Wrześniowe zalewanie 💦, w czerwcu dzidzi głaskanie 👶
-
WIADOMOŚĆ
-
czarneniebo wrote:Dziewczyny robiłyście już te badania morfo, glukoza, toxo, hiv itp? Bo ja dzisiaj robiłam i mam wyniki, glukoza 97 😔.
-
No wiem Madziq Ty to jeszcze chwilka 🍀
A nie pamiętasz jaką miałaś glukoze w poprzednich ciążach? -
Kalolika a dobra nie chce robić problemu😘, zapytam się gin na wizycie, jakoś muszę wytrzymać. Kurcze no ale zmartwiłam się...
Kobiety ciężarne < 92 mg/dl😔
Edit. Ale szybko znalazłaś 😊 dziękuje, czyli idealnie miałaś 🧡Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2022, 21:08
-
czarneniebo wrote:No wiem Madziq Ty to jeszcze chwilka 🍀
A nie pamiętasz jaką miałaś glukoze w poprzednich ciążach?czarneniebo lubi tę wiadomość
-
Norma 70 - 99 i pod spodem Kobiety ciężarne < 92 mg/dl (zalecenia PTD 2014) 😔
-
czarneniebo wrote:Norma 70 - 99 i pod spodem Kobiety ciężarne < 92 mg/dl (zalecenia PTD 2014) 😔
-
czarneniebo wrote:No wiem Madziq Ty to jeszcze chwilka 🍀
A nie pamiętasz jaką miałaś glukoze w poprzednich ciążach?
A zastanów się jeszcze co jadłaś przed badaniem, czy faktycznie było te 8 godzin przerwy między jedzeniem a pobraniem krwi.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2022, 09:09
👩🏻 34 👦🏻 35
08.22 - w 13 cs ⏸️ ➡️ 05.23 👧🏻 53cm, 3.05 kg szczęścia ❤️
05.24 decyzja o rodzeństwie dla M: badania, kontrola blizny - teoretycznie wszystko ✅️
08.24, 3 cs... ⏸️ 🥹 : 17 dpo bHCG 673, 19 dpo 1549
27.08 0.21 cm fasolki 🥹
10.09 1.34 cm fasolki 💓
25.09 2.96 cm fasolki z ❤️
-
Ja mam jedna żyłe.... Nie cierpię pobierania krwi, ale już tak nie dramatyzuje jak kiedyś. W ogóle nie jem słodyczy, teraz to głównie jem suche bułki, chleb z serem białym, makaron z serem białym, chrupki kukurydziane, banany, jabłka. Była przerwa na 100%.Ehhh😔
-
Kalolika wrote:Jak tam samopoczucie ?
-
Właśnie jak na tą chwilę to mam straszny apetyt, zupełnie przeciwnie niż porzedniej ciąży, wcześniej to ja na jedzenie nie mogłam patrzeć, no i ciągle chce mi się spać jestem pani ziew ciągle ziewam. No i ciągle czuję stres(co by tłumaczylo dlaczego chcę ciągle jeść) boje się że przez ten zwariowany cykl będzie po prostu coś nie tak jestem strasznym pesymistą
-
Kalolika wrote:Właśnie jak na tą chwilę to mam straszny apetyt, zupełnie przeciwnie niż porzedniej ciąży, wcześniej to ja na jedzenie nie mogłam patrzeć, no i ciągle chce mi się spać jestem pani ziew ciągle ziewam. No i ciągle czuję stres(co by tłumaczylo dlaczego chcę ciągle jeść) boje się że przez ten zwariowany cykl będzie po prostu coś nie tak jestem strasznym pesymistą
-
Kalolika mi się chce jeść, a zarazem odrzuca mnie od jedzenia 🤯. Wizytę masz 17stego? Wem, że się martwisz i cokolwiek napisze to i tak nie przestaniesz, ale wierze, że wszystko jest dobrze, trzymam mocno kciuki za Twojego kropka🤞
-
Kalolika, zrob podstawowe badania (morfologia, mocz) + tsh. Mnie uspokoiły dobre wyniki w międzyczasie czekania na wizytę. No tsh miałam zle, ale miałam też od razu konsultacje endokrynologa.
Ja śpię na potęgę przy niedoczynności. Ale akurat zmęczenie i senność to normalne objawy wczesnej ciąży, za to tsh powinno sie w niej regularnie badac, bo tez moze byc cos na rzeczy. 🙂
Ja na początku samym mialam też turbo apetyt (od owulacji do ok 2 tygodni po pozytywnym tescie), ale przeszło i poszło w stronę mdłości i refluksu... wolałam apetyt. 😂 Teraz mam tak, że więcej rzeczy mnie odrzuca niestety (nawet na samą mysl, a zapach to juz w ogole), no i ewidentnie tłuste mi bardzo nie służy. Pocieszam się, że miejmy nadzieję w drugim trymestrze te objawy się złagodzą, a do tego drugiego trymestru nie tak znowu daleko... 😅
Ja się staram ze spokojem przyjmować to wszystko, to są w miarę normalne objawy ciąży, a ciaza ciąży nawet u tej samej osoby nierówna. 🙂
Edit: Czarneniebo ja mam tuż pod kreska normy dla ciezarnych cukier i ze wzgl na obciążenie rodzinne (cukrzyca typu 1 u taty), mam test obciążenia glukozą zrobić przed następna wizyta już. 🙂😉
Aa i ja nie musiałam robić toxo, różyczek, hiv itp. bo miałam wyniki z cyklu w którym zaszłam w ciążę (miały być do podejścia IUI w nastepnym cyklu 😅). Ale morfologie i mocz już robiłam, tsh to nawet 2x ze względu na niedoczynność i diagnostykę. Wizyty u endo w ciąży co 3-4 tygodnie planowo. 😅 Tyloo CMV muszę zrobić jeszcze, bo to przeoczyłam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2022, 20:36
👩 31 / 🧔30
❌ PCOS, cykle i owulacje nieregularne bez leków; Hashimoto - delikatna postać, pod kontrolą
Stymulacje (letrozol, NAC, Ovitrelle):
03.2022, 04.2022, 05.2022, 06.2022 ❌
08.2022 -> 9.09.2022 ⏸
10.09 - beta 204
12.09 - beta 482
4.10 - wszystko ok, 1,43 cm człowieczka, mamy ❤️🍀
2.11 - prenatalne -> 5,38cm fikającego człowieczka, niskie ryzyka 🍀
4.01 - połówkowe -> 370g ruchliwej już potwierdzonej dziewuchy 🥰🍀 21+1
22.02 - USG III trymestru, 1150g 🍀 28+1
21.03 - 2020g ❤️ 32+0
9.05 - około 3200-3300g panny, której dobrze w brzuchu ❤️ 39+0
PTP - 16.05.2023