X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne wyliczenie tc po poronieniu
Odpowiedz

wyliczenie tc po poronieniu

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • xoxo Debiutantka

Wysłany: 16 marca, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej!
    w okresie 5-7 lutego poroniłam samoistnie. Był to przełom 5/6tc. 12 lutego lekarz potwierdził na USG, że wszystko ładnie się wyczyściło.

W okolicach 15-17 lutego miałam typowe dla mnie objawy owulacji. Zawsze dwa tygodnie po owulacji miałam miesiączkę.

Wiedziałam, że po poronieniu mogę czekać na okres do 6 tygodni. Ale brak miesiączki i objawy owulacji sprawiły, że zrobiłam jednak wcześniej test. 9 marca zobaczyłam dwie kreski na teście...

Zrobiłam też 2 badania bety, żeby sprawdzić, czy może jednak to nie jest pozostała beta po poprzedniej ciąży...

I 10.03 beta wyniosła: 337,1, a 14.03: 2059,4.

Mam teraz mętlik w głowie! Pomożecie?
    Powtórzę jutro lub w środę betę.

1) Czy wzrost bety średnio o 147,2% po 2 dniach jest OK? Naczytałam się o zaśniadzie i schizuję...

2) Jeżeli to faktycznie jest ciąża - owulację miałam właśnie około 15-17 lutego, a 22-23 współżyłam, to jak teraz wyliczyć tydzień ciąży?

Moja ostatnia miesiączka była w grudniu, przed 1 ciążą...

7.02 - poronienie samoistne 6tc 💔
  • siesiepy Autorytet

Wysłany: 16 marca, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xoxo wrote:
    hej!
    w okresie 5-7 lutego poroniłam samoistnie. Był to przełom 5/6tc. 12 lutego lekarz potwierdził na USG, że wszystko ładnie się wyczyściło.

W okolicach 15-17 lutego miałam typowe dla mnie objawy owulacji. Zawsze dwa tygodnie po owulacji miałam miesiączkę.

Wiedziałam, że po poronieniu mogę czekać na okres do 6 tygodni. Ale brak miesiączki i objawy owulacji sprawiły, że zrobiłam jednak wcześniej test. 9 marca zobaczyłam dwie kreski na teście...

Zrobiłam też 2 badania bety, żeby sprawdzić, czy może jednak to nie jest pozostała beta po poprzedniej ciąży...

I 10.03 beta wyniosła: 337,1, a 14.03: 2059,4.

Mam teraz mętlik w głowie! Pomożecie?
    Powtórzę jutro lub w środę betę.

1) Czy wzrost bety średnio o 147,2% po 2 dniach jest OK? Naczytałam się o zaśniadzie i schizuję...

2) Jeżeli to faktycznie jest ciąża - owulację miałam właśnie około 15-17 lutego, a 22-23 współżyłam, to jak teraz wyliczyć tydzień ciąży?

Moja ostatnia miesiączka była w grudniu, przed 1 ciążą...
    Jeśli wspolzylas 22-23 lutego i wcześniej nie wspolzylas to owulację miałaś później niż 15-17.02. bez daty owulacji to najlepiej określić wiek ciąży bezpośrednio z USG, bo cykl po poronieniu był wydłużony o oczyszczenie się organizmu i zejście bety.

walka o pierwsze 🦕 od 7.2022, bez zabezpieczenia od 2019
    01.24 LEEP szyjki macicy (CINIII i HPV)
    07.24 puste jaja płodowe 💔💔
    9 x letrozol ❌

30♀️34♂️
    ◾PCOS, mała tarczyca, arytmia, łuszczyca, APCA i Castle, hiperlipoproteinemia
    ◾KIR AA, PAI hetero, MTHFR C677 hetero
    ◾crossmatch 25,3%
    ◾MSOME: 0% + 1%

03.25 IMSI 💉13MII →1❄️ 5BB
    04.25 FET beta 10dpt <0,1
    05.25 IMSI + FertileChip💉14MII→1❄️ 3AB

💙🌈naturals po scratchingu
    30.07 ⏸️
    accofil, neoparin, acard, encorton, luteina →neoparin 0,6
    łożysko częściowo przodujące
    preg.png
  • xoxo Debiutantka

Wysłany: 16 marca, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję.
    Dlatego napisałam, że miałam typowe objawy owulacji - bo w obecnej sytuacji nie mogę powiedzieć, że to na pewno była owulacja... Ale w takim razie nie będę sobie gdybać, który to tc, a jeżeli się wszystko będzie dobrze rozwijało, to dowiem się na USG.

7.02 - poronienie samoistne 6tc 💔
  • Clausix Autorytet

Wysłany: 16 marca, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xoxo wrote:
    Dziękuję.
    Dlatego napisałam, że miałam typowe objawy owulacji - bo w obecnej sytuacji nie mogę powiedzieć, że to na pewno była owulacja... Ale w takim razie nie będę sobie gdybać, który to tc, a jeżeli się wszystko będzie dobrze rozwijało, to dowiem się na USG.

Koniecznie idź na usg, przy tej becie już powinien być pęcherzyk. Nie chcę Cię straszyć, ale u mnie była taka sytuacja, że myślałam, że poroniłam, macica się oczyściła, a zarodek tkwił w jajowodzie. Dowiedziałam się 3 tygodnie później dopiero na usg na izbie. Życzę Ci oczywiście, żeby to była zdrowa ciąża <3

33 lata, starania od 10.2019
    03.2020 - 💔6 tc 02.2021 - 💔 cp 03.2023 - 💔9 tc
    02.2025 - start IVF - 10🪩➡️ 8🥚➡️ 5❄️(5.1.1, 5.1.1., 6.2.2., 6.2.3., 4.2.2.)
    07.04.2025 - FET 5.1.1 ❄️ 💔9 tc
    12.11.2025 - FET 5.1.1 ❄️ 7dpt bhcg 43,3 9dpt bhcg 89,1 12dpt 192,4 14dpt 291,4 17dpt 616,4 22dpt 1533,4

"Na końcu wszystko będzie dobrze. Jeśli nie jest dobrze, to znaczy, że to jeszcze nie koniec."
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ