🤞

🙋‍♀️32 🙋‍♂️ 43

na luzie od 12.2020
    na poważnie od 08.2021

08.09.23 - II
  • Cukruś Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jako forumowa ciocia i założycielka wrześniowego wątku chciałam Wam napisać, że wpisywanie Wam brzuszków to był zaszczyt i przyjemność ❤️ czas tak leci, nawet nie wiem kiedy to minęło 🫣
    Życzę Wam szybkich, bezbolesnych i bez komplikacji porodów. Niech dzieje się tak jak sobie założyłyście 🤞🍀 Już niedługo każda z Was zobaczy swojego bobusia ❤️
    Będziecie razem, spokojnych nocy i wielkiego szczęścia dla Was ❤️
    A ja mam cichą nadzieję na przecież od którejś z Was brzuszka w maju 🫣❤️🍀

Mart768, Aleksandra_joanna_p, Nowa_Ola lubią tę wiadomość

👱‍♀️ 25L
    AMH 7,9
    • 2x fertistim • glucophage XR 1500 mg •
    ❌️ PCOS, IO, F5 hetero, MTHFR hetero, SERPINE1 hetero,
    ✅️ badania hormonalne, przeciwciała przeciwplemnikowe, p/c. p. antyg. jajnika, MUCHA
    ❔️ANA3 - histony graniczny (+) 🔜 reumatolog
    ✖️ 2023 - 2x stymulacja CLO
    12/2023 klinika
    02/2024 sonoHSG - lewy niedrożny
    ✅️ 03/2024 laparoskopia - lewy jajowód odklejony od otrzewnej + oba jajowody drożne
    ✖️ 7x stymulacja lametta 2x1 + ovitrelle (2x pęcherzyk pękł bez ovi)+2 cykle z estrofem 11-13 dc
    ✅️11/2024 CD138 i CD56

🧔 28L
    • suple zalecane od androloga •
    ❌️ morfologia 0%
    ✅️badania hormonalne
    ✅️ 06/2024 fragmentacja DNA 14%
    ✅️ 10/2024 zabieg usunięcia żpn
    🔜 01/2025 badanie nasienia po zabiegu

obecnie 20 cs
  • Mart768 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia, 06:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękujemy Cukruś 🥰 chociaż nasz wątek jest trochę cichy, to życzę Ci, żeby klątwa prowadzącej szybko Cię dopadła z całą swoją mocą 😁 mocno wierzę, że któraś z nas na pewno przekaże Ci brzucha 🤞 częstuj się śmiało 😁🌸

Cukruś lubi tę wiadomość

🙋‍♀️32 🙋‍♂️ 43

na luzie od 12.2020
    na poważnie od 08.2021

08.09.23 - II
  • Nowa_Ola Autorytet

Wysłany: 1 maja, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandra, to chyba już!! Trzymam kciuki i daj nam znać jak poszło ❤️

Mart, w szpitalu miałam dwukrotnie USG robione przez dwóch lekarzy pracujących w Centrum Onkologii w Wwie i oni widzą jeden guzek, jedną zmianę i kilka mniejszych torbielek. Trochę to dziwne, skoro pani wykonująca USG prywatnie widziała guzków 9. Mam spokojnie urodzić, wrócić pod koniec września do onkologa i przygotujemy się do biopsji 😊 Cieszę się, że nie muszę jej robić przed porodem.

Cukruś, ja śledzę Twoją historię od roku, bardzo Ci kibicuję, podczytuję Was na dinusiach i liczę, że szybciutko przejmiesz brzuszek po nas ❤️ Jeśli dziewczyny nie przekażą Ci go w maju, to ja w czerwcu, obiecuję! Jesteś bardzo dzielna w swojej walce o dzieciątko, trzymam za Ciebie kciuki 😘

Cukruś lubi tę wiadomość

👩‍❤️‍👨🐈🐈‍⬛🐕

05.2023 - 💔
    07.2023 - 💔
    06.2024 - 🩵
  • Nowa_Ola Autorytet

Wysłany: 12 maja, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mart, trzymam za Ciebie kciuki na jutro!!! Życzę Ci bezproblemowej pionizacji i jak najmniejszej ilości bólu. Daj koniecznie znać co i jak, bo sama również prawdopodobnie 27.05 zgłaszam się na cc 🫣❤️❤️❤️

👩‍❤️‍👨🐈🐈‍⬛🐕

05.2023 - 💔
    07.2023 - 💔
    06.2024 - 🩵
  • Mart768 Autorytet

Wysłany: 16 maja, 03:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa_Ola bede trzymac za Ciebie kciuki!

Co do mnie - Oliwka jest juz na swiecie, zdrowa i wesola. Gorzej ze mna, bo strasznie mnie przeoralo to cc i ten zjazd hormonow. W sensie sama operacja byla super, gorzej bylo jak znieczulenie zaczelo puszczac. Aktualnie wszystko mnie jeszcze boli, ale najbardziej stresuje mnie pobyt w szpitalu - niektore położne są super, ale niektore patrza na mnie z pogardą, ze trzecia doba a ja nie umiem dziecka dokarmic :/ mam nadzieje, ze uda nam sie szybko wyjsc, to moze troche wyluzuje w domu.

Aleksandra a Ty jak tam?

Nowa_Ola lubi tę wiadomość

🙋‍♀️32 🙋‍♂️ 43

na luzie od 12.2020
    na poważnie od 08.2021

08.09.23 - II
‹‹ 95 96 97 98 99
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ