X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Witaminy dla kobiet i mężczyzn starających się o dziecko
Odpowiedz

Witaminy dla kobiet i mężczyzn starających się o dziecko

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
    1 2
Oceń ten wątek:
  • Janet Debiutantka

Wysłany: 18 czerwca 2015, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i szukam kogos kto to brał i czy mu pomógł

• moniczque Nowa

Wysłany: 4 listopada 2017, 02:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co wiem witaminy a- retinolu nie powinno się brać w czasie starań i ciąży, odpowiednio przed ciążą jakiś czas- ale skonsultujcie to z lekarzem. Także tranu raczej też nie ale należy zapytać ginekologa a nie na forum. Uważam, że samemu w tych ważnych okresach starań i ciąży nie powinno się brać nawet witamin tylko konsultować wszystko z ginekologiem.

• Sońkaa Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2017, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja brałam Ovarin, a M. sam kwas foliowy, wszystko z zalecenia gina ;)

10 cs szczęśliwy <3

ckaiyx8d0qvwe3ub.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2017, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniczque wrote:
    Z tego co wiem witaminy a- retinolu nie powinno się brać w czasie starań i ciąży, odpowiednio przed ciążą jakiś czas- ale skonsultujcie to z lekarzem.
    Nie wiem jak jest z czysta witaminą A, ale pochodnych, czyli np. retinolu nie można, ma działanie teratogenne (uszkadza płód)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2017, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, gdzie kupowałyście Femifertil, szukam szukam i nic... :(

1 2
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ