wysoka rezerwa jajnikowa - co to?
-
wysoka rezerwa jajnikowa to nic innego jak sporo czasu do staran...spora ilosc jajeczek.. z kazdym cyklem u kobiety liczb komorek sie zmniejsza ..jelsi masz niska rezerwe mozesz wkrotce zaczac przechodzi menopauze..
Evaa, Tova33 lubią tę wiadomość
-
Nie wiem tylko jak jest przy stymulacji.. czy jesli jest wysoka to czy moga robic.. bo albo FSH albo AMH bylo wazne przy stymulacji ..ale to przy in vitro
-
Ja mam AMH >21 bo już nawet nie chcieli oznaczyć dokładnie, oczywiście mam PCO, ale gin była zadowolona z tego wyniku. Mówiła tylko, że trzeba uważać, żeby mnie nie przestymulować. I sumie na razie poszło gładko, bo zareagowałam na podaną trochę w ciemno dawkę CLO. Sama lekarka była zaskoczona, ze miałam pęcherzyk od razu. Teraz mam drugi cykl z CLO - mam nadzieję, że też się tam coś wykluje. Czyli uważam, że lepiej wysoko, bo jest materiał do pracy.12 cs - 1 IUI udana
-
Lamamba a masz jakieś inne objawy? Bardzo niska rezerwa jest prawie jak wyrok, najczęściej trzeba wtedy szybko sięgać po in vitro i wyłuskać jak najwięcej komórek, co więcej- fajnie jest ich trochę zamrozić na przyszłość. Niska rezerwa to tak jakby organizm już szedł ku menopauzie mimo, że jest zbyt wcześnie
-