We wrześniu w lesie parzymy się jak dziki 🐗 A potem już grzecznie sikamy na teściki ⏸️
-
WIADOMOŚĆ
-
KarolinaK wrote:Nowa_Ola a sugerował Ci jakoś wcześniej że będzie zamykał gabinet czy to tak nagle?
Mart - miałam, i też miałam ostatnio co 2 tygodnie bo byłam na luxmedzie 😀
Co do prenatalnych z synkiem mam złe doświadczenie bo lekarz mnie jeden nastraszył bezsensownie na pierwszych i się najadłam strachu i też mam takie głupie myślenie że skoro jedno dziecko mam zdrowe to niemożliwe żeby mieć tyle szczęścia i drugie też zdrowe. Głupie myślenie no ale tak mam.
Nic nie sugerował właśnie kompletne zaskoczenie. Mam duży dylemat, bo mam luxmed i fajnego lekarza tam, ale luxmed ma taką politykę, że w ciąży robi 3 usg 🤦♀️ nie wszyscy lekarze sie podobno do tego stosują, ale ten mój tak.. Mam też świetnego ginekologa prywatnie, który również pracuje w szpitalu, w którym chcę rodzic, tam gdzie ordynatorem jest mój jeszcze aktualny prowadzący. Jeszcze się zastanowię. Aktualnie jestem zapisana na środę na usg w luxmedzie, bo pomyślałam, że podejrzenie tętna dziecka mnie trochę uspokoi, bo mam nadzieję, że zwolniło.
Karolina, nawet nie myśl w taki sposób, że coś będzie nie tak z drugim bobasem! Będzie na pewno wszystko dobrze 😘 Wiele kobiet ma +2 dzieci i są zdrowe, zobaczysz, że tak samo będzie i u Ciebie! Tego się trzymamy, Szefowo ❤️👩❤️👨🐈🐈⬛🐕
05.2023 - 💔
07.2023 - 💔
06.2024 - 🩵 -
Kurcze, Nowa_Ola ja w ogóle mam takie doświadczenie, że dobrze mieć lekarza prowadzącego, który pracuje w szpitalu.
W poprzedniej ciąży miałam bardzo fajną lekarkę, ale w połowie mojej ciąży przestała pracować w szpitalu. Na końcówce miałam nieprzyjemności trochę właśnie przez to że nie miałam "znajomego" lekarza w szpitalu 🤷 niby nikt wprost nie powiedział, ale między słowami wyszło... Ostatecznie z porodu byłam zadowolona, ale uznałam, że następna ciąża koniecznie u lekarza który pracuje w szpitalu. Mam bardzo fajna, mloda lekarkę i ufam że na koniec to mądrze poprowadzi. W luxmedzie też korzystam i jestem mile zaskoczona oferta bo lekarz też fajny ale już uznałam że dla spokoju chce iść prywatnie.
Takze jak ten inny lekarz jest fajny to może warto?
Choć z drugiej strony jeśli obecny pracuje w szpitalu to może Cię weźmie pod opiekę w szpitalu...
Nowa_Ola lubi tę wiadomość
-
KarolinaK wrote:Kurcze, Nowa_Ola ja w ogóle mam takie doświadczenie, że dobrze mieć lekarza prowadzącego, który pracuje w szpitalu.
W poprzedniej ciąży miałam bardzo fajną lekarkę, ale w połowie mojej ciąży przestała pracować w szpitalu. Na końcówce miałam nieprzyjemności trochę właśnie przez to że nie miałam "znajomego" lekarza w szpitalu 🤷 niby nikt wprost nie powiedział, ale między słowami wyszło... Ostatecznie z porodu byłam zadowolona, ale uznałam, że następna ciąża koniecznie u lekarza który pracuje w szpitalu. Mam bardzo fajna, mloda lekarkę i ufam że na koniec to mądrze poprowadzi. W luxmedzie też korzystam i jestem mile zaskoczona oferta bo lekarz też fajny ale już uznałam że dla spokoju chce iść prywatnie.
Takze jak ten inny lekarz jest fajny to może warto?
Choć z drugiej strony jeśli obecny pracuje w szpitalu to może Cię weźmie pod opiekę w szpitalu...
Ten lekarz, do którego chodziłam to moj lekarz od kilku lat i powiedział, że jeśli chcę to on mnie przyjmie z otwartymi ramionami do porodu. Chyba zrobię tak, że pójdę do luxmedu głównie po badania darmowe, a prowadzic ciążę będę u drugiego lekarza, który pracuje w tym moim szpitalu. Wtedy będę spokojna, że znam dwóch lekarzy, duża szansa, że to właśnie któryś z nich będzie odbierał poród. Ten moj prowadzący to w ogóle chce mi zrobić CC, bo mam mięśniaka do wycięcia. Czuję, że i tak trafię do niego. Nie mam szczęścia do tych lekarzy w ciąży👩❤️👨🐈🐈⬛🐕
05.2023 - 💔
07.2023 - 💔
06.2024 - 🩵 -
Dziewczyny proszę Was o modlitwę… Rano po przebudzeniu dostałam krwawienia i już myślałam, że stało się najgorsze… Szybko na izbę przyjęć, przyjęcie na oddział i na Usg na razie wszystko w porządku ciąża żywa, serduszko bije ale nie wiadomo skąd to krwawienie
-
Karlaa wrote:Dziewczyny proszę Was o modlitwę… Rano po przebudzeniu dostałam krwawienia i już myślałam, że stało się najgorsze… Szybko na izbę przyjęć, przyjęcie na oddział i na Usg na razie wszystko w porządku ciąża żywa, serduszko bije ale nie wiadomo skąd to krwawienie
Karlaa, trzymam kciuki 🤞 może jakiś krwiaczek się usadowił?👩❤️👨🐈🐈⬛🐕
05.2023 - 💔
07.2023 - 💔
06.2024 - 🩵 -
Karlaa trzymam kciuki! Odpoczywaj dużo i postaraj się nie denerwować, chociaz wiem, ze to sie tak latwo mowi…🙋♀️32 🙋♂️ 43
Starania o pierwsze dziecko
na luzie od 12.2020
na poważnie od 08.2021
wrzesień 2022: cb
styczeń 2023: cb?
marzec 2023: cb?
maj 2023: poronienie 7tc
08.09.23 - II
13.05.24 - Oliwka jest z nami -
Dziękuje Wam… z dzieciątkiem wszystko w porządku.
Wczoraj już się uspokoiło, a od rana znowu plamienia i krwawienie. Na Usg czysto, nie ma krwiaczków. Lekarze sami nie wiedzą z czego to krwawienie, usłyszałam tylko, że tak się zdaża i zostaje w szpitalu.
Każde wyjście do łazienki to stres -
Karlaa wrote:Dziękuje Wam… z dzieciątkiem wszystko w porządku.
Wczoraj już się uspokoiło, a od rana znowu plamienia i krwawienie. Na Usg czysto, nie ma krwiaczków. Lekarze sami nie wiedzą z czego to krwawienie, usłyszałam tylko, że tak się zdaża i zostaje w szpitalu.
Każde wyjście do łazienki to stres
Pamiętaj, jesteś dzielna i Twój maluszek również, poradzicie sobie! Trzymam za Was kciuki i wierzę, że kropek tylko napędza Ci strachu, ale bardzo dobrze mu tam u Ciebie 😘 daj znać rano jak się czujecie👩❤️👨🐈🐈⬛🐕
05.2023 - 💔
07.2023 - 💔
06.2024 - 🩵 -
Hej, dzisiaj na wieczór plamienia ustały i mam nadzieje, że już tak zostanie i będzie tylko lepiej. Cały czas leżę i wstaje tylko do wc. Jutro maja zrobić usg.
KarolinaK
Trzymam kciuki, daj znać jak będziesz po wizycie 🤞Mart768 lubi tę wiadomość
-
KarolinaK daj znac po wizycie, trzymam kciuki 🤞
Karlaa za Ciebie też kciuki już na to jutrzejsze usg 🤞Karlaa lubi tę wiadomość
🙋♀️32 🙋♂️ 43
na luzie od 12.2020
na poważnie od 08.2021
08.09.23 - II
Plamień ani krwawień już nie ma i oby tak dalej, chociaż ten stres co zobaczę na papierze za każdym razem jak wchodzę do łazienki jest cały czas.
Jak będzie „czysto” przez 3 dni włącznie z dzisiejszym dniem to niedziela/poniedziałek wypis.
Na Usg wszystko w porządkuMart768 lubi tę wiadomość
-
Karlaa-co się nastresujesz, to Twoje 😰 ale dobrze że na USG jest ok 🙂
Powiem Wam Dziewczyny, że ja się chyba zaczynam czuć lepiej! Kilka dni temu miałam kryzys bo już nie mogłam ustać na nogach czasem przez zmęczenie od wymiotow... I już miałam dość tak psychicznie też.
A teraz trzeci dzień z rzędu nie wymiotuje ❤️ jej co za ulga...nawet udało mi się coś popracować i powolutku myślę jak przerobić pokój synka i co będzie trzeba kupić.
A Wy macie już jakieś zakupki za sobą?
Mart768 lubi tę wiadomość
-
KarolinaK to dobrze, że się lepiej czujesz ❤️ mam nadzieję, że już tak zostanie. U mnie już jest chyba coś po 13 tygodniu i dopiero kilka dni temu odzyskałam apetyt, ale i tak jeszcze trochę mdli mnie wieczorami. Chociaż udało mi sie w tym tygodniu zaliczyc fryzjera i paznokcie, wiec to tez mały sukces.
Co do zakupów to w przypływie entuzjazmu kupiłam jakieś bodziaki z rybami na wyprzedaży w sinsayu 🙈 ale bardziej przymierzam się do kupienia poduszki ciążowej, myslę ze jeszcze ze 2 tygodnie i zacznie być niezbędna.
A jak u Was z zakupami? Robicie już jakieś checklisty wyprawek czy coś takiego?🙋♀️32 🙋♂️ 43
na luzie od 12.2020
na poważnie od 08.2021
08.09.23 - II
Mart768 - to już dobry znak, niebawem już w ogóle nie powinnaś mieć mdłości 🙂 tego Ci życzę. Ja w poprzedniej ciąży w drugim i trzecim trymestrze czułam się bardzo dobrze, miałam przypływ energii. Gorzej było psychicznie, ale fizycznie jak nigdy w życiu, taki paradoks 😄 poduszka ciążowa super sprawa. A brzuszek już się zaokrągla?
Co do zakupów - dziś dopiero zaczęłam trochę o tym myśleć. Mam sporo rzeczy, które zostały po synku, ale mimo to chce żeby drugi dzidizuś też miał swoją ładną wypraweczke. Zależy jaką będzie płeć 😀 z synkiem się pospieszyłam, bo miała być dziewczynka najpierw i miałam już trochę różowych ciuszkow 😛 Muszę mocno przemyśleć co mi się przydało i czego tak rzeczywiście potrzeba. Największa zagwozdke mam z wózkiem, bo młody jeszcze dużo w nim jeździ, zasypia. Wyjście na nóżkach jest mega uciążliwe z nim... Ale różnica będzie prawie 3 lata, więc chyba nie ma już sensu zmieniać na podwójny. Teraz mamy cybexa balios s lux i bardzo go polecam do rozważenia, super się sprawdził. Myślę że kupię taka dostawke dla starszaka, chociaż boje się że będzie zazdrosny że drugie bobo jeździ w jego wózku 🤷
Mart768 lubi tę wiadomość
-
KarolinaK coś tam się zaokrągla, ale jeszcze słabo widać, najbardziej się rzuca w oczy biust o dwa rozmiary wiekszy 🫣 no i mimo tych wymiotów coś mi się przytyło, bo w większość spodni już nie wchodzę.
Haha noo ja też się trochę powstrzymuję z zakupami przez tą płciową niepewność. Wolałabym chłopca, ale wszyscy mi życzą, żeby była dziewczynka, bo mam już kilka propozycji przejęcia dziewczyńskich ciuszków na 0-2 lata 😅
Faktycznie ciekawe jak Twoje starsze dziecię zareaguje na nowego właściciela wózka ^^ Taki trzylatek to chyba już ma poczucie własności, prawda? Trzymam kciuki, żeby poszło gładko ^^
obczaiłam sobie tego cybexa, ale nie spodziewałam się, że wózki są takie drogie 🙈 wózka akurat nikt mi nie oferuje jest w domu jeszcze po mnie wózek z lat 90, ale ma bardzo trudne kółka i jest dość ciężki, więc ta opcja odpada 😅🙋♀️32 🙋♂️ 43
na luzie od 12.2020
na poważnie od 08.2021
08.09.23 - II
13.05.24 - Oliwka jest z nami