Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Wyrostek a jajowody
Odpowiedz

Wyrostek a jajowody

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • zizi96 Przyjaciółka

Wysłany: 14 sierpnia 2023, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,
    Czy okazało się, ze przez wycięcie wyrostka macie niedrożne jajowody ?
    Zastanawiam się jak to wyglada u mnie nigdy nad tym nie myślałam dopiero teraz jak diagnozuje się w kierunku niepłodności dowiedziałam się ze jest coś takiego jak niedrożność jajowodow i ze może być ona spowodowana operacja wyrostka …

Miałam ja robiona 20 lat temu wieku 7 lat.. czy ta jedna sytuacja mogła spowodować ze mam niedrożne jajowody ☹️☹️ ?

• Nat96 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2023, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja miałam ostre, perforowane zapalenie wyrostka z zapaleniem jamy otrzewnej. To było 9 lat temu. Drożność jajowodów miałam robioną ponad 2 lata temu i oba jajowody były drożne. Wydaje mi się, że warto zrobić to badanie. Wyrostek mógł mieć wpływ ale nie musiał, także my tutaj Ci nie powiemy czy ta jedna sytuacja mogla spowodować niedrożność jajowodów.. trzeba zrobić badanie ;) trzymam kciuki, żeby okazały się drożne!

zizi96 lubi tę wiadomość

34 cs 🍀

age.png
  • zizi96 Przyjaciółka

Wysłany: 15 sierpnia 2023, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    3 podejście będę miała do badania drożności bo co chwile coś nie tak wychodziło ..:/
    I im dłużej trwa to czekanie tym bardziej sie stresuje 🙉

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ