Forum Starając się - ogólne Wrzesień będzie NASZ ! wzreśniowe II kreski
Odpowiedz

Wrzesień będzie NASZ ! wzreśniowe II kreski

Oceń ten wątek:
  • Najmłodsza_staraczka Autorytet
    Postów: 3321 3215

    Wysłany: 19 września 2018, 15:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia1992 wrote:
    Wyniki wskazują, że może być bardzo dobrze!!! Trzymamy kciuki :))

    Dziękuje <3

    02.2020 - immunologia ok, trochę za wysokie nk.

    5.02 próba udrożnienia jajowodów - shsg Lublin (dr. Pyra) - udało się uzyskać obustronną drożność!

    1.11 - Krótki protokół start, 16 zapłodnionych komórek, 2 zarodki
    17.12 - Transfer 3.2.2 :(
    14.01.2020 - Transfer 8.3 :(

    10.2019 - Histeroskopia ok

    Fragmentacja poprawiona z 32% na 16% / morfologia z 2% na 5%.

    3.07.2019 - Długi protokół IVF start , 10 prawidłowych komórek, 6 zapłodnionych, brak bałwanków.
    19.07.2019 - Transfer 12.1 :(

    2.04.2019 - Krótki protokół IVF start, 8 komórek, 3 prawidłowe, brak zarodków.

    Niedrożność jajowodów - laparoskopia nie pomogła.

    relgwn156k56cgiw.png
  • czarnulka24 Autorytet
    Postów: 5607 2727

    Wysłany: 19 września 2018, 15:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zastanawiam sie czy nie brac acardu przed ta 4 ciaza brałam.. bo tak sie zastanawiam czy moje endo nie jest za male dlatego tak sie stalo fakt mialam zawsze skape @ ale ostatnio nawet 2 dni tylko bylo .. zazwyczaj bylo 3 dni i czasem 2 plamien .. acard niby pomaga przy zagniezdzaniu i poprawia ukrwienie

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2018, 15:25

    27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
    3 aniołki w niebie [ <3 13tc,<3 10tc,<3 10tc] Cb
    2d4a9f826b.png
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0c82b84ea0bf.jpg

    BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • szemkel Ekspertka
    Postów: 135 94

    Wysłany: 19 września 2018, 15:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, miała któraś z Was zaśniad? Dołączyłam do wątku o poronieniach i mnie straszą :/

    75c8a46aaab8cefc07ddedf8aad7972c.png
    2005 operacja usunięcia torbieli
    2016 cesarskie cięcie
    hipoglikemia reaktywna, insulinooporność
    30 miesięcy kp
    8 kg nadwagi
    29 VII 9. cykl starań
  • Magda - mbc Autorytet
    Postów: 6525 4988

    Wysłany: 19 września 2018, 15:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggs wrote:
    Laski moje kochane! Czy któraś z Was posłała męża na badanie nasienia i posiew nasienia? Będę wdzięczna za pomoc!
    moj byl na badaniu ogolnym nasienia. Na posiew nie robil na razie

    atdcl6d8afs9zxzu.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 19 września 2018, 15:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarnulka24 wrote:
    Dziewczyny zastanawiam sie czy nie brac acardu przed ta 4 ciaza brałam.. bo tak sie zastanawiam czy moje endo nie jest za male dlatego tak sie stalo fakt mialam zawsze skape @ ale ostatnio nawet 2 dni tylko bylo .. zazwyczaj bylo 3 dni i czasem 2 plamien .. acard niby pomaga przy zagniezdzaniu i poprawia ukrwienie
    Trafiłam dziś na taki blog dziewczyny z problemem wąskiego endo może pomoże :)

    https://matkamimowszystko.pl/jak-poprawic-grubosc-endometrium-26-sposobow/

    czarnulka24, Nona lubią tę wiadomość

  • Ariette1983 Autorytet
    Postów: 266 177

    Wysłany: 19 września 2018, 15:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    szemkel wrote:
    Dziewczyny, miała któraś z Was zaśniad? Dołączyłam do wątku o poronieniach i mnie straszą :/

    Któraś z nas na tym wątku o tym pisała - pewnie musiałabyś przejrzeć lub jeszcze się odezwie...
    Ale mimo wszystko może nie wkręcaj się za mocno w ten wątek...

    2nn33e3k17zi5yne.png
  • kozgo Autorytet
    Postów: 4426 3339

    Wysłany: 19 września 2018, 16:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggs wrote:
    Laski moje kochane! Czy któraś z Was posłała męża na badanie nasienia i posiew nasienia? Będę wdzięczna za pomoc!


    Mój był miał powie wyszły raz bakterie antybiotyk przez miesiąc chyba. Badanie nasienia tez miał i potem kolejny posiew bo wyszły leukocyty ale w posiewie nie wyszło nic wiec nie wiemy skąd te leukocyty

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2018, 16:18

    Meggs lubi tę wiadomość

    qb3cpiqv120x7xhb.png
  • kozgo Autorytet
    Postów: 4426 3339

    Wysłany: 19 września 2018, 16:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szemkel wypisz się stamtąd !!

    Ariette1983, fiorella82, Nona lubią tę wiadomość

    qb3cpiqv120x7xhb.png
  • MaryJane Autorytet
    Postów: 790 776

    Wysłany: 19 września 2018, 16:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    szemkel wrote:
    Dziewczyny, miała któraś z Was zaśniad? Dołączyłam do wątku o poronieniach i mnie straszą :/
    Szemkel, mogę się tylko domyślać co czujesz, ale szczerze odradzam ten wątek. Być może dziewczynom to jakoś pomaga, ale ja tam weszłam tylko raz i za więcej podziękuję, efekt placebo gwarantowany i jedna wielka paranoja
    czarnulka24 wrote:
    Dziewczyny zastanawiam sie czy nie brac acardu przed ta 4 ciaza brałam.. bo tak sie zastanawiam czy moje endo nie jest za male dlatego tak sie stalo fakt mialam zawsze skape @ ale ostatnio nawet 2 dni tylko bylo .. zazwyczaj bylo 3 dni i czasem 2 plamien .. acard niby pomaga przy zagniezdzaniu i poprawia ukrwienie

    Czarnulka, tak jak pisałam, ja mam okresy zawsze po 2 dni, i to tylko plamienie, wkładka starczy, a endo chwilę przed owulacją było 9 mm,ginekolog mówiła, że w porządku :)

    I co do leżenia z nogami w górze też tak w tym cyklu leżałam hahah :D grając w tym czasie w angry birds :D lekarka sama mi poleciła :D no i na pewno się udało, nie wiem co będzie dalej ale do zagnieżdżenia na pewno doszło ;)


    Ariette1983, czarnulka24, Nona lubią tę wiadomość

    gann3e3k0unlohxb.png

  • koktajlowa Autorytet
    Postów: 987 492

    Wysłany: 19 września 2018, 16:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    speakyourmind93 wrote:
    Tak,byl sluz,testy mega pozytywne,wszystko sie zgadza. Obstawiam ze w sobote wiec dzis bylby 4dpo. Wczoraj kul prawy jajnik tak dosc mocno i dlugo. Teraz przed chwila tez, ale pare sekund. Nigdy tak po ovu nie mialam, ale nie doszukuje sie w tym niczego :-D
    Kiedy testujesz? Ja aktualnie 3dpo.

    speakyourmind93 lubi tę wiadomość

    Na stanie PAI homo, wczesna IO. Stosuje Proovulin.

    ANA typ Homogenny 1:1000 🤔
    MUCHa ujemna.

    Starania aktualnie zawieszone.

    04.2020 cp - zaśniad groniasty częściowy (7cs)
    02.2020 cb (6cs)

    ♣️Patrząc zawsze przed siebie, myśląc o tym, jak zrobić jeszcze więcej, osiągniesz stan umysłu, w którym nie ma rzeczy niemożliwych♣️

    Córka 2016 🤍
  • Niezapominajka2 Autorytet
    Postów: 1860 3118

    Wysłany: 19 września 2018, 16:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety ten orgazm jako pomoc dla plemników do przejścia do macicy juz jakiś czas temu został totalnie obalony przez naukowców, co wcale nie oznacza,ze tak ogólnie się nie przyda - może lepsze samopoczucie matki ułatwi jej przyjęcie zarodka :)
    Ja nigdy nie wylewam po, bo po 1. Chce mi się spać a nie chce wstawać a po 2. Musiałabym specjalnie iść do toalety i to na siedząco wycisnąć, bo tak samo z siebie nie wylatuje - to samo mam z @.

    Niestety.... kupiłam 2 testy ciążowe. Ale testuję najwcześniej w piątek - 14 dpo. A może mnie @ wyprzedzi jak w poprzednim cyklu :) tak czy siak test ważny do czerwca 2020 ;) no mam nadzieję, że do tego czasu się przyda juz nie pewno!

    Nona lubi tę wiadomość

  • patuniek86 Autorytet
    Postów: 3798 4711

    Wysłany: 19 września 2018, 16:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    szemkel wrote:
    Dziewczyny, miała któraś z Was zaśniad? Dołączyłam do wątku o poronieniach i mnie straszą :/

    Ja przepraszam, z pełną miłością, ale po cholerę tam weszłaś?
    Ja miałam. A Ty wyjdź z tamtego forum

    Pola Róża
    09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • Ariette1983 Autorytet
    Postów: 266 177

    Wysłany: 19 września 2018, 16:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka2 wrote:
    Niestety ten orgazm jako pomoc dla plemników do przejścia do macicy juz jakiś czas temu został totalnie obalony przez naukowców, co wcale nie oznacza,ze tak ogólnie się nie przyda - może lepsze samopoczucie matki ułatwi jej przyjęcie zarodka :)
    Ja nigdy nie wylewam po, bo po 1. Chce mi się spać a nie chce wstawać a po 2. Musiałabym specjalnie iść do toalety i to na siedząco wycisnąć, bo tak samo z siebie nie wylatuje - to samo mam z @.

    Niestety.... kupiłam 2 testy ciążowe. Ale testuję najwcześniej w piątek - 14 dpo. A może mnie @ wyprzedzi jak w poprzednim cyklu :) tak czy siak test ważny do czerwca 2020 ;) no mam nadzieję, że do tego czasu się przyda juz nie pewno!

    No ja zawsze idę na siku przed i po sexie bo mam tendencję do zapalenia pęcherza i jak tylko tego zaniedbam to mam tam jakieś chocki klocki
    no mi już byłoby trudno mieć orgazm po chyba - bo my dosyć mocno lubimy i potem jestem już tak tam zmaltretowana że raczej nic by z tego nie wyszło - poza tym u mnie na orgazm trzeba się trochę napracować więc po pół godzinie te plemniory już by wypłynęły w kosmos ;)
    Podziwiam Cię za cierpliwość że wyczekasz te 14 dni...

    2nn33e3k17zi5yne.png
  • czarnulka24 Autorytet
    Postów: 5607 2727

    Wysłany: 19 września 2018, 16:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny chyba zaznacze dzis nowy cykl do poludnia byla tylko wkladka teraz zaczelam lekko krwawic jasno czerwona krwia uzylam podpaski ale jeszcze nie krwawe mocno tylko tak delikatnie

    Nona lubi tę wiadomość

    27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
    3 aniołki w niebie [ <3 13tc,<3 10tc,<3 10tc] Cb
    2d4a9f826b.png
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0c82b84ea0bf.jpg

    BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • Najmłodsza_staraczka Autorytet
    Postów: 3321 3215

    Wysłany: 19 września 2018, 17:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie typowy ból na @ ;(

    02.2020 - immunologia ok, trochę za wysokie nk.

    5.02 próba udrożnienia jajowodów - shsg Lublin (dr. Pyra) - udało się uzyskać obustronną drożność!

    1.11 - Krótki protokół start, 16 zapłodnionych komórek, 2 zarodki
    17.12 - Transfer 3.2.2 :(
    14.01.2020 - Transfer 8.3 :(

    10.2019 - Histeroskopia ok

    Fragmentacja poprawiona z 32% na 16% / morfologia z 2% na 5%.

    3.07.2019 - Długi protokół IVF start , 10 prawidłowych komórek, 6 zapłodnionych, brak bałwanków.
    19.07.2019 - Transfer 12.1 :(

    2.04.2019 - Krótki protokół IVF start, 8 komórek, 3 prawidłowe, brak zarodków.

    Niedrożność jajowodów - laparoskopia nie pomogła.

    relgwn156k56cgiw.png
  • Pismak Autorytet
    Postów: 2420 7067

    Wysłany: 19 września 2018, 17:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    szemkel wrote:
    Dziewczyny, miała któraś z Was zaśniad? Dołączyłam do wątku o poronieniach i mnie straszą :/


    Przepraszam za wtrącenie, ale miałam zaśniad częściowy. Na usg wszystko wyglądało normalnie był pęcherzyk odpowiadający rozmiarem wiekowi ciąży i ciałko żółte, ale bez zarodka. Beta rosła bardzo i pod koniec 8 tygodnia już było wiadomo, że nic z tego. Zaśniad potwiedziło badanie hist-pat.

    Przy zaśniadzie tak jest, że beta rośnie szybko, ale nie zawsze obraz na usg jest zaśnieżony tylko przy zaśniadzie całkowitym.

    Na razie szemkel nie myśl o żadnych zaśniadach tylko koniecznie skonsultuj się z innym ginem.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2018, 17:27

    19.09.2013 [*] 07.05.2014 [*] 10.11.2017 [*][*] 23.11.2018 [*]
    Szczepienia limfocytami męża
    MRL 59,7%

    OK: Kariotypy, ANA, ASA, APA, ACA, testosteron, toxo, CMV, helicobacter, homocysteina, białko C, S, anty-tTG, CBA, IMK, LCT, nasienie
    Źle: Hiperprl, APS (LA), mutacje hetero FV R2_4070A-G, MTHFR 677C-T , PAI-1 4G; HLA-DQ8, MRL 9%, NK 16,1%, ATA
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 19 września 2018, 17:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlivkowaMama wrote:
    Sung ja się na tym to za bardzo nie znam, ogólnie to zalecenie endokrynologa więc myślałam, że wie co robi. Miałam też na wizycie usg tarczycy, i babka mówiła, że możliwe jakiś stan zapalny.

    O, to zrób to ft3 i ft4 i przeciwciała jeszcze.
    Najmłodsza_staraczka wrote:
    Mam wyniki !



    TSH 1,18 uUI/ml 0,250 — 5,000
    FT3 ↓ 3,9 pmol/l 4,0 — 8,3
    FT4 15,1 pmol/l 10,6 — 19,4
    Estradiol 228,6 pg/ml F.Folikularna - 18 - 147 F.Owulacyjna - 93 - 575 F.Lutealna - 43 - 214 Menopauza- <58
    Progesteron 28,60 ng/ml F.Folikularna -0,25 -0,54 F.Owulacyjna - 0,25 - 6,22 F.Lutealna - 1,5 - 20,0 Menopauza - <0,41

    Nie wiem o co chodzi z tym ft3, od jakiegoś czasu jest niskie i ani drgnie. Poza tym chyba ok :)

    A Ty coś bierzesz na tarczycę? Fatalne to ft3. Nie czujesz się źle? Ja bym była umarła z takimi wynikami... bierzesz selen, b12? jaką masz ferrytynę i żelazo.
    Konwersja u Ciebie lezy i nie żyje...
    Nona wrote:
    co pijecie z ziół/herbatek?

    Ja zurawine suszona, pokrzywe, roibos. Mysle o dzikiej rozy bo witamina c

    spadam do domu, dzis basen, jutro snow serduszkujemy (jutro 13dc).

    Z mojego reaserchu ziołowego ;) wyszło, że dzika róża na etapie starań nie. W ciąży super, ale nie przed. Nie pytaj dlaczego. Albo pytaj ale musiałabym doczytać.
    Ja zostałam przy pokrzywie tylko. Wszystkie zioła odstawiłam na ten cykl i następny. Będę żarła macę i inozytol.

    Nona lubi tę wiadomość

  • Najmłodsza_staraczka Autorytet
    Postów: 3321 3215

    Wysłany: 19 września 2018, 17:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sung wrote:
    Z mojego reaserchu ziołowego ;) wyszło, że dzika róża na etapie starań nie. W ciąży super, ale nie przed. Nie pytaj dlaczego. Albo pytaj ale musiałabym doczytać.
    Ja zostałam przy pokrzywie tylko. Wszystkie zioła odstawiłam na ten cykl i następny. Będę żarła macę i inozytol.

    Wiem ze ft3 jest tragiczne i wiem ze stad u mnie kijowe samopoczucie i senność. Zepsuło się po pomyśle endo na jodid- wcześniej było ok. Odstawiłam z miesiąc temu, wyniki bez zmian. Zwiększyłam dawkę euthyroxu, wynik bez zmian. Szukam przyczyny i znaleźć nie mogę.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2018, 17:41

    02.2020 - immunologia ok, trochę za wysokie nk.

    5.02 próba udrożnienia jajowodów - shsg Lublin (dr. Pyra) - udało się uzyskać obustronną drożność!

    1.11 - Krótki protokół start, 16 zapłodnionych komórek, 2 zarodki
    17.12 - Transfer 3.2.2 :(
    14.01.2020 - Transfer 8.3 :(

    10.2019 - Histeroskopia ok

    Fragmentacja poprawiona z 32% na 16% / morfologia z 2% na 5%.

    3.07.2019 - Długi protokół IVF start , 10 prawidłowych komórek, 6 zapłodnionych, brak bałwanków.
    19.07.2019 - Transfer 12.1 :(

    2.04.2019 - Krótki protokół IVF start, 8 komórek, 3 prawidłowe, brak zarodków.

    Niedrożność jajowodów - laparoskopia nie pomogła.

    relgwn156k56cgiw.png
  • Ariette1983 Autorytet
    Postów: 266 177

    Wysłany: 19 września 2018, 17:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najmłodsza_staraczka wrote:
    U mnie typowy ból na @ ;(

    A kiedy masz termin @?

    2nn33e3k17zi5yne.png
  • fiorella82 Autorytet
    Postów: 627 1562

    Wysłany: 19 września 2018, 17:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najmłodsza_staraczka wrote:
    U mnie typowy ból na @ ;(
    Typowy ból na @ to też typowy ból na ciążę. Przecież wiesz ;-) Zresztą ciało w każdym cyklu reaguje inaczej, nie pozostaje nic innego tylko czekać. Kiedy testujesz?

    08. 2019 - 💔 8tc
    01.2019- cp
    36l, bezdzietna lambadziara
‹‹ 193 194 195 196 197 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie kalendarza owulacji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego