Forum Starając się - ogólne Wrześniowe testowanie
Odpowiedz

Wrześniowe testowanie

Oceń ten wątek:
  • boo123 Autorytet
    Postów: 1283 1370

    Wysłany: 19 września 2019, 08:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolka9, ignissa przytulam. Ja wczoraj byłam na pobraniu wymazu na chlamydia, ureo i myco przed badaniem drożności. Tak mi pobrał gin że plamilam cały dzień. Oczywiście wkretke już miałam że może zagnieżdżenie zarodka bo jestem zaraz po owulacji 😂

    2 lata starań o 👦
    08.2016 synek ♥️

    Starania o rodzeństwo od 05.2018

    05.2020 9tc 💔
  • BB__Anna Ekspertka
    Postów: 242 203

    Wysłany: 19 września 2019, 09:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2020, 09:37

    37 l.
    Synek 24.01.2014 <3
    Ciąża pozamaciczna w 2017 (metotreksat)
    Starania od 9.2018...
    Uregulowana niedoczynność tarczycy
  • Ignissa Autorytet
    Postów: 1424 833

    Wysłany: 19 września 2019, 10:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ma_ho wrote:
    Ohh nie Co jest z tymi testami?!?

    Girl25 ty testowalas?

    U mnie dziś Facelle i druga blada kreska Chyba jednak jestem w ciąży Oby się tylko usadowiła z dala od polipa
    Moja wina, mogłam nie grzebać w smieciochach. Ale spokojnie, nie jest mi przykro. Nie nakręciłam się A cykl i tak uznawałam za stracony ;)

    Starania o drugie dziecko - 33cs/18cs po cb
    16.09 beta 103
    18.09 beta 238
    22.09 beta 1361
  • Takmala Autorytet
    Postów: 871 466

    Wysłany: 19 września 2019, 10:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ignissa wrote:
    Moja wina, mogłam nie grzebać w smieciochach. Ale spokojnie, nie jest mi przykro. Nie nakręciłam się A cykl i tak uznawałam za stracony ;)

    Ale tego po czasie tez sprawdziłaś? 😇 wiem wiem nie wolno ale....
    pewnie to te leki co brałaś albo durny test...

    x9Igp1.png

    Lat 30
    Hashimoto
    26.07.2019 łyżeczkowanie 9tc - trisomia chromosomu 16
    13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️

    MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C oraz PAI-1 4G w układach heterozygotycznych.
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 19 września 2019, 10:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też biel ale termin @ w sobotę i zrobiłam domowe laboratorium więc jakaś tam szansa jeszcze jest choć nikła bo zaczynam się super okresowo czuć

  • Ignissa Autorytet
    Postów: 1424 833

    Wysłany: 19 września 2019, 11:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takmala wrote:
    Ale tego po czasie tez sprawdziłaś? 😇 wiem wiem nie wolno ale....
    pewnie to te leki co brałaś albo durny test...
    Nie, bo musiałam iść do pracy :P

    Starania o drugie dziecko - 33cs/18cs po cb
    16.09 beta 103
    18.09 beta 238
    22.09 beta 1361
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4154 1751

    Wysłany: 19 września 2019, 13:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny przykro mi z negatywów waszych 😐 Ignissa kurcze.... Niepotrzebna nadzieja się zrobiła.. Uda się w końcu, nie martw się 😘😘😘Biedronka89 może za wcześnie na test jeszcze??? Ja dziś 28 dc.. W sumie nie wiem kiedy @ powinna być... Jeśli owulka się nie przesunela to jutro powinnam dostać... Ale czuję mega PMS.... Głowa mnie boli... Na męża dziś się wydarlam... Za głupotę... Był że mną w sklepie rano... I stała jakąś baba... Pod innem kontem ale w kolejce przed nami i myślałam że on ją przepuścil.. I od razu do niego ze baby obce przepuszcza.. Aż się nie poznaje... No przed @ czasami wychodzi ze mnie jakiś zwierz chyba... 😀

    Ja - 32 lat, mąż - 37 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    🔻Decyzja o Dawcy
    🔻02.03 wizyta startowa w klinice
  • Ma_ho Ekspertka
    Postów: 155 120

    Wysłany: 19 września 2019, 13:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam wyniki Dziś +/- 11dpo i beta 25,64 Chyba to do mnie nie dociera Albo sama nie chce pozwolić sobie na radość Na wypadek gdyby wszystko miało sie spiepszyc

    Biedronka89, Natikka123, Mlodamezatka, yvonneSW, Marylove, Beti82, Karolailila, Ignissa, Karolllla, Nona, Malinka96, Mysza13, becia1982, BB__Anna, CappuccinoBoo, Pani Ciasio lubią tę wiadomość

  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4154 1751

    Wysłany: 19 września 2019, 14:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ma_ho wrote:
    Dziewczyny mam wyniki Dziś +/- 11dpo i beta 25,64 Chyba to do mnie nie dociera Albo sama nie chce pozwolić sobie na radość Na wypadek gdyby wszystko miało sie spiepszyc
    Super wynik 😊 gratuluję 😊

    Ma_ho lubi tę wiadomość

    Ja - 32 lat, mąż - 37 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    🔻Decyzja o Dawcy
    🔻02.03 wizyta startowa w klinice
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 19 września 2019, 14:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ma_ho gratulacje!
    Ignissa moja przyjaciółka miała tak że pierwszy test wyszedł pozytyw ale po czasie tak jak u Ciebie potem na drugi dzień biel vizira więc dała sobie spokój ale @ nie było powtórzyła test jakiś tydzień później bo szlyśmy na wesele i chciała mieć pewność i wyszły dwie wyraźne krechy więc może nic straconego

    Takmala, Girl25, Ma_ho lubią tę wiadomość

  • dysiak Ekspertka
    Postów: 271 77

    Wysłany: 19 września 2019, 14:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ma_ho , gratulacje! :) powoli możesz przechodzić na fioletową stronę mocy :D

    Ma_ho lubi tę wiadomość

  • dysiak Ekspertka
    Postów: 271 77

    Wysłany: 19 września 2019, 14:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    czy, którąś też tak pobolewa podbrzusze, tak jakby ćmiło? Mam ciągle te uczucie, raz czuję bardziej raz mniej ale czuję, a do okresu jeszcze trochę. Ale czuję takie rozpieranie.

    Dziś słuchajcie tak mi się chce spać, że normalnie na siedząco zasypiam.
    Może przez pogodę bo coraz brzydsza się robi.

  • sandiklove Autorytet
    Postów: 347 557

    Wysłany: 19 września 2019, 15:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki mam pytanie, a napewno tutaj u Was dostanę najszybsza i odpowiednia odpowiedz.
    Tydzień temu miałam robione w klinice sono HSG.
    W tej chwili jestem w 13 dniu cyklu i staramy się mocno z mężem tak jak kazał lekarz. Tempka spadła, test owu pozytywny.
    Dzisiaj jednak zauważyłam inna niż zawsze rzecz: na papierze przy toalecie zaobserwowałam śluz z bezowymi niteczkami. Czy to może być pozostałość po HSG ? Choć wydaje się późno, czy jednak może mieć to powiązanie z owulacja? Nigdy tak nie miałam 🤔

    Starania od wrzesień 2017

    Luty 2019 Ciąża biochemiczna
    Maj 2020 Ciąża obumarła 12 tc

    Start z IVF - 15.10.2020
    Punkcja - 13.11.2020, 15 jajeczek 🥚
    5 zarodków ❄️❄️❄️❄️❄️
    Mamy 3 zdrowe genetycznie zarodki
    14 styczeń 2021 - I transfer ❄️ 5.1.1 💔
    Luty 2021 ? II transfer ❄️ 🙏
  • Takmala Autorytet
    Postów: 871 466

    Wysłany: 19 września 2019, 15:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    sandiklove wrote:
    Dziewczynki mam pytanie, a napewno tutaj u Was dostanę najszybsza i odpowiednia odpowiedz.
    Tydzień temu miałam robione w klinice sono HSG.
    W tej chwili jestem w 13 dniu cyklu i staramy się mocno z mężem tak jak kazał lekarz. Tempka spadła, test owu pozytywny.
    Dzisiaj jednak zauważyłam inna niż zawsze rzecz: na papierze przy toalecie zaobserwowałam śluz z bezowymi niteczkami. Czy to może być pozostałość po HSG ? Choć wydaje się późno, czy jednak może mieć to powiązanie z owulacja? Nigdy tak nie miałam 🤔

    Czytałam że podczas owulacji takie coś może mieć miejsce :) jak ma się do tego HSG to niestety nie wiem

    sandiklove lubi tę wiadomość

    x9Igp1.png

    Lat 30
    Hashimoto
    26.07.2019 łyżeczkowanie 9tc - trisomia chromosomu 16
    13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️

    MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C oraz PAI-1 4G w układach heterozygotycznych.
  • Maltusia Ekspertka
    Postów: 175 144

    Wysłany: 19 września 2019, 16:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wczoraj zrobiłam test i negatyw a dzisiaj na tym teście druga widoczna krechaa!!! Mam objawy jak na okres. i nie wiem co mam myslec…

    Mlodamezatka lubi tę wiadomość

  • Karolka9 Autorytet
    Postów: 539 400

    Wysłany: 19 września 2019, 16:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maltusia wrote:
    Dziewczyny wczoraj zrobiłam test i negatyw a dzisiaj na tym teście druga widoczna krechaa!!! Mam objawy jak na okres. i nie wiem co mam myslec…

    Najlepiej wyrzucać negatywne testy, bo po takim czasie to fałszywy wynik

    3jgxsek2mhrtcu08.png
  • Ma_ho Ekspertka
    Postów: 155 120

    Wysłany: 19 września 2019, 16:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maltusia wrote:
    Dziewczyny wczoraj zrobiłam test i negatyw a dzisiaj na tym teście druga widoczna krechaa!!! Mam objawy jak na okres. i nie wiem co mam myslec…
    Nie myśl tylko powtórz test Mój wczorajszy wygrzebany z kosza dziś dał betę 25

  • dzastina2005 Autorytet
    Postów: 1611 808

    Wysłany: 19 września 2019, 16:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ma_ho wrote:
    Nie myśl tylko powtórz test Mój wczorajszy wygrzebany z kosza dziś dał betę 25

    Gratulacje kochana ładna beta 😘

    U mnie na razie się nie zanosi na owulację choć zostało mi 5 dni, bo tak zwykle się pojawiała. Dostałam cały tydzień urlopu od wtorku do poniedziałku. Bo szef stwierdził że mam za dużo. Może wypadnie na owulację będzie nam się lepiej wstrzelić 😁

    Malinka96 lubi tę wiadomość

    2015 córcia
    Obecnie 3 lata starań

    Wyniki nasienia w normie.
    Czekam na sono hsg
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4154 1751

    Wysłany: 19 września 2019, 17:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    dysiak wrote:
    czy, którąś też tak pobolewa podbrzusze, tak jakby ćmiło? Mam ciągle te uczucie, raz czuję bardziej raz mniej ale czuję, a do okresu jeszcze trochę. Ale czuję takie rozpieranie.

    Dziś słuchajcie tak mi się chce spać, że normalnie na siedząco zasypiam.
    Może przez pogodę bo coraz brzydsza się robi.
    Mnie co miesiac przed @ brzuch pobolewa, więc nie sugerowała bym się tym.. Serio nie ma co patrzeć na takie rzeczy... Po tylu nieudanych cyklach już wiem że nie ma sensu się tak wsluchiwac w siebie po owulacji, bo na objawy za wcześnie a tylko nie potrzebnie się nakręcamy... Ile dni jesteś po owulacji i kiedy się spodziewasz @?

    dysiak, Girl25 lubią tę wiadomość

    Ja - 32 lat, mąż - 37 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    🔻Decyzja o Dawcy
    🔻02.03 wizyta startowa w klinice
  • dysiak Ekspertka
    Postów: 271 77

    Wysłany: 19 września 2019, 17:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    Mnie co miesiac przed @ brzuch pobolewa, więc nie sugerowała bym się tym.. Serio nie ma co patrzeć na takie rzeczy... Po tylu nieudanych cyklach już wiem że nie ma sensu się tak wsluchiwac w siebie po owulacji, bo na objawy za wcześnie a tylko nie potrzebnie się nakręcamy... Ile dni jesteś po owulacji i kiedy się spodziewasz @?


    Masz może u rację. Do okresu zostało 7 dni jeszcze. Ciężko mi stwierdzić kiedy była owulacja bo dlugo mialam na nią objawy ale jeśli była wtedy Kiedy miała być to jestem między 7/9 dni po owu.

‹‹ 68 69 70 71 72 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego