X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Zając kica🐇, bocian leci🪺, w grudniu będą z tego dzieci🫄
Odpowiedz

Zając kica🐇, bocian leci🪺, w grudniu będą z tego dzieci🫄

Oceń ten wątek:
  • ater Autorytet

Wysłany: 1 maja, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka94 wrote:
    Dzięki dziewczyny. Mąż nie ma żadnych objawów, nic nie piecze, nie swędzi, nic absolutnie nie wskazuje na jakiekolwiek bakterie… niestety w wyniku nie mamy wskazanych wartości, ile jest tych bakterii, więc trudno mi się odnieść. Jestem w ogóle zdziwiona, bo posiewy robiliśmy w bocianie, a wyniki mamy z alabu…

Pewnie współpracują z alabem.
    Zrób sobie też wymazy dla pewności (nie ma znaczenia dzień cyklu, byle nie było krwawienia). Jak nigdy nie robiłaś żadnych to polecam wymaz z pochwy + panel urogenitalny z szyjki macicy (najlepiej też większy na 7 albo 10 patogenów).

emciak, Marzycielka94 lubią tę wiadomość

32🧝‍♀️33🧔🏻‍♂️
    starania od II.24
    02/25 💔
    pamiętaj jak wiele masz w sobie siły!✨
    •nac, inozytol, magnez,D3, omega3, bcomplex, ubiquinol,olej z wiesiołka, zioła ojca Sroki

team #rodzew2026✨🍓🍓
  • Ona_39 Autorytet

Wysłany: 1 maja, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    snieżka wrote:
    Raczej nie koniecznie muszą być objawy. Ja miałam ureaplasme i chlamydie i nie miałam żadnych objawów związanych z układem moczowo-plciowym. A wiem, że te bakterie miałam przez wiele miesięcy, bo doprowadziły do choroby stawów i dlatego w ogóle zdecydowałam się na wymazy

Rozumiem, ale piszę o mężczyźnie 🙂 takie pytanie o objawy zadał mi telefonicznie androlog. Powtórzyliśmy posiew i było czysto. Próbkę najlepiej pobrać w domu, po umyciu okolic intymnych i zawieźć do labu. Takie są nasze doświadczenia. Dwa razy próbka pobrana na spokojnie w domu - czysto. Raz w międzyczasie w klinice (bez mycia) - wyszła bakteria (skórna, stąd wątpliwości i powtórzenie badania).

• Marzycielka94 Autorytet

Wysłany: 1 maja, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona_39 wrote:
    Rozumiem, ale piszę o mężczyźnie 🙂 takie pytanie o objawy zadał mi telefonicznie androlog. Powtórzyliśmy posiew i było czysto. Próbkę najlepiej pobrać w domu, po umyciu okolic intymnych i zawieźć do labu. Takie są nasze doświadczenia. Dwa razy próbka pobrana na spokojnie w domu - czysto. Raz w międzyczasie w klinice (bez mycia) - wyszła bakteria (skórna, stąd wątpliwości i powtórzenie badania).
    Wiecie co to ja już nie wiem, bo jak dzwoniliśmy wcześniej do bociana to nam pani powiedziała, że mąż w dniu badania nie może się kąpać + 2 h przed badaniem nie powinien robić siku. Z kolei na miejscu druga pani powiedziała, że jak najbardziej można iść do toalety i mąż skorzystał, bo z tego stresu bardzo mu się chciało siku. Teraz to ja już nie wiem, może faktycznie trzeba powtórzyć jego badania + ja na pewno zrobię te posiewy i badania, o których pisze ater

✨ Starania od 09/24 (10 cs)
    #rodzęw2026 🌷

👩 31
    ✔ USG, cytologia, MUCHa, owulacja
    ✔ TSH, FT3, FT4, ATPO
    ✔ LH, FSH, estradiol, progesteron, prolaktyna
    ⬆️ testosteron 0,54 ng/ml (norma do 0,48)

👨 36
    ⬆️ TSH, prolaktyna, progesteron, estradiol
    ✔ USG
    ✔ koncentracja 45 mln/1 ml
    ⬇️ A i B = 30 %, morfologia 2 %
  • Paula. Autorytet

Wysłany: 4 maja, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry. Potrzebowałam trochę czasu na ostygniecie swoich emocji. Po 48h beta z 6.1 spadła na 4.1 . Także wiedziałam już wtedy, że już w tym cyklu po zawodach. Z racji, że polozna kazała mi zrobić pierwszy test ciazowy dopiero dziś zrobiłam go, żeby nie było. Żeby mieć czarno na białym i dziś odstawiłam proga. Także lada chwila będę się witać z okresem 😉

👩31 👨🏼33 👧8 & 🐈🐈‍⬛
    Moj wczesniaczek z 33tc - 19.12.2017r.
    Aniołki: 02.2015 & 06.2016
    Starania przy PCOS i problemami genetycznymi.
    3 cs z pomocą medyczną (aromek + mensinorm)
    18.06 - HSG
  • Marzycielka94 Autorytet

Wysłany: 5 maja, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula. wrote:
    Dzień dobry. Potrzebowałam trochę czasu na ostygniecie swoich emocji. Po 48h beta z 6.1 spadła na 4.1 . Także wiedziałam już wtedy, że już w tym cyklu po zawodach. Z racji, że polozna kazała mi zrobić pierwszy test ciazowy dopiero dziś zrobiłam go, żeby nie było. Żeby mieć czarno na białym i dziś odstawiłam proga. Także lada chwila będę się witać z okresem 😉
    Paula, bardzo mi przykro… trzymam za Ciebie kciuki, niech 🐒 prędko przyjdzie i pozwoli Ci zacząć nowy miesiąc starań. Chodź na wątek majowy, tam jesteśmy :) ściskam Cię

Paula. lubi tę wiadomość

✨ Starania od 09/24 (10 cs)
    #rodzęw2026 🌷

👩 31
    ✔ USG, cytologia, MUCHa, owulacja
    ✔ TSH, FT3, FT4, ATPO
    ✔ LH, FSH, estradiol, progesteron, prolaktyna
    ⬆️ testosteron 0,54 ng/ml (norma do 0,48)

👨 36
    ⬆️ TSH, prolaktyna, progesteron, estradiol
    ✔ USG
    ✔ koncentracja 45 mln/1 ml
    ⬇️ A i B = 30 %, morfologia 2 %
‹‹ 289 290 291 292 293
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ