X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Witaminy Mama DHA Premium plus
Odpowiedz

Witaminy Mama DHA Premium plus

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Liv Koleżanka

Wysłany: 23 października 2018, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny,

jak w temacie, zażywała któraś z Was te witaminki? Mi lekarz zalecił. Można przyjmować starając się oraz potem w ciąży także.
    Tylko tak się zastanawiam, czy któraś z Was zażywała? Czy powinnam łykać dodatkowo folik, czy już nie?

• marlenaO Autorytet

Wysłany: 23 października 2018, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liv wrote:
    Hej Dziewczyny,

"Tylko tak się zastanawiam, czy któraś z Was zażywała? Czy powinnam łykać dodatkowo folik, czy już nie?
    "

Ja też łykam Mama DHA Premium plus i one mają już wystarczająca ilość kwasu foliowego, więc już nie trzeba nic więcej łykać.

iv09l6d8avrm8gc1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2018, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2018, 16:46

• Liv Koleżanka

Wysłany: 23 października 2018, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marlenaO wrote:
    "

Ja też łykam Mama DHA Premium plus i one mają już wystarczająca ilość kwasu foliowego, więc już nie trzeba nic więcej łykać.

Łykasz 2 x dziennie? Też tak właśnie myślałam, że chyba nic więcej na tym etapie nie trzeba zażywać.

• Liv Koleżanka

Wysłany: 23 października 2018, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Schmetterling wrote:
    Podobno lepsze są jeszcze Composita Mama DHA.

Tylko mają żelazo, a podobno nie zaleca się zażywania żelaza na początku ciąży. Ja z kolei żelazo miałam dość wysokie, stąd zdecydowałam się na te bez żelaza....

Schmetterling lubi tę wiadomość

• marlenaO Autorytet

Wysłany: 23 października 2018, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liv wrote:
    Łykasz 2 x dziennie? Też tak właśnie myślałam, że chyba nic więcej na tym etapie nie trzeba zażywać.
    Tak 2x rano do śniadania i wieczorem do kolacji po jednej tabletce

iv09l6d8avrm8gc1.png
  • kreollla Nowa

Wysłany: 30 października 2018, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też te witaminki mama dha znam, rano i wieczorem biorę, mi lekarz niekazał brać żelaza mówil ze nawert cukrzycę ciążową można spowodować jeśli nei ma się anemii a przyjmuje się dodatkowo, skład tych witaminek jest bardzo dobry, nie przekombinowany

Liv lubi tę wiadomość

• rivsha Znajoma

Wysłany: 12 lutego 2019, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak dla mnie mama dha to doskonały zestaw witamin i minerałów, zawierający wszystkie niezbędne składniki w odpowiedniej dawce, czego nie można powiedzieć o wielu innych preparatach tego typu na rynku, gdzie trzeba się dodatkowo suplementować.

• maderka Nowa

Wysłany: 20 lutego 2019, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi nie potrzebne było żelazo bo miałam w normie, brałam tylko kw. foliowy, dha, jod. Wyniki miałam w normie przez całą ciążę no i na prawdę dobrze się czułam :)

• Kamila1990 Nowa

Wysłany: 13 marca 2019, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zdecydowałam się na mamedha jeszcze zanim zaszłam w ciąże i brałam ja aż do porodu, były to jedyne tabletki, które brałam i to było dla mnie wystarczające, żebym za każdym razem miała bardzo dobre wyniki badan, wiec może dla Cirbie to tez wystarczy

Kamila1990
  • istrea Nowa

Wysłany: 30 stycznia 2020, 23:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też znam te witaminy, moj ginekolog bardzo mi mamadha polecał. Pod względem składu to się nie ma do czego przyczepić, sporo mają DHA i nie zawierają witaminy A. Uważajcie dziewczyny na suplementy z tą witaminą, bo nadmiar jet niebezpieczny dla zdrowia dziecka

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ