Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Wyciek z piersi, proszę o pomoc!
Odpowiedz

Wyciek z piersi, proszę o pomoc!

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Karo Lina Ekspertka

Wysłany: 22 czerwca, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny. Dziś się przeraziłam. Zauważyłam u siebie na sutce na lewej piersi kropelkę przezroczystego płynu, coś jakby ropa. Myślałam że mi się przewidziało, ale starłam dłonią, ścisnęłam delikatnie sutkę i znowu wyszedł ten płyn.. nie jestem w ciąży, poroniłam ponad miesiąc temu jakoś w 8 tygodniu. Czy to coś złego ? Czy miała któraś z was tak, co może być przyczyną ?

• Namisa Autorytet

Wysłany: 22 czerwca, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo możliwe że w związku z ciąża a nastepnie poronieniem procesy laktacyjne uruchomiły się w piersiach i prolaktyna trochę szaleje. To się niestety zdarza, nawet jeśli poronienie wystąpi na wczesnym etapie ciąży. Jeśli to jednorazowa sprawa to powinno się samo wyciszyć (prolaktyna skacze dodatkowo też po stosunku, drażnieniu piersi, w sytuacjach stresowych itp.) Gdyby się powtarzało i nasilało to warto się wybrać do endokrynologa.

Karo Lina lubi tę wiadomość

15.06.2023 - 40+0, 3490 g, 56 cm Gabriel 🩵
    age.png
  • Sikoreczkaaa Autorytet

Wysłany: 22 czerwca, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo Lina wrote:
    Witajcie dziewczyny. Dziś się przeraziłam. Zauważyłam u siebie na sutce na lewej piersi kropelkę przezroczystego płynu, coś jakby ropa. Myślałam że mi się przewidziało, ale starłam dłonią, ścisnęłam delikatnie sutkę i znowu wyszedł ten płyn.. nie jestem w ciąży, poroniłam ponad miesiąc temu jakoś w 8 tygodniu. Czy to coś złego ? Czy miała któraś z was tak, co może być przyczyną ?

Hej warto poza prolaktyna zrobić profilaktyczne usg piersi :)

• Karo Lina Ekspertka

Wysłany: 22 czerwca, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję wam za odpowiedzi. Ale czy możliwe że prolaktyna zaczęła skakać dopiero aż po 1,5 miesiąca po utracie ciąży? Jestem aktualnie w 5 dniu cyklu, to już drugi okres od czasu poronienia - jeśli krwawienie po łyżeczkowaniu można nazwać okresem.
    Wcześniej nic takiego u siebie nie zauważyłam. Piersi mnie nie bolą, nie wyczuwam żadnych guzków. Jedynie jaka zmiana nastąpiła to to, że przy aktualnej miesiączce nie miałam nabrzmiałych i dotkliwych piersi jak to zawsze u mnie było od kiedy pamiętam.
    Dodam jeszcze że dzisiaj wykonałam pierwszy trening od baaaardzo długiego czasu. Chociaz w sumie nie był jakiś mocno intensywny. Czy myślicie że może mieć to związek z tą sytuacją ?
    No i jeszcze jedna rzecz... Z drugiej piersi również wylatuje mi taki sam płyn.. wydostaje się on nie z samego środka sutka, a z takich kropeczek wypukłych które "okalają" sutek

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca, 13:32

• Paulapaula Koleżanka

Wysłany: 23 czerwca, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo Lina wrote:
    Dziękuję wam za odpowiedzi. Ale czy możliwe że prolaktyna zaczęła skakać dopiero aż po 1,5 miesiąca po utracie ciąży? Jestem aktualnie w 5 dniu cyklu, to już drugi okres od czasu poronienia - jeśli krwawienie po łyżeczkowaniu można nazwać okresem.
    Wcześniej nic takiego u siebie nie zauważyłam. Piersi mnie nie bolą, nie wyczuwam żadnych guzków. Jedynie jaka zmiana nastąpiła to to, że przy aktualnej miesiączce nie miałam nabrzmiałych i dotkliwych piersi jak to zawsze u mnie było od kiedy pamiętam.
    Dodam jeszcze że dzisiaj wykonałam pierwszy trening od baaaardzo długiego czasu. Chociaz w sumie nie był jakiś mocno intensywny. Czy myślicie że może mieć to związek z tą sytuacją ?
    No i jeszcze jedna rzecz... Z drugiej piersi również wylatuje mi taki sam płyn.. wydostaje się on nie z samego środka sutka, a z takich kropeczek wypukłych które "okalają" sutek

Ja u siebie jeszcze na studiach ( ponad 10 Lat temu) zauważyłam to o czym piszesz. Wówczas miałam badaną prolaktynę, USG piersi i pobierany ten płyn do badania histop., wszystkie badania w porządku i lekarz nic z tym nie kazał robić.

Kolejny raz zgłosiłam to innemu lekarzowi 3 lata temu. Wykonaliśmy podobne badania- wszystko w normie. Nic nie kazał z tym robić.

Rok temu trafiliśmy do kliniki leczenia niepłodności , po raz kolejny zgłosiłam taki problem. Ponownie te same badani i zaś wszystko ok.

Jednak mimo wszystko dla "spokojnej" głowy zgłosiłbym na Twoim miejscu swojemu lekarzowi.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ