X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne We wrześniu w lesie parzymy się jak dziki 🐗 A potem już grzecznie sikamy na teściki ⏸️
Odpowiedz

We wrześniu w lesie parzymy się jak dziki 🐗 A potem już grzecznie sikamy na teściki ⏸️

Oceń ten wątek:
  • Mart768 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2024, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej Dziewczyny, jesteście tu jeszcze? Jak tam u Was?

W zeszłym tygodniu ustaliłam termin cc, skonczylam kompletowac wyprawkę i dokumenty, muszę jeszcze zrobić ostatnie badania, zaliczyć ostatnią wizytę u gina i tyle, można rodzić :) Tymczasowo przeniosłam się do domu rodzinnego, bo Stary znowu zaczął wyjeżdżać do pracy, a nie chcę być sama na tej końcówce. W sumie nie wyszłam na tym źle, bo dzięki temu często odwiedzają mnie znajomi, a mama chodzi ze mną na spacery, więc czuję się dużo pewniej. Żeby jeszcze tylko pogoda dopisywała to już byłby cud miód i malinki 😁

Trzymam kciuki za szczęśliwe rozwiązania u każdej z nas tutaj :) 🤞

🙋‍♀️32 🙋‍♂️ 43

Starania o pierwsze dziecko
    na luzie od 12.2020
    na poważnie od 08.2021

wrzesień 2022: cb
    styczeń 2023: cb?
    marzec 2023: cb?
    maj 2023: poronienie 7tc

08.09.23 - II
    13.05.24 - Oliwka jest z nami :)
  • Nowa_Ola Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2024, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mart768 wrote:
    Hej hej Dziewczyny, jesteście tu jeszcze? Jak tam u Was?

W zeszłym tygodniu ustaliłam termin cc, skonczylam kompletowac wyprawkę i dokumenty, muszę jeszcze zrobić ostatnie badania, zaliczyć ostatnią wizytę u gina i tyle, można rodzić :) Tymczasowo przeniosłam się do domu rodzinnego, bo Stary znowu zaczął wyjeżdżać do pracy, a nie chcę być sama na tej końcówce. W sumie nie wyszłam na tym źle, bo dzięki temu często odwiedzają mnie znajomi, a mama chodzi ze mną na spacery, więc czuję się dużo pewniej. Żeby jeszcze tylko pogoda dopisywała to już byłby cud miód i malinki 😁

Trzymam kciuki za szczęśliwe rozwiązania u każdej z nas tutaj :) 🤞

Mart, chyba zostałyśmy same w tym wątku :D Widzę, że termin cc na 13.05, to już niedługo Kochana! Trzymam kciuki za dobrą i niezbyt bolesną pionizację i ogólnie za to, żeby było wszystko dobrze <3 Fajnie, że masz obok siebie rodzinkę, zawsze człowiek czuje się bezpiecznie. A pogoda ma się poprawić od soboty, to troszkę słoneczka doświadczymy :)

Ja co prawda jestem dalej niż Ty, bo termin mam dopiero na 6.06 :) Dziś złożyłam ostatnie zamówienie dla Maluszka, w sobotę bawię się na Baby Shower, a w majówkę mamy zamiar ze Starym złożyć łóżeczko. Muszę mieć je wcześniej, żeby zwierzaki się oswoiły :D W majówkę będę też wszystko prać, układać, pakować torbę do szpitala i ogólnie chciałabym w ciągu najbliższych dwóch tygodni mieć wszystko gotowe :) Jutro idę jeszcze na usg piersi i w czwartek do onkologa, aby ostatecznie zdecydował o terminie biopsji. Mam nadzieję, że będzie już po porodzie.

Mart768 lubi tę wiadomość

👩‍❤️‍👨🐈🐈‍⬛🐕

05.2023 - 💔
    07.2023 - 💔
    06.2024 - 🩵
  • Aleksandra_joanna_p Ekspertka

Wysłany: 23 kwietnia 2024, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja mam termin CC ustalony za tydzień w majówkę 😊 wszystko gotowe, tylko ja nie jestem gotowa bo nas totalnie rozłożyło wszystkich 😮‍💨 ja mam wrażenie, że przechodzę katar życia. Młody już dwa tyg do żłobka nie chodzi. Wczoraj zaliczyliśmy IP bo już myśleliśmy, że zaczelo się samo ale niestety nie 😅

👨🏻‍🦰👧🏼 29l.

06.21 - rozpoczęcie starań
    07.21 - 💍
    07.21 - ⏸️
    01.22 - 🏩
    03.22 - 👶🏼 Leoś

11.22 - czas na rodzeństwo ❤️
    05.23 - cb 💔

01.09.23 - ⏸️
    02.09 - ⏸️ i beta 179 mlU/ml 🥹 wdzięczność razy milion 🥹❤️🤞🏼
    04.09 - 360 mlU/ml, prog 13.4 ng/ml ❤️ 🤞🏼🤞🏼🤞🏼
    22.09 - 8 mm 🍤 z ❤️ 6+5
    28.09 - 1,5 cm 🍤
    26.10 - 5 cm dzidziuta ❤️
    03.11 - 7 cm zdrowego Jasieńka 🩵💙🩵💙🩵
  • Mart768 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2024, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandra czyli Ty pierwsza idziesz do rozpakowania :D powodzenia, bedziemy trzymac kciuki 🤞 mam nadzieje, ze ten katar szybko Wam odpusci.

Nowa_Ola kciuki za onkologa dzisiaj! Daj znać po wizycie 🤞

🙋‍♀️32 🙋‍♂️ 43

na luzie od 12.2020
    na poważnie od 08.2021

08.09.23 - II
  • Cukruś Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2024, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jako forumowa ciocia i założycielka wrześniowego wątku chciałam Wam napisać, że wpisywanie Wam brzuszków to był zaszczyt i przyjemność ❤️ czas tak leci, nawet nie wiem kiedy to minęło 🫣
    Życzę Wam szybkich, bezbolesnych i bez komplikacji porodów. Niech dzieje się tak jak sobie założyłyście 🤞🍀 Już niedługo każda z Was zobaczy swojego bobusia ❤️
    Będziecie razem, spokojnych nocy i wielkiego szczęścia dla Was ❤️
    A ja mam cichą nadzieję na przecież od którejś z Was brzuszka w maju 🫣❤️🍀

Mart768, Aleksandra_joanna_p, Nowa_Ola lubią tę wiadomość

👱‍♀️
    ❌️ PCOS, IO, F5 hetero, MTHFR hetero, SERPINE1 hetero,
    ✅️ badania hormonalne, przeciwciała przeciwplemnikowe, p/c. p. antyg. jajnika, MUCHA, kariotypy, CD138, CD56
    ❔️ANA3 - histony graniczny (+)
    ✖️2023 2x stymulacja CLO
    ✖️2024 9x stymulacja lametta 2x1 + ovitrelle

🧔
    ❌️ 01/2025 morfologia 0%, 01/2025 HBA 75%
    ✅️ badania hormonalne, kariotypy
    ✅️ 10/2024 zabieg usunięcia żpn
    ✅️ 01/2025 fragmentacja DNA 13%

24 cykle naturalnych starań 🤡

✨️ IVF ✨️
    🍀✨️ 24/03/2025 start stymulacji ✨️🍀
    🍀✨️ 07/04/2025 punkcja ✨️🍀
    pobranych 8 🥚 ➡️ pICSI ➡️ 5 ❄️ ✨️🍀❤️
    🍍🍀✨️ 05/05/2025 transfer ✨️🍀🍍
  • Mart768 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2024, 06:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękujemy Cukruś 🥰 chociaż nasz wątek jest trochę cichy, to życzę Ci, żeby klątwa prowadzącej szybko Cię dopadła z całą swoją mocą 😁 mocno wierzę, że któraś z nas na pewno przekaże Ci brzucha 🤞 częstuj się śmiało 😁🌸

Cukruś lubi tę wiadomość

🙋‍♀️32 🙋‍♂️ 43

na luzie od 12.2020
    na poważnie od 08.2021

08.09.23 - II
  • Nowa_Ola Autorytet

Wysłany: 1 maja 2024, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandra, to chyba już!! Trzymam kciuki i daj nam znać jak poszło ❤️

Mart, w szpitalu miałam dwukrotnie USG robione przez dwóch lekarzy pracujących w Centrum Onkologii w Wwie i oni widzą jeden guzek, jedną zmianę i kilka mniejszych torbielek. Trochę to dziwne, skoro pani wykonująca USG prywatnie widziała guzków 9. Mam spokojnie urodzić, wrócić pod koniec września do onkologa i przygotujemy się do biopsji 😊 Cieszę się, że nie muszę jej robić przed porodem.

Cukruś, ja śledzę Twoją historię od roku, bardzo Ci kibicuję, podczytuję Was na dinusiach i liczę, że szybciutko przejmiesz brzuszek po nas ❤️ Jeśli dziewczyny nie przekażą Ci go w maju, to ja w czerwcu, obiecuję! Jesteś bardzo dzielna w swojej walce o dzieciątko, trzymam za Ciebie kciuki 😘

Cukruś lubi tę wiadomość

👩‍❤️‍👨🐈🐈‍⬛🐕

05.2023 - 💔
    07.2023 - 💔
    06.2024 - 🩵
  • Nowa_Ola Autorytet

Wysłany: 12 maja 2024, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mart, trzymam za Ciebie kciuki na jutro!!! Życzę Ci bezproblemowej pionizacji i jak najmniejszej ilości bólu. Daj koniecznie znać co i jak, bo sama również prawdopodobnie 27.05 zgłaszam się na cc 🫣❤️❤️❤️

👩‍❤️‍👨🐈🐈‍⬛🐕

05.2023 - 💔
    07.2023 - 💔
    06.2024 - 🩵
  • Mart768 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2024, 03:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa_Ola bede trzymac za Ciebie kciuki!

Co do mnie - Oliwka jest juz na swiecie, zdrowa i wesola. Gorzej ze mna, bo strasznie mnie przeoralo to cc i ten zjazd hormonow. W sensie sama operacja byla super, gorzej bylo jak znieczulenie zaczelo puszczac. Aktualnie wszystko mnie jeszcze boli, ale najbardziej stresuje mnie pobyt w szpitalu - niektore położne są super, ale niektore patrza na mnie z pogardą, ze trzecia doba a ja nie umiem dziecka dokarmic :/ mam nadzieje, ze uda nam sie szybko wyjsc, to moze troche wyluzuje w domu.

Aleksandra a Ty jak tam?

Nowa_Ola lubi tę wiadomość

🙋‍♀️32 🙋‍♂️ 43

na luzie od 12.2020
    na poważnie od 08.2021

08.09.23 - II
‹‹ 95 96 97 98 99
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ