We wrześniu w lesie parzymy się jak dziki 🐗 A potem już grzecznie sikamy na teściki ⏸️
-
WIADOMOŚĆ
-
KarolinaK spadł jak mocno? Mnie dziewczyny tutaj uspokoiły,że wydziela się skokowo, więc to do końca nie jest dobry wyznacznik. Nawet stres wpływa na wynik podobno.
Marzenica cincin 0% i bez soku pyszny jest. Chyba,że lubisz słodziutkie 😊. Jest o wiele lepszy niż piwa 0. Polecam.
Nutka pobolewanie jest normalne u mnie na tym etapie też bolało, później już mniej.
Nowa_Ola pewnie nie możesz się wizyty doczekać?😊 Ja 23 października następna i już nie mogę się doczekać 🙈.
Mama KP
Starania od 03.2023
Długie cykle spowodowane KP
06.09.2023 - beta HCG 19 miu prog 9,51 ng/ml
11.09.2023 - beta HCG 438 miu prog 12,7 ng/ml
29.09.2023 - pierwsza wizyta ♥️ -
Margo, zdecydowanie tak! Te kilka dni wydają mi się wiecznością ale jeszcze trochę. Będzie równo 6+0, może już zobaczę serduszko
Nutka, aż tak mocno Cię bolało? Współczuję kochana. Dobrze, że z dzieciątkiem wszystko dobrze. Oszczędzaj się👩❤️👨🐈🐈⬛🐕
05.2023 - 💔
07.2023 - 💔
06.2024 - 🩵 -
Nutka i jak się czujesz, lepiej już?
Nowa_Ola ja w środę 11.10 i wizyta właśnie 6+0 (według moich obliczeń).. też chciałabym zobaczyć już serduszko, ale czy to możliwe jeśli w 4+6 był tylko pęcherzyk 0,96mm?
macie jakieś doświadczenia z tym?
u mnie jajniki się uspokoiły, ale okresowo się czuję strasznie, te pobolewanie..m: 32l, fertistim, omega3
r: 34l fertistim
zaczynamy: 09/23
23.09 || bladzioszki
24.09 || wyraźniejsze
25.09 beta 171,20 mIU/ml
27.09 beta 509,10 mIU/ml
03.10 pęcherzyk ciążowy 0,96mm
11.10 pęcherzyk z zarodkiem 0,518mm i
malutki krwiaczek brak widocznego ciałka
duphaston... -
marzenica wrote:Nutka i jak się czujesz, lepiej już?
Nowa_Ola ja w środę 11.10 i wizyta właśnie 6+0 (według moich obliczeń).. też chciałabym zobaczyć już serduszko, ale czy to możliwe jeśli w 4+6 był tylko pęcherzyk 0,96mm?
macie jakieś doświadczenia z tym?
u mnie jajniki się uspokoiły, ale okresowo się czuję strasznie, te pobolewanie..
Nie mam żadnych doświadczeń, ale to jest naprawdę różnie, z tego co piszą dziewczyny. Jedna 6+0 ma już ❤️, u drugiej dopiero później, a u jeszcze innej 5+6. To kwestia indywidualna, w zależności od czasu zagnieżdżenia, tak myślę👩❤️👨🐈🐈⬛🐕
05.2023 - 💔
07.2023 - 💔
06.2024 - 🩵 -
Nowa_Ola wrote:Nie mam żadnych doświadczeń, ale to jest naprawdę różnie, z tego co piszą dziewczyny. Jedna 6+0 ma już ❤️, u drugiej dopiero później, a u jeszcze innej 5+6. To kwestia indywidualna, w zależności od czasu zagnieżdżenia, tak myślę
rozumiem... kiedyś myślałam, że jestem cierpliwym człowiekiem - nie jestemm: 32l, fertistim, omega3
23.09 || bladzioszki
24.09 || wyraźniejsze
25.09 beta 171,20 mIU/ml
27.09 beta 509,10 mIU/ml
duphaston... -
marzenica wrote:rozumiem... kiedyś myślałam, że jestem cierpliwym człowiekiem - nie jestem
Ja jeszcze nie byłam na żadnym usg. Dwa tygodnie czekam! Testuję swoją cierpliwość na maksa 😁 betę robiłam tylko dwa razy, na początku, żeby sprawdzić przyrost. Nic więcej, nie chciałam się stresować👩❤️👨🐈🐈⬛🐕
05.2023 - 💔
07.2023 - 💔
06.2024 - 🩵 -
Nowa_Ola wrote:Ja jeszcze nie byłam na żadnym usg. Dwa tygodnie czekam! Testuję swoją cierpliwość na maksa 😁 betę robiłam tylko dwa razy, na początku, żeby sprawdzić przyrost. Nic więcej, nie chciałam się stresować
powiem Ci z perspektywy, że dobrze zrobiłaś...
bo ja nie planowałam nic wcześniej tylko ta wizyta 11... ale jechałam koło tej przychodni i weszłam...
2 dni radości, jest pęcherzyk! co z tego jak potem stres czy będzie ciałko, zarodek, serduszko...
do głowy dostaję :o mąż uspokaja, że na pewno jest okej, ale ja się strasznie nakręcamm: 32l, fertistim, omega3
23.09 || bladzioszki
24.09 || wyraźniejsze
25.09 beta 171,20 mIU/ml
27.09 beta 509,10 mIU/ml
duphaston... -
marzenica wrote:powiem Ci z perspektywy, że dobrze zrobiłaś...
bo ja nie planowałam nic wcześniej tylko ta wizyta 11... ale jechałam koło tej przychodni i weszłam...
2 dni radości, jest pęcherzyk! co z tego jak potem stres czy będzie ciałko, zarodek, serduszko...
do głowy dostaję :o mąż uspokaja, że na pewno jest okej, ale ja się strasznie nakręcam
Tak, ale u mnie stres, czy wszystko w ogóle jest i czy dobrze się rozwija. Nie ma reguły, nie ma dobrego wyjścia, trzeba się nauczyć być cierpliwym 🫣 mam dużo objawów, to mnie uspokaja i daje nadzieję, że jest w porządku ☺️marzenica lubi tę wiadomość
👩❤️👨🐈🐈⬛🐕
05.2023 - 💔
07.2023 - 💔
06.2024 - 🩵 -
Nowa_Ola wrote:Tak, ale u mnie stres, czy wszystko w ogóle jest i czy dobrze się rozwija. Nie ma reguły, nie ma dobrego wyjścia, trzeba się nauczyć być cierpliwym 🫣 mam dużo objawów, to mnie uspokaja i daje nadzieję, że jest w porządku ☺️
tak, złota cierpliwość .
jak byłam w ciąży z synem miałam 16 lat... nie dość, że to było 16 lat temu i mało pamietam to chyba przez to, że byłam młoda i głupia nie martwiłam się w ogóle. wtedy nie było myśli do pierwszej wizyty, na której była z mamą czy wszystko jest w porządku, czy się rozwija, tylko dlaczego Bóg "ukarał" mnie głupotą zamiast dać to dziecku parze, która się stara. Pamiętam to do dziś... 'wpadłam' w połowie czerwca, pierwsza wizyta i zdjęcie usg mam DOPIERO z 10 tygodnia.m: 32l, fertistim, omega3
23.09 || bladzioszki
24.09 || wyraźniejsze
25.09 beta 171,20 mIU/ml
27.09 beta 509,10 mIU/ml
duphaston... -
marzenica wrote:tak, złota cierpliwość .
jak byłam w ciąży z synem miałam 16 lat... nie dość, że to było 16 lat temu i mało pamietam to chyba przez to, że byłam młoda i głupia nie martwiłam się w ogóle. wtedy nie było myśli do pierwszej wizyty, na której była z mamą czy wszystko jest w porządku, czy się rozwija, tylko dlaczego Bóg "ukarał" mnie głupotą zamiast dać to dziecku parze, która się stara. Pamiętam to do dziś... 'wpadłam' w połowie czerwca, pierwsza wizyta i zdjęcie usg mam DOPIERO z 10 tygodnia.
Ciężko porównywać młodziutką 16latkę, zapewne zagubioną w sytuacji, do dorosłej i odpowiedzialnej kobiety plus kiedyś też było trochę inaczej, inaczej podchodziło się do ciąży. Teraz przyszłe mamy są o wiele bardziej świadome przede wszystkim zagrożeń, które mogą się pojawić. Wiele przeszłaś, ale poradziłaś sobie! A teraz ta ciąża to pewnie dla Ciebie niczym pierwsza, podobno po iluś latach już człowiek nie pamięta jak to było i wszystko jest takie nowe. ☺️ a jak syn zareagował na rodzeństwo?
👩❤️👨🐈🐈⬛🐕
05.2023 - 💔
07.2023 - 💔
06.2024 - 🩵 -
Nowa_Ola wrote:Ciężko porównywać młodziutką 16latkę, zapewne zagubioną w sytuacji, do dorosłej i odpowiedzialnej kobiety plus kiedyś też było trochę inaczej, inaczej podchodziło się do ciąży. Teraz przyszłe mamy są o wiele bardziej świadome przede wszystkim zagrożeń, które mogą się pojawić. Wiele przeszłaś, ale poradziłaś sobie! A teraz ta ciąża to pewnie dla Ciebie niczym pierwsza, podobno po iluś latach już człowiek nie pamięta jak to było i wszystko jest takie nowe. ☺️ a jak syn zareagował na rodzeństwo?
wydaje mi się, że mimo tego, że wtedy było ciężko to człowiek zapomina i wspomina wszystko w lepszym świetle ale tak... po takim czasie i z tym jak aktualnie wygląda teraz prowadzenie ciąży to tak jakby to była pierwsza. Wtedy nawet prenatalnych nie miałam robionych, no nic dodatkowego.
nikt nie wiem poza mną i mężem i Wami tutaj! chociaż ja gaduła jestem i powiedziałabym już każdemu to mąż mnie pilnuje strasznie
Plan jest taki, że w środę po usg dowie się Syn (jednak dla jedynaka w tym wieku [nastolatek] to ogromna zmiana!) a potem moja mama i teściowie... i tak powolutku poleci.m: 32l, fertistim, omega3
23.09 || bladzioszki
24.09 || wyraźniejsze
25.09 beta 171,20 mIU/ml
27.09 beta 509,10 mIU/ml
duphaston... -
marzenica wrote:wydaje mi się, że mimo tego, że wtedy było ciężko to człowiek zapomina i wspomina wszystko w lepszym świetle ale tak... po takim czasie i z tym jak aktualnie wygląda teraz prowadzenie ciąży to tak jakby to była pierwsza. Wtedy nawet prenatalnych nie miałam robionych, no nic dodatkowego.
nikt nie wiem poza mną i mężem i Wami tutaj! chociaż ja gaduła jestem i powiedziałabym już każdemu to mąż mnie pilnuje strasznie
Plan jest taki, że w środę po usg dowie się Syn (jednak dla jedynaka w tym wieku [nastolatek] to ogromna zmiana!) a potem moja mama i teściowie... i tak powolutku poleci.
Dla nastolatka to na pewno duża zmiana, ale wierzę, że przyjmie to dobrze mój mąż był w podobnym wieku, gdy został starszym bratem, bardzo lubil się nim zajmować i pomagać rodzicom w ogarnięciu wszystkiego. A teraz pomimo sporej różnicy wieku mają świetny kontakt👩❤️👨🐈🐈⬛🐕
05.2023 - 💔
07.2023 - 💔
06.2024 - 🩵 -
Nowa_Ola wrote:Dla nastolatka to na pewno duża zmiana, ale wierzę, że przyjmie to dobrze mój mąż był w podobnym wieku, gdy został starszym bratem, bardzo lubil się nim zajmować i pomagać rodzicom w ogarnięciu wszystkiego. A teraz pomimo sporej różnicy wieku mają świetny kontakt
mam nadzieję, że się pokochają i że nie będzie buntu nastolatka bądź problemów, bo dotąd jest bardzo mądrym, rozsądnym, młodym człowiekiem
a u Ciebie kto wie?m: 32l, fertistim, omega3
23.09 || bladzioszki
24.09 || wyraźniejsze
25.09 beta 171,20 mIU/ml
27.09 beta 509,10 mIU/ml
duphaston... -
marzenica wrote:mam nadzieję, że się pokochają i że nie będzie buntu nastolatka bądź problemów, bo dotąd jest bardzo mądrym, rozsądnym, młodym człowiekiem
a u Ciebie kto wie?
U mnie wiedzą rodzice i jedna przyjaciółka. Ciężko byłoby utrzymać to w tajemnicy, gdy jestem na l4👩❤️👨🐈🐈⬛🐕
05.2023 - 💔
07.2023 - 💔
06.2024 - 🩵 -
Nowa_Ola wrote:U mnie wiedzą rodzice i jedna przyjaciółka. Ciężko byłoby utrzymać to w tajemnicy, gdy jestem na l4
ja chciałam powiedzieć wczoraj, ale jakoś jednak nie pykło, bardziej ze strony męża
chciałam powiedzieć przyjaciółce, ale głupio jej powiedzieć, a mamie nie... i tak sobie "czekam"
i jakie reakcje?!m: 32l, fertistim, omega3
23.09 || bladzioszki
24.09 || wyraźniejsze
25.09 beta 171,20 mIU/ml
27.09 beta 509,10 mIU/ml
duphaston... -
marzenica wrote:ja chciałam powiedzieć wczoraj, ale jakoś jednak nie pykło, bardziej ze strony męża
chciałam powiedzieć przyjaciółce, ale głupio jej powiedzieć, a mamie nie... i tak sobie "czekam"
i jakie reakcje?!
Ja uważam, że ciążą należy się cieszyć od początku, pomimo moich cb. Jeśli beta jest potwierdzona, usg potwierdzone, to nie chciałam czekać z mówieniem najbliższym. Wiadomo, znajomi itp nie wiedzą jeszcze, ale rodzice czy bliska przyjaciółka wie, bo uważam, że takie „nie mów jeszcze, jest za wcześnie” to dla mnie nastawianie się na to, że coś pójdzie nie tak, a ja tak nie chcę. Nawet jeśli coś by poszło nie tak, to rodzice czy przyjaciółka to osoby, których wsparcia bym oczekiwała w takiej sytuacji.
Moi rodzice przeszczesliwi, to ich pierwszy wnuk/wnuczka rodzice męża również szczęśliwi, co prawda mają już wnuczkę, ale mieszka daleko, a my jesteśmy blisko👩❤️👨🐈🐈⬛🐕
05.2023 - 💔
07.2023 - 💔
06.2024 - 🩵 -
Nowa_Ola wrote:Ja uważam, że ciążą należy się cieszyć od początku, pomimo moich cb. Jeśli beta jest potwierdzona, usg potwierdzone, to nie chciałam czekać z mówieniem najbliższym. Wiadomo, znajomi itp nie wiedzą jeszcze, ale rodzice czy bliska przyjaciółka wie, bo uważam, że takie „nie mów jeszcze, jest za wcześnie” to dla mnie nastawianie się na to, że coś pójdzie nie tak, a ja tak nie chcę. Nawet jeśli coś by poszło nie tak, to rodzice czy przyjaciółka to osoby, których wsparcia bym oczekiwała w takiej sytuacji.
Moi rodzice przeszczesliwi, to ich pierwszy wnuk/wnuczka rodzice męża również szczęśliwi, co prawda mają już wnuczkę, ale mieszka daleko, a my jesteśmy blisko
jakbym zapytała wcześniej i jakbyś napisała mi to przed weekendem to pewnie ta wiadomość przekonałaby mnie do tego (a ja męża) żeby im powiedzieć! ech, teraz żałuję
cudownie się takie wiadomości czyta ryjek mi się cieszy!
mam nadzieję, że jak my powiemy w środę to też wszyscy będą się cieszyć ))))m: 32l, fertistim, omega3
23.09 || bladzioszki
24.09 || wyraźniejsze
25.09 beta 171,20 mIU/ml
27.09 beta 509,10 mIU/ml
duphaston... -
marzenica wrote:jakbym zapytała wcześniej i jakbyś napisała mi to przed weekendem to pewnie ta wiadomość przekonałaby mnie do tego (a ja męża) żeby im powiedzieć! ech, teraz żałuję
cudownie się takie wiadomości czyta ryjek mi się cieszy!
mam nadzieję, że jak my powiemy w środę to też wszyscy będą się cieszyć ))))
A widzisz, trzeba było pytać! na pewno będą wszyscy szczęśliwi, gdy usłyszą nowinę 😍👩❤️👨🐈🐈⬛🐕
05.2023 - 💔
07.2023 - 💔
06.2024 - 🩵 -
Nowa_Ola wrote:A widzisz, trzeba było pytać! na pewno będą wszyscy szczęśliwi, gdy usłyszą nowinę 😍
Nie przyszło mi do głowy, serio, ciagle człowiek o czymś myśli, a podstawy kuleją.
A jak tam u reszty dziewczyn, halo?!?!m: 32l, fertistim, omega3
23.09 || bladzioszki
24.09 || wyraźniejsze
25.09 beta 171,20 mIU/ml
27.09 beta 509,10 mIU/ml
duphaston...