X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Wyrostek a jajowody
Odpowiedz

Wyrostek a jajowody

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • zizi96 Przyjaciółka

Wysłany: 14 sierpnia 2023, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,
    Czy okazało się, ze przez wycięcie wyrostka macie niedrożne jajowody ?
    Zastanawiam się jak to wyglada u mnie nigdy nad tym nie myślałam dopiero teraz jak diagnozuje się w kierunku niepłodności dowiedziałam się ze jest coś takiego jak niedrożność jajowodow i ze może być ona spowodowana operacja wyrostka …

Miałam ja robiona 20 lat temu wieku 7 lat.. czy ta jedna sytuacja mogła spowodować ze mam niedrożne jajowody ☹️☹️ ?

• Nat96 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2023, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja miałam ostre, perforowane zapalenie wyrostka z zapaleniem jamy otrzewnej. To było 9 lat temu. Drożność jajowodów miałam robioną ponad 2 lata temu i oba jajowody były drożne. Wydaje mi się, że warto zrobić to badanie. Wyrostek mógł mieć wpływ ale nie musiał, także my tutaj Ci nie powiemy czy ta jedna sytuacja mogla spowodować niedrożność jajowodów.. trzeba zrobić badanie ;) trzymam kciuki, żeby okazały się drożne!

zizi96 lubi tę wiadomość

34 cs 🍀

age.png
  • zizi96 Przyjaciółka

Wysłany: 15 sierpnia 2023, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    3 podejście będę miała do badania drożności bo co chwile coś nie tak wychodziło ..:/
    I im dłużej trwa to czekanie tym bardziej sie stresuje 🙉

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ