Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Wysoki hormon prolaktyny
Odpowiedz

Wysoki hormon prolaktyny

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Angel13 Nowa

Wysłany: 31 stycznia 2021, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Mam podwyższona prolaktyne i przyjmuje bromergon co myślicie o tych tabletkach. Przyjmował ktoś.? Czy przez wysokio poziom prolaktyny ciężej zajść w ciążę?

• Domistr Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2021, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja biorę od niecałego miesiaca, u mnie pod koniec grudnia prolaktyna z wynikiem 132,70 gdzie norma jest do 23, kilka dni temu powtórzyłam badania i spadło na 17 🙂 biorę bromergon pol tabletki rano i pół wieczorem, nie odczuwam żadnych skutków, a naczytalam się w internecie tyle negatywnych opinii, ze balam się wziąć pierwsza tabletke. Teraz nie zaluje 🙂 u mnie ma to związek z podwyższonym TSH wiec biorę również euthyrox, prolaktyna bardzo skutecznie moze utrudniać zajscie w ciaze, dziala jak naturalna antykoncepcja.

13dpo ⏸ Beta hcg 131,20 mlu/ ml 🥰 (13.11.21)
    30.11 Jest ❤
    14.12 19,4mm szczęścia 🥰
    07.01 Badania prenatalne- zdrowy dzidziuś ❤CRL 5,77 cm
    11 01 CRL 6,25 cm 🥰
    08.02 usg- wszystko dobrze z dzidziusiem 🥰
    03.03 360g II prenatalne wczynka 💞
    08.03 374g 💞
    05.04 754g💞
    10.05
    13.05 III prenatalne
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ