Wrześniowe zalewanie 💦, w czerwcu dzidzi głaskanie 👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Kropka ale super!! Dobrze ze wszystko ok
Czarne niebo nasteona wizyta za 2 tyg, no i tak dzielny dzielny a ja musze wypoczywac te dwa tyg.Stwierdzone pcos.
💔 czerwiec 2021, ciaza naturalna
Starania na powaznie od maja 2022
Termin: 21.06 chlopak 🥰
Polowkowe: 01.02 (pepowina dwunaczyniowa) -
Kalolika wrote:Basniowa tak jak pisały dziewczyny dzielny Kropuś i ja mu mocno kibicujeStwierdzone pcos.
dracaena, czarneniebo, Madziq6, Emka06, Agunieszka, Basniowa, A-6 lubią tę wiadomość
-
Kropka, super
Czarneniebo, jak tam usg prenatalne? Widzę, że czekasz na wyniki pełne, a samo usg?
U nas dziś kontrolna wizyta, wszystko oki, mamy już ponad 6,5 cm człowieczka i prawdopodobnie chłopca, co padło już drugi raz. Ale pan dr mówi, że do potwierdzenia jeszcze, bo na razie to mocno prawdopodobne, a nie pewne.
Następna wizyta planowo 6.12A-6, czarneniebo, natkurka lubią tę wiadomość
👩 31 / 🧔30
❌ PCOS, cykle i owulacje nieregularne bez leków; Hashimoto - delikatna postać, pod kontrolą
Stymulacje (letrozol, NAC, Ovitrelle):
03.2022, 04.2022, 05.2022, 06.2022 ❌
08.2022 -> 9.09.2022 ⏸
10.09 - beta 204
12.09 - beta 482
4.10 - wszystko ok, 1,43 cm człowieczka, mamy ❤️🍀
2.11 - prenatalne -> 5,38cm fikającego człowieczka, niskie ryzyka 🍀
4.01 - połówkowe -> 370g ruchliwej już potwierdzonej dziewuchy 🥰🍀 21+1
22.02 - USG III trymestru, 1150g 🍀 28+1
21.03 - 2020g ❤️ 32+0
9.05 - około 3200-3300g panny, której dobrze w brzuchu ❤️ 39+0
PTP - 16.05.2023
Wanda ❤️ - 26.05.2023, 3620g, 55cm ❤️ 41+3
-
Tak dziewczyny miałam, jestem bardzo zła. Ostatni raz skorzystałam z czegoś na NFZ. Pożal się Boże, kolejki, na poczekalni ludzi w pip.... Nie było gdzie usiąść. Nie wiem po co te godziny, lekarz aż strach się o cokolwiek zapytać, a co dopiero o płeć. Usg bardzo szybkie. Nawet mi nie pokazał 😢,żadnego zdj 😔. Na szczęście usłyszałam serduszko. Dostałam kartke z opisem NT 1,20. Skarbek ma już 7, 1 cm 😲. Rośnie jak na drożdżach. I z tą karteczka do genetyka, wszystko niby ok. Zmartwiłam się, bo serduszko 176 pika, ale może to przez moje nerwy. Pani genetyk powiedziała, że nie mam tym się narazie przejmować, że pewnie byłam zdenerwowana.Na koniec pobranie krwi i za tydzień znowu do genetyka. Dobrze, że mam za chwilę wizytę u swojego gin.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2022, 08:58
-
Ojej wspolczuje.. ja juz na nfz wogole nie chodze po akcji jak mi nie chcieli zadnego skierowania dac ale przynajmniej dobrze ze wiesz ze wszystko ok i jaki kropek juz duzy!!!! Moze faktycznie zapytaj swojego lekarza jeszcze co on mysli.
czarneniebo lubi tę wiadomość
Stwierdzone pcos.
Czarneniebo bardzo współczuję stresu 😞 NFZ to istny koszmar
Ja na szczęście zapisałam się na prenatalne w ramach NFZ do Multimedu, do którego chodzę prywatnie i to do jakiegoś profesora o super opiniach. Mogę też przyjść tydzień wcześniej na pobranie krwi, żeby wyniki były omawiane podczas USG. Oby tylko wszystko było dobrze🙏czarneniebo lubi tę wiadomość
Starania od 11.2020
👩 35l 👨40l
06.21 💔 cb
10.21 💔 cp (metotreksat)
03.2022 HSG - lewy jajowód niedrożny, prawy - światło jajowodu ograniczone
06.2022 laparoskopia - oba jajowody drożne
06.22 cb 💔
07.22 cb 💔
25.09 ⏸
27.09 beta 68,6 prog 71
29.09 beta 231
01.10 beta 756 prog 55,8
13.10 3,8mm Okruszka z ❤ Cudzie trwaj 🌈
03.11 2,2cm cudnego Bąbelka🥰
28.11 USG prenatalne 6,2cm Dzidziulka, ryzyka niskie 🥳
13.01 300g chłopaczka 😊❤
17.02 720g Marcelka 😍
22.03 1430g Kluseczka 🤯
06.04 1780g Misiaczka 🐻
11.05 3145g Pączusia 😳
06.06.2023 nasz tęczowy synek jest już z nami 😌 - 3680g, 56cm Miłości -
Ja też nie lubię NFZ, nie dziwię się że się zdenerwowałaś. Ja ostatni raz u lekarza na NFZ byłam w pierwszej ciąży w 2019 kiedy poprosiłam o skierowanie do lekarza neurochirurga bo mam chory kręgosłup ile ja się nasłuchałam że on jest lekarzem o będzie decydować czy mi dać czy nie i jak ja mogę tak bezczelnie pytac się od razu o skierowanie. Ostatecznie dostałam je po monologu i zaznaczę to wcale nie był stary lekarz, albo w szpitalu ginekologicznym na początku ciąży dostałam opierdziel od lekarz że do niej przyszłam po potwierdzenie ciąży a ona zajmuje się raczej czymś innym zaznaczę że tak zapisała mnie rejestracja. Wrr
Mam nadzieję że prowadzący zrobi ci piękne zdjęcie pamiątkowe kropka ♥️ -
Eh miałam prywatnie iść, ale mi dał sam od siebie skierowanie. No już trudno, człowiek całe życie się uczy.. Nie ma co liczyć na nfz, zapomniałam o tym kompletnie. 😵Jeszcze muszę dokończyć temat i jechac we wtorek, ciekawe ile będziemy czekać 🥴. Kochane, a wy kiedy teraz macie wizyty? Jak tam Wasze brzuszki? Ja już widzę i podoba mi się bardzo 😍.
-
U mnie też coś się dzieje bo w spodnie się dopinam ale ciasno już w pierwszej ciąży miałam mały brzuszek i bardzo długo nie było go widać. Ja następne mam USG prenatalne 22 listopada a potem wiztę 24 listopada. Więc jeszcze chwilę czekania
czarneniebo lubi tę wiadomość
-
Ja mam wizyte 21 listopada ale nie zapisywalam sie jeszcze na zadnego ddoatkowr wizyty prenatalne - chyba musze zaczac o tym myslec..
czarneniebo, dracaena lubią tę wiadomość
Stwierdzone pcos.
Ja już po badaniu prenatalnym. To już 13+1 tc 🤗. Z usg wynika, że wszystko jest w normie. Maluch akurat spał grzecznie i niewiele dało się zobaczyć, raz tylko machnął rączką. Płci lekarz nie ustalił. Jedynie na dzień dzisiejszy było widać 2 tętnice zamiast 3 w pępowinie, ale to podobno nie jest problem i przy kolejnym badaniu być może, że będą widoczne 3, akurat tak się dzisiaj zdarzyło.
Teraz tylko czekam na wyniki z krwi i konsultację w przyszłym tygodniu. Na plus jest to, że gdyby wyszły ryzyka to będą dzwonić i informować co dalej, a jeśli będzie ok, to będę mogła odebrać wynik przy kolejnym usg 🤗
Madziq6, czarneniebo lubią tę wiadomość
-
Ja wogole nie pojmuje tego jak ci lekarze na NFZ robią to USG w 5 minut. Już ktorys rZ to slysze i nigdy bym sie nie zdecydowala na badanie na NFZ. 5 minut to robi USG moja lekarka prowadząca, sprawdza wszystkie pomiary. Moje USG prenatalne trwalo 40 minut. Wszystko mam dokladnie rozpisane w opisie wizyty, mam zdjecia narządów a nawet nagrany filmik, ktory wyslali mi na maila. Ahhh to NFZ❤Starania od: Maj 2022:
05.08.2022 - ⏸
05.08.22 beta 49,99 mlU/ml
08.08.2022 beta 237,7 mlU/ml
27.04.2023🤱💙 -
Agunieszka super ze juz po!!!
Natkurka widze ze ty prywatnie bardzo dobrze trafilasAgunieszka, natkurka lubią tę wiadomość
Stwierdzone pcos.
Ja robiłam na NFZ, ale w klinice leczenia niepłodności do której chodziłam wcześniej. Samo badanie i omówienie trwało jakieś 20 minut. Dostałam zdjęcia z pomiarami i opis badania z wynikami. Do tego informacje jak mogę uzyskać wyniki z krwi, żeby specjalnie nie przyjeżdżać. Na filmiku mi nie zależało (mogłam poprosić przed badaniem o nagranie), szczególnie, że maluch całe badanie przespał 😊.Ogólnie jestem zadowolona, na wszystkie pytania dostałam odpowiedzi. Nawet mąż mógł być przy badaniu, co jak czytam nie wszędzie jest możliwe.
Natomiast jak mój gin robi mi usg to ostatnio chyba z 20 minut wszystko dokładnie sprawdzał, aż mi się zaczęły nogi trząść 😁
Myślę, że wszystko zależy od lekarza na jakiego się trafi.natkurka lubi tę wiadomość
-
Mi też nie zalezało na filmiki wogole nie miałam pojęcia ze cos takiego dawali. Oogolnie to ten filmik to wydaje mi sie ze nie taki pamiątkowy na przyszłosc tylko chyba w razie co jakaś podkładka do konsultacji np innego lekarza? Nie wiem ale dla mnie to zupelnie nieinteresujacy filmik bo to badanie jest specyficzne i raczej nie ma ładnych ujęc nie mniej super ze dostałam, tak samo jak piękne pamiatkowe zdjecie 3D dzidzi Fajny gabinet, jakby ktos z KRK to polecam zreszta to chyba najpopularniejsze miejsce na USG.❤Starania od: Maj 2022:
05.08.2022 - ⏸
05.08.22 beta 49,99 mlU/ml
08.08.2022 beta 237,7 mlU/ml
27.04.2023🤱💙 -
No dziewczyny gdybym wiedziała.... Beznadzieja totalna 😔. Pani przez telefon kazała mi przygotować się na 3 h, ale nie pomyślałam że chodziło jej o czekanie w kolejce! 😔 Myślałam, że to usg będzie trwało dość długo i w razie gdyby maluszek nie chciał czegoś pokazać to przerwa i ponowne badanie. Nawet kazała mi wziąć coś słodkiego w razie co. Ehhh.. 😔 Powiem temu mojemu gin, że prenatalne to było szybsze niż on bada..😐