Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Za wysokie APTT
Odpowiedz

Za wysokie APTT

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • niemamnicku Ekspertka

Wysłany: 2 marca 2023, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Powiedzcie mi, czy APTT na poziomie 45 to już duży problem?

Poprzednia ciąże straciłam wcześnie, udało się znowu, beta 40 i tu taki news, APTT za wysokie.
    Nie wiem co z tym zrobić, czekam na info od lekarza, ale trochę się poschizowałam, bo lekko plamie i już mam wizję kolejnego poronienia..

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2023, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wysokie APTT, wskazują na problemy z krzepliwoscią albo na krążący antygulant. Poproś w laboratorium żeby zrobili Ci test korekcji, w szpitalnym laboratorium powinni robić.

• Olcykowa Autorytet

Wysłany: 6 marca 2023, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niemamnicku wrote:
    Hej. Powiedzcie mi, czy APTT na poziomie 45 to już duży problem?

Poprzednia ciąże straciłam wcześnie, udało się znowu, beta 40 i tu taki news, APTT za wysokie.
    Nie wiem co z tym zrobić, czekam na info od lekarza, ale trochę się poschizowałam, bo lekko plamie i już mam wizję kolejnego poronienia..

Ja aptt miałam 165. Hematolog skierowała na badania m.in właśnie test korekcji. Wyszło zaburzenie czynnika XII, które podobno jest dziedziczne. Nie wiem czy ma ono wpływ na poronienia. U mnie problemem był za niski progesteron po owulacji 🙂

👩🏻 93 👦🏻 92 👶 22
    Mięśniak macicy, PCOS, Pai-1 hetero
    💉 Acard, Duphaston

2026r. ⏳
    👦🏻 badanie nasienia ✅ chromatyna ✅
    👩🏻 Androgeny ❌ HOMA-IR ✅

07.2025r. - powrót do starań o rodzeństwo 🍀
    2cs- 8tc poronienie zatrzymane 6+2 💔 09.2025r.

✨23.08.2022r. F 🩵 🌈

2021r. - 2x 5tc 💔
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ