Wypadanie włosów, a ciąża...
-
Witajcie mamusie "przyszłe" i "obecne"! Nigdy nie miałam jakichś super gęstych i grubych włosów, do tego zawsze dużo mi ich wypadało Zrobiłam wiele badań (począwszy od tarczycy, co może objawiać się wypadaniem włosów), ale wszystko wyszło w normie. Jedyny okres, kiedy włosy W OGÓLE mi nie wypadały, to była pierwsza ciąża... wtedy był ładne, a ten kok naprawdę był gruby Jednak po ciąży wszystko wróciło i to ze zdwojoną siłą! Wiem, wiem... muszą wypaść te włosy, które nie wypadły w ciąży... ale ja jestem już rok po porodzie, a włosy nadal wychodzą mi sznurami bez specjalnego targania czy ciągnięcia... Wszędzie włosy... w wannie, na ubraniach, na podłodze, na szczotce, a nawet na mojej córeczce ilekroć wezmę ją na ręce Nie mogę już na to patrzeć! Obecnie staramy się o dzidziusia, więc bardzo wyhamowałam z różnymi specyfikami (głównie lekami). Ale tak się zastanawiam, czy gdyby udało się zajść w ciążę, to czy mogę brać przeciw wypadaniu włosów jakieś tabletki... czy lepiej powstrzymać się?? A może znacie jakieś "bezpieczne" środki (witaminy, wcierki, odżywki itp.), które w razie czego nie zaszkodzą dzidziusiowi??? Byłabym wdzięczna za jakiekolwiek rady... bo jestem załamana ((
-
nick nieaktualny
-
jest tyle przyczyn wypadania włosów, że naprawdę ciężko znaleźć odpowiedni sposób leczenia, żeby trafić w konkret. ciężko niestety coś poradzić. tak naprawdę to może być nawet niedobór jakiejś jednej witaminy.Po 3 latach starań, w końcu z nami Pola, 30.03.2018r.
moje dwa aniołki...
Aniołek, lipiec 2015, cp
Leonek, styczeń 2017, 28tc
-
Dziewczynki, ze sie wtrącę, tez tak miałam po porodzie i znajoma poleciła revitax, fajny, niedrogi szampon, a teraz nawet jeden włos nie wypada. Nie chce tu robić reklamy, ale szampon mi akurat pomógł
I w necie znalazłam, ze w ciaxy można i podczas karmienia;)Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2015, 11:27
-
zabcia wrote:(...)Byłabym wdzięczna za jakiekolwiek rady... bo jestem załamana ((
Hm, ja radzę pójść do lekarza:) -