X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne wielkośc pęcherzyka - ważne pytanie
Odpowiedz

wielkośc pęcherzyka - ważne pytanie

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • ona 24:-( Znajoma

Wysłany: 5 lutego 2015, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny, jestem w 5 tyg ciąży , po badaniu usg lekarz powiedział że pęcherzyk ma 5,8 mm i powiedział że to mało , że powinien mieć ok 12 mm , po tylko połowa tego :-( powiedzcie mi jak było u was czy to naprawdę mało i nie mam szans na dzidziusia???czy jeszcze urośnie:-)

nadzieja....
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytanie kieruj na fioletową stronę. Tu są staraczki a nie zaciążone.

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • Maczek Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To zależy, kiedy miałaś owulację. Tygodnie ciąży liczy się od ostatniej poprzedzającej ją miesiączki. Czyli w zasadzie jesteś 5 tygodni po miesiączce. Ale może być tak, że owulację miałaś później, niż w 14-15 dniu cyklu, np. w 21 dniu. Wówczas dzidzia będzie o tydzień młodsza, niż wskazuje wiek ciążowy liczony od poprzedniej miesiączki. Rozumiesz?

Nie ma się czym martwić na zapas, trzeba poczekać i sprawdzać, co dalej.

K7KTp2.png
    VMlC.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2015, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest możliwe od mały pęcherzyki bo może owulacjA była później.
    U mnie też późno serduszko się pokazało i pęcherzyk był mały.
    Powodzenia.

• ona 24:-( Znajoma

Wysłany: 5 lutego 2015, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki za odp:-)mam nadzieję , że wszystko będzie oki:-) i moja kuleczka urośnie bardzo duża:-)

nadzieja....
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2015, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ona 24:-( wrote:
    dzięki za odp:-)mam nadzieję , że wszystko będzie oki:-) i moja kuleczka urośnie bardzo duża:-)
    Powodzenia.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ