X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne wyliczenie tc po poronieniu
Odpowiedz

wyliczenie tc po poronieniu

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • xoxo Debiutantka

Wysłany: 16 marca, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej!
    w okresie 5-7 lutego poroniłam samoistnie. Był to przełom 5/6tc. 12 lutego lekarz potwierdził na USG, że wszystko ładnie się wyczyściło.

W okolicach 15-17 lutego miałam typowe dla mnie objawy owulacji. Zawsze dwa tygodnie po owulacji miałam miesiączkę.

Wiedziałam, że po poronieniu mogę czekać na okres do 6 tygodni. Ale brak miesiączki i objawy owulacji sprawiły, że zrobiłam jednak wcześniej test. 9 marca zobaczyłam dwie kreski na teście...

Zrobiłam też 2 badania bety, żeby sprawdzić, czy może jednak to nie jest pozostała beta po poprzedniej ciąży...

I 10.03 beta wyniosła: 337,1, a 14.03: 2059,4.

Mam teraz mętlik w głowie! Pomożecie?
    Powtórzę jutro lub w środę betę.

1) Czy wzrost bety średnio o 147,2% po 2 dniach jest OK? Naczytałam się o zaśniadzie i schizuję...

2) Jeżeli to faktycznie jest ciąża - owulację miałam właśnie około 15-17 lutego, a 22-23 współżyłam, to jak teraz wyliczyć tydzień ciąży?

Moja ostatnia miesiączka była w grudniu, przed 1 ciążą...

7.02 - poronienie samoistne 6tc 💔
  • siesiepy Autorytet

Wysłany: 16 marca, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xoxo wrote:
    hej!
    w okresie 5-7 lutego poroniłam samoistnie. Był to przełom 5/6tc. 12 lutego lekarz potwierdził na USG, że wszystko ładnie się wyczyściło.

W okolicach 15-17 lutego miałam typowe dla mnie objawy owulacji. Zawsze dwa tygodnie po owulacji miałam miesiączkę.

Wiedziałam, że po poronieniu mogę czekać na okres do 6 tygodni. Ale brak miesiączki i objawy owulacji sprawiły, że zrobiłam jednak wcześniej test. 9 marca zobaczyłam dwie kreski na teście...

Zrobiłam też 2 badania bety, żeby sprawdzić, czy może jednak to nie jest pozostała beta po poprzedniej ciąży...

I 10.03 beta wyniosła: 337,1, a 14.03: 2059,4.

Mam teraz mętlik w głowie! Pomożecie?
    Powtórzę jutro lub w środę betę.

1) Czy wzrost bety średnio o 147,2% po 2 dniach jest OK? Naczytałam się o zaśniadzie i schizuję...

2) Jeżeli to faktycznie jest ciąża - owulację miałam właśnie około 15-17 lutego, a 22-23 współżyłam, to jak teraz wyliczyć tydzień ciąży?

Moja ostatnia miesiączka była w grudniu, przed 1 ciążą...
    Jeśli wspolzylas 22-23 lutego i wcześniej nie wspolzylas to owulację miałaś później niż 15-17.02. bez daty owulacji to najlepiej określić wiek ciąży bezpośrednio z USG, bo cykl po poronieniu był wydłużony o oczyszczenie się organizmu i zejście bety.

walka o pierwsze 🦕 od 7.2022

♀️29
    ◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
    mała tarczyca;
    ◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
    ◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero
    ◾arytmia
    ◾9 stymulacji letrozolem ❌
    ◾07.2024 poronienie - puste jaja płodowe 💔💔
    ◾przewlekłe zapalenie błony śluzowej żołądka - predyspozycje do anemii złośliwej (APCa i Castle)

♂️ 34
    ◾HBA 70,5% ↗️🎉
    ◾łagodna oligospermia ↘️
    ◾MSOME: 0% - 1 stopień, 1% - 2 stopień 😬

✨IVF💉
    ⛔torbiel krwotoczna: antykoncepcja przez 21 dni
    IMSI:
    27.02 stymulacja start🍀 40🫧 ➡️ punkcja 12.03: 20 🥚 ➡️ 12 zapłodnionych ➡️niedobitek 5BB❄️
  • xoxo Debiutantka

Wysłany: 16 marca, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję.
    Dlatego napisałam, że miałam typowe objawy owulacji - bo w obecnej sytuacji nie mogę powiedzieć, że to na pewno była owulacja... Ale w takim razie nie będę sobie gdybać, który to tc, a jeżeli się wszystko będzie dobrze rozwijało, to dowiem się na USG.

7.02 - poronienie samoistne 6tc 💔
  • Clausix Autorytet

Wysłany: 16 marca, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xoxo wrote:
    Dziękuję.
    Dlatego napisałam, że miałam typowe objawy owulacji - bo w obecnej sytuacji nie mogę powiedzieć, że to na pewno była owulacja... Ale w takim razie nie będę sobie gdybać, który to tc, a jeżeli się wszystko będzie dobrze rozwijało, to dowiem się na USG.

Koniecznie idź na usg, przy tej becie już powinien być pęcherzyk. Nie chcę Cię straszyć, ale u mnie była taka sytuacja, że myślałam, że poroniłam, macica się oczyściła, a zarodek tkwił w jajowodzie. Dowiedziałam się 3 tygodnie później dopiero na usg na izbie. Życzę Ci oczywiście, żeby to była zdrowa ciąża <3

33 lata, starania od 10.2019
    03.2020 - 💔6 tc 02.2021 - 💔 cp 03.2023 - 💔9 tc
    02.2025 - start IVF - 10 pęcherzyków, 8 dojrzałych komórek, 5❄️(5.1.1, 5.1.1., 6.2.2., 6.2.3., 4.2.2.)

"Na końcu wszystko będzie dobrze. Jeśli nie jest dobrze, to znaczy, że to jeszcze nie koniec."
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ