X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne What is the best medication for an ulcer in the stomach?
Odpowiedz

What is the best medication for an ulcer in the stomach?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • David brown Nowa

Wysłany: 13 sierpnia 2024, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    If caused by bacteria: Antibiotics and acid-reducing drugs.

If caused by acid: Acid-reducing drugs like proton pump inhibitors (PPIs) or H2 blockers. If you are looking for genuine stomach ulcer cure then must try ranitidine 150 mg

Antibiotics: These kill the bacteria (H. pylori) that often causes ulcers.

Acid-reducing drugs:
    Proton pump inhibitors (PPIs): Strongly reduce acid production.

H2 blockers: Lessen acid production.
    Antacids: Neutralize stomach acid, providing quick relief.
    Bismuth subsalicylate (Pepto-Bismol): Protects the stomach lining and kills bacteria.

Important: Always consult a doctor for the right treatment plan as ulcers can have different causes and severities.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ