Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne wysokie fsh co zrobić ??????
Odpowiedz

wysokie fsh co zrobić ??????

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • jadzia34 Znajoma

Wysłany: 17 lipca 2014, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny oto moje wyniki z 3 dnia cyklu -
    estradiol 314, 1 pmol/l
    lh - 5, 86 U/L
    fsh 11, 89 U/ L - to FSH jest strasznie wysokie mieści się w górnej granicy normy doczytałam się że to oznacza obniżoną rezerwę jajnikową a stymulacja jest utrudniona powiedzcie coś

jadzia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2014, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2015, 15:47

• livia30 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale co możemy powiedzieć jak sama już sobie wyczytałaś co to oznacza? :(

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • jadzia34 Znajoma

Wysłany: 17 lipca 2014, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy są wsród Was takie które mają tak wysokie stężenie tego hormonu ? Co mówią na to lekarze ? Nie ma szans na naturalną ciążę ?

jadzia
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jadziu, powtorz wynik fsh+ estradiol w 2-3 dc, do tego polecam zrobienie amh , inhibine b oraz niech lekarz policzy liczbe pecherzykow antralnych w 2-3 dc, dopiero te wszystkie parametry dadza Ci pelen obraz sytuacji, moje fsh w 1 cyklu wynosilo 28,72 przy estradiolu < 5 , z takim wynikiem to ja juz nie powinnam miesiaczkowac o ciazy nie wspomne ... W kolejnych cyklach fsh wynosilo ok 9,5 a teraz jestem w ciazy, po 3 iui... Tyle ze u nas bylo podejrzenie wrogiego sluzu poniewa przy swietnych parametrach nasienia test po stosunku wykazal 100 % zdechlakow :) glowa do gory i zrob badanka ktore napisalam i bedziesz wiedziala co i jak, pamietaj ze tylko wyniki skrajnie nieprawidlowe obnizaja szanse na ciaze ale jej nie przekreslaja :)

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ