Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Wyniki hcg
Odpowiedz

Wyniki hcg

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • JustMe Znajoma

Wysłany: 31 lipca 2023, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    5 dni przed okresem zrobiłam test, na którym była bladzioszka kreska. Okres planowo miał nadejść 29.07, cykle mam regularne jak w zegareczku.
    Moje wyniki hcg:
    25.07 - 31
    26.07 - 55
    27.07 - 81
    29.07 - 163

Czy te wartości nie są zbyt niskie mimo prawidłowych przyrostów? Lekarz do 10 sierpnia nieobecny na urlopie. Poroniłam w maju i jestem strasznie za przeproszeniem osrana :-)
    W poprzedniej ciąży w dniu okresu hcg było grubo ponad 450 - to pewnie teraz miałam później owulację?

• PustynnyKwiat Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2023, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustMe wrote:
    5 dni przed okresem zrobiłam test, na którym była bladzioszka kreska. Okres planowo miał nadejść 29.07, cykle mam regularne jak w zegareczku.
    Moje wyniki hcg:
    25.07 - 31
    26.07 - 55
    27.07 - 81
    29.07 - 163

Czy te wartości nie są zbyt niskie mimo prawidłowych przyrostów? Lekarz do 10 sierpnia nieobecny na urlopie. Poroniłam w maju i jestem strasznie za przeproszeniem osrana :-)
    W poprzedniej ciąży w dniu okresu hcg było grubo ponad 450 - to pewnie teraz miałam później owulację?

Chyba późniejsza owulacja,
    Ja za pierwszym razem miałam wynik 345 bety i to był dzień miesiączki

A teraz jak się udało to mam tak:

29.07 beta 77.3
    31.07 beta 213.5

powinnam dostać miesiączkę 02.08 więc pewnie będzie 400 przyrost więc prawidłowo idzie.

JustMe lubi tę wiadomość

2020 początek starań
    2022 8tc 💔
    2023 musi się udać 🤞

27.07⏸️🙈
    29.07 beta 77.3
    31.07 beta 213.5
    04.08 beta 1205.1
    05.08 6mm pecherzyk
    17.08 160/min jest❤️
    30.08 20mm człowieczka 🥹
    27.09 6,6cm 😍
    25.10 chłopczyk💙😍
    20.12 wizyta 🤞
    preg.png
  • JustMe Znajoma

Wysłany: 10 sierpnia 2023, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciąża obumarła.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ