X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne "wspomagacze" śluzu - poprawa nie tylko śluzu płodnego
Odpowiedz

"wspomagacze" śluzu - poprawa nie tylko śluzu płodnego

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • NW Przyjaciółka

Wysłany: 30 listopada 2016, 00:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, nie znalazłam nigdzie informacji na ten temat, a może któraś miała coś podobnego.
    Jestem na początku starań (cykl nr 2) i w tym cyklu staram się poprawić jakość śluzu.
    Są różne metody na jego poprawę - ja stosuję wiesiołka (czasami siemię lniane) i na małe wyregulowanie Inofem.

I tu rodzi się moje pytanie: czy któraś z Was zauważyła u siebie poprawę śluzu, ale nie tylko "tam"?
    Rano budzę się z zawalonym nosem, ogólnie w ciągu dnia też częściej muszę wydmuchać nochala.

Czy miałyście coś podobnego?

1usap07w8e5qgit9.png
    qdkkvcqgfnfmlhsw.png
  • ana-83 Koleżanka

Wysłany: 30 listopada 2016, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NW ja tak miałam. Ja starałam sie od roku i okazało sie ze najprawdopodobniej moim problemem jest właśnie jakość śluzu. Ja można powiedzieć nie miałam w ogóle sluzu płodnego. Olej z wiesiołka to noe wiem czy moze wpłynąć na inne które organizm produkuje - na logikę to raczej tak aczkolwiek z tego co wiem i spraltulowalam na sobie to na pewno ilości śluzu w całym organizmie zwiększa syrop Guajazyl który przed owulacja dudlilam butlami. Ale ma poprawę śluzu to stosowałam cała serie suplementów która opisałam w temacie Śluz płodny.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ