Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne wiesiołek
Odpowiedz

wiesiołek

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
    1 2
Oceń ten wątek:
  • Blue Jane Koleżanka

Wysłany: 17 lutego 2018, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do owulacji, na początku cyklu po 3 kapsułki, potem 5

201811152844.png
  • Szyszka1 Ekspertka

Wysłany: 18 lutego 2018, 01:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez miałam ostatnio taką długa faze śluzu płodnego (oczywiście zażywając wiesiołek, to był teraz mój drugi cykl z wiesiołkiem zażywanuym do ovulacji, tylko brałam go nieco mniej), co mozna zobaczyć na moim wykresie. Myslę, że wystarcyzłaby połowę krótsza;) ale też czytałam, że to jest charakterystyczne dla wysokiej prolaktyny, co u mnie jest prawdopodobne, bo karmię piersią. A Ty wiesz jak u Ciebie?

c6bc98262226b9dff363104a7b4a8939.png
  • Blue Jane Koleżanka

Wysłany: 18 lutego 2018, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie sprawdzałam prolaktyny, ale kto wie... muszę zbadać w takim razie. O rany, widzę że te długie płodne dni pięknie zaowocowały u Ciebie! Szyszka1 gratuluję serdecznie!!! :)

201811152844.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2018, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć - czy wiesiołek brać od 1 dc - w jakiej dawce?
    Czy może kolidować z letrozolem?

• Niecierpliwa88 Znajoma

Wysłany: 18 lutego 2018, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po okresie zacząć brać wiesiołek bo odpowiedzialny jest za ukrwienie ja w tamtym miesiącu wzięłam w ostatnim dniu cyklu gdzie zaczęło się ze mnie krwią lac jak z prosiaczka :(

3cykl staran
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2018, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa88 wrote:
    Po okresie zacząć brać wiesiołek bo odpowiedzialny jest za ukrwienie ja w tamtym miesiącu wzięłam w ostatnim dniu cyklu gdzie zaczęło się ze mnie krwią lac jak z prosiaczka :(
    Czyli po @, a nie od 1 dc :) dzieki - bo bym wzięła od 1...

• Niecierpliwa88 Znajoma

Wysłany: 18 lutego 2018, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wzięłam pod koniec okresu i zaczęłam na nowo krwawić . Na ulotce jest napisane że jest to lek który działa na układ krwionośny :) najlepiej po okresie i ja brałam 2razy po 2tablrtki do owulacji

3cykl staran
  • malinovapat Znajoma

Wysłany: 8 marca 2018, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie kochane ! <3 czy którejś z was pomógł wiesiołek?

• Poziomka64 Ekspertka

Wysłany: 16 marca 2019, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przyjmowałam wiesiołek w zeszłym cyklu.
    Może być to po prostu dziwny zbieg okoliczności, ale niestety mam podejrzenie, że na mój cykl zadziałał negatywnie...
    Od ever mam regularne cykle (książkowe 28 dni), owulacja w samym środeczku (oczywiście domniemana - testy owulacyjne, śluz, mocny ból owulacyjny).
    W poprzednim cyklu przyjmowałam wiesiołek od 1 dnia cyklu do 14 firmy GAL 2xdziennie po 2 tabletki (na ulotce 3xdziennie po 2 tabletki).
    1. Temperatura skoczyła na owulację, ale z taką ledwością, że aplikacja nawet mi jej nie wyznaczyła. Od kiedy mierzę temperaturę mam wyraźny skok.
    2. Krwawienie miesiączkowe dużo bardziej skąpe i krótsze.
    3. Śluz w okresie okołoowulacyjnym dużo słabszy niż w poprzednich - bez wspomagaczy przy owulacji dosłownie mnie zalewało (i teraz się właśnie zastanawiam po co brałam ten wiesiołek. Cóż - magia internetu ;) ), a teraz... Niby był śluz, ale dużo mniej i dużo mniej "mokry". Nawet mąż spytał czy napewno mam owulację, bo on coś jej nie czuje ;) Poza tym dużo więcej kremowego śluzu zamiast płodnego.
    4. Brak bólu owulacyjnego, którego odczuwam bardzo wyraźnie.
    5. Test owulacyjny ledwo pozytywny przez 1 dzień, do tej pory przez 3 kolejne dni.
    6. Cykl skrócił się do 26 dni z 28 (pierwszy raz w życiu mam tak krótki cykl!)

Oczywiście o może być czysty zbieg okoliczności i moje hormony raz na X lat coś powariowały. Ale jeśli to coś "z zewnątrz" to był jedyny mój wspomagacz, który mógł mieć na to wpływ.
    W tym cyklu jadę bez wiesiołka i już widzę, że moja miesiączka jest taka jak zawsze - dużo bardziej obfita i zapewne będzie normalnej długości :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2019, 10:18

vxa105d.png

Poronienie zatrzymane: 26.05.2019 (11tc)
  • justyna1719 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2019, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poziomka64 wrote:
    Ja przyjmowałam wiesiołek w zeszłym cyklu.
    Może być to po prostu dziwny zbieg okoliczności, ale niestety mam podejrzenie, że na mój cykl zadziałał negatywnie...
    Od ever mam regularne cykle (książkowe 28 dni), owulacja w samym środeczku (oczywiście domniemana - testy owulacyjne, śluz, mocny ból owulacyjny).
    W poprzednim cyklu przyjmowałam wiesiołek od 1 dnia cyklu do 14 firmy GAL 2xdziennie po 2 tabletki (na ulotce 3xdziennie po 2 tabletki).
    1. Temperatura skoczyła na owulację, ale z taką ledwością, że aplikacja nawet mi jej nie wyznaczyła. Od kiedy mierzę temperaturę mam wyraźny skok.
    2. Krwawienie miesiączkowe dużo bardziej skąpe i krótsze.
    3. Śluz w okresie okołoowulacyjnym dużo słabszy niż w poprzednich - bez wspomagaczy przy owulacji dosłownie mnie zalewało (i teraz się właśnie zastanawiam po co brałam ten wiesiołek. Cóż - magia internetu ;) ), a teraz... Niby był śluz, ale dużo mniej i dużo mniej "mokry". Nawet mąż spytał czy napewno mam owulację, bo on coś jej nie czuje ;) Poza tym dużo więcej kremowego śluzu zamiast płodnego.
    4. Brak bólu owulacyjnego, którego odczuwam bardzo wyraźnie.
    5. Test owulacyjny ledwo pozytywny przez 1 dzień, do tej pory przez 3 kolejne dni.
    6. Cykl skrócił się do 26 dni z 28 (pierwszy raz w życiu mam tak krótki cykl!)

Oczywiście o może być czysty zbieg okoliczności i moje hormony raz na X lat coś powariowały. Ale jeśli to coś "z zewnątrz" to był jedyny mój wspomagacz, który mógł mieć na to wpływ.
    W tym cyklu jadę bez wiesiołka i już widzę, że moja miesiączka jest taka jak zawsze - dużo bardziej obfita i zapewne będzie normalnej długości :)
    Mi też się skróci cykl w miesiącu w którym brałam wiesiołka a śluz się nie poprawił, dlatego odstawilam go zupełnie i przerzucilam się na siemię lniane bo też podobno wpływa korzystnie..

63644240ef.png

👱‍♀️33 lat, 🤵38 lat
    Starania od czerwca 2018
    ❌Problem męski azoospermia - zespół klinefeltera
    📌1 IUI - lipiec 2021 - nieudane ☹️
    📌2 IUI - październik nieudane ☹️

🧫 04.11 IN VITRO
    🧫30. 11 punkcja-pobrano 18 cumulusow ✊✊ z czego 12 prawidłowych
    🧫31.11 - mamy 5 zarodków
    ❄️ Jeden zarodek C.C.C.
    🤢Grudzień - Stop Covid ☹️
    ⛄07.02 Transfer-Blastka 3CC 🙏
    👶3dpt - prog 41
    👶7dpt beta 38,2, prog 46,82
    👶9dpt 120,7
    👶11dpt - 409,5, prog 47,82
    👶15dpt - 1592, prog 40,82
    👶21dpt - 8735 - prog39,15
    ❤️04.03 (25dpt) mamy serduszko ❤️

*AMH 2,35
    *TSH 2,97 - (Euthyrox) 1,56 (13.12)
    *FSH 6,36
    *Homocysteina 11,66 (28.10), 4,86 (13.12)
    *Insulinooporość - Glucophage 500
    Suplementy: kwas foliowy, witamina B12, ashawaganda, Magne B6, omega 3, preventic z wit D3, witamina C, koenzym Q10
1 2
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ