Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

Wykres

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Justka Debiutantka

Wysłany: 7 sierpnia 2013, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem z Wami od 3 sierpnia :) jednak prowadząc wykres.. nie tworzy on mi się są tylko rzeczy które zaznaczyłam tzn. okres jaki jest , temperatura... może ktoś podpowie :)

• kalitria Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2013, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    musialabys udostepnic wykres zebysmy mogly ci pomoc :)

zud3vfxm61o98pcc.pngrelgtrd8tf5uttyg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2013, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pod wykresem bedziesz miala- udostepnij wykres. tam wejdz i zaznacz co trzeba.

• Ala29 Przyjaciółka

Wysłany: 8 sierpnia 2013, 06:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,
    Proszę o pomoc w interpretacji wykresu.
    Moje temperatury od początku są dziwne, jednak teraz to już zupełnie.
    Ona nie powinna teraz spadać,żeby nagle skoczyć do góry?
    Prawe zupełnie nie znam się na interpretacji temperatur.
    Ja mam długie cykle, wiec owu spodziewam się w okolicach 19 dni cyklu.

5beb558cff22990822c60bca5c0aa490.png

• Alis Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2013, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, w jaki sposób mogę wstawić swój wykres pod postem? Obejrzałam już wszystkie funkcje i nie mam pojęcia.

aY05p2.png
  • eunika Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2013, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ala29 wrote:
    Cześć dziewczyny,
    Proszę o pomoc w interpretacji wykresu.
    Moje temperatury od początku są dziwne, jednak teraz to już zupełnie.
    Ona nie powinna teraz spadać,żeby nagle skoczyć do góry?
    Prawe zupełnie nie znam się na interpretacji temperatur.
    Ja mam długie cykle, wiec owu spodziewam się w okolicach 19 dni cyklu.

5beb558cff22990822c60bca5c0aa490.png

hej teoretycznie powinna spadać ale może np. dopiero jutro spadnie i tak powoli do 19dc albo wręcz w 19dc spadnie gwałtownie. czekaj spokojnie na rozwój wydarzeń :)

1ed36c1806ded9898bf633c15336ce49.png
  • eunika Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2013, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alis wrote:
    Dziewczyny, w jaki sposób mogę wstawić swój wykres pod postem? Obejrzałam już wszystkie funkcje i nie mam pojęcia.

pod wykresem klikasz udostępnij wykres, potem wybierasz miniaturę i kopiujesz cały adres url czy coś takiego :) potem klikasz ok i wchodzisz w ustawienia w prawym górnym rogu/społeczność i wklejasz link w miejsce podpisu na forum. i gotowe :)

Aga_Andzia lubi tę wiadomość

1ed36c1806ded9898bf633c15336ce49.png
  • Ala29 Przyjaciółka

Wysłany: 8 sierpnia 2013, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eunika wrote:
    pod wykresem klikasz udostępnij wykres, potem wybierasz miniaturę i kopiujesz cały adres url czy coś takiego :) potem klikasz ok i wchodzisz w ustawienia w prawym górnym rogu/społeczność i wklejasz link w miejsce podpisu na forum. i gotowe :)

eunika bardzo Ci dziękuję za odpowiedź.
    Byłam aż wczoraj u gina i pytam czy ten mój organizm to się w ogóle do owulacji zbiera czy nie hahaha :-)
    uśmiał się, robi mi monitoring, podobno się zbiera z lewego jajnika :-)
    jutro idę znowu sprawdzić rozwój wydarzeń :-)

eunika lubi tę wiadomość

• Ala29 Przyjaciółka

Wysłany: 8 sierpnia 2013, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zacytowałam odpowiedź, która nie była skierowana do mnie, ale jestem dziś zakręcona haha:-)

• Alis Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2013, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Eunika

aY05p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2013, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolejny problem biedronki1982:
    Dlaczego cholerne ovu nie wykrywa u mnie owulacji?! Przeciez na moje oko jest (bole, sluz, test), sam system mi nawet zaznaczyl te dni na zielono! Na temperaturze sie nie znam, bo raczkuje w tej materii...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2014, 11:31

• topa42 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2013, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    biedronka1982 - niestety nie masz zaznaczonych wszystkich temp. aby prawidłowo owu mógł wyznaczyć owulację musisz codziennie o tej samej porze mierzyć temp. Taki wykres nie wiele mi mówi i ciężko cokolwiek powiedzieć.
    Jak chcesz kuknij na mój wykres mierzę temp. codziennie o tej samej porze :-) Trzymam za ciebie kciuki :-)

zem3i09keg891u11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2013, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    topa42 wrote:
    biedronka1982 - niestety nie masz zaznaczonych wszystkich temp. aby prawidłowo owu mógł wyznaczyć owulację musisz codziennie o tej samej porze mierzyć temp. Taki wykres nie wiele mi mówi i ciężko cokolwiek powiedzieć.
    Jak chcesz kuknij na mój wykres mierzę temp. codziennie o tej samej porze :-) Trzymam za ciebie kciuki :-)

Ech, to mierzenie jest skomplikowane, bo musze to robic jak Dzola pod koldra w tajemnicy, bo luby ma z tego ubaw! ;-)
    Ale dzieki, teraz wiem, ze nie ma zmiluj i musze sprawe usystematyzowac.

• topa42 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2013, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najlepiej ustaw sobie budzik - ja tak robię koło 6 i mierzę nie wstając z łóżka - mój M jeszcze śpi :-) Także nic nie widzi :-) A trzymam termometr gdzieś około 10 minut

zem3i09keg891u11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2013, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    topa42 wrote:
    Najlepiej ustaw sobie budzik - ja tak robię koło 6 i mierzę nie wstając z łóżka - mój M jeszcze śpi :-) Także nic nie widzi :-) A trzymam termometr gdzieś około 10 minut

Moj ma czuly sen i wstaje przed budzikiem. :-(
    Ale od poniedzialku do pracy, wiec damy rade, bedzie wstawal pierwszy i jak bedzie w lazience, to zmierze.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2014, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj wykres przesunął mi owulację bo pomyłkowo wprowadziłam dane w zły dzień.. :( nie da się tego poprawić ??

• kwiatuszek789 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2014, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 21:06

klz9io4pkfldzhbc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2014, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczywiście, że poprawiłam i to od razu ale wykres mimo to nie wraca do wcześniejszego stanu ponieważ teraźniejszą temperaturę najwyższą uważa za temp. owulacyjną :( no nic.. chyba muszę sama odliczać i pamiętać, że była 15 stego..

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2014, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aktualnie w tym cyklu wyznaczyłam sobie owulację sama.. w następnym ponownie włącznie wykrywanie przez wykres ;) a może nie będzie trzeba? Co sądzicie o tej rosnącej temp. ?

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ