Witaminy Mama DHA Premium plus
-
Hej Dziewczyny,
jak w temacie, zażywała któraś z Was te witaminki? Mi lekarz zalecił. Można przyjmować starając się oraz potem w ciąży także.
Tylko tak się zastanawiam, czy któraś z Was zażywała? Czy powinnam łykać dodatkowo folik, czy już nie? -
Liv wrote:Hej Dziewczyny,
"Tylko tak się zastanawiam, czy któraś z Was zażywała? Czy powinnam łykać dodatkowo folik, czy już nie?
Ja też łykam Mama DHA Premium plus i one mają już wystarczająca ilość kwasu foliowego, więc już nie trzeba nic więcej łykać.
-
nick nieaktualny
-
marlenaO wrote:"
Ja też łykam Mama DHA Premium plus i one mają już wystarczająca ilość kwasu foliowego, więc już nie trzeba nic więcej łykać.
Łykasz 2 x dziennie? Też tak właśnie myślałam, że chyba nic więcej na tym etapie nie trzeba zażywać. -
Schmetterling wrote:Podobno lepsze są jeszcze Composita Mama DHA.
Tylko mają żelazo, a podobno nie zaleca się zażywania żelaza na początku ciąży. Ja z kolei żelazo miałam dość wysokie, stąd zdecydowałam się na te bez żelaza....Schmetterling lubi tę wiadomość
-
też te witaminki mama dha znam, rano i wieczorem biorę, mi lekarz niekazał brać żelaza mówil ze nawert cukrzycę ciążową można spowodować jeśli nei ma się anemii a przyjmuje się dodatkowo, skład tych witaminek jest bardzo dobry, nie przekombinowany
Liv lubi tę wiadomość
-
Ja zdecydowałam się na mamedha jeszcze zanim zaszłam w ciąże i brałam ja aż do porodu, były to jedyne tabletki, które brałam i to było dla mnie wystarczające, żebym za każdym razem miała bardzo dobre wyniki badan, wiec może dla Cirbie to tez wystarczyKamila1990
-
też znam te witaminy, moj ginekolog bardzo mi mamadha polecał. Pod względem składu to się nie ma do czego przyczepić, sporo mają DHA i nie zawierają witaminy A. Uważajcie dziewczyny na suplementy z tą witaminą, bo nadmiar jet niebezpieczny dla zdrowia dziecka
-