X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne We wrześniu w lesie parzymy się jak dziki 🐗 A potem już grzecznie sikamy na teściki ⏸️
Odpowiedz

We wrześniu w lesie parzymy się jak dziki 🐗 A potem już grzecznie sikamy na teściki ⏸️

Oceń ten wątek:
  • KarolinaK Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2023, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karlaa - to dobre wieści, wiadomo skąd było krwawienie 🙂 ja bym posłuchała lekarza ale jeśli czujesz że będziesz bardzo zestresowana to idź na wizytę wcześniej.

08.2021 - synek 💙
    06.2024 - synek 💙
  • KarolinaK Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2023, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, ja już po prenatalnych 🙂 na 85 procent zdrowy chłopczyk 🙂 nie mieliśmy z kim małego zostawić i fajnie wyszło, bo był z nami na badaniu, dostał naklejki, a przede wszystkim widział dzidziusia i na koniec stwierdził, że malutki chłopczyk robił mu akuku, bo się dzidzia zasłaniała rączkami 😄

Nowa_Ola, Mart768, Karlaa lubią tę wiadomość

08.2021 - synek 💙
    06.2024 - synek 💙
  • Nowa_Ola Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2023, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaK wrote:
    Kochane, ja już po prenatalnych 🙂 na 85 procent zdrowy chłopczyk 🙂 nie mieliśmy z kim małego zostawić i fajnie wyszło, bo był z nami na badaniu, dostał naklejki, a przede wszystkim widział dzidziusia i na koniec stwierdził, że malutki chłopczyk robił mu akuku, bo się dzidzia zasłaniała rączkami 😄

Ale cudownie 😍😍😍😍 super Kochana, świetne wiadomości :)

Ja w oczekiwaniu na prenatalne muszę powtórzyć morfologię, bo dzwonili do mnie z diagnostyki, że był skrzep i nie mogli zbadać. Dobrze, że pappe zbadali, bo wyniki pappy już mam. W dodatku kilka dni temu złapała mnie infekcja i zrobilam mocz z posiewem i dobrze, bo w domu mam 950 bakterii, a norma do 150 😢 i leukocyty. Zobaczę co mi lekarz w czwartek powie, może posiew przyjdzie do tego czasu.

👩‍❤️‍👨🐈🐈‍⬛🐕

05.2023 - 💔
    07.2023 - 💔
    06.2024 - 🩵
  • KarolinaK Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2023, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa_Ola - a dużo leukocytów? no niestety w ciąży dość często się łapie jakieś infekcje ... ja z synkiem miałam non stop problem, ale piłam dużo soku z żurawiny i to pomagało, polecam Ci :) jeśli dasz radę pić. Od tygodnia czuję, że mnie coś pobolewają nerki i muszę to ogarnąć :/

No i współczuję z tym skrzepem, chociaż dobrze, że pappa się udała :)

Jak tam Dziewczyny żyjecie?

08.2021 - synek 💙
    06.2024 - synek 💙
  • Nowa_Ola Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2023, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaK wrote:
    Nowa_Ola - a dużo leukocytów? no niestety w ciąży dość często się łapie jakieś infekcje ... ja z synkiem miałam non stop problem, ale piłam dużo soku z żurawiny i to pomagało, polecam Ci :) jeśli dasz radę pić. Od tygodnia czuję, że mnie coś pobolewają nerki i muszę to ogarnąć :/

No i współczuję z tym skrzepem, chociaż dobrze, że pappa się udała :)

Jak tam Dziewczyny żyjecie?

110 przy normie do 39 🤷‍♀️
    Spróbuję z tym sokiem z żurawiny, dziękuję 😘
    Morfologię już powtórzyłam, mam wyniki. Jestem przygotowana na jutro! 🙌

👩‍❤️‍👨🐈🐈‍⬛🐕

05.2023 - 💔
    07.2023 - 💔
    06.2024 - 🩵
  • Nowa_Ola Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2023, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję się po prenatalnych, prawie 7 cm zdrowego dzidziusia z machającymi nóżkami i rączkami <3 nawet liczyłam paluszki, bo pokazał całą rączkę :D ryzyka niskie. Tętno jest w normie, choć wynosi 180, ale lekarz powiedział, że zwolniło, więc nie ma co się martwić. Za dwa tygodnie kolejna wizyta, bo chciałam przed świętami jeszcze podejrzeć, a potem lekarza nie ma. A i co ważne! Lekarz jednak zostaje, nie muszę zmieniać prowadzącego! <3

👩‍❤️‍👨🐈🐈‍⬛🐕

05.2023 - 💔
    07.2023 - 💔
    06.2024 - 🩵
  • KarolinaK Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2023, 23:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa_Ola to są dwie świetne wieści 🙂 super! A coś mówił o płci ?

Ja się zaczynam naprawdę czuć lepiej, bo mam ochotę na kawkę 😄 ale nie chwalę się bo jeszcze się gorzej poczuje i będzie 😛

08.2021 - synek 💙
    06.2024 - synek 💙
  • Nowa_Ola Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2023, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaK wrote:
    Nowa_Ola to są dwie świetne wieści 🙂 super! A coś mówił o płci ?

Ja się zaczynam naprawdę czuć lepiej, bo mam ochotę na kawkę 😄 ale nie chwalę się bo jeszcze się gorzej poczuje i będzie 😛

Powiedział, że jeszcze nic nie widać :< Ale może za dwa tygodnie już coś zobaczymy :)

O, kawa to dobry znak :D II trymestr się zbliża wielkimi krokami, będzie już tylko lepiej! :)

👩‍❤️‍👨🐈🐈‍⬛🐕

05.2023 - 💔
    07.2023 - 💔
    06.2024 - 🩵
  • KarolinaK Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2023, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, więcej nie napiszę że się już lepiej czuje, bo co to zrobię, to na drugi dzień wymiotuje 😛 ale mnie znowu teraz ostatnie dni wymęczyło 😲

Halo, halo? A jak reszta Dziewczyn? Jesteście już prenatalnych?

08.2021 - synek 💙
    06.2024 - synek 💙
  • Mart768 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2023, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) u nas odpukać ostatnio całkiem spokojnie, oprócz tego, że mamy nowego lokatora w domu - jakoś tydzień temu znaleźliśmy na ulicy młodą kotkę z rozbitym nosem, no nie mogliśmy jej tak zostawić. Nikt sie po nią nie zglosil, wiec mieszka sobie z nami i chyba jest szczesliwa.

Popołudniami piekę ciastka, już mi przeszly troche te wszystkie problemy rzyganiowe, wiec latwiej sie odnalezc w kuchni :)

Nie bardzo mam o czym opowiadac, bo nastepna wizyta dopiero 21 grudnia 🤷🏼‍♀️ w sumie gdyby nie ogromne cycki i te mdlosci od czasu do czasu to zupelnie zapomnialabym, ze jestem w ciązy.

Mam nadzieje, ze u Was tez juz lepiej i ze rzyganie juz powoli przechodzi :)

🙋‍♀️32 🙋‍♂️ 43

Starania o pierwsze dziecko
    na luzie od 12.2020
    na poważnie od 08.2021

wrzesień 2022: cb
    styczeń 2023: cb?
    marzec 2023: cb?
    maj 2023: poronienie 7tc

08.09.23 - II
    13.05.24 - Oliwka jest z nami :)
  • Margo2023 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2023, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny,
    Jak tam u Was?
    Ktoś po wizycie?
    Ja właśnie dziś miałam i chcę się pochwalić,że będzie kolejny chłopiec 😊. Nim lekarz powiedział, że chłopiec to już sama wypatrzyłam na ekranie, ciężko było nie zauważyć tego siusiaczka 🙈.
    KarolinaK długo trzymają Cię mdłości. Współczuję i trzymam kciuki żeby minęły 🤞.
    Mart768 dobrze,że już mniej wymiotów. A bierzesz jeszcze xonvea?
    Karlaa jak u Ciebie po szpitalu? Wszystko już dobrze?

Mart768 lubi tę wiadomość

Mama KP
    Starania od 03.2023
    Długie cykle spowodowane KP
    06.09.2023 - beta HCG 19 miu prog 9,51 ng/ml
    11.09.2023 - beta HCG 438 miu prog 12,7 ng/ml
    29.09.2023 - pierwsza wizyta ♥️
  • KarolinaK Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2023, 23:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mart - ale historia z kotkiem 🙂 i jak się u Was zadomowił? Dobrze, że już się lepiej czujesz, pierwszy trymestr potrafi przeorać 😨

Margo - super, gratuluję ❤️ u nas też chyba drugi chłopczyk. A jakie są relacje w rodzinie? Bo mnie trochę wkurza że nawet babcie tak reagują że - ach, drugi chłopiec, no dobrze...wiadomo, ostatecznie wszyscy się cieszą, ale no...

Ja już lepiej, chociaż mam jeszcze mdłości ale nie tak silne 🙂 niestety, złapaliśmy covida ... Synek tylko kaszle, także ufff, mąż podobnie. Mnie bardziej rozłożyło, choć też nie ma tragedii, jedynie u mnie covid zawsze aktywuje różne bóle i nerwobóle i doszła mi rwa kulszowa 😄 czekam z utęsknieniem na wizytę u fizjo ❤️

A jak Twój synek?

08.2021 - synek 💙
    06.2024 - synek 💙
  • Margo2023 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2023, 00:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas jeszcze nie wiedzą wszyscy co będzie, ale raczej wszyscy będą się cieszyć. Może w Was rodzinie nie ma wielu dzieci i temu by chcieli różnorodnie? 🙈 najważniejsze,że zdrowe, dziecko będzie i tak cudowne czy chłopak czy dziewczyna. Zawsze myślałam,że to dziewczynki są śliczne i słodkie póki nie urodziłam syna 🙈. Teraz oczko Mamusi.
    Mój Synek przeziębiony, fluk i kaszel. Także chyba taki czas jest teraz chorowity. Ja też się zaraziłam,ale szybko wyzdrowiałam.

A jakie macie objawy covida?

Mama KP
    Starania od 03.2023
  • KarolinaK Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2023, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz co Margo w sumie to się cieszą ale pierwszy moment taki no...teściowa np. powiedziała że cieszyłaby się gdyby była dziewczynka ale jeśli chłopiec to też się cieszy 😀 na razie mały jest jedynym wnuczkiem z każdej strony. Ja jestem jedynaczką, mąż ma brata jednego który jakoś się nie spieszy do posiadania dzieci 🤷
    Też uważam że chłopcy są cudni, nie dziwię Ci się ❤️ nie wyobrażam sobie mieć innego dziecka niż malutki 😍 mój ma duże niebieskie oczka i blond loczki także taki aniołeczek do schrupania. I też ma dość delikatna buzię i na spacerach wiecznie myślą że to dziewczynka 😱 no ale widać że to chłopczyk przecież 😀

A znosi ciężko malutki chorobę?
    No mnie ten covid przeorał, mam już 4 raz, poznaje po tym że tracę tak charakterystyczniee węch... Teraz jeszcze zrobiłam testy bo miałam iść do dentysty. Sam przebieg to takie silniejsze przeziębienie ale potem długo mnie głowa boli i faktycznie mam coś a la mgle covidowa... Autentycznie...

08.2021 - synek 💙
    06.2024 - synek 💙
  • Margo2023 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2023, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaK wrote:
    Wiesz co Margo w sumie to się cieszą ale pierwszy moment taki no...teściowa np. powiedziała że cieszyłaby się gdyby była dziewczynka ale jeśli chłopiec to też się cieszy 😀 na razie mały jest jedynym wnuczkiem z każdej strony. Ja jestem jedynaczką, mąż ma brata jednego który jakoś się nie spieszy do posiadania dzieci 🤷
    Też uważam że chłopcy są cudni, nie dziwię Ci się ❤️ nie wyobrażam sobie mieć innego dziecka niż malutki 😍 mój ma duże niebieskie oczka i blond loczki także taki aniołeczek do schrupania. I też ma dość delikatna buzię i na spacerach wiecznie myślą że to dziewczynka 😱 no ale widać że to chłopczyk przecież 😀

A znosi ciężko malutki chorobę?
    No mnie ten covid przeorał, mam już 4 raz, poznaje po tym że tracę tak charakterystyczniee węch... Teraz jeszcze zrobiłam testy bo miałam iść do dentysty. Sam przebieg to takie silniejsze przeziębienie ale potem długo mnie głowa boli i faktycznie mam coś a la mgle covidowa... Autentycznie...

Ta mgła covidowa jest straszna, utrudnia życie codzienne i jak pracuje się umysłowo to też porażka. Też to miałam, na szczęście raz.

U nas to samo Małego za dziewczynkę biorą jak gdzieś jesteśmy 🙈.

Mama KP
    Starania od 03.2023
  • Mart768 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2023, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny :) widzę, że chorujecie trochę :< trzymam kciuki, żeby te covidy i przeziębienia szybko minęły :(

Odebrałam dzisiaj wyniki Pappa - ryzyka niskie, więc jest okej :)

🙋‍♀️32 🙋‍♂️ 43

Starania o pierwsze dziecko
    na luzie od 12.2020
    na poważnie od 08.2021

wrzesień 2022: cb
    styczeń 2023: cb?
    marzec 2023: cb?
    maj 2023: poronienie 7tc

08.09.23 - II
    13.05.24 - Oliwka jest z nami :)
  • KarolinaK Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2023, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mart - to super, na pewno teraz jesteś spokojniejsza ❤️ imię już wybrane?
    U nas jeśli chłopczyk to będzie Stefan 🙂

08.2021 - synek 💙
    06.2024 - synek 💙
  • Nowa_Ola Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2023, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, melduję, że będziemy mieć synka 💙 wczoraj była wizyta, poszlismy razem i powiedziałam lekarzowi, żeby spróbował sprawdzić czy coś wiadomo, bo nie dam rady wysłuchiwać tych zabobonów na słodkie/słone przy wigilijnym stole :D lekarz się śmiał, Maluszek pięknie się ułożył, rozłożył nogi i ewidentny chłopak 😅 mąż dumny dostał zdjęcie usg tych rozłożonych nóżek 🤣

Mart768 lubi tę wiadomość

👩‍❤️‍👨🐈🐈‍⬛🐕

05.2023 - 💔
    07.2023 - 💔
    06.2024 - 🩵
  • Niecierpliwie, Koleżanka

Wysłany: 15 grudnia 2023, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

♀️'94

♂️'93

Starania od 04.2022
  • KarolinaK Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2023, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa_Ola ale fajnie, gratuluję! Na razie sami chłopcy 😄 a jak teściowa zareagowała?

Nowa_Ola lubi tę wiadomość

08.2021 - synek 💙
    06.2024 - synek 💙
‹‹ 94 95 96 97 98 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ