Wysoka prolaktyna
-
WIADOMOŚĆ
-
Udało się komuś zajść w ciąże po Bromergonie??
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2015, 19:00
przegroda macicy
11.02.2017r. 1 IUI 15.03.3017r 2 IUI 14.04.2017r 3 iui
1 ivf :10dpt bhcg 92,64, 12dpt bhcg
LENKA 28.10.2018r 3170 55 cm
LIWIA 25.12.2020r 3640 59 cm -
nick nieaktualny
-
Rozpoczynam starania właśnie z dostinexem ze względu na to, że ma mniejsze skutki uboczne. Po bromergonie czułam się fatalnie, przy tym leku jak na pierwsze dni jest ok. Niestety jest bardzo drogi.
mar, ja prolaktynę miałam badaną zarówno na początku jak i około połowy cyklu, nie wiem czy dobrze się orientuję, ale to wszystko zależy od rodzaju i spodziewanego nasilenia problemu. A jak lekarz sugerował Ci wykonać badanie? -
U mnie ta prolaktyna wyszla calkiem przypadkowo gdyz:Zawsze w styczniu chodze do ginekologa na cytologie i usg.Bedac na wizycie w tym roku pomyslalam,ze powiem dla ginekologa,ze bede starac sie o dzidziusia.Zanim mnie zbadal przeprowadzil ze mna wywiad kiedy ostatnia miesiaczka,czy regularne itp.powiedzialam,ze miesiaczki od zawsze mam nieregularne.Po badaniu usg stwierdzil,ze w tym okresie bo bylam po miesiaczce powinnam miec jajeczko ktorego u mnie nie ma i kazal wlasnie zbadac mi prolaktyne.Mi nie mowil dokladnie kiedy mam isc na krew tylko poinformowal,ze do 9:00rano musze zrobic.Wiec na drugi dzien poszlam zbadalam no i okazalo sie,ze nie mieszcze sie w normie no i przepisal mi Bromergon.Cale szczescie,powiedzialam o swoich planach bo tak to bym sie z mezem mogla starac do usranej smierci i nici by z tego byly.
Objawów wysokiej prolaktyny nie mialam.