Wrześniowe zalewanie 💦, w czerwcu dzidzi głaskanie 👶
-
WIADOMOŚĆ
-
czarneniebo wrote:Madziq nie pocieszyłaś 😅. Ale serio nie wiem jak ja to mam zrobić, chyba zwymiotuje rano i pojadę na krzywa. 🤯
-
Kalolika Oj współczuję😔😔😔, ale tak kajzerka jest przepyszna 😁
Madziq mnie też się nie uśmiecha specjalnie jechać 20 km na powtórkę (niedajBoże).. -
U mnie mdłości przeszły, pozostało mi zmęczenie i tkliwość piersi. Dzisiaj idę na usg, zobaczyć czy krwiak się zmniejszył. Ciesze się, ze będę miała możliwość podejrzeć co u kropka w ogóle zapisałam się tez do gina na NFZ, byłam w piątek, zrobił mi usg ale żadnego wydruku nie dostałam, wiec za dużo nie wiem poza tym, ze jest ok 😀
W wielkości kropka byla różnica 3 dni, powiedział ze to normalne ale gdzieś mi to z tyłku głowy zostało 😅 wiec dzisiaj zweryfikuje ile urosłdracaena lubi tę wiadomość
-
I tez sobie zrobiłam suwaczek 😍
czarneniebo, Madziq6 lubią tę wiadomość
-
kropka już Ci przeszły, jejku dajesz mi nadzieję ❤️❤️❤️ kochana daj znać po wizycie 🍀 nie martw się za bardzo tym, bo też miałam głupie myśli i niepotrzebne to było, bo u mnie było 5 dni a teraz już jest ok 🧡
kropka_123, dracaena lubią tę wiadomość
-
Wszystko jest pięknie ♥️ po krwiaku nie ma śladu, kropek ma już 2,19 cm i z usg wychodzi 8t 6d, czyli nadrobił zaległość a nawet o 2 dni wyprzedził
czarneniebo, Madziq6, siesiepy, A-6 lubią tę wiadomość
-
kropka_123 wrote:Wszystko jest pięknie ♥️ po krwiaku nie ma śladu, kropek ma już 2,19 cm i z usg wychodzi 8t 6d, czyli nadrobił zaległość a nawet o 2 dni wyprzedził
kropka_123 lubi tę wiadomość
-
kropka_123 wrote:Wszystko jest pięknie ♥️ po krwiaku nie ma śladu, kropek ma już 2,19 cm i z usg wychodzi 8t 6d, czyli nadrobił zaległość a nawet o 2 dni wyprzedził
kropka_123 lubi tę wiadomość
-
Czarneniebo, damy radę z krzywą cukrową. Wszyscy mówią kupić cytrynową i mam zamiar tak zrobić.
Ja melduję, że u mnie mdłości powoli też już przechodzą, dziś jest 3 dzień z rzędu okej, trochę wracam do życia, bo było to męczące mocno. Teraz mam troszkę jak zgłodnieję, ale szybko przechodzi. Refluks niestety nadal na pokładzie, ale też jakby ciuteczkę lżejszy.
Po wizycie u endo wróciłam do Euthyroxu, potwierdziło się Hashimoto, ale pani endokrynolog mówi, że łagodna postać i też mi dość łagodnie skaczą wyniki TSH i ft3/ft4. Da się żyć.
Odstawiam Duphaston z polecenia gina, trochę mnie to stresuje - ostatni tydzień powoli zmniejszałam dawkę z 3 do 2, a potem 1 tabletki i póki co jest ok.
Kurczę, macie tak często wizyty... Mnie mój gin nie chce widzieć tak często.
Czarneniebo, kiedy prenatalne? A pozostałe dziewczyny - robicie?
Dla mnie zawsze było oczywiste, że będę robić, ale się okazuje, że w bliskiej rodzinie ktoś nie miał prenatalnych w dwóch ciążach z własnego wyboru. Trochę dziś mi zajęło przetrawienie takiej myśli, że w ogóle tak można nie chcieć.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2022, 20:27
czarneniebo lubi tę wiadomość
👩 31 / 🧔30
❌ PCOS, cykle i owulacje nieregularne bez leków; Hashimoto - delikatna postać, pod kontrolą
Stymulacje (letrozol, NAC, Ovitrelle):
03.2022, 04.2022, 05.2022, 06.2022 ❌
08.2022 -> 9.09.2022 ⏸
10.09 - beta 204
12.09 - beta 482
4.10 - wszystko ok, 1,43 cm człowieczka, mamy ❤️🍀
2.11 - prenatalne -> 5,38cm fikającego człowieczka, niskie ryzyka 🍀
4.01 - połówkowe -> 370g ruchliwej już potwierdzonej dziewuchy 🥰🍀 21+1
22.02 - USG III trymestru, 1150g 🍀 28+1
21.03 - 2020g ❤️ 32+0
9.05 - około 3200-3300g panny, której dobrze w brzuchu ❤️ 39+0
PTP - 16.05.2023
Wanda ❤️ - 26.05.2023, 3620g, 55cm ❤️ 41+3
-
A Ty kiedy idziesz na krzywa? Mi coś się nie chce jutro jechać, jestem coś wykończona 🤕. Jakoś musimy dać radę 😊😊😊. Ja duphaston będę brała do 15stego tygodnia, a też najchętniej bym go odstawiła, bo jak wezmę dupka to dziwne, że zaraz się źle czuje. 🤢 Mój gin też nie chce mnie widzieć. Ale ja nie wytrzymam dłużej niż 2 tyg bez zobaczenia mojego małego serduszka ❤️. Dzisiaj właśnie z nim o tym rozmawiałam, że on nie widzi potrzeby tak częstych wizyt i nie chce mnie naciągać, bo ciaża prawidłowa. No ale oczywiście to moja decyzja i mogę co tydzień 😂.
Jejku może zaraz też mi przejdą mdłości ☺️.
Prenatalne mam 8 listopada, moje siostry nie robiły. Ale to już na pewno się zmieni. Moja siostrzenica ma wadę może gdyby miała te prenatalne byłoby inaczej...zadziałali by szybciej...dracaena lubi tę wiadomość
-
Ja jakoś w przyszłym tygodniu. Muszę dawkować spóźnienia do pracy. 😆
Wydaje mi się tez, że odkąd zmniejszam Dupka to jest mi lepiej. Ostatnie 2 dni brałam już 1x dziennie i też się dziwię, że akurat te dwa dni mdłości jak ręką odjął... Za to myślałam, że podkręca też bol piersi, ale te akurat bolą tak samo. 😅 Mi lekarz kazał odstawić bo ciąża prawidłowa jak dotąd i że jak się nic nie dzieje, to odstawić.
Aaa, czyli to tak się odbywa z tymi wizytami. No ja z jednej strony chodziłabym co drugi tydzień, z drugiej w miarę staram się na co dzień za dużo po prostu nie przekminiać - na tak niewiele ma się wpływ, że pozostaje czekać. I jakoś się trzymam z tymi wizytami. Śmiesznie, że prenatalne pani mi wyznaczyła wcześniej niż wizytę u gina mam następną.
Staram się tak w ciągu dnia w ogóle nie kminić za dużo o ciąży i stąd mnie trochę mniej na forum.
Przykro z powodu wady u siostrzenicy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2022, 20:54
👩 31 / 🧔30
❌ PCOS, cykle i owulacje nieregularne bez leków; Hashimoto - delikatna postać, pod kontrolą
Stymulacje (letrozol, NAC, Ovitrelle):
03.2022, 04.2022, 05.2022, 06.2022 ❌
08.2022 -> 9.09.2022 ⏸
10.09 - beta 204
12.09 - beta 482
4.10 - wszystko ok, 1,43 cm człowieczka, mamy ❤️🍀
2.11 - prenatalne -> 5,38cm fikającego człowieczka, niskie ryzyka 🍀
4.01 - połówkowe -> 370g ruchliwej już potwierdzonej dziewuchy 🥰🍀 21+1
22.02 - USG III trymestru, 1150g 🍀 28+1
21.03 - 2020g ❤️ 32+0
9.05 - około 3200-3300g panny, której dobrze w brzuchu ❤️ 39+0
PTP - 16.05.2023
Wanda ❤️ - 26.05.2023, 3620g, 55cm ❤️ 41+3
-
U mnie narazie jeszcze nieplanuje prenatalnych bo czekam na wizytę u gina🤣u swojego gina z NFZ chodzę zawsze co 2 tyg,niewiemjak będzie u tego prywatnego ale myślę że raz na miesiąc 🙈🙈co do prenatalnych to ja będę robić ale ja robię bez tych pappa zawsze. Chyba że podczas USG coś wyjdzie nie tak to wtedy zrobię ale jak zawsze wychodziło ok to nierobilam
dracaena lubi tę wiadomość
-
czarneniebo wrote:A Ty kiedy idziesz na krzywa? Mi coś się nie chce jutro jechać, jestem coś wykończona 🤕. Jakoś musimy dać radę 😊😊😊. Ja duphaston będę brała do 15stego tygodnia, a też najchętniej bym go odstawiła, bo jak wezmę dupka to dziwne, że zaraz się źle czuje. 🤢 Mój gin też nie chce mnie widzieć. Ale ja nie wytrzymam dłużej niż 2 tyg bez zobaczenia mojego małego serduszka ❤️. Dzisiaj właśnie z nim o tym rozmawiałam, że on nie widzi potrzeby tak częstych wizyt i nie chce mnie naciągać, bo ciaża prawidłowa. No ale oczywiście to moja decyzja i mogę co tydzień 😂.
Jejku może zaraz też mi przejdą mdłości ☺️.
Prenatalne mam 8 listopada, moje siostry nie robiły. Ale to już na pewno się zmieni. Moja siostrzenica ma wadę może gdyby miała te prenatalne byłoby inaczej...zadziałali by szybciej...
Ja tez bralam duphaston wczoraj wzielam ostatnia tabletke. Ogolnie Pani prowadzaca powiedziala ze Duphaston moze nasilac objawy bo to Progesteron a Progesteron w duzej mierze jest winowajca wszystkich naszych dolegliwosci.
Kochana a nie myslalas o detektorze? Ja tych pierwszych tygodni nie moglam wytrzymac i dziewczyny z innego wątku tez mialy detektor i ich znacznie uspokajał. Ja tez zakupilam za jakies 120 zl, pierwsza dwa dni nie moglam znalezc ale zle szukalam a teraz juz super i znajduje od tak u mnie wykryl tetno w 10 tygodniu❤Starania od: Maj 2022:
05.08.2022 - ⏸
05.08.22 beta 49,99 mlU/ml
08.08.2022 beta 237,7 mlU/ml
27.04.2023🤱💙 -
Kurcze muszę porozmawiać z doktorkiem jeszcze raz o tym duphastonie 🤔. Pani z rejestracji na początku też mi na 2 listopada powiedziała, a później, że jednak 8. Ten 2.11 by mi bardziej odpowiadał 😁, no ale co ja mam do gadania...
natkurka czytałam o tym, ale raczej nie. Jak nie znajdę to będę schizować. Wolę te wizyty co 2 tygodnie, może później się uspokoję i wydłuże ten czas.natkurka, dracaena, A-6 lubią tę wiadomość
-
Ja miałam w pierwszej ciąży detektor i super sprawa w tej też napewno później będę korzystać. Prenatalne robię napewno ale u mnie to gdzieś w połowie listopada wyjdzie. Pappe też robię bo w pierwszej ciąży wykryła mi nieprawidłowości w krwi no i robiłam nifty pro ale to właśnie przez źle badania pappa bo USG prenatalne było dobre.
-
czarneniebo wrote:kropka super ❤️❤️ Cieszę się bardzo! Masz jakieś zdj?
Mam zdjęcie, dzisiaj wieczorem wrzucęczarneniebo lubi tę wiadomość
-
Moja gin tez mówiła, ze niedługo będziemy odstawić duphaston, ale w pierwszym momencie ogarnął mnie strach, ze to już. Ale widzę, ze u Was podobnie z terminem odstawiania to mnie uspokaja