Wyniki nasienia prośba o pomoc
-
Hej dziewczyny,
Pisałam już na męskich sprawach ale bez odzewu może tutaj ktoś by się wypowiedział ❤️
Parter robił niedawno badania nasienia i taki mamy wynik, napiszcie co myślicie ze swojego doświadczenia czy jest aż tak zle przez ta morfologię ?
Nie rozumiem tez tej aglutynacji .. skoro jest obecna to jakim cudem ruch jest prawidłowy ? Czy to się wyklucza ? Wizytę u androloga mamy umówiona ale chciałam się może czegoś od was wcześniej dowiedzieć ❤️
Czas upłynnienia 15 min
Objętość 4 ml
PH 8
Wygląd kolor prawidłowy
Lepkość zwiekszona
Aglutynacja ++
Komórki okrągłe 1,5 mln/ml wartości ref: <5
Leukocyty <1 mln/ml
Wartości ref. <1
Ruch postępowy 73%
Ruch calkowity 76%
Brak ruchu 24%
Liczba plemników w mln/ml 73,33 mln/ml
Liczba plemników w mln/ejakulat 293,33 mln/ejakult
Plemniki żywe 84%
Plemniki martwe 16%
I morfologia 😢 3%
Proszę napiszcie do myślicie z własnego doświadczenia dziękuje ❤️
-
zizi96 wrote:Hej dziewczyny,
Pisałam już na męskich sprawach ale bez odzewu może tutaj ktoś by się wypowiedział ❤️
Parter robił niedawno badania nasienia i taki mamy wynik, napiszcie co myślicie ze swojego doświadczenia czy jest aż tak zle przez ta morfologię ?
Nie rozumiem tez tej aglutynacji .. skoro jest obecna to jakim cudem ruch jest prawidłowy ? Czy to się wyklucza ? Wizytę u androloga mamy umówiona ale chciałam się może czegoś od was wcześniej dowiedzieć ❤️
Czas upłynnienia 15 min
Objętość 4 ml
PH 8
Wygląd kolor prawidłowy
Lepkość zwiekszona
Aglutynacja ++
Leukocyty <1 mln/ml
Wartości ref. <1
Ruch postępowy 73%
Ruch calkowity 76%
Brak ruchu 24%
Plemniki żywe 84%
Plemniki martwe 16%
I morfologia 😢 3%
Proszę napiszcie do myślicie z własnego doświadczenia dziękuje ❤️Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2023, 21:15
Początek starań o dziecko: 04/2022
3 x IUI ❌️
➡️ IVF✨️🙏🏻
„Możliwe, że będziesz musiała stoczyć więcej niż jedną bitwę, by odnieść zwycięstwo.” -
zizi96 wrote:Hej dziewczyny,
Czas upłynnienia 15 min
Objętość 4 ml
PH 8
Wygląd kolor prawidłowy
Lepkość zwiekszona
Aglutynacja ++
Leukocyty <1 mln/ml
Wartości ref. <1
Ruch postępowy 73%
Ruch calkowity 76%
Brak ruchu 24%
Plemniki żywe 84%
Plemniki martwe 16%
I morfologia 😢 3%
Proszę napiszcie do myślicie z własnego doświadczenia dziękuje ❤️ -
Jejku dziękuje dziewczyny trochę mnie uspokoilyscie ! ❤️ Jednak ciazy jak nie ma tak nie ma może jednak to u mnie jest problem chociaż tez nie rozumiem jaki .. wszystko w normie tylko
tsh koło 4 i prolaktyna podwyższona ale już jestem po wizycie i od miesiąca biorę coś na zbicie tsh.
Jednak to chyba nie jest problem bo owulacje są potwierdzone monitoringiem ..
poza tym plamienia przed miesiączka i krotki okres ale to nie wina progesteronu
-
zizi96 wrote:Jejku dziękuje dziewczyny trochę mnie uspokoilyscie ! ❤️ Jednak ciazy jak nie ma tak nie ma może jednak to u mnie jest problem chociaż tez nie rozumiem jaki .. wszystko w normie tylko
tsh koło 4 i prolaktyna podwyższona ale już jestem po wizycie i od miesiąca biorę coś na zbicie tsh.
Jednak to chyba nie jest problem bo owulacje są potwierdzone monitoringiem ..
poza tym plamienia przed miesiączka i krotki okres ale to nie wina progesteronu -
Na razie nie, tylko na zbicie TSH dostalam tabletki . Co do prolaktyny endokrynolog kazała mi najpierw zrobić badanie z obciążeniem żeby zobaczyć co jest przyczyna ..
Ale skoro owulacja jest to prolaktyna nie jest problemem ? Czy jeszcze w jakiś sposób uniemożliwia zajście w ciąże ? Szukam w necie ale wszedzie jest ze prolaktyna uniemożliwia zajście w ciąże bo blokuje owulacje .. -
zizi96 wrote:Na razie nie, tylko na zbicie TSH dostalam tabletki . Co do prolaktyny endokrynolog kazała mi najpierw zrobić badanie z obciążeniem żeby zobaczyć co jest przyczyna ..
Ale skoro owulacja jest to prolaktyna nie jest problemem ? Czy jeszcze w jakiś sposób uniemożliwia zajście w ciąże ? Szukam w necie ale wszedzie jest ze prolaktyna uniemożliwia zajście w ciąże bo blokuje owulacje ..
To prawda, że zbyt wysoki poziom prolaktyny może być problemem. Akurat mi lekarz zalecił UP Fertil Women, który zawiera vitex+ Wit B6, dzięki czemu pomaga obniżyć poziom prolaktyny
https://uphealthpharma.pl/aktualnosci/nieplodnosc-przyczyny-braku-owulacji
https://www.instagram.com/lifebalance_nutrition/ -
Hejka , pisze po wizycie u androloga bo może komuś się przyda więcej informacji:)
Lekarz powiedział, ze wyniki nasienia są super i faktycznie nie ma co interpretować ich na podstawie jednego parametru:) przy tej ilości 3% to wystaczającą ilość zdrowych plemników zdolnych do zapłodnienia. Co do lepkości androlog powiedział, ze może to być spowodowane wysoka temperatura ! Jaka była w okresie badania:) ze człowiek się poci itd i to tez może mieć wpływ.
Ma brac nucleox (lekarz twiedzi ze jest najlepszy na rynku to samo powiedziała mi moja ginekolog) i za jakiś czas powtórka badań, ale generalnie wszystko ok.
Także czynnik męski wykluczony jak na razie…
Ide w czwartek na drożność i boje się na maksa 😢
-