wynik AMH-ocena
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMadziulla wrote:ja mialam teraz prawie 8 i lekarz u mnie PCOS nie stwierdzil.
Chcialam wlasnie zrobic dzis to badanie i chyba sie nie uda W punkcie pobran powiedzieli, ze badanie trzeba wykonac tuz przed przyjazdem kuriera zabierajacego material do badan i spisali mi godziny, ktore sa b.nieregularne i czekaj tu sobie czlowieku godzine albo wiecej, bo kurier roznie przyjezdza. Szlag mnie trafi
Musze sie urywac z pracy teraz i jechac na 2 koniec miasta prosto do laboratorium, zeby nie wozili krwi z punktu. Paranoja
Do tego nie wiedzialam, ze to badanie takie kosztowne -
nick nieaktualnyJa mam AMH bardzo niskie, bo 1,2.
W czerwcu mialam ponad 4 i w klinice byl doktorek bardzo zadowolony.
W pazdzierniku w innej klinice bylo juz tylko 2,9.
Po laparoskopii na poczatku grudnia jest 1,2.
Mam prawie 35 lat i chyba wiek ma tez wplyw, no i ta laparo na jajnikach
Jodla wydaje mi sie, ze twoj wynik jest dobry i odpowiedni na twoj wiek. U mnie w klinice norma jest od 1-7. -
4,90 wg rozpiski z mojego laboratorium Twój wynik do twojego wieku jest ok zawyżone nie jest. Dla wieku w przedziale - 25-29lat zakres referencyjny jest 1,8-9,16
ja przy policystycznych jajnikach AMH mam 10,99."Tylko nie martw się przez cały dzień.
Wyznacz sobie na to godzinę, a potem ciesz się życiem"
ks. Jan Kaczkowski -
Witajcie dziewcyny, szukałam wątku z tematem AMH. Nie będę szczegółowo opisywała naszej historii starań bo duuuuużo by tego było. Powiem tyle, nie ma rzeczy niemożliwych, przy wyniku AMH 0,13 udało nam się. Nikomu nie życzę tego co przeżyłam przy odbiorze wyniku w listopadzie. Nie mam pojęcia do tej pory czy był to błąd laboratoryjny, czy jednak nie jest to badanie do końca miarodajne. Miałam je powtórzyć w styczniu, ale 5 grudnia pojawiły sie dwie kreski na teście.Dlatego do każdego badania trzeba jednak podchodzić z lekką rezerwą.
Selina, Auricomka, Kajka81 lubią tę wiadomość
A po nocy przychodzi dzień... -
joasia1982 wrote:Ja mam AMH bardzo niskie, bo 1,2.
W czerwcu mialam ponad 4 i w klinice byl doktorek bardzo zadowolony.
W pazdzierniku w innej klinice bylo juz tylko 2,9.
Po laparoskopii na poczatku grudnia jest 1,2.
Mam prawie 35 lat i chyba wiek ma tez wplyw, no i ta laparo na jajnikach
Jodla wydaje mi sie, ze twoj wynik jest dobry i odpowiedni na twoj wiek. U mnie w klinice norma jest od 1-7.
Joasia, miej na uwadze, że to badanie zawsze słabiej wychodzi w zimie niż w lecie, co wcale nie musi odzwierciedlać rzeczywistego spadku. Wynik AMH jest skorelowany z poziomem wit. D w organizmie, który w lecie zawsze jest wyższy. Może zbadasz poziom wit. D?
-
nick nieaktualnyKajka dziekuje Ci za informacje i az sprawdzilam jaki mam wynik witaminy d3. Przy normie 20-60 mam 30, takze jestem w polowie, ale faktycznie od poniedzialku zwiekszylam suplementacje na 2x1000 d3, takze moze podskoczy.
Agich rowniez dziekuje za Twoj wpis i gratuluje Ci serdecznie ciazy! Rosnijcie zdrowo -
nick nieaktualny
-
Ja mam wynik 8,67 ng/ml ale obok są wpisane wartości referencyjne 1,0-12,6 ng/ml więc niby w normie a wszędzie czytam że >4 to źle i PCO. Co mam o tym myśleć? Moje jajniki w USG nie wyglądają na PCO. FSH - 5,3 U/l LH 9,97 mlU/ml8 lat starań
1 poronienie - 8 t.c. Marysia 💔
endometrioza Ist (ogniska usunięte 28.11.2019r.)
nietolerancje - nabiał wszelki, drożdże
MTHFR C6777T homozygota
kom NK 21% ; niska IL 10
H.pylori i Ureoplasma wyleczone
stosuje: metylowana B12, metylowany kw. foliowy, 5-P-5, wit. D, kwasy Omega 3
dodatkowo w ciąży: Acard, Clexane, Luteina, Encorton -
nick nieaktualny
-