Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Za wysokie APTT
Odpowiedz

Za wysokie APTT

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • niemamnicku Ekspertka

Wysłany: 2 marca 2023, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Powiedzcie mi, czy APTT na poziomie 45 to już duży problem?

Poprzednia ciąże straciłam wcześnie, udało się znowu, beta 40 i tu taki news, APTT za wysokie.
    Nie wiem co z tym zrobić, czekam na info od lekarza, ale trochę się poschizowałam, bo lekko plamie i już mam wizję kolejnego poronienia..

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2023, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wysokie APTT, wskazują na problemy z krzepliwoscią albo na krążący antygulant. Poproś w laboratorium żeby zrobili Ci test korekcji, w szpitalnym laboratorium powinni robić.

• Olcykowa Autorytet

Wysłany: 6 marca 2023, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niemamnicku wrote:
    Hej. Powiedzcie mi, czy APTT na poziomie 45 to już duży problem?

Poprzednia ciąże straciłam wcześnie, udało się znowu, beta 40 i tu taki news, APTT za wysokie.
    Nie wiem co z tym zrobić, czekam na info od lekarza, ale trochę się poschizowałam, bo lekko plamie i już mam wizję kolejnego poronienia..

Ja aptt miałam 165. Hematolog skierowała na badania m.in właśnie test korekcji. Wyszło zaburzenie czynnika XII, które podobno jest dziedziczne. Nie wiem czy ma ono wpływ na poronienia. U mnie problemem był za niski progesteron po owulacji 🙂

👩🏻 93 👦🏻 92 👶 22
    Mięśniak macicy, PCOS, Pai-1 hetero
    💉 Acard, Clexane, Cyclogest

2026r. ⏳
    👦🏻 badanie nasienia ✅ chromatyna ✅
    👩🏻 Androgeny ❌ HOMA-IR ✅
    biocenoza/posiew 🧫 🆗
    🔜biopsja?

22.05.2026r. ⏸️ 🌈
    29dc - bhcg 146 ✨ prog 36
    32dc - bhcg 571, prog 51,9 (148%)
    35dc - bhcg 2265, prog 48,8 (151%)
    08.06 - USG🤞
    Zostań z nami kropku! 🍀

07.2025r. - powrót do starań o rodzeństwo 🍀
    2cs- 8tc poronienie zatrzymane 6+2 💔 09.2025r.

✨23.08.2022r. F 🩵 🌈

2021r. - 2x 5tc 💔
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ