Wrześniowe zalewanie 💦, w czerwcu dzidzi głaskanie 👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Kil wrote:Ummm... w ciąży 130 puls to maksymalna norma...? Japierdziele... to u mnie jak w końcu zajdę (xP) to będzie masakra... Ja przy wstaniu rano z łóżka na dzień dobry mam 110 xD Wolny spacer dłuższy to koło 130 już... A do tego natlenienie krwi ost. mi pokazuje koło 88 w nocy, a koło 90-94 max w ciągu dnia...
Wow 🤯 no to nieźle 😶
U mnie spoczynkowe z 65-70 na 80-85 się podniosło. Zawsze byłam z tych "ledwo żywych", więc serce od razu dało mi znać "easy girl, Calm your tits" 🤣 i stety, niestety dużo czynności muszę wykonywać zdecydowanie wolniej 🤷🏻♀️ na chwilę obecną średnio mi wychodzi, bo ja zawsze z tych "tup, tup szybko" 😅
Z ciekawości natlenowanie sprawdzam. Siedzę przy biurku 99%, 83 uderzenia serca/min. Nie przechodziłaś jakoś niedawno covida?
U mnie pojawił się w marcu i jakoś przez miesiąc parametry miałam obniżone, jakieś 95%..Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2022, 11:02
👩🏻 34 👦🏻 35
08.22 - w 13 cs ⏸️ ➡️ 05.23 👧🏻 53cm, 3.05 kg szczęścia ❤️
05.24 decyzja o rodzeństwie dla M: badania, kontrola blizny - teoretycznie wszystko ✅️
08.24, 3 cs... ⏸️ 🥹 : 17 dpo bHCG 673, 19 dpo 1549
27.08 0.21 cm fasolki 🥹
10.09 1.34 cm fasolki 💓
25.09 2.96 cm fasolki z ❤️
-
nick nieaktualnyAgn1000 wrote:Wydaje mi się że jazda na rowerze nawet po lesie to nie jest ekstremalny downhill 😅 ruch jest potrzebny dla zdrowia ale też lekarzem nie jestem więc nie sugeruj się moja odpowiedzią 😁
-
paprotka17 wrote:Hehe, jedne z ostatnich naszych to nie wiem Wiem, że tak jak lubimy to odpada, ale równa, łatwa i bezpieczna to chyba krzywdy nie zrobi chyba
A ok ok czyli nie mówimy tu o takim pierdu pierdu na rowerku tylko bardziej ekstremalnie? 😀 Fajnie ze macie taka zajawkę. Ja z moim mężem nigdy nie jeździmy gdzieś po mieście tylko lasy, jeziorka itd i moja damka ma małe problemy ale daje rade 😅paprotka17 lubi tę wiadomość
Starania o pierwsze 👶
na luzie od 10.2021
na poważnie 02.2022
🙋♀️28
09.2022 TSH 2,7❌->10.2022 TSH 1,5 ✅
10.2022 polip 11mm ❌histeroskopia-> polip usunięty ✅
Suple: pregnastart, olej z wiesiołka
Od sierpnia: inozytol, kubeczek fertilily
🙋♂️ 32
08.2022 badanie nasienia koncentracja✅
morfologia 3% ❌
Suple:fertilman
Plan:
02.23 HSG
04/05.23 IUI -
nick nieaktualnyokejka wrote:Ja na rowerze sporo jeździłam. Średnio po 300-400 km miesięcznie. Moja ginekolog mi zabroniła takiego "mobilnego" roweru z dwóch względów: 1)moje serce już teraz przy prostych czynnościach potrafi 130 uderzeń na minutę trzepnąć (górna granica normy), więc na rowerze na pewno będzie więcej
2) inni użytkownicy na ścieżce - bardzo nie wykluczone, że ktoś we mnie wjedzie (w 3city to norma-jak nie rowerzysta, to samochód potrafi Ci nagle wyskoczyć i hamowanie nie raz kończyło się u mnie dość gwałtownymi manewrami).
Ubolewam nad tym przeokrutnie, ale z drugiej strony przez większość czasu nie mam na nic siły 🤣Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2022, 11:23
okejka lubi tę wiadomość
-
A, dziewczyny, dopóki pamiętam. Po poniedziałkowej wizycie u gina, najpewniej będę odmawiać rozmowę kwalifikująca na HSG w ramach NFZ. Jeśli jest któraś z Was zainteresowana tym badaniem i jest z 3city lub może na 6 października się w Gdansku pojawić, to możemy zrobić tak, że któraś z Was na moje miejsce wskoczy. Co do samego oczekiwania rozmowa-zabieg nie wiem jaki to czas, Pani na rejestracji też nie potrafiła określić.
Potrzebujecie całej swojej dokumentacji medycznej potwierdzającej czas starań + wyniki dotychczasowych badań i skierowanie od lekarza na tego typu badanie.ChocoMonster, A-6 lubią tę wiadomość
👩🏻 34 👦🏻 35
05.24 decyzja o rodzeństwie dla M: badania, kontrola blizny - teoretycznie wszystko ✅️
27.08 0.21 cm fasolki 🥹
10.09 1.34 cm fasolki 💓
-
nick nieaktualnyAgn1000 wrote:A ok ok czyli nie mówimy tu o takim pierdu pierdu na rowerku tylko bardziej ekstremalnie? 😀 Fajnie ze macie taka zajawkę. Ja z moim mężem nigdy nie jeździmy gdzieś po mieście tylko lasy, jeziorka itd i moja damka ma małe problemy ale daje rade 😅
Agn1000 lubi tę wiadomość
-
paprotka17 wrote:Ja spoczynkowe znam, ale wiem do ilu skacze przy wysiłku. Musze jakoś sprawdzić
paprotka17 lubi tę wiadomość
👩🏻 34 👦🏻 35
27.08 0.21 cm fasolki 🥹
10.09 1.34 cm fasolki 💓
-
Hej witam się. Po wizycie u gina. Wszystko ok ale powiedział żebym się nastawiała raczej na okres bo endometrium cieńsze więc raczej nic z tego*starania od XI 2021
*maj 2022 beta 30
*15 sierpnia 2022 poronienie samoistne 17+3tc. (przyczyna nieznana)
*euthyrox, bromocorn, dong quai,inofem -
nick nieaktualnyokejka wrote:Ja jeżdżę z taką opaską, całkiem spoko ogarnia temat mierzenia a jak włączę tryb "jazda na rowerze na zewnątrz" to mi wszystko ładnie analizuje plus zalecany czas regeneracji wyrzuci. Spoko zabawka jednym zdaniem 🙃
-
Kil wrote:
Ja jestem 15 dc.. coś mnie rak zaczyna pobolewa ale nie tak jak wcześniejsze miesiące … testy owu białe… (jakaś dziwna partia tych horien opakowanie takie samo z tej stałej strony zamawiane a paski takie niebieskie i dziwnie sie barwią.... )
Pierwszy cykl z fertistimem wiec może to to..
-
nick nieaktualny
-
EwelinaNowa 😊 wrote:Też pomyślałam o tym że może tych płynów owulacyjnych jest za dużo i dlatego tak boli. Bo w okolicach jajnika już mam spokój, tylko samo podbrzusze. No ale wystraszyłam się tą temperaturą. Na szczęście od wczoraj po lekach już temp nie wzrosła. Niedługo wychodzę do szpitala więc zobaczymy co jest 🤔
Ogólnie czuje się lepiej ale nie mogę w ogóle spać, po tych lekach tak mi już serce wali że nie mogę zasnąć a jak już zasnę to budzę się co godzinę 😥
Koniecznie daj znać co powiedział lekarz trzymam kciuki -
Kil wrote:Od 13 przetrzymam w pracy xD to koło tej 16 powinno być ok xD najlepsze jest to, że wyrzuciłam ulotkę xD ale to chyba w każdym tak samo, że 10 sekund do lini ma być zanurzony nie?xD
Chyba tak xD najwyżej poszukaj ulotki w pdf-ie gdzieś w googlach żeby upewnić sięKil lubi tę wiadomość
-
okejka wrote:Wow 🤯 no to nieźle 😶
U mnie spoczynkowe z 65-70 na 80-85 się podniosło. Zawsze byłam z tych "ledwo żywych", więc serce od razu dało mi znać "easy girl, Calm your tits" 🤣 i stety, niestety dużo czynności muszę wykonywać zdecydowanie wolniej 🤷🏻♀️ na chwilę obecną średnio mi wychodzi, bo ja zawsze z tych "tup, tup szybko" 😅
Z ciekawości natlenowanie sprawdzam. Siedzę przy biurku 99%, 83 uderzenia serca/min. Nie przechodziłaś jakoś niedawno covida?
U mnie pojawił się w marcu i jakoś przez miesiąc parametry miałam obniżone, jakieś 95%..
Przechodziłam na Boże Narodzenie i w sumie od tego momentu zaczęłam mierzyć natlenienie Niewiem jakie miałam wcześniej... Mąż też przechodził i to 2 razy i jemu pokazuje 98-99-100... A co do pulsu to od kiedy pamiętam to przy małym wysiłku już miałam wysokie... Na pielgrzymce średnie miałam koło 136, maksymalne 171... Przy bieganiu np. średnie na poziomie 160 a max. 180 czasami i 190 I to przy biego-chodzeniu bo tak wolno "biegam"... -
okejka wrote:A, dziewczyny, dopóki pamiętam. Po poniedziałkowej wizycie u gina, najpewniej będę odmawiać rozmowę kwalifikująca na HSG w ramach NFZ. Jeśli jest któraś z Was zainteresowana tym badaniem i jest z 3city lub może na 6 października się w Gdansku pojawić, to możemy zrobić tak, że któraś z Was na moje miejsce wskoczy. Co do samego oczekiwania rozmowa-zabieg nie wiem jaki to czas, Pani na rejestracji też nie potrafiła określić.
Potrzebujecie całej swojej dokumentacji medycznej potwierdzającej czas starań + wyniki dotychczasowych badań i skierowanie od lekarza na tego typu badanie.👱♀️-39
5 lat starań
PCOS,bielactwo,MTHFR(C677)-układ hetero
MTHFR(A1298)-układ hetero,PAI-1 układ hetero,KIR-AA,HLAC-C1,C2❌
Kariotyp✅ -
ChocoMonster wrote:Zostało 9 dni 🤩
Gdy ustawiałam licznik to było 750 dni 🙊
O Boże… ja ostatni raz liczyłam jak było 12… mrugnęłam i już 9…
Ale mogę sobie już w piątek wszystko na sali przygotować i sprawdzić wiec trochę stres mi zszedł im więcej rzeczy już dopiętych na ostatni guzik tym bardziej zaczynam się cieszyć
Nasza instruktorka tańca mówiła żebysmy po obiedzie uciekli gdzieś sie roztańczyc i przetestować moja suknie jak sie będzie zachowywać i tez mi trochę ulżyło ze nie tak z marszu
siesiepy lubi tę wiadomość
-
Jajnik jeszcze troszkę się powiększył i to sprawka tego aromku co brałam na to wszystko. Dlatego jeszcze tak boli. Ostatnie tabletki były brane tydzień temu w czwartek więc jeszcze mam być czujna, brać leki przeciwzapalne i obowiazkowo antykoncepcja żeby zahamować. W sobotę mam dać znać czy wszystko ok a teraz jeszcze dużo leżeć 😥👱♀️31l 👱♂️30l
21.10.2016 Bartosz 👶
23.12.2022 Miłosz 👼 poronienie septyczne 7tc 💔 (brak wad genetycznych)
24.03.2023 ⏸️ 15/16dpo hcg 206,6 🥹
29.03 hcg 3354,4 przyrost 205%
03.04 5w3d pęcherzyk ciążowy 1,07cm x 0,31cm z zarodkiem 🌈
26.05 prenatalne 13w5d 7,8cm dziewczynki 🌸 - ryzyka niskie 🥰
18.07 połówkowe 21w2d 409g zdrowej księżniczki 💝
12.09 III prenatalne 29w0d 1,4kg dziewczynki 🩷
11.11.2023 godz. 11:11 Lilianka 2800g 52cm 🥰 37tc
-
nick nieaktualnyEwelinaNowa 😊 wrote:Jajnik jeszcze troszkę się powiększył i to sprawka tego aromku co brałam na to wszystko. Dlatego jeszcze tak boli. Ostatnie tabletki były brane tydzień temu w czwartek więc jeszcze mam być czujna, brać leki przeciwzapalne i obowiazkowo antykoncepcja żeby zahamować. W sobotę mam dać znać czy wszystko ok a teraz jeszcze dużo leżeć 😥