X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Zając kica🐇, bocian leci🪺, w grudniu będą z tego dzieci🫄
Odpowiedz

Zając kica🐇, bocian leci🪺, w grudniu będą z tego dzieci🫄

Oceń ten wątek:
  • ater Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka94 wrote:
    Dzięki dziewczyny. Mąż nie ma żadnych objawów, nic nie piecze, nie swędzi, nic absolutnie nie wskazuje na jakiekolwiek bakterie… niestety w wyniku nie mamy wskazanych wartości, ile jest tych bakterii, więc trudno mi się odnieść. Jestem w ogóle zdziwiona, bo posiewy robiliśmy w bocianie, a wyniki mamy z alabu…

Pewnie współpracują z alabem.
    Zrób sobie też wymazy dla pewności (nie ma znaczenia dzień cyklu, byle nie było krwawienia). Jak nigdy nie robiłaś żadnych to polecam wymaz z pochwy + panel urogenitalny z szyjki macicy (najlepiej też większy na 7 albo 10 patogenów).

emciak, Marzycielka94 lubią tę wiadomość

32🧝‍♀️33🧔🏻‍♂️
    starania od II.24
    02/25 💔
    pamiętaj jak wiele masz w sobie siły!✨
  • Ona_39 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    snieżka wrote:
    Raczej nie koniecznie muszą być objawy. Ja miałam ureaplasme i chlamydie i nie miałam żadnych objawów związanych z układem moczowo-plciowym. A wiem, że te bakterie miałam przez wiele miesięcy, bo doprowadziły do choroby stawów i dlatego w ogóle zdecydowałam się na wymazy

Rozumiem, ale piszę o mężczyźnie 🙂 takie pytanie o objawy zadał mi telefonicznie androlog. Powtórzyliśmy posiew i było czysto. Próbkę najlepiej pobrać w domu, po umyciu okolic intymnych i zawieźć do labu. Takie są nasze doświadczenia. Dwa razy próbka pobrana na spokojnie w domu - czysto. Raz w międzyczasie w klinice (bez mycia) - wyszła bakteria (skórna, stąd wątpliwości i powtórzenie badania).

• Marzycielka94 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona_39 wrote:
    Rozumiem, ale piszę o mężczyźnie 🙂 takie pytanie o objawy zadał mi telefonicznie androlog. Powtórzyliśmy posiew i było czysto. Próbkę najlepiej pobrać w domu, po umyciu okolic intymnych i zawieźć do labu. Takie są nasze doświadczenia. Dwa razy próbka pobrana na spokojnie w domu - czysto. Raz w międzyczasie w klinice (bez mycia) - wyszła bakteria (skórna, stąd wątpliwości i powtórzenie badania).
    Wiecie co to ja już nie wiem, bo jak dzwoniliśmy wcześniej do bociana to nam pani powiedziała, że mąż w dniu badania nie może się kąpać + 2 h przed badaniem nie powinien robić siku. Z kolei na miejscu druga pani powiedziała, że jak najbardziej można iść do toalety i mąż skorzystał, bo z tego stresu bardzo mu się chciało siku. Teraz to ja już nie wiem, może faktycznie trzeba powtórzyć jego badania + ja na pewno zrobię te posiewy i badania, o których pisze ater

✨ Starania od 09/24 (9 cs)

👩 31
    ✔ USG, cytologia, potwierdzona owulacja
    ✔ TSH 1,42 (Euthyrox 25 mcg + jod)
    ✔ LH, FSH, estradiol, progesteron, prolaktyna
    ⬆️ testosteron 0,54 ng/ml (norma do 0,48)

👨 36
    ⬆️ TSH, prolaktyna, progesteron, estradiol
    ⬇️ A i B = 30 %
    ⬇️ Morfologia 2 %
‹‹ 289 290 291 292 293
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ