X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Za wysokie APTT
Odpowiedz

Za wysokie APTT

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • niemamnicku Ekspertka

Wysłany: 2 marca 2023, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Powiedzcie mi, czy APTT na poziomie 45 to już duży problem?

Poprzednia ciąże straciłam wcześnie, udało się znowu, beta 40 i tu taki news, APTT za wysokie.
    Nie wiem co z tym zrobić, czekam na info od lekarza, ale trochę się poschizowałam, bo lekko plamie i już mam wizję kolejnego poronienia..

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2023, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wysokie APTT, wskazują na problemy z krzepliwoscią albo na krążący antygulant. Poproś w laboratorium żeby zrobili Ci test korekcji, w szpitalnym laboratorium powinni robić.

• Olcykowa Autorytet

Wysłany: 6 marca 2023, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niemamnicku wrote:
    Hej. Powiedzcie mi, czy APTT na poziomie 45 to już duży problem?

Poprzednia ciąże straciłam wcześnie, udało się znowu, beta 40 i tu taki news, APTT za wysokie.
    Nie wiem co z tym zrobić, czekam na info od lekarza, ale trochę się poschizowałam, bo lekko plamie i już mam wizję kolejnego poronienia..

Ja aptt miałam 165. Hematolog skierowała na badania m.in właśnie test korekcji. Wyszło zaburzenie czynnika XII, które podobno jest dziedziczne. Nie wiem czy ma ono wpływ na poronienia. U mnie problemem był za niski progesteron po owulacji 🙂

👩🏻 93 👦🏻 92 👶 22
    Mięśniak macicy, PCOS, Pai-1 hetero

2025r. - powrót do starań o rodzeństwo 🍀
    2cs- 8tc poronienie zatrzymane 6+2 💔 09.2025r.

12.2025r. wracamy do starań 💪

✨23.08.2022r. F 🩵 🌈

2021r. - 2x 5tc 💔
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ