Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne We wrześniu w lesie parzymy się jak dziki 🐗 A potem już grzecznie sikamy na teściki ⏸️
Odpowiedz

We wrześniu w lesie parzymy się jak dziki 🐗 A potem już grzecznie sikamy na teściki ⏸️

Oceń ten wątek:
  • Nowa_Ola Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2023, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaK wrote:
    Nowa_Ola a sugerował Ci jakoś wcześniej że będzie zamykał gabinet czy to tak nagle?

Mart - miałam, i też miałam ostatnio co 2 tygodnie bo byłam na luxmedzie 😀

Co do prenatalnych z synkiem mam złe doświadczenie bo lekarz mnie jeden nastraszył bezsensownie na pierwszych i się najadłam strachu i też mam takie głupie myślenie że skoro jedno dziecko mam zdrowe to niemożliwe żeby mieć tyle szczęścia i drugie też zdrowe. Głupie myślenie no ale tak mam.

Nic nie sugerował właśnie :( kompletne zaskoczenie. Mam duży dylemat, bo mam luxmed i fajnego lekarza tam, ale luxmed ma taką politykę, że w ciąży robi 3 usg 🤦‍♀️ nie wszyscy lekarze sie podobno do tego stosują, ale ten mój tak.. Mam też świetnego ginekologa prywatnie, który również pracuje w szpitalu, w którym chcę rodzic, tam gdzie ordynatorem jest mój jeszcze aktualny prowadzący. Jeszcze się zastanowię. Aktualnie jestem zapisana na środę na usg w luxmedzie, bo pomyślałam, że podejrzenie tętna dziecka mnie trochę uspokoi, bo mam nadzieję, że zwolniło.

Karolina, nawet nie myśl w taki sposób, że coś będzie nie tak z drugim bobasem! Będzie na pewno wszystko dobrze 😘 Wiele kobiet ma +2 dzieci i są zdrowe, zobaczysz, że tak samo będzie i u Ciebie! Tego się trzymamy, Szefowo ❤️

👩‍❤️‍👨🐈🐈‍⬛🐕

05.2023 - 💔
    07.2023 - 💔
    06.2024 - 🩵
  • KarolinaK Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2023, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, Nowa_Ola ja w ogóle mam takie doświadczenie, że dobrze mieć lekarza prowadzącego, który pracuje w szpitalu.
    W poprzedniej ciąży miałam bardzo fajną lekarkę, ale w połowie mojej ciąży przestała pracować w szpitalu. Na końcówce miałam nieprzyjemności trochę właśnie przez to że nie miałam "znajomego" lekarza w szpitalu 🤷 niby nikt wprost nie powiedział, ale między słowami wyszło... Ostatecznie z porodu byłam zadowolona, ale uznałam, że następna ciąża koniecznie u lekarza który pracuje w szpitalu. Mam bardzo fajna, mloda lekarkę i ufam że na koniec to mądrze poprowadzi. W luxmedzie też korzystam i jestem mile zaskoczona oferta bo lekarz też fajny ale już uznałam że dla spokoju chce iść prywatnie.
    Takze jak ten inny lekarz jest fajny to może warto?
    Choć z drugiej strony jeśli obecny pracuje w szpitalu to może Cię weźmie pod opiekę w szpitalu...

Nowa_Ola lubi tę wiadomość

08.2021 - synek 💙
    06.2024 - synek 💙
  • Nowa_Ola Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2023, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaK wrote:
    Kurcze, Nowa_Ola ja w ogóle mam takie doświadczenie, że dobrze mieć lekarza prowadzącego, który pracuje w szpitalu.
    W poprzedniej ciąży miałam bardzo fajną lekarkę, ale w połowie mojej ciąży przestała pracować w szpitalu. Na końcówce miałam nieprzyjemności trochę właśnie przez to że nie miałam "znajomego" lekarza w szpitalu 🤷 niby nikt wprost nie powiedział, ale między słowami wyszło... Ostatecznie z porodu byłam zadowolona, ale uznałam, że następna ciąża koniecznie u lekarza który pracuje w szpitalu. Mam bardzo fajna, mloda lekarkę i ufam że na koniec to mądrze poprowadzi. W luxmedzie też korzystam i jestem mile zaskoczona oferta bo lekarz też fajny ale już uznałam że dla spokoju chce iść prywatnie.
    Takze jak ten inny lekarz jest fajny to może warto?
    Choć z drugiej strony jeśli obecny pracuje w szpitalu to może Cię weźmie pod opiekę w szpitalu...

Ten lekarz, do którego chodziłam to moj lekarz od kilku lat i powiedział, że jeśli chcę to on mnie przyjmie z otwartymi ramionami do porodu. Chyba zrobię tak, że pójdę do luxmedu głównie po badania darmowe, a prowadzic ciążę będę u drugiego lekarza, który pracuje w tym moim szpitalu. Wtedy będę spokojna, że znam dwóch lekarzy, duża szansa, że to właśnie któryś z nich będzie odbierał poród. Ten moj prowadzący to w ogóle chce mi zrobić CC, bo mam mięśniaka do wycięcia. Czuję, że i tak trafię do niego. Nie mam szczęścia do tych lekarzy w ciąży :(

👩‍❤️‍👨🐈🐈‍⬛🐕

05.2023 - 💔
    07.2023 - 💔
    06.2024 - 🩵
  • Karlaa Przyjaciółka

Wysłany: 13 listopada 2023, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny proszę Was o modlitwę… Rano po przebudzeniu dostałam krwawienia i już myślałam, że stało się najgorsze… Szybko na izbę przyjęć, przyjęcie na oddział i na Usg na razie wszystko w porządku ciąża żywa, serduszko bije ale nie wiadomo skąd to krwawienie

• Nowa_Ola Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2023, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karlaa wrote:
    Dziewczyny proszę Was o modlitwę… Rano po przebudzeniu dostałam krwawienia i już myślałam, że stało się najgorsze… Szybko na izbę przyjęć, przyjęcie na oddział i na Usg na razie wszystko w porządku ciąża żywa, serduszko bije ale nie wiadomo skąd to krwawienie

Karlaa, trzymam kciuki 🤞 może jakiś krwiaczek się usadowił?

👩‍❤️‍👨🐈🐈‍⬛🐕

05.2023 - 💔
    07.2023 - 💔
    06.2024 - 🩵
  • Mart768 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2023, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karlaa trzymam kciuki! Odpoczywaj dużo i postaraj się nie denerwować, chociaz wiem, ze to sie tak latwo mowi…

🙋‍♀️32 🙋‍♂️ 43

Starania o pierwsze dziecko
    na luzie od 12.2020
    na poważnie od 08.2021

wrzesień 2022: cb
    styczeń 2023: cb?
    marzec 2023: cb?
    maj 2023: poronienie 7tc

08.09.23 - II
    13.05.24 - Oliwka jest z nami :)
  • KarolinaK Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2023, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karlaa - właśnie, może to jakiś krwiaczek?
    Odpoczywaj Kochana i się nie stresuj, jak będziesz mieć czas i siły, napisz nam, jak sytuacja ❤️

08.2021 - synek 💙
    06.2024 - synek 💙
  • Karlaa Przyjaciółka

Wysłany: 14 listopada 2023, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje Wam… z dzieciątkiem wszystko w porządku.
    Wczoraj już się uspokoiło, a od rana znowu plamienia i krwawienie. Na Usg czysto, nie ma krwiaczków. Lekarze sami nie wiedzą z czego to krwawienie, usłyszałam tylko, że tak się zdaża i zostaje w szpitalu.
    Każde wyjście do łazienki to stres

• Nowa_Ola Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2023, 00:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karlaa wrote:
    Dziękuje Wam… z dzieciątkiem wszystko w porządku.
    Wczoraj już się uspokoiło, a od rana znowu plamienia i krwawienie. Na Usg czysto, nie ma krwiaczków. Lekarze sami nie wiedzą z czego to krwawienie, usłyszałam tylko, że tak się zdaża i zostaje w szpitalu.
    Każde wyjście do łazienki to stres

Pamiętaj, jesteś dzielna i Twój maluszek również, poradzicie sobie! Trzymam za Was kciuki i wierzę, że kropek tylko napędza Ci strachu, ale bardzo dobrze mu tam u Ciebie 😘 daj znać rano jak się czujecie

👩‍❤️‍👨🐈🐈‍⬛🐕

05.2023 - 💔
    07.2023 - 💔
    06.2024 - 🩵
  • KarolinaK Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2023, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny, ja właśnie czekam pod gabinetem. Stresuję się 😔w ogóle się zorientowałam że źle spojrzałam na wynik proga i przestałam się pilnować z braniem dupka. Teraz przy wpisywaniu okazało się że jednak mam niski 😨

08.2021 - synek 💙
    06.2024 - synek 💙
  • Karlaa Przyjaciółka

Wysłany: 15 listopada 2023, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, dzisiaj na wieczór plamienia ustały i mam nadzieje, że już tak zostanie i będzie tylko lepiej. Cały czas leżę i wstaje tylko do wc. Jutro maja zrobić usg.

KarolinaK
    Trzymam kciuki, daj znać jak będziesz po wizycie 🤞

Mart768 lubi tę wiadomość

• Mart768 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2023, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaK daj znac po wizycie, trzymam kciuki 🤞

Karlaa za Ciebie też kciuki już na to jutrzejsze usg 🤞

Karlaa lubi tę wiadomość

🙋‍♀️32 🙋‍♂️ 43

na luzie od 12.2020
    na poważnie od 08.2021

08.09.23 - II
  • KarolinaK Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2023, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karlaa - trzymamy kciuki ❤️ będzie dobrze!

Ja już po, wszystko dobrze, prawie 4 cm dzidziutka 🙂
    Ufff!

Nowa_Ola, Mart768, Karlaa lubią tę wiadomość

08.2021 - synek 💙
    06.2024 - synek 💙
  • Nowa_Ola Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2023, 23:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super Karolina 😘 a ja dostałam detektor dziś i mój mąż znalazł serduszko 🥰 i tętno jest w porządku, było plus minus 140 🥰

Mart768, Karlaa lubią tę wiadomość

👩‍❤️‍👨🐈🐈‍⬛🐕

05.2023 - 💔
    07.2023 - 💔
    06.2024 - 🩵
  • KarolinaK Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2023, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karlaa, Kochana, jak tam?

Karlaa lubi tę wiadomość

08.2021 - synek 💙
    06.2024 - synek 💙
  • Karlaa Przyjaciółka

Wysłany: 16 listopada 2023, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plamień ani krwawień już nie ma i oby tak dalej, chociaż ten stres co zobaczę na papierze za każdym razem jak wchodzę do łazienki jest cały czas.
    Jak będzie „czysto” przez 3 dni włącznie z dzisiejszym dniem to niedziela/poniedziałek wypis.
    Na Usg wszystko w porządku

• KarolinaK Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2023, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karlaa-co się nastresujesz, to Twoje 😰 ale dobrze że na USG jest ok 🙂

Powiem Wam Dziewczyny, że ja się chyba zaczynam czuć lepiej! Kilka dni temu miałam kryzys bo już nie mogłam ustać na nogach czasem przez zmęczenie od wymiotow... I już miałam dość tak psychicznie też.

A teraz trzeci dzień z rzędu nie wymiotuje ❤️ jej co za ulga...nawet udało mi się coś popracować i powolutku myślę jak przerobić pokój synka i co będzie trzeba kupić.
    A Wy macie już jakieś zakupki za sobą?

08.2021 - synek 💙
    06.2024 - synek 💙
  • Mart768 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2023, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaK to dobrze, że się lepiej czujesz ❤️ mam nadzieję, że już tak zostanie. U mnie już jest chyba coś po 13 tygodniu i dopiero kilka dni temu odzyskałam apetyt, ale i tak jeszcze trochę mdli mnie wieczorami. Chociaż udało mi sie w tym tygodniu zaliczyc fryzjera i paznokcie, wiec to tez mały sukces.

Co do zakupów to w przypływie entuzjazmu kupiłam jakieś bodziaki z rybami na wyprzedaży w sinsayu 🙈 ale bardziej przymierzam się do kupienia poduszki ciążowej, myslę ze jeszcze ze 2 tygodnie i zacznie być niezbędna.

A jak u Was z zakupami? Robicie już jakieś checklisty wyprawek czy coś takiego?

🙋‍♀️32 🙋‍♂️ 43

na luzie od 12.2020
    na poważnie od 08.2021

08.09.23 - II
  • KarolinaK Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2023, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mart768 - to już dobry znak, niebawem już w ogóle nie powinnaś mieć mdłości 🙂 tego Ci życzę. Ja w poprzedniej ciąży w drugim i trzecim trymestrze czułam się bardzo dobrze, miałam przypływ energii. Gorzej było psychicznie, ale fizycznie jak nigdy w życiu, taki paradoks 😄 poduszka ciążowa super sprawa. A brzuszek już się zaokrągla?

Co do zakupów - dziś dopiero zaczęłam trochę o tym myśleć. Mam sporo rzeczy, które zostały po synku, ale mimo to chce żeby drugi dzidizuś też miał swoją ładną wypraweczke. Zależy jaką będzie płeć 😀 z synkiem się pospieszyłam, bo miała być dziewczynka najpierw i miałam już trochę różowych ciuszkow 😛 Muszę mocno przemyśleć co mi się przydało i czego tak rzeczywiście potrzeba. Największa zagwozdke mam z wózkiem, bo młody jeszcze dużo w nim jeździ, zasypia. Wyjście na nóżkach jest mega uciążliwe z nim... Ale różnica będzie prawie 3 lata, więc chyba nie ma już sensu zmieniać na podwójny. Teraz mamy cybexa balios s lux i bardzo go polecam do rozważenia, super się sprawdził. Myślę że kupię taka dostawke dla starszaka, chociaż boje się że będzie zazdrosny że drugie bobo jeździ w jego wózku 🤷

08.2021 - synek 💙
    06.2024 - synek 💙
  • Mart768 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2023, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaK coś tam się zaokrągla, ale jeszcze słabo widać, najbardziej się rzuca w oczy biust o dwa rozmiary wiekszy 🫣 no i mimo tych wymiotów coś mi się przytyło, bo w większość spodni już nie wchodzę.

Haha noo ja też się trochę powstrzymuję z zakupami przez tą płciową niepewność. Wolałabym chłopca, ale wszyscy mi życzą, żeby była dziewczynka, bo mam już kilka propozycji przejęcia dziewczyńskich ciuszków na 0-2 lata 😅
    Faktycznie ciekawe jak Twoje starsze dziecię zareaguje na nowego właściciela wózka ^^ Taki trzylatek to chyba już ma poczucie własności, prawda? Trzymam kciuki, żeby poszło gładko ^^

obczaiłam sobie tego cybexa, ale nie spodziewałam się, że wózki są takie drogie 🙈 wózka akurat nikt mi nie oferuje :P jest w domu jeszcze po mnie wózek z lat 90, ale ma bardzo trudne kółka i jest dość ciężki, więc ta opcja odpada 😅

🙋‍♀️32 🙋‍♂️ 43

na luzie od 12.2020
    na poważnie od 08.2021

08.09.23 - II
‹‹ 92 93 94 95 96 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ