Wrześniowe zalewanie 💦, w czerwcu dzidzi głaskanie 👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Agn1000 wrote:Moze zaraz się okaże że owulak wcześniej ciąże wykryje niż Pinki 😂
Nowe zdziwiłoby mnie to. 🤣🤣🤣Agn1000 lubi tę wiadomość
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022
♀️29
◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
mała tarczyca;
◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero
◾8 stymulacji letrozolem ❌, 9⏳
◾07.2024 poronienie - puste jaja płodowe 💔💔
◾przewlekłe zapalenie błony śluzowej żołądka - predyspozycje do anemii złośliwej (APCa i Castle)
♂️ 33
◾HBA 70,5% ↗️🎉
◾łagodna oligospermia ↘️
✨IVF💉
Stymulacja 🔜luty?
"I used to float, now I just fall down
I used to know, but I'm not sure now
What I was made for
What was I made for?" -
paprotka17 wrote:O matko, to chyba ja tu z B jestem jedyna 😅 A wiecie co jest najgorsze? Jak tyje - cycki na końcu, jak chudnę - jako pierwsze. Mogłabym w sumie bez stanika chodzić.
Ja też mam B i czesto chodze bez stanika (po domu zazwyczaj 🤣), i uwielbiam braletki. Normalne staniki mnie irytują i krępują 😅paprotka17, Niedlamnie lubią tę wiadomość
-
Ja owulaka też gdzieś tu wrzucałam, tak żeby rozwiać wątpliwości Vivico, co do wpływu bety na wynik. Wtedy jakoś tydzień po @ i mega ciemny testowy pasek był 🙂
A właśnie, Vivico - jak samopoczucie?Agn1000 lubi tę wiadomość
👩🏻 34 👦🏻 35
08.22 - w 13 cs ⏸️ ➡️ 05.23 👧🏻 53cm, 3.05 kg szczęścia ❤️
05.24 decyzja o rodzeństwie dla M: badania, kontrola blizny - teoretycznie wszystko ✅️
08.24, 3 cs... ⏸️ 🥹 : 17 dpo bHCG 673, 19 dpo 1549
27.08 0.21 cm fasolki 🥹
10.09 1.34 cm fasolki 💓
25.09 2.96 cm fasolki z ❤️
-
Ja z 65G śpię komfortowo na brzuchu. Kupić kostium kąpielowy lub stanik sportowy to dramat, mam określone sklepy i modele, które się u mnie sprawdzają. Ale największym wyzwaniem było kupić stanik bez ramiączek do sukni ślubnej, który jeszcze cokolwiek by trzymał - skończyłam z wonder bra zwężanym przez krawcową w obwodzie. 😅🤦♀️
paprotka17 lubi tę wiadomość
31 & 31
12.2023 🩵
Trombofilia - czynnik II protrombiny hetero
MTHFR hetero
PAI homo -
Uwaga, zagłębiłam się w temat 🤓🧐
,,Poziom LH po zapłodnieniu utrzymuje się na wysokim poziomie dlatego , test owulacyjny zawsze wychodzi pozytywnie w ciąży."
,,W przypadku gdy dojdzie do zapłodnienia, poziom LH w organizmie utrzymuje się na wysokim poziomie, bowiem hormon ten pomaga w utrzymaniu wczesnej ciąży. LH w ciąży, odpowiada ono pośrednio za powstawanie i podtrzymywanie funkcji wydzielniczej ciałka żółtego i utrzymywanie odpowiedniego poziomu progesteronu."
Więc z tego by wynikało ze pozytywny owulak może oznaczać ciąże ale jednak może to mylić:
,,Z kolei po owulacji obserwuje się ponowny spadek poziomu lutropiny, po to by przed samą menstruacją mógł on po raz kolejny wzrosnąć. Związane jest to z zanikiem ciałka żółtego i spadkiem poziomu estrogenów, co jest sygnałem do produkcji pęcherzyków pierwotnych niezbędnych do rozpoczęcia na nowo cyklu menstruacyjnego."
Czyli wiemy, że pozytywny owulak w okolicy małpy daje nam 50% szans 😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2022, 15:45
Livka, siesiepy, paprotka17, Beezi, Ancalime, A-6, Lipcowa lubią tę wiadomość
Starania o pierwsze 👶
na luzie od 10.2021
na poważnie 02.2022
🙋♀️28
09.2022 TSH 2,7❌->10.2022 TSH 1,5 ✅
10.2022 polip 11mm ❌histeroskopia-> polip usunięty ✅
Suple: pregnastart, olej z wiesiołka
Od sierpnia: inozytol, kubeczek fertilily
🙋♂️ 32
08.2022 badanie nasienia koncentracja✅
morfologia 3% ❌
Suple:fertilman
Plan:
02.23 HSG
04/05.23 IUI -
Beezi wrote:Ja z 65G śpię komfortowo na brzuchu. Kupić kostium kąpielowy lub stanik sportowy to dramat, mam określone sklepy i modele, które się u mnie sprawdzają. Ale największym wyzwaniem było kupić stanik bez ramiączek do sukni ślubnej, który jeszcze cokolwiek by trzymał - skończyłam z wonder bra zwężanym przez krawcową w obwodzie. 😅🤦♀️
U mnie bardotka pełna biała z Triumpha się sprawdziła, ale na silikonie. Odparzenia były równie nieziemskie jak wygoda noszenia.🙈walka o pierwsze 🦕 od 7.2022
♀️29
mała tarczyca;
◾przewlekłe zapalenie błony śluzowej żołądka - predyspozycje do anemii złośliwej (APCa i Castle)
♂️ 33
◾HBA 70,5% ↗️🎉
◾łagodna oligospermia ↘️
✨IVF💉
Stymulacja 🔜luty?
What I was made for
What was I made for?" -
Kasiaaa.97 wrote:Ja też mam B i czesto chodze bez stanika (po domu zazwyczaj 🤣), i uwielbiam braletki. Normalne staniki mnie irytują i krępują 😅
siesiepy, paprotka17, Kasiaaa.97, oloska lubią tę wiadomość
👰🤵 2019
starania od 11.2021
04.2022 ---> poronienie zatrzymane 8/9 tc
od 06.2022 ---> ponowne starania
24.09.2022
> ⏸ Rośnij maluszku 😍😍
zalecono ACARD po pozytywnym teście oraz duphaston możliwa również heparyna
👩 - 30
NIEDOCZYNNOŚC TACZYCY, HASHIMOTO,BIELACTWO,JELITO DRAŻLIWE
+euthyrox, witD, kwas foliowy, magnez+B6, potas
🧔30
ASTMA
+MACA, WIT C, zdrowa dieta -
paprotka17 wrote:O matko, to chyba ja tu z B jestem jedyna 😅 A wiecie co jest najgorsze? Jak tyje - cycki na końcu, jak chudnę - jako pierwsze. Mogłabym w sumie bez stanika chodzić.
Po dwóch ciążach tez już mam B 🫣🤣Staranie od 08.2022
TSH 2,42 06/06/2023
ft3 4,46 (2,63-5,70)
ft4 14,30 (9,00-19,00)
✔️ MamaDHA Premium
✔️Conceive Plus -
siesiepy wrote:U mnie bardotka pełna biała z Triumpha się sprawdziła, ale na silikonie. Odparzenia były równie nieziemskie jak wygoda noszenia.🙈
siesiepy lubi tę wiadomość
31 & 31
12.2023 🩵
Trombofilia - czynnik II protrombiny hetero
MTHFR hetero
PAI homo -
nick nieaktualny
-
Beezi wrote:U mnie żadna bardotka się nie sprawdza, a do Triumpha nawet nie wchodzę, bo dla mnie mają tragiczną rozmiarówkę, wypadłam z niej jakieś 12 lat temu 😅
Na mnie mieli aż dwa modele. 🤣 Ale to też 5 lat temu.walka o pierwsze 🦕 od 7.2022
♀️29
mała tarczyca;
♂️ 33
◾HBA 70,5% ↗️🎉
◾łagodna oligospermia ↘️
✨IVF💉
Stymulacja 🔜luty?
What I was made for
What was I made for?" -
Ja chodzę bez biustonosza przeważnie w domu, albo zmieniam na sportowy. Do ćwiczeń i biegu mam tzw. Chomąto, stabilizuje cyce i sprawia że nie wybijam sobie jedynek w czasie moich dzikich podrygów 😁 ja często kupuję cyckonosze w Gorteksie, Polska firma, fajnie uszyte, duże rozmiary mają też
siesiepy, paprotka17 lubią tę wiadomość
✔️Starania o pierwsze dziecko od marca 2022 "na luzie" od lipca na poważnie😀
✔️ 🙋♀️27l & 🙋29l
💒16.10.2021 ❤
✔️cykle regulowane obecnie Rigevidon od 20dc do 27dc, ok 30-36 dni.
✔️Miovelia, Miovelia NAC, wiesiołek, Glucophage na zbicie testosteronu etc. Przygotowanie pod stymulację owulacji😵💫😱
✔️🙋zdrowy chłop -
Valerie.Ferro wrote:Ja chodzę bez biustonosza przeważnie w domu, albo zmieniam na sportowy. Do ćwiczeń i biegu mam tzw. Chomąto, stabilizuje cyce i sprawia że nie wybijam sobie jedynek w czasie moich dzikich podrygów 😁 ja często kupuję cyckonosze w Gorteksie, Polska firma, fajnie uszyte, duże rozmiary mają też
Ja znowu Astratex, ale ostatnio znalazłam Gorteks i kilka mi się spodobało. 😁 Niedługo będę odświeżać szafę, w końcu powoli chudnę. 🙈walka o pierwsze 🦕 od 7.2022
♀️29
mała tarczyca;
♂️ 33
◾HBA 70,5% ↗️🎉
◾łagodna oligospermia ↘️
✨IVF💉
Stymulacja 🔜luty?
What I was made for
What was I made for?" -
Rica wrote:Po dwóch ciążach tez już mam B 🫣🤣
O nie, ja liczyłam że po ciazy kiedyś mi zostanie ich trochę więcej a nie jeszcze ubedzie😂Starania o pierwsze 👶
na luzie od 10.2021
na poważnie 02.2022
🙋♀️28
09.2022 TSH 2,7❌->10.2022 TSH 1,5 ✅
10.2022 polip 11mm ❌histeroskopia-> polip usunięty ✅
Suple: pregnastart, olej z wiesiołka
Od sierpnia: inozytol, kubeczek fertilily
🙋♂️ 32
08.2022 badanie nasienia koncentracja✅
morfologia 3% ❌
Suple:fertilman
Plan:
02.23 HSG
04/05.23 IUI -
Spokojnie, jeszcze jestem ja ✋ aktualnie B, a niegdyś nawet A 😱paprotka17, Kasiaaa.97, A-6, czarneniebo, dominikawa lubią tę wiadomość
-
siesiepy wrote:Ja będę sikać cały czas na owulaki żeby zobaczyć, kiedy zaczynają wykrywać wczesna ciążę. 🤣 Może kiedyś się dowiem.
siesiepy lubi tę wiadomość
*starania od XI 2021
*maj 2022 beta 30
*15 sierpnia 2022 poronienie samoistne 17+3tc. (przyczyna nieznana)
*euthyrox, bromocorn, dong quai,inofem -
siesiepy wrote:U mnie dalej apka zawieszona. Irytuje mnie to. 😬 Zmieniła się wraz z wybiciem północy. Da się to gdzieś zgłosić? 🤣 Czego ona jeszcze potrzebuje żeby wrócić do stanu z wczoraj.
youtube add photo
Ja myśle, ze jak będzie jeszcze kilka wyższych temperatur to się przestawi😉 ale oczywiście możesz napisać do wsparcia OvuFriend szybko odpisują😃
-
Agn1000 wrote:Uwaga, zagłębiłam się w temat 🤓🧐
,,Poziom LH po zapłodnieniu utrzymuje się na wysokim poziomie dlatego , test owulacyjny zawsze wychodzi pozytywnie w ciąży."
,,W przypadku gdy dojdzie do zapłodnienia, poziom LH w organizmie utrzymuje się na wysokim poziomie, bowiem hormon ten pomaga w utrzymaniu wczesnej ciąży. LH w ciąży, odpowiada ono pośrednio za powstawanie i podtrzymywanie funkcji wydzielniczej ciałka żółtego i utrzymywanie odpowiedniego poziomu progesteronu."
Więc z tego by wynikało ze pozytywny owulak może oznaczać ciąże ale jednak może to mylić:
,,Z kolei po owulacji obserwuje się ponowny spadek poziomu lutropiny, po to by przed samą menstruacją mógł on po raz kolejny wzrosnąć. Związane jest to z zanikiem ciałka żółtego i spadkiem poziomu estrogenów, co jest sygnałem do produkcji pęcherzyków pierwotnych niezbędnych do rozpoczęcia na nowo cyklu menstruacyjnego."
Czyli wiemy, że pozytywny owulak w okolicy małpy daje nam 50% szans 😂siesiepy lubi tę wiadomość
*starania od XI 2021
*maj 2022 beta 30
*15 sierpnia 2022 poronienie samoistne 17+3tc. (przyczyna nieznana)
*euthyrox, bromocorn, dong quai,inofem -
Czytoto wrote:Ja myśle, ze jak będzie jeszcze kilka wyższych temperatur to się przestawi😉 ale oczywiście możesz napisać do wsparcia OvuFriend szybko odpisują😃
Wiesz co ona mi się zawiesiła chyba, bo nawet nie reaguje jak przestawiam w profilu deklarowana długość cyklu. Ma dalej ustawienia na 28 dni. 🙈walka o pierwsze 🦕 od 7.2022
♀️29
mała tarczyca;
♂️ 33
◾HBA 70,5% ↗️🎉
◾łagodna oligospermia ↘️
✨IVF💉
Stymulacja 🔜luty?
What I was made for
What was I made for?"