wiesiołek
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja tez miałam ostatnio taką długa faze śluzu płodnego (oczywiście zażywając wiesiołek, to był teraz mój drugi cykl z wiesiołkiem zażywanuym do ovulacji, tylko brałam go nieco mniej), co mozna zobaczyć na moim wykresie. Myslę, że wystarcyzłaby połowę krótsza;) ale też czytałam, że to jest charakterystyczne dla wysokiej prolaktyny, co u mnie jest prawdopodobne, bo karmię piersią. A Ty wiesz jak u Ciebie?
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNiecierpliwa88 wrote:Po okresie zacząć brać wiesiołek bo odpowiedzialny jest za ukrwienie ja w tamtym miesiącu wzięłam w ostatnim dniu cyklu gdzie zaczęło się ze mnie krwią lac jak z prosiaczka
-
Ja przyjmowałam wiesiołek w zeszłym cyklu.
Może być to po prostu dziwny zbieg okoliczności, ale niestety mam podejrzenie, że na mój cykl zadziałał negatywnie...
Od ever mam regularne cykle (książkowe 28 dni), owulacja w samym środeczku (oczywiście domniemana - testy owulacyjne, śluz, mocny ból owulacyjny).
W poprzednim cyklu przyjmowałam wiesiołek od 1 dnia cyklu do 14 firmy GAL 2xdziennie po 2 tabletki (na ulotce 3xdziennie po 2 tabletki).
1. Temperatura skoczyła na owulację, ale z taką ledwością, że aplikacja nawet mi jej nie wyznaczyła. Od kiedy mierzę temperaturę mam wyraźny skok.
2. Krwawienie miesiączkowe dużo bardziej skąpe i krótsze.
3. Śluz w okresie okołoowulacyjnym dużo słabszy niż w poprzednich - bez wspomagaczy przy owulacji dosłownie mnie zalewało (i teraz się właśnie zastanawiam po co brałam ten wiesiołek. Cóż - magia internetu ), a teraz... Niby był śluz, ale dużo mniej i dużo mniej "mokry". Nawet mąż spytał czy napewno mam owulację, bo on coś jej nie czuje Poza tym dużo więcej kremowego śluzu zamiast płodnego.
4. Brak bólu owulacyjnego, którego odczuwam bardzo wyraźnie.
5. Test owulacyjny ledwo pozytywny przez 1 dzień, do tej pory przez 3 kolejne dni.
6. Cykl skrócił się do 26 dni z 28 (pierwszy raz w życiu mam tak krótki cykl!)
Oczywiście o może być czysty zbieg okoliczności i moje hormony raz na X lat coś powariowały. Ale jeśli to coś "z zewnątrz" to był jedyny mój wspomagacz, który mógł mieć na to wpływ.
W tym cyklu jadę bez wiesiołka i już widzę, że moja miesiączka jest taka jak zawsze - dużo bardziej obfita i zapewne będzie normalnej długościWiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2019, 10:18
-
Poziomka64 wrote:Ja przyjmowałam wiesiołek w zeszłym cyklu.
Może być to po prostu dziwny zbieg okoliczności, ale niestety mam podejrzenie, że na mój cykl zadziałał negatywnie...
Od ever mam regularne cykle (książkowe 28 dni), owulacja w samym środeczku (oczywiście domniemana - testy owulacyjne, śluz, mocny ból owulacyjny).
W poprzednim cyklu przyjmowałam wiesiołek od 1 dnia cyklu do 14 firmy GAL 2xdziennie po 2 tabletki (na ulotce 3xdziennie po 2 tabletki).
1. Temperatura skoczyła na owulację, ale z taką ledwością, że aplikacja nawet mi jej nie wyznaczyła. Od kiedy mierzę temperaturę mam wyraźny skok.
2. Krwawienie miesiączkowe dużo bardziej skąpe i krótsze.
3. Śluz w okresie okołoowulacyjnym dużo słabszy niż w poprzednich - bez wspomagaczy przy owulacji dosłownie mnie zalewało (i teraz się właśnie zastanawiam po co brałam ten wiesiołek. Cóż - magia internetu ), a teraz... Niby był śluz, ale dużo mniej i dużo mniej "mokry". Nawet mąż spytał czy napewno mam owulację, bo on coś jej nie czuje Poza tym dużo więcej kremowego śluzu zamiast płodnego.
4. Brak bólu owulacyjnego, którego odczuwam bardzo wyraźnie.
5. Test owulacyjny ledwo pozytywny przez 1 dzień, do tej pory przez 3 kolejne dni.
6. Cykl skrócił się do 26 dni z 28 (pierwszy raz w życiu mam tak krótki cykl!)
Oczywiście o może być czysty zbieg okoliczności i moje hormony raz na X lat coś powariowały. Ale jeśli to coś "z zewnątrz" to był jedyny mój wspomagacz, który mógł mieć na to wpływ.
W tym cyklu jadę bez wiesiołka i już widzę, że moja miesiączka jest taka jak zawsze - dużo bardziej obfita i zapewne będzie normalnej długości
👱♀️33 lat, 🤵38 lat
Starania od czerwca 2018
❌Problem męski azoospermia - zespół klinefeltera
📌1 IUI - lipiec 2021 - nieudane ☹️
📌2 IUI - październik nieudane ☹️
🧫 04.11 IN VITRO
🧫30. 11 punkcja-pobrano 18 cumulusow ✊✊ z czego 12 prawidłowych
🧫31.11 - mamy 5 zarodków
❄️ Jeden zarodek C.C.C.
🤢Grudzień - Stop Covid ☹️
⛄07.02 Transfer-Blastka 3CC 🙏
👶3dpt - prog 41
👶7dpt beta 38,2, prog 46,82
👶9dpt 120,7
👶11dpt - 409,5, prog 47,82
👶15dpt - 1592, prog 40,82
👶21dpt - 8735 - prog39,15
❤️04.03 (25dpt) mamy serduszko ❤️
*AMH 2,35
*TSH 2,97 - (Euthyrox) 1,56 (13.12)
*FSH 6,36
*Homocysteina 11,66 (28.10), 4,86 (13.12)
*Insulinooporość - Glucophage 500
Suplementy: kwas foliowy, witamina B12, ashawaganda, Magne B6, omega 3, preventic z wit D3, witamina C, koenzym Q10 -