Wrześniowe zalewanie 💦, w czerwcu dzidzi głaskanie 👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Czytoto wrote:Uspokoiłaś tą wypowiedzią wiele matek po cc, mnie na pewno 😘38 lat
02.2019 👧🏼 cc i 10.2020 👦 cc
30.08 Beta-HCG 4,81 🙈 Prog 19,8 ( 9dpo)
31.08 Beta-HCG 8,10 ( 10dpo)
01.09 Beta-HCG 16,59 Prog 31,78 ( 11dpo)
03.09 Beta-HCG 30,5 prog 29,57(13dpo)przyrost87,5%🙏🏼🥺
05.09 Beta-HCG 44,34 prog 28,99, (15 dpo) przyrost 47,6%
07.09 Beta-HCG 89,08 prog 31,70 (17dpo) przyrost 102%
09.09 Beta-HCG 230,70 prog 29,89 (19dpo) przyrost 158%
10.09 Beta-HCG 341 (20 dpo) przyrost 120%
12.09 Beta-HCG 883,60 ( 22dpo) przyrost 158,9%
16.09 Beta- HCG 3871 przyrost 109,4%
13.09 pęcherzyk ciążowy 4mm ❤️🥹
24.09 Kropek 0,59mm z bijącym serduszkiem ❤️❤️❤️❤️
27.09 Kropek ma już 1 cm/ krwiak w macicy
04.10 Mały człowiek ma już 16,6 mm i ❤️ bije 172/m
31.10 Badania prenatalne. Ryzyka niskie ❤️❤️❤️❤️
14.11 wynik Sanco - zdrowy chłopczyk 💙😍💙
23.02. Usg 3 trymestru 1524 g zdrowego chłopczyka 28t3d
-
ForgetMeeNot wrote:Ja miałam dwa cc i nie mam żadnej niszy ani zrostów. Ładna blizna wg gina, także nie ma kompletnie reguły, a po ciążąca teraz mam kompletnie niebolesne miesiączki. Przed ciążami i cięciami pierwszy dzień dosłownie umierałam
-
PaniJulietta wrote:Kimbra, jak tam moja koleżanko od testowania dzisiaj? Ja powinnam dostać 🐒 wczoraj w zasadzie, jeszcze jej nie ma, test był w poniedziałek. Jak nie przyjdzie do wieczora to robię drugi, ale nie mam nadziei. Więc Tobie życzę ⏸️
Mało się udzielam bo mam dużo pracy i różne zmiany co zwiastuje zmęczeniem..trzymam kciuki 🤞🤞🤞PaniJulietta lubi tę wiadomość
Szczęśliwa mężatka od 2017💍
Zdrowy tryb życia 💪
Starania od dobrych ładnych paru lat...🤔
Uwielbiamy:
Góry,rowery, spacery,bieganie,zwierzątka,natura 💞🔥🤭
Suple:
🥛Inofem
💊Mio inozytol
💊Folain-Metafolin
💊 Duphaston od 14-20dc
💊DHEA Eliot
💊Prenatal uno
💊Magnez
💊Molekin D3+K2
💊Witamina A+E
Totalne odpuszczenie
-pozostawiam wszystko Bogu 🙏😇❤️🤰 -
Kimbra wrote:Dziękuję Ci bardzo kochana 🥰 jest mi niezmiernie miło 😄😘
Kimbra lubi tę wiadomość
-
Lipcowa wrote:Uwaga zalpost.
Wypłakałam już swoje pod prysznicem dlatego teraz już mogę wyrzucić te wszystkie emocje z siebie. Dzisiaj wróciłam od nowego gino-endo i o ile przeczuwałam, że z moją tarczycą nie wszystko ok to myślałam, że dostanę leki na to, zapisze się na monitoring i będzie po wszystkim a tu..
Mam podejrzenie Hashimoto i wodniaka jajowodu.
I w sumie te podejrzenie wg niej wynosi 95%. Dała mi namiary na innego specjalistę, który robi hsg i operuje wodniaki. Stwierdziła wprost, że nie będzie naciągała mnie na kolejne wizyty, a nie przepisze mi żadnych leków dopóki w tej sytuacji nie będzie miała pewności co z jajowodami. Sprawdzałam polecanego przez nią lekarza - pracuje w klinice leczenia niepłodności.
Siedzę i ryczę, bo dla mnie to już poważny temat, przejście w inny etap, gdzie uświadamiam sobie, że poważnie coś nie gra. 😭
Na usg żadnego policystycznego jajnika, za to pęcherzyk dominujący 18mm na 16 chyba (zostało mi 2-3 dni do owu).Lipcowa lubi tę wiadomość
-
Ja wprawdzie nie wpisuje się z testowania ale raczej do niego nie dojdzie. Niby był jakiś płyn na USG, był pozytywne testy niby wygląda jakby była bo i temperatura miała spadek ale nie było widać ślady po owulacji w jajniku🤷♀️ do tego dostałam skierowanie na cito do poradni endometriozy więc czekam na wizytę 12 października. Niby cieszę się że na cito więc czekania tylko miesiąc bo tak brak zapisów na ten rok ale jednak liczyłam że temat endometriozy do mnie nie wróci
-
Witam się z rana 😉 głową pęka za rogiem małpa a tempka 37🤣🤣🤣 jak nie urok to sraczka albo przemarsz wojsk. Chyba wszyscy w domu smarkaja więc i mnie dopadło.*starania od XI 2021
*maj 2022 beta 30
*15 sierpnia 2022 poronienie samoistne 17+3tc. (przyczyna nieznana)
*euthyrox, bromocorn, dong quai,inofem -
Ewiwi wrote:Witam się z rana 😉 głową pęka za rogiem małpa a tempka 37🤣🤣🤣 jak nie urok to sraczka albo przemarsz wojsk. Chyba wszyscy w domu smarkaja więc i mnie dopadło.
-
Madziq6 wrote:O ciup lekkie kombo🙈🙈🙈u nas też wszyscy smarkaja takie uroki początku jesieni🙄*starania od XI 2021
*maj 2022 beta 30
Madziq6 wrote:Spóźnione wszystkiego najpiękniejszego na dalsze lata dużo miłości ❤️❤️❤️i oby był w najbliższym czasie owoc tego😘🤗🤗
Madziq6 lubi tę wiadomość
Szczęśliwa mężatka od 2017💍
Zdrowy tryb życia 💪
Uwielbiamy:
Suple:
🥛Inofem
💊Mio inozytol
💊Folain-Metafolin
💊 Duphaston od 14-20dc
💊DHEA Eliot
💊Prenatal uno
💊Magnez
💊Molekin D3+K2
💊Witamina A+E
Totalne odpuszczenie
Kimbra wrote:Hej dziewczyny ja zatestowalam wczoraj i biel na teście bo mam dziś TK i tylko ze względu na to.Zaraz się zbieram do lekarza.Dostałam skierowanie od mojego ginekologa bo coś mu się nie podoba moja macica i jajniki cokolwiek to znaczy.Jak będę miała wyniki mam do niego przyjść.Dzisiaj termin 🙈 także czekam jedyne co to ból piersi.W Poniedziałek podczas badania widział krew.Powiedziałam mu że byłam raz prywatnie i dostałam skierowanie na histeroskopię bo mam polipa pokazałam mu to USG pokręcił głową i powiedział że żadnego nie widzi jedyne co że dużego mięśniaka.No nic po wynikach będzie coś więcej wiadomo.Chciałabym od niego skierowanie na USG piersi bo nigdy nie miałam..tłumaczyli że za młoda jestem 😏 może już w końcu dorosłam do tego??😆
Serio... co to za lekarze.. w życiu sie nie spotkalam z podejsciem "za mloda na usg piersi". Nie dziwota ze kobiety ida czesto dopiero jak cos jest juz mocno nie tak:(
ja mam ochote znowu testowac:(
Była któras z was może na poscie Dabrowskiej? -
Kuźwa i po badaniu.Oczywiście nie przeczytałam że trzeba być na czczo 🤦🤦 myslałam że tylko wodę mam wypić.Ostatnie TK miałam za dziecka to niepamiętałam.Och....następny termin 26.09 no cóż już wiem że nie mam jeść.Szczęśliwa mężatka od 2017💍
Zdrowy tryb życia 💪
Uwielbiamy:
Suple:
🥛Inofem
💊Mio inozytol
💊Folain-Metafolin
💊 Duphaston od 14-20dc
💊DHEA Eliot
💊Prenatal uno
💊Magnez
💊Molekin D3+K2
💊Witamina A+E
Totalne odpuszczenie
Lipcowa przytulam Cię mocno. Tak jak piszą dziewczyny - może właśnie dobra diagnoza to pierwszy krok do sukcesu? Łatwiej walczyć z wrogiem jeśli wiemy co nim jest ^^
Kimbra spóźnione wszystkiego dobrego i trzymam kciuki za test!
Pluto ale super, brzmi jak bardzo konkretny plan! 💪🏻
Ja dzisiaj zaczęłam trochę panikować, dalej nie dostałam krwawienia, tylko jakieś delikatne plamienie. Niby nic mnie nie boli i dalej nie mam żadnych objawów na okres, ale każde ukłucie w brzuchu mnie dodatkowo nakręca i zaczynam widzieć czarne scenariusze. I boję się nadchodzącego weekendu, bo jak coś się stanie i będę musiała jechać na izbę przyjęć to będę musiała się tłumaczyć przed rodziną z całej sytuacji, bo facet jest za granicą a tylko on o tym wiedział... Opcję na wizytę u mojego gina mam dopiero w środę i nie wiem czy nie szukać kogoś innego wcześniej. Nie wiem czy powinnam brac dalej czy odstawić ten duphaston, czy on hamuje krwawienie? Po ilu dniach można uznać, że brak krwawienia jest „przedłużający się”? To się liczy od spodziewanego terminu miesiączki, od wystąpienia plamień i niskiej bety czy jeszcze od jakiegoś innego momentu?
Tak teraz myślę, że to jest przewalone, że nie uczą takich rzeczy w szkole tylko straszą, zeby zachowywac dziewictwo do ślubu 🤦🏼♀️ Serio, mam 30 lat i nie mam pojęcia skąd się bierze taką wiedzę. Nawet takie głupoty typu „jak znaleźć ginekologa, który przyjmuje przez cały tydzień a nie tylko w środy” po prostu mnie przerastają.Lipcowa, Kimbra lubią tę wiadomość
🙋♀️32 🙋♂️ 43
Starania o pierwsze dziecko
na luzie od 12.2020
na poważnie od 08.2021
wrzesień 2022: cb
styczeń 2023: cb?
marzec 2023: cb?
maj 2023: poronienie 7tc
08.09.23 - II
13.05.24 - Oliwka jest z nami -
Dziękuję dziewczyny za każde dobre słowo i wsparcie 🍀
Na razie jeszcze jestem na kolanach ale wiem, że to kwestia czasu jak podniosę się do dalszych działań. Póki co emocjonalny zjazd, nawet nie wiem do końca co czuje..
Co do diagnozy o wodniaku to jeszcze ją potwierdzę z innym lekarzem. Mój wcześniejszy twierdził, że to po prostu niegroźne powikłanie po laparotomii, a nie wodniak. Jeśli jednak to się sprawdzi to nie mam czasu do stracenia.
Nie myślcie, że wyolbrzymiam itd ale to po prostu dobiło mnie, bo nie wyobrażam sobie życia bez chociażby jednego dziecka, a wchodząc w tematy pomocy kliniki czuję wewnętrznie, że przekraczam pewną granice, że wchodzę na drogę na której nie był nikt z przyjaciół i rodziny, czuję się w tym po prostu samotna, przerażona i zagubiona 🥺 -
Mart, Duphaston może hamować krwawienie.
Poszukaj czy nie masz jakiegoś gina 24h, w dużych miastach czasem bywają. Nie masz nr tel do gina (moj gin mi cierpliwie odpisuje zawsze i czesto sie spotykam ze jak juz sa starania/ciaza to podaja nr)? Albo do przychodni w której przyjmuje - może tam by Cię pokierowali do dowolnego gina.
Ginekolodzy przyjmują też często w przychodniach POZ na NFZ, ale z tego co się spotkałam to zwykle też w wybrane dni.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2022, 09:21
👩 31 / 🧔30
❌ PCOS, cykle i owulacje nieregularne bez leków; Hashimoto - delikatna postać, pod kontrolą
Stymulacje (letrozol, NAC, Ovitrelle):
03.2022, 04.2022, 05.2022, 06.2022 ❌
08.2022 -> 9.09.2022 ⏸
10.09 - beta 204
12.09 - beta 482
4.10 - wszystko ok, 1,43 cm człowieczka, mamy ❤️🍀
2.11 - prenatalne -> 5,38cm fikającego człowieczka, niskie ryzyka 🍀
4.01 - połówkowe -> 370g ruchliwej już potwierdzonej dziewuchy 🥰🍀 21+1
22.02 - USG III trymestru, 1150g 🍀 28+1
21.03 - 2020g ❤️ 32+0
9.05 - około 3200-3300g panny, której dobrze w brzuchu ❤️ 39+0
PTP - 16.05.2023
Wanda ❤️ - 26.05.2023, 3620g, 55cm ❤️ 41+3
-
Lipcowa wrote:Dziękuję dziewczyny za każde dobre słowo i wsparcie 🍀
Na razie jeszcze jestem na kolanach ale wiem, że to kwestia czasu jak podniosę się do dalszych działań. Póki co emocjonalny zjazd, nawet nie wiem do końca co czuje..
Co do diagnozy o wodniaku to jeszcze ją potwierdzę z innym lekarzem. Mój wcześniejszy twierdził, że to po prostu niegroźne powikłanie po laparotomii, a nie wodniak. Jeśli jednak to się sprawdzi to nie mam czasu do stracenia.
Nie myślcie, że wyolbrzymiam itd ale to po prostu dobiło mnie, bo nie wyobrażam sobie życia bez chociażby jednego dziecka, a wchodząc w tematy pomocy kliniki czuję wewnętrznie, że przekraczam pewną granice, że wchodzę na drogę na której nie był nikt z przyjaciół i rodziny, czuję się w tym po prostu samotna, przerażona i zagubiona 🥺Agn1000, Lipcowa lubią tę wiadomość
*starania od XI 2021
*maj 2022 beta 30
Lipcowa wrote:Dziękuję dziewczyny za każde dobre słowo i wsparcie 🍀
Nie myślcie, że wyolbrzymiam itd ale to po prostu dobiło mnie, bo nie wyobrażam sobie życia bez chociażby jednego dziecka, a wchodząc w tematy pomocy kliniki czuję wewnętrznie, że przekraczam pewną granice, że wchodzę na drogę na której nie był nikt z przyjaciół i rodziny, czuję się w tym po prostu samotna, przerażona i zagubiona 🥺
Lipcowa domyślam się że taka diagnoza sciela Cie z nóg ale pomysl, że może to właśnie przybliży Cie od celu 👶 a sama klinika niepłodności nie jest zła. To specjaliści w jednej dziedzinie. Nie masz tam iść żeby przygotowywac się np do IVF tylko iść rozwiązać jeden problem więc nie bój się tej drogi. Skonsultuj diagnozę jeszcze z innym ginem ale nawet jeśli ją potwierdzi to będziesz na pewno u najlepszych specjalistów 😘Lipcowa lubi tę wiadomość
Starania o pierwsze 👶
na luzie od 10.2021
na poważnie 02.2022
🙋♀️28
09.2022 TSH 2,7❌->10.2022 TSH 1,5 ✅
10.2022 polip 11mm ❌histeroskopia-> polip usunięty ✅
Suple: pregnastart, olej z wiesiołka
Od sierpnia: inozytol, kubeczek fertilily
🙋♂️ 32
08.2022 badanie nasienia koncentracja✅
morfologia 3% ❌
Suple:fertilman
Plan:
02.23 HSG
04/05.23 IUI -
Kimbra wszystkiego najlepszego na kolejne 50lat 😁❤️
Kimbra lubi tę wiadomość
Starania o pierwsze 👶
na luzie od 10.2021
na poważnie 02.2022
🙋♀️28
09.2022 TSH 2,7❌->10.2022 TSH 1,5 ✅
10.2022 polip 11mm ❌histeroskopia-> polip usunięty ✅
Suple: pregnastart, olej z wiesiołka
Od sierpnia: inozytol, kubeczek fertilily
🙋♂️ 32
08.2022 badanie nasienia koncentracja✅
morfologia 3% ❌
Suple:fertilman
Plan:
02.23 HSG
04/05.23 IUI -
Hej u mnie można oficjalne wpisać 🐒. Zaczynam nowy cykl, monitoring umówiony, Fertistim tez będę zażywać.
I nadzieja ze październik okaże się szczęśliwy ☺️Beezi, siesiepy, Czytoto lubią tę wiadomość
7 cs ❤️
07.12.2022 - beta-HCG 910
12.12.2022 - beta-HCG 10470
13.12.2022 - wizyta - pęcherzyk z zarodkiem 0,14 cm
30.12.2022 - 1,5 cm Dzidziutka z bijącym serduszkiem ❤️ (7+2)
27.01 - wizyta
31.01 - badania prenatalne
15.02 - 8,36 cm wiercącego Dzidziutka
15.03 - 250 g Synek 💙
31.03 - II badania prenatalne Antoś (414 g)
15.04 - 560 g Misia
15.05 - 1050g Szczęścia
14.06 - III badania prenatalne - 1666 g Uparciucha w położeniu miednicowym
05.07 - 2600 g Misia ustawionego główką w dół
19.07 - 2750 g Dzidziusia 💙
09.08 - następna wizyta - oby do niej dotrwać ✊
-
Mart ja bym odstawiła duphaston.
okejka, dracaena, Mart768, szafirek, Myszaks, Agn1000, Vivico lubią tę wiadomość