X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Zając kica🐇, bocian leci🪺, w grudniu będą z tego dzieci🫄
Odpowiedz

Zając kica🐇, bocian leci🪺, w grudniu będą z tego dzieci🫄

Oceń ten wątek:
  • ater Autorytet

Wysłany: 1 maja, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka94 wrote:
    Dzięki dziewczyny. Mąż nie ma żadnych objawów, nic nie piecze, nie swędzi, nic absolutnie nie wskazuje na jakiekolwiek bakterie… niestety w wyniku nie mamy wskazanych wartości, ile jest tych bakterii, więc trudno mi się odnieść. Jestem w ogóle zdziwiona, bo posiewy robiliśmy w bocianie, a wyniki mamy z alabu…

Pewnie współpracują z alabem.
    Zrób sobie też wymazy dla pewności (nie ma znaczenia dzień cyklu, byle nie było krwawienia). Jak nigdy nie robiłaś żadnych to polecam wymaz z pochwy + panel urogenitalny z szyjki macicy (najlepiej też większy na 7 albo 10 patogenów).

emciak, Marzycielka94 lubią tę wiadomość

32🧝‍♀️33🧔🏻‍♂️
    starania od II.24
    pamiętaj jak wiele masz w sobie siły!✨
    ❕MTHFR hetero, PAI hetero
    •aktualnie wakacyjna przerwa🍆•
    ale i tak team #rodzew2026✨🍓🍓
  • Ona_39 Autorytet

Wysłany: 1 maja, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    snieżka wrote:
    Raczej nie koniecznie muszą być objawy. Ja miałam ureaplasme i chlamydie i nie miałam żadnych objawów związanych z układem moczowo-plciowym. A wiem, że te bakterie miałam przez wiele miesięcy, bo doprowadziły do choroby stawów i dlatego w ogóle zdecydowałam się na wymazy

Rozumiem, ale piszę o mężczyźnie 🙂 takie pytanie o objawy zadał mi telefonicznie androlog. Powtórzyliśmy posiew i było czysto. Próbkę najlepiej pobrać w domu, po umyciu okolic intymnych i zawieźć do labu. Takie są nasze doświadczenia. Dwa razy próbka pobrana na spokojnie w domu - czysto. Raz w międzyczasie w klinice (bez mycia) - wyszła bakteria (skórna, stąd wątpliwości i powtórzenie badania).

• Marzycielka94 Autorytet

Wysłany: 1 maja, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona_39 wrote:
    Rozumiem, ale piszę o mężczyźnie 🙂 takie pytanie o objawy zadał mi telefonicznie androlog. Powtórzyliśmy posiew i było czysto. Próbkę najlepiej pobrać w domu, po umyciu okolic intymnych i zawieźć do labu. Takie są nasze doświadczenia. Dwa razy próbka pobrana na spokojnie w domu - czysto. Raz w międzyczasie w klinice (bez mycia) - wyszła bakteria (skórna, stąd wątpliwości i powtórzenie badania).
    Wiecie co to ja już nie wiem, bo jak dzwoniliśmy wcześniej do bociana to nam pani powiedziała, że mąż w dniu badania nie może się kąpać + 2 h przed badaniem nie powinien robić siku. Z kolei na miejscu druga pani powiedziała, że jak najbardziej można iść do toalety i mąż skorzystał, bo z tego stresu bardzo mu się chciało siku. Teraz to ja już nie wiem, może faktycznie trzeba powtórzyć jego badania + ja na pewno zrobię te posiewy i badania, o których pisze ater

✨ Starania od 09/24 (12 cs)

👩‍🦳 31
    ✔ USG, cytologia, MUCHa, sono-HSG
    ⬆️ hirsutyzm
    ⬆️ homocysteina 10,89 umol/L

👨 36
    ⬆️ TSH, PRL, progesteron, estradiol
    ✔ USG, koncentracja 45 mln/1 ml, ruch A i B = 30 %

SIERPIEŃ BĘDZIE NASZ 👶🏼🍼
    🏩 2 cykl: Letrozol + Clostillbegyt
  • Paula. Autorytet

Wysłany: 4 maja, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry. Potrzebowałam trochę czasu na ostygniecie swoich emocji. Po 48h beta z 6.1 spadła na 4.1 . Także wiedziałam już wtedy, że już w tym cyklu po zawodach. Z racji, że polozna kazała mi zrobić pierwszy test ciazowy dopiero dziś zrobiłam go, żeby nie było. Żeby mieć czarno na białym i dziś odstawiłam proga. Także lada chwila będę się witać z okresem 😉

👩31 👨🏼33 👧8 & 🐈🐈‍⬛
    Moj wczesniaczek z 33tc - 19.12.2017r.
    Aniołki: 02.2015 & 06.2016
    Starania przy PCOS i problemami genetycznymi.
    08.2025r - stymulacja do in vitro - czas start
    15.08 - punkcja (pobrano 18 kompleksów COC)
    16.08 - udało zapłodnić się 8 komórek
    20.08 - transfer zarodka 4AB 🍀
    Rośnij w siłę Kropku 🍀
    4 ❄️❄️❄️❄️
  • Marzycielka94 Autorytet

Wysłany: 5 maja, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula. wrote:
    Dzień dobry. Potrzebowałam trochę czasu na ostygniecie swoich emocji. Po 48h beta z 6.1 spadła na 4.1 . Także wiedziałam już wtedy, że już w tym cyklu po zawodach. Z racji, że polozna kazała mi zrobić pierwszy test ciazowy dopiero dziś zrobiłam go, żeby nie było. Żeby mieć czarno na białym i dziś odstawiłam proga. Także lada chwila będę się witać z okresem 😉
    Paula, bardzo mi przykro… trzymam za Ciebie kciuki, niech 🐒 prędko przyjdzie i pozwoli Ci zacząć nowy miesiąc starań. Chodź na wątek majowy, tam jesteśmy :) ściskam Cię

Paula. lubi tę wiadomość

✨ Starania od 09/24 (12 cs)

👩‍🦳 31
    ✔ USG, cytologia, MUCHa, sono-HSG
    ⬆️ hirsutyzm
    ⬆️ homocysteina 10,89 umol/L

👨 36
    ⬆️ TSH, PRL, progesteron, estradiol
    ✔ USG, koncentracja 45 mln/1 ml, ruch A i B = 30 %

SIERPIEŃ BĘDZIE NASZ 👶🏼🍼
    🏩 2 cykl: Letrozol + Clostillbegyt
‹‹ 289 290 291 292 293
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ