Wysoka temp a okres
-
Witam mam bardzo ważne pytanie. Okres skończył się 2 dni temu. Pierwsze dwa dni bardzo obwite krwawienie ze skrzepami okropny ból. Nigdy tak nie miałam. Kolejne dwa dni jakby plamienie i koniec (zawsze okres mam 5 dni) jestem przerażona bo temp utrzymuje się na poziomie 36,2-36,4 czyli jak temp po owulacji. Te przed są na poziomie 35,6-35,8. Nie wiem czy to może nir jakaś poważna choroba, rak jajnika czy coś. Proszę o radę. Boję się zrobić test ciążowy
-
Uważam,że nie masz powodów do paniki. Organizm czasem płata figle z tą temperatura. Sama mialam kiedys w czasie okresu wysoką a w ciąży nie bylam. Znam tez przypadki,ze pomimo spadku ciąża była. Temperatura może sie zmienić wskutek roznych czynnikow.
Z okresem tez moze byc roznie. Tez sama nieraz mam krotszy a innym razem dluzszy. U mnie to wahania hormonow.
A długo mierzysz temperature?
-
Od pół roku mierzę i zawsze dzień przed okresem spadała, a teraz takie coś dzięki temu że spadała zawsze dokładnie wiedziałam kiedy mam okres. Boję się bo nadużywam alkoholu (niestety w weekendy odreagowuje prace), a jakby to była ciąża to już jest spory problem.
-
Może zmień termometr na taki z dwoma miejscami po przecinku. A gdzie mierzysz ? Jeśli jest to jednorazowe to się nie martw.
-
nick nieaktualnyPodniesiona temperatura może być spowodowana miliardem czynników, nie tylko owulacją czy ciążą. Pogoda jest teraz zmienna, więc to może być nawet infekcja, której fizycznie nie czujesz, lekki stan zapalny. Nawet tak jak piszesz - stres! Ja bym na Twoim miejscu nie panikowała żadnyn rakiem jajnika, ani niczym takim. A test ciążowy zrób, lepiej mieć chwile niepewości i strachu niż panikować kilka- kilkanaście dni. My tu na forum nie jesteśmy lekarzami, a przyczyn możr być wiele, więc ni3 jesteśmy Ci w stanie dokładnie pomóc.
werni lubi tę wiadomość
-